Top 50 Amerikaanse series

Hier vind je de 50 beste Amerikaanse series om in 2020 te kijken, volgens TVserieVergelijker.

Het eerste genre in deze lijst is comedy, daarna volgt drama, detective en misdaad.

Kom nu hieronder meer te weten over dé topseries uit Amerika.

Amerikaanse comedy series

Rick And Morty


In de populaire Amerikaanse animatie comedy Rick And Morty zie je de heldendaden van de geweldige wetenschapper Rick. Maar ook de mislukkingen van zijn niet zo’n slimme en wat bange kleinzoon Morty.

Modern Family


Bij Modern Family volg je het reilen en zeilen van drie families. Reken op Amerikaanse komedie met veel grappen en gekke situaties. Hoe kan het dat de meest simpele en logische dingen toch misgaan?

Brooklyn Nine-Nine


Jake Peralta is in de leuke Amerikaanse serie Brooklyn Nine-Nine, een onvolwassen maar talentvolle detective. Zijn manier van doen valt echter niet in goede aard bij de nieuwe en serieuze officier Ray Holt.

Grace And Frankie


Grace And Frankie ontdekken dat de relatie met hun echtgenoten niet meer is wat het ooit was. In deze Amerikaanse komedie proberen de vrouwen elkaar te helpen er maar het beste van te maken.

New Girl


Nadat haar verkering uit is verhuist de jonge vrouw Jess naar een flat waar ook drie mannen wonen. Daar kunnen mannen in Amerikaanse comedy series als New Girl maar moeilijk aan wennen.

The Big Bang Theory


De succesvolle Amerikaanse komedie The Big Bang Theory begint met een vrouw die het leven van twee nerds op zijn kop zet. In 2019 kwam seizoen 12 uit.

Young Sheldon


Liefhebbers van The Big Bang Theory zullen met plezier kijken naar Amerikaanse comedy series als Young Sheldon. Je volgt er het jonge leven van Sheldon Cooper welke later in de eerst genoemde serie te zien is.

Z-Nation


Drie jaar na het toeslaan van een zombievirus probeert een team in de gewelddadige komedie Z-Nation de enige overlevende van New York naar een lab in Californië te verplaatsen. Lukt het om zijn bloed voor een vaccin te gebruiken?

Here And Now


In het komische drama Here And Now zie je een familie bestaande uit drie geadopteerde kinderen en een biologisch kind. Hun familieband wordt getest zodra een van de kinderen dingen ziet die de rest niet waarneemt.

Amerikaanse dramaseries

Game Of Thrones


Op het bijzondere continent Westeros vechten diverse machtige families in een poging controle te krijgen over de Zeven Koninkrijken. De avontuurlijke Amerikaanse serie Game Of Thrones is inmiddels een HBO klassieker.

Westworld


Liefhebbers van Amerikaanse sciencefiction zullen met voldoening naar Westworld kijken. Een futuristisch park bemand door robots gaat wegens problemen dicht. Vervolgens duikt er een mysterieuze zwartgeklede man op, die veel ravage veroorzaakt.

American Gods


De pas vrijgelaten ex-gedetineerde Shadow Moon is een man met een verleden. Nu hij wat ouder en wijzer is wil hij niets liever dan een rustig burgerlijk leven. Zijn plan valt in de mysterieuze fantasy American Gods weg zodra zijn vrouw omkomt bij een naar ongeluk.

Outlander


Volg in de sterke Amerikaanse fantasy Outlander het verhaal van Claire Randall. Ze is een getrouwde gevechtsverpleegster, die op mysterieuze wijze van 1945 terug in de tijd gaat naar het jaar 1743. Ze komt daar in een onbekende, maar bedreigende wereld terecht.

Suits


In het komische drama Suits gaat schooluitvaller Mike Ross werken bij de sluwe advocaat Harvey Spectre. Verborgen agenda’s en machtsspelletjes wisselen elkaar snel af. Meghan Markle draagt als Rachel Zane graag haar steentje bij.

Legion


David Haller is in de Amerikaanse sciencefiction Legion een jonge vent met schizofrenie. Dat geeft hem vele problemen in zijn dagelijkse functioneren. Zijn leven verandert zodra hij ontdekt speciale krachten te bezitten.

The Young Pope


Jude Law speelt in het HBO drama The Young Pope de jonge en charmante Lenny Belardo. Dat was de eerste Amerikaanse paus, ook wel bekend als Pius XIII. Hoe heeft hij zich zo snel kunnen opwerken? Een slimme strategie pakte goed uit.

The Good Fight


Zodra de geldpot van Diane Lockhart verloren gaat is het tijd om een nieuwe start te maken. Het valt in het Amerikaanse drama The Good Fight nog niet mee om na al die tijd opnieuw te beginnen bij een nieuw bedrijf.

The Deuce


In het HBO drama The Deuce gaan we terug naar het Amerikaanse New York van de jaren 70 en 80. In die tijd was er volop pornografie en prostitutie te vinden in Manhattan, dat zie je terug in deze dramaserie.

13 Reasons Why


Het mysterieuze Amerikaans drama 13 Reasons Why neemt je mee in de motieven voor een zelfmoord. Wat vertellen de tapes die een klasgenoot ontvangt? Sinds mei 2018 is er een nieuw seizoen.

The Looming Tower


The Looming Tower is een spannende dramaserie over de rivaliteit tussen de FBI en de CIA. Het speelt eind jaren 90 af. In die tijd speelde de toenemende dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaeda.

Chicago Fire


In het Amerikaanse actie drama Chicago Fire zie de verhalen achter de brandweerlieden van Chicago. Je volgt ze op professioneel en persoonlijk vlak. Hun moedige werk heeft privé meer impact dan ze soms willen.

The White Princess


The White Princess ziet dat door het huwelijk tussen Henry VII en Elizabeth van York en Engeland verenigd wordt. Toch brengen persoonlijke en politieke breuken in dit drama nieuwe problemen teweeg, die opnieuw het koninkrijk dreigen te verscheuren.

Once Upon A Time


Zodra Emma Swan in een klein Amerikaans stadje komt lijken sprookjes tot leven te komen. Het jongetje Henry, de gelukkige bezitter van het romantische sprookjesboek Once Upon A Time, lijkt als enige niet verrast door alle merkwaardige gebeurtenissen.

Midnight, Texas


Middernacht is een veilig tijdstip om je te laten zien wanneer je anders bent dan anderen. In de Amerikaanse fantasy Midnight, Texas ontstaat er met door de verzameling van buitenstaanders een sterk en onwaarschijnlijk gezelschap.

The Son


Ben je al bekend met het verhaal over het ontstaan van Amerika? In het western drama The Son leer je het rijkste land ter wereld beter kennen. Extra aandacht is er voor de bloedige opkomst en ondergang van het olierijke Texas.

Star Trek: Discovery


De USS Discovery ontdekt in deze avontuurlijke Amerikaanse serie nieuwe werelden en vormen van leven. In Star Trek: Discovery zie je wat een officier zoal te weten komt. Bekend door Netflix.

Famous In Love


Een doorsnee studente wordt ineens een ster dankzij een Hollywood-hit. Dat heeft in het romantische Famous In Love wel invloed voor de relatie met haar kamergenoot en collega acteur. Weet ze school, vriendschappen en haar nieuwe status nog te combineren?

Lucifer


In deze komische fantasy misdaad besluit Lucifer Morningstar zijn plek in de hel in te ruilen voor Los Angeles. Maar in de City of Angels moeten de mensen nog meer aan hem wennen dan andersom.

Madiba


Deze zesdelige miniserie gaat over het leven van de Zuid-Afrikaan Nelson Mandela. Op welke manier zet in het drama Madiba het leven van Nelson Mandela neer?

Amerikaanse detective series

True Detective


True Detective hoort bij de beste Amerikaanse detectives. In deze serie leveren politieonderzoeken soms meer op dan bedoeld. De duistere kanten van de ‘goede’ en de ‘slechte’ mensen komen pijnlijk aan het licht.

Fargo


De mysterieuze verhalen in deze detective leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense tv serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

Big Little Lies


In de Amerikaanse detective Big Little Lies volg je een mysterie waarbij alles draait om overleven. Geweld, leugens en bedrog blijken daarin een grotere rol te spelen dan gewenst.

Twin Peaks


Het spannende verhaal van Twin Peaks kennen sommige nog van de jaren 90 versie. Deze Amerikaanse detective start 25 jaar nadat de inwoners van een schilderachtig stadje te maken kregen met een verschrikkelijke moord.

Elementary


Elementary is een Amerikaanse variant op Sherlock Holmes gespeeld door Jonny Lee Miller en met Lucy Liu als Dr. Joan Watson. Deze spannende detective speelt zich af New York, waar het lastig blijkt om criminaliteit aan te pakken.

Riverdale


Op Onafhankelijkheidsdag vindt er deze detective serie een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties.

Amerikaanse misdaadseries

Narcos


De bekende Amerikaanse crime-serie Narcos gaat niet alleen over drugsbaron Pablo Escobar. Ook andere invloedrijke en gevaarlijke Colombiaanse drugshandelaren komen aan bod.

Criminal Minds


Kan je als Behavioral Analysis Unit (B.A.U.) ‘criminal minds’ doorgronden? Als onderdeel van de FBI proberen dit team de gevaarlijkste criminelen van het land een stap voor te zijn. Maar lukt het om misdaden te voorkomen?

The Defenders


Je volgt een viertal helden met één gemeenschappelijk doel, ze willen New York redden. In de Amerikaanse misdaad The Defenders zie je vier eenzame mensen met ieder zo hun eigen willetje, maar ze zijn wellicht sterker als ze leren samenwerken.

Blindspot


Blindspot is een stoere Amerikaanse misdaadserie begint met een mysterieuze opening. Jane Doe wordt op Times Square New York gevonden met merkwaardige tatoeages haar lijf. Ze heeft daar geen verklaring voor, maar iets is er aan de hand.

Chicago Justice


In het Amerikaanse misdaadserie Chicago Fire volg je een toegewijd team strijdend voor rechtvaardigheid. Hoe meer men te weten komt, hoe meer de realiteit knaagt met wat de wet wel en niet toestaat.

Hawaii Five-0


In de actievolle misdaadserie Hawaii Five-0 keert Steve McGarrett terug Oahu, daar wil hij de moordenaar van zijn vader pakken. Om dat te bereiken wordt een sterk en betrokken team ingezet, maar is dat voldoende?

The Blacklist: Redemption


Als je van spanning en actie houdt dan zit je met de Amerikaanse misdaad The Blacklist: Redemption goed. Kan Tom Keen zich redden in de wereld van geheime organisaties? Extra interessant door de mooie rol van Famke Janssen.

Absentia


Na dood verklaard te zijn, probeert een FBI-agente haar identiteit, onschuld en familie zien terug te krijgen. Dat valt in de Amerikaanse misdaad Absentia niet mee als je hoofdverdachte bent in een serie van gruwelijke moorden.

The Oath


De Amerikaanse misdaadserie The Oath gaat over een bende die graag voor eigen rechter speelt. Nadat ze zijn gearresteerd door de FBI worden de leden echter onder druk gezet met de intentie elkaar te verraden.

Iron Fist


Danny keert in het actievolle avontuur Iron Fist terug uit de dood. Tenminste, men dacht dat hij dood was. Met zijn Iron Fist wil hij zijn verleden en toekomst zien te herstellen.

24: Legacy


Na het omleggen van een terroristische leider keert Eric Carter in 24: Legacy terug naar het veilige Amerika. Tenminste, dat denkt hij tot hij in deze Amerikaanse misdaad merkt dat de terroristische organisatie uit is op wraak.

Amerikaanse thriller series

The Walking Dead


Dit is een gewelddadige Amerikaanse thriller. In The Walking Dead proberen een groep mensen een Zombie invasie te overleven, maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

The Sinner


Een jonge vrouw gedraagt zich op een gruwelijke en gewelddadige manier maar ze weet niet waarom. In de Amerikaanse thriller The Sinner is een onderzoeker vastberaden om de oorzaak boven water te krijgen.

Wayward Pines


Bij de spannende Amerikaanse sciencefiction Wayward Pines kun je mysterie verwachten. Ethan Burke probeert als geheim agent twee vermiste federale agenten te vinden, wat vrij lastig blijkt.

Scandal


Kom je in de problemen? Dan kun je Olivia Pope bellen voor een oplossing. In de Amerikaanse thriller Scandal is ze een professionele ‘oplosser’ die problemen doet verdwijnen nog voordat sommige het bestaan ervan ontdekken.

Taken


De voormalige CIA-agent Bryan Mills is in de Amerikaanse thriller serie uit 2018 Taken tegelijk een dodelijke agent, als een gefrustreerd mens uit op wraak.

Zoo


De Amerikaanse thriller serie Zoo gaat het over het geweld van dieren tegen mensen. Maar hoe zijn al die merkwaardige aanslagen te verklaren en op te lossen?

Dit waren de beste Amerikaanse series. Laat hieronder een bericht achter als je favoriet uit de USA ontbreekt of ga terug naar het menu.

5 + 15 =