Films en seriesFilms en series

Top 50 Amerikaanse series

Hier vind je 50 populaire Amerikaanse series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste USA’ overzicht ontdek je comedy, drama, detective en misdaad.

Kom nu hieronder meer te weten over deze top series uit Amerika.

Amerikaanse comedy series

Doom Patrol


De leden van dit groepje freaks hebben na zware ongelukken bovennatuurlijke krachten gekregen. De eigenaardige wetenschapper Dr. Niles Caulder probeert Doom Patrol in te zetten als beschermers van de aarde, maar dat gaat niet zo makkelijk.

Modern Love


Is het niet vermakelijk hoe mensen met elkaar omgaan? Je volgt menselijke verhalen over ongebruikelijke vriendschappen, terugkerende oude liefdes, bijzondere families en huwelijken. Dus aan leedvermaak geen gebrek.

The Tick


In deze komische fantasy ontdekt een accountant in een wereld met superkrachten een superschurk. Terwijl hij met zijn beperkte menselijke krachten probeert de vijand te pakken krijgt hij concurrente van een blauwe superheld.

Lodge 49


Verschillende mensen zoals Sean Dudley komen elkaar tegen in Lodge 49, waar ze goedkope drank en theorieën over het leven delen. Gaandeweg levert dit vermakelijke en zinnige ervaringen op.

The Marvelous Mrs. Maisel


Een gehoorzame huisvrouw eind jaren 50 ziet haar sprookje uit elkaar vallen zodra haar man ‘overstapt’ naar een ander. Ze besluit voor haar echte droom te gaan: stand-up comedian worden. Haar unieke act valt echter niet overal in de smaak.

Loudermilk


De ironie is dat Sam Loudermilk als verslavingsexpert nu zelf in de drankproblemen zit. Daarvan herstellen lukt met zijn ervaring wel, maar dit betekent niet dat de rest van zijn leven automatisch weer op orde is.

Young Sheldon


Liefhebbers van The Big Bang Theory zullen met plezier kijken naar Young Sheldon. Je volgt hier namelijk het jonge leven van Sheldon Cooper welke later in de eerst genoemde serie te zien is.

Hap And Leonard


Als oud-gevangene en jaren zestig activist Hap Collins via zijn aantrekkelijke ex-vrouw een schat probeert te vinden in het zuiden van Amerika, komt hij in de problemen. Gelukkig staat hij er niet alleen voor want zijn chagrijnige vriend Leonard Pine helpt goed mee aan dit chaotische avontuur.

Amerikaanse dramaseries

Tales From The Loop


Een machine genaamd The Loop kan een inkijkje geven in ons grote universum. Wanneer mensen daar gebruik van maken ervaren ze dingen die ze in normaal alleen in een sciencefiction verhaal voor mogelijk houden.

Star Trek: Picard


Jean-Luc Picard heeft sinds zijn pensioen een zorgeloos leven op zijn chateau. Maar dan verschijnt de jonge vrouw Dahj. Zij vraagt hem niet alleen om hulp maar blijkt ook iets met zijn verleden te maken hebben.

Hanna


Als wereldvreemd meisje opgegroeid in een bos wordt Hanna ineens opgejaagd door een CIA-agent. Zo goed als ze kan probeert ze meer over zichzelf en de situatie waar ze nu in zit te weten te komen.

Homecoming


Heidi (gespeeld door Julia Roberts) heeft het zwaar met het ondersteunen van soldaten die moeten terugkeren in de maatschappij. Nadat ze haar werk opgeeft heeft ze grote moeite om afstand te nemen van haar verleden.

American Gods


De pas vrijgelaten ex-gedetineerde Shadow Moon heeft zichzelf voorgenomen alleen nog maar vooruit te kijken. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man genaamd ‘Mr. Wednesday’ die hem confronteert met zijn verleden en aan het denken zet.

The Looming Tower


Eind jaren 90 stijgt de rivaliteit tussen de FBI en de CIA naar een negatief hoogtepunt. Welk gevolg heeft die strijd voor de nationale veiligheid? Want ondertussen neemt de dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaeda verder toe.

The Bold Type


Werken voor een vrouwenblad levert naast glamour en opwinding ook schade en onzekerheid op. Je volgt vrouwen op zoek naar hun identiteit, echte vriendschappen en liefde.

The Good Fight


De ooit zo succesvolle juriste Diane Lockhart krijgt het financieel zwaar na haar ontslag bij Lockhart & Lee. Toch probeert ze in dit drama haar carrière te redden en nieuw leven in te blazen bij een ander bedrijf.

The Deuce


In het HBO drama The Deuce gaan we terug naar het Amerikaanse New York van de jaren 70 en 80. In die tijd was er volop pornografie en prostitutie te vinden in Manhattan, dat zie je terug in deze dramaserie.

Legion


David Haller is in de Amerikaanse sciencefiction Legion een jonge vent met schizofrenie. Dat geeft hem vele problemen in zijn dagelijkse functioneren. Zijn leven verandert zodra hij ontdekt speciale krachten te bezitten.

Star Trek: Discovery


De USS Discovery ontdekt in deze avontuurlijke Amerikaanse serie nieuwe werelden en vormen van leven. In Star Trek: Discovery zie je wat een officier zoal te weten komt. Bekend door Netflix.

Famous In Love


Een doorsnee studente wordt ineens een ster dankzij een Hollywood-hit. Dat heeft in het romantische Famous In Love wel invloed voor de relatie met haar kamergenoot en collega acteur. Weet ze school, vriendschappen en haar nieuwe status nog te combineren?

Midnight, Texas


Middernacht is een veilig tijdstip om je te laten zien wanneer je anders bent dan anderen. In dit fantasy drama ontstaat er dan door de verzameling van buitenstaanders een sterk en onwaarschijnlijk gezelschap.

The Son


Ben je al bekend met het verhaal over het ontstaan van Amerika? In het western drama The Son leer je het rijkste land ter wereld beter kennen. Extra aandacht is er voor de bloedige opkomst en ondergang van het olierijke Texas.

Goliath


Billy McBride (gespeeld door Billy Bob Thornton) wordt na jaren trouwen dienst ontslagen én verlaten door zijn vrouw. Maar dan krijgt hij als advocaat de kans om een vreemde moordzaak te behandelen waar zijn ex-werkgever bij is betrokken.

Lucifer


In deze komische fantasy misdaad besluit Lucifer Morningstar zijn plek in de hel in te ruilen voor Los Angeles. Maar in de City of Angels moeten de mensen nog meer aan hem wennen dan andersom.

This Is Us


Zodra Rebecca bevalt van een drieling komt een droom uit maar ontstaan er ook nieuwe uitdagingen. Een emotionele serie over offers maken, ouders en partners zijn in bewogen tijden.

Westworld


Liefhebbers van Amerikaanse sciencefiction zullen met voldoening naar Westworld kijken. Een futuristisch park bemand door robots gaat wegens problemen dicht. Vervolgens duikt er een mysterieuze zwartgeklede man op, die veel ravage veroorzaakt.

The Magicians


Als onderdeel van een geheime club ontdekken studenten de werkelijke kracht van magie, wat veel gevaarlijker is dan kinderen denken. Toch stellen de vele denkbare toepassingen van dit machtsmiddel de jonge volwassen op de proef.

Designated Survivor


Na een dramatische aanval op Amerika wordt Tom Kirkman gepromoveerd tot president van de VS. Hij heeft het zwaar in zijn opdracht om de daders van de aanslag te vinden, maar ook in het op orde houden van zijn privéleven.

Amerikaanse detective series

Too Old To Die Young


De harde detective Martin Jones heeft een dubbelleven als huurmoordenaar in LA. Dit gaat lang goed, tot de onderwereld hem steeds persoonlijker en gevaarlijker consequenties met de gevolgen van zijn daden.

Carnival Row


Orlanda Bloom speelt in deze fantasy Rycroft Philostrate. Als detective in een intolerante wereld brengt een affaire en een monster zijn eigen en andere levens in gevaar.

Twin Peaks


Het spannende verhaal van Twin Peaks kennen sommige nog van de jaren 90 versie. Deze Amerikaanse detective start 25 jaar nadat de inwoners van een schilderachtig stadje te maken kregen met een verschrikkelijke moord.

Taken


De voormalige CIA-agent Bryan Mills gaat na een persoonlijk drama gefrustreerd uit op wraak. Dit blijkt voor deze dodelijke agent nog niet makkelijk omdat kleine en grotere obstakels zich al snel aandienen.

Riverdale


Op Onafhankelijkheidsdag vindt er een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties.

Big Little Lies


In de Amerikaanse detective Big Little Lies volg je een mysterie waarbij alles draait om overleven. Geweld, leugens en bedrog blijken daarin een grotere rol te spelen dan gewenst.

Mr. Mercedes


Nadat een gek met zijn Mercedes op een groep mensen in rijdt contacteert hij de gepensioneerde detective Bill Hodges. Deze komt vanuit plichtsbesef in actie maar onderschat hoe moeilijk het is om de doorgedraaide moordenaar uit te schakelen.

Wayward Pines


Om twee vermiste collega’s te vinden gaat Ethan Burke op onderzoek uit in het Amerikaanse Wayward Pines. Daar stelt hij al gauw zijn verwachtingen bij. De waarheid achterhalen wordt namelijk minder belangrijk zodra zijn eigen leven in gevaar komt.

The Night Of


Na een vergetelijke nacht met een prachtige vrouw belandt Naz in een moordonderzoek. Dit omdat zij dood wordt aangetroffen. Omdat er ook drugs in het spel was gaat hij twijfelen over wat er nu daadwerkelijk is gebeurd.

Unforgettable


Oud politieagente Carrie Wells heeft de kwaliteit dat ze alles onthoudt wat ze ooit heeft meegemaakt. Nadat ze door haar ex wordt gevraagd gaat ze in New York haar fotografische geheugen inzetten om allerlei misdrijven op te lossen.

Amerikaanse misdaadseries

Hunters


De wraakzuchte Joodse man Jonah Heidelbaum wil eind jaren 70 een Vierde Rijk zien te voorkomen. Om dat te bereiken steunt hij in New York een geheime groep die gevaarlijk lijkende nazi’s te pakken wil krijgen.

Treadstone


Jason Bourne blijkt niet de laatste zet van het Treadstone project. J. Randolph Bentley is betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe superspionnen, maar het nieuwe protocol werkt niet vlekkeloos.

The Boys


In een wereld waar corrupte superhelden de dienst proberen uit te maken, vecht een moedig team terug. Een bruut gevecht barst los waarin superkracht capaciteiten maximaal worden ingezet.

Warrior


De Bruce Lee achtige Ah Sahm is eind 19e eeuw een martial-arts en gaat als hatchet man werken in Chinatown. Hij gebruikt voor klusjes graag meer geweld dan echt nodig is, maar dat levert wel weerstand op.

Jack Ryan


Jack Ryan’s veilige kantoorbaan als CIA-analist verandert in gevaarlijk veldwerk. Inspelen op gevonden patronen in terroristische communicatie blijkt een geniale maar levensgevaarlijke zet, die niet is terug te draaien.

The Sinner


Een jonge vrouw gedraagt zich op een gruwelijke en gewelddadige manier maar ze weet niet waarom. In de Amerikaanse thriller The Sinner is een onderzoeker vastberaden om de oorzaak boven water te krijgen.

Absentia


Na dood verklaard te zijn, probeert een FBI-agente haar identiteit, onschuld én familie terug te krijgen. Dit valt echter niet mee als je hoofdverdachte bent in een serie van gruwelijke moorden.

The Blacklist: Redemption


Als je van spanning en actie houdt dan zit je met de Amerikaanse misdaad The Blacklist: Redemption goed. Kan Tom Keen zich redden in de wereld van geheime organisaties? Extra interessant door de mooie rol van Famke Janssen.

Iron Fist


Danny keert in het actievolle avontuur Iron Fist terug uit de dood. Tenminste, men dacht dat hij dood was. Met zijn Iron Fist wil hij zijn verleden en toekomst zien te herstellen.

Van Helsing


In het Amerikaanse misdaadserie Chicago Fire volg je een toegewijd team strijdend voor rechtvaardigheid. Hoe meer men te weten komt, hoe meer de realiteit knaagt met wat de wet wel en niet toestaat.

24: Legacy


Na het omleggen van een terroristische leider keert Eric Carter in 24: Legacy terug naar het veilige Amerika. Tenminste, dat denkt hij tot hij in deze Amerikaanse misdaad merkt dat de terroristische organisatie uit is op wraak.

Van Helsing


Vanessa Helsing jaagt in deze misdadige fantasy op vampiers die totale controle over de wereld willen hebben. Het is vijf voor twaalf om te voorkomen dat verloren terrein uiteindelijk niet meer terug gewonnen kan worden.

Heb je een goede Amerikaanse serie gevonden? Laat anders een bericht achter als je favoriet uit de USA ontbrak. Meer inspiratie kan je vinden bij de beste series of door in het menu andere serielanden te bekijken.

14 + 7 =