Amerikaanse Series

De populaire Amerikaanse series zijn te verdelen over twee genres.

Welke?

Het komedie en misdaad genre.

In deze lijst vind je de beste en nieuwste Amerikaanse (Netflix) series.

Amerikaanse Netflix series

Stranger Things

In een kleine stad waar iedereen iedereen kent verdwijnt een kind. Alsof dat de gemeenschap nog niet genoeg op zijn kop zet, blijken er in de Netflix serie Stranger Things ook nog bovennatuurlijke krachten in het spel te zijn.

Fargo

De mysterieuze verhalen in deze top serie leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense Amerikaanse Netflix serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

Ozark |trailer|

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri. De moeilijke relatie met een drugskartel blijkt al snel de reden te zijn. Maar is in deze Amerikaanse misdaadserie verhuizen wel de beste oplossing?

GLOW

De Netflix-serie GLOW toont je een kijk op het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen, die allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

Once Upon A Time

Zodra Emma Swan in een klein Amerikaans stadje komt lijken sprookjes tot leven te komen. Het jongetje Henry, de gelukkige bezitter van het boek Once Upon A Time, lijkt als enige niet verrast door alle merkwaardige gebeurtenissen.

Riverdale

Op Onafhankelijkheidsdag vindt er een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties. In 2018 seizoen 2 op Netflix.

New Girl

Nadat haar verkering uit is verhuist de jonge vrouw Jess naar een flat waar ook drie mannen wonen. Daar kunnen de mannen in New Girl maar moeilijk aan haar wennen. In 2018 is er een nieuw seizoen van deze Amerikaanse Netflix serie.

Love

Lukt het om dingen te vermijden die je niet wil voelen? Een stel probeert in de Amerikaanse Netflix serie Love de opwinding, vernedering, toewijding en andere ‘vervelende ‘ zaken zo veel mogelijk te vermijden, maar lukt dat?

Crazy Ex-Girlfriend

Een jonge vrouw geeft haar carrière bij een advocatenkantoor en een leven in New York op. En dat in Crazy Ex-Girlfriend allemaal in de hoop haar geluk te vinden in een onbekende stad in Californië.

Gypsy

Naomie Watts speelt de therapeut Jean Holloway, die opgaat in het leven van haar patiënten. Een professionele afstand houden blijkt haar in Gypsy steeds moeilijker af te gaan.

Iron Fist

Danny keert in Iron Fist terug uit de dood. Tenminste, men dacht dat hij dood was. Met zijn Iron Fist wil hij zijn verleden en toekomst in deze Amerikaanse Netflix serie herstellen.

Friends From College

Vrienden die elkaar kennen van Harvard zijn opeens veertigers. In de Amerikaanse Netflix serie Friends From College worden oude vriendschappen en romances opgehaald. Lukt het om een volwassen leven te combineren met de nostalgie van vroeger.

The Mist

Zodra er een mist een klein stadje binnendringt worden de bewoners angstig. In de Netflix-serie The Mist proberen de bewoners zich te weren tegen de enge mist en alle gevaren die er bij komen kijken.

Amerikaanse series 2018

Blindspot |trailer|

Blindspot is een stoere Amerikaanse misdaadserie begint met een mysterieuze opening. Jane Doe wordt op Times Square New York gevonden met merkwaardige tatoeages haar lijf. Ze heeft daar geen verklaring voor, maar iets is er aan de hand.

Chicago Fire |trailer|

In het Amerikaanse actie drama Chicago Fire zie de verhalen achter de brandweerlieden van Chicago. Je volgt ze op professioneel en persoonlijk vlak. Hun moedige werk heeft privé meer impact dan ze soms willen.

Barry

In de HBO komedie Barry zie je een Amerikaanse huurmoordenaar die verhuist naar Los Angeles. Hij raakt verzeild in de hilarische theaterkunst van deze mooie stad.

The Chi

In het drama The Chi wordt een gemeenschap aan de zuidkant van Chicago noodlottig getroffen. De levens van Emmett, Brandon, Ronnie en Kevin worden daardoor onverwachts met elkaar verbonden.

Stranger Things

In een kleine stad waar iedereen iedereen kent verdwijnt een kind. Alsof dat de gemeenschap nog niet genoeg op zijn kop zet, blijken er in de Amerikaanse serie Stranger Things ook nog bovennatuurlijke krachten in het spel te zijn.

Cloak & Dagger

Cloak & Dagger hoort bij de Amerikaanse series uit 2018. Tandy en Tyrone zijn krijgen superkrachten. Al snel merken ze dat het voordelen heeft om samen te werken, met sterkere gevoelens voor elkaar tot gevolg.

Love

Lukt het om dingen te vermijden die je niet wil voelen? Een stel probeert in Love de opwinding, vernedering, toewijding en andere ‘vervelende ‘ zaken zo veel mogelijk te vermijden, maar voor hoe lang?

One Day At A Time

In de komedie One Day At A Time zie je een (in positieve zin) gekke Cubaans-Amerikaanse familie. Generatieconflicten binnen de familie zorgen voor de nodige hilariteit.

Castle Rock

De fictieve stad Castle Rock blijkt er één vol horror en mysterie. Deze nieuwe Amerikaanse serie uit 2018 is gebaseerd op de spannende verhalen van Stephen King.

Crazy Ex-Girlfriend

Een jonge vrouw geeft haar carrière bij een advocatenkantoor en een leven in New York op. En dat in Crazy Ex-Girlfriend allemaal in de hoop haar geluk te vinden in een onbekende stad in Californië.

New Girl

Nadat haar verkering uit is verhuist de jonge vrouw Jess naar een flat waar ook drie mannen wonen. Daar kunnen de mannen in New Girl maar moeilijk aan haar wennen. In 2018 is er een nieuw seizoen van deze leuke Amerikaanse serie.

True Detective

In de Amerikaanse top serie True Detective leveren politieonderzoeken soms meer op dan bedoeld. De duistere kanten van de ‘goede’ en de ‘slechte’ mensen komen pijnlijk aan het licht.

Altered Carbon

In de Amerikaanse science-fiction serie uit 2018 Altered Carbon kunnen mensen de fysieke dood overleven. Dat gebeurt door het bewustzijn over te zetten naar een nieuw lichaam.

Life Sentence

Stella komt er na 8 jaar achter dat haar ernstige ziekte is genezen. Ze worstelt in Life Sentence met het maken van levenskeuzes, hetgeen ze vroeger niet hoefde of durfde.

13 Reasons Why

De Amerikaanse serie 13 Reasons Why neemt je mee in de motieven voor een zelfmoord. Wat vertellen de tapes die een klasgenoot ontvangt? Sinds mei 2018 is er een nieuw seizoen.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri, maar waarom? Al snel blijkt dat een moeilijke relatie met een drugskartel de oorzaak is. Is een verhuizing de juiste oplossing?

Legion

David Haller is in Legion een jonge vent met schizofrenie, dat geeft hem vele problemen in zijn dagelijkse functioneren. Zijn leven verandert na een vreemde ontmoeting, als hij ontdekt speciale krachten te hebben die zijn leven kunnen veranderen.

The Marvelous Mrs. Maisel

Miriam leidt een doorsnee jaren vijftig bestaan. Dat betekent naar school gaan, een partner vinden en kinderen krijgen. Haar leven verandert In The Marvelous Mrs. Maisel drastisch zodra ze besluit een stand-up komediante te worden.

The Good Fight

Zodra de geldpot van Diane Lockhart verloren gaat is het tijd om een nieuwe start te maken. Het valt in The Good Fight nog niet mee om na al die tijd opnieuw te beginnen bij een nieuw bedrijf.

Feud

De Amerikaanse serie Feud gaat over beroemde relatie zoals die van prins Charles en prinses Diana. Op komische wijze worden bekende mensen geacteerd.

Game Of Thrones

Op het bijzondere continent Westeros vechten diverse machtige families in een poging controle te krijgen over de Zeven Koninkrijken. Zien we in 2018 het laatste seizoen van Game Of Thrones?

The Deuce

In The Deuce gaan we terug naar het Amerikaanse New York van de jaren 70 en 80. In die tijd was er volop pornografie en prostitutie te vinden in Manhattan, dat zie je terug in deze dramaserie.

Mr. Mercedes

In de Amerikaanse tv serie Mr. Mercedes zie je het verhaal van een psychopathische moordenaar. Hij rijdt met een gestolen Mercedes rond in een menigte. Een net gepensioneerde rechercheur probeert daar een eind aan te maken.

The Mick

In de Amerikaanse komedie The Mick zie je hoe een ongezond levende vrouw ongewild de kinderen van haar rijke zus gaat opvoeden. Dat is nodig omdat haar zus het land heeft moeten vluchten.

American Gods

De pas vrijgelaten ex-gedetineerde Shadow Moon is een man met een verleden. Nu hij wat ouder en wijzer is wil hij niets liever dan een rustig burgerlijk leven. Zijn plan valt in American Gods weg zodra zijn vrouw omkomt bij een naar ongeluk.

Genius

Hoe leuk is het om de levensverhalen van de grote denkers uit onze geschiedenis te zien? In Genius volg je ze vanaf hun jonge dagen tot de laatste levensjaren. De ontdekkingen, liefdes, gebreken en genialiteit komen voorbij.

Taken

De voormalige CIA-agent Bryan Mills is in de Amerikaanse tv serie Taken tegelijk een dodelijke agent, als een gefrustreerd mens uit op wraak.

Once Upon A Time

Zodra Emma Swan in een klein Amerikaans stadje komt lijken sprookjes tot leven te komen. Het jongetje Henry, de gelukkige bezitter van het boek Once Upon A Time, lijkt als enige niet verrast door alle merkwaardige gebeurtenissen.

A Series Of Unfortunate Events

De Amerikaanse tv serie A Series Of Unfortunate Events gaat over Graaf Olaf en weeskinderen die familiegeheimen boven water willen krijgen.

Detroiters

Sam en Tim zijn trotse Detroiters. Deze slimme en grappige reclamemannen proberen de verloren glorie van Detroit terug te krijgen, lukt dat wederom in seizoen 2018?

The Good Doctor

Shaun Murphy is in The Good Doctor een jonge autistische chirurg die gek genoeg aan het werk gaat in een prestigieus ziekenhuis. Dat is natuurlijk vragen om problemen.

Big Mouth

Wat kan je van de komische animatie Big Mouth verwachten? De puberteit is niet voor iedereen een feest, toch gebeuren er juist in die periode soms wonderbaarlijk mooie dingen.

Westworld

Liefhebbers van misdaad en science-fiction kunnen kijken naar de Amerikaanse tv serie Westworld. Een futuristisch park bemand door robots gaat wegens problemen dicht.

The Gifted

Is een vreedzame wereld mogelijk in een wereld vol met gemuteerde mensen? Angst en wantrouwen hangt in The Gifted in de lucht.

Crashing

Een komiek uit New York moet zijn lach opnieuw zien te vinden nadat zijn vrouw hem verlaten heeft. In de Amerikaanse komedie Crashing is er maar één oplossing voor dit probleem: lachen.

The Walking Dead

The Walking Dead is een Amerikaanse horror en thriller serie. Bij The Walking Dead proberen een groep mensen na een Zombie invasie te overleven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Santa Clarita Diet

De Amerikaanse serie Santa Clarita Diet lijkt in eerste instantie om gewone makelaars te gaan. Hun levens veranderen echter drastisch door dramatische gebeurtenissen.

Ten Days In The Valley

Een overwerkte en alleenstaande moeder zit midden in een vervelende scheiding. De situatie verergert in Ten Days In The Valley zodra blijkt dat haar jonge dochter vermist is. Het zet haar haar wereld op de kop.

Riverdale

Op Onafhankelijkheidsdag vindt er een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties. In 2018 seizoen 2.

Beyond

Na 12 jaar ontwaakt een jonge man uit een coma. Hij ontdekt in de Amerikaanse serie Beyond dat hij nieuwe vaardigheden heeft, dat komt goed uit want er is een gevaarlijke samenzwering. In 2018 seizoen twee.

Six

Terwijl Navy SEAL Team Six probeert een Taliban-leider in Afghanistan te elimineren, ontdekken ze een Amerikaanse burger die is overgelopen naar de vijand. In 2018 is seizoen twee te zien.

Star Trek: Discovery

De USS Discovery ontdekt in deze lang verwachte Netflix-serie nieuwe werelden en vormen van leven. In Star Trek: Discovery zie je wat een officier zoal te weten komt.

GLOW

De Netflix-serie GLOW toont je een kijk op het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen, die allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

The Orville

Een niet al te best verkenningsschip genaamd The Orville vliegt 400 jaar in de toekomst interstellair rond. Reken op kosmische uitdagingen en een bijzonder gezelschap van ruimtevaarders wat met elkaar omgaat.

The Mayor

Het valt niet mee om rond te komen als hiphopartiest. Een hiphopper weet in The Mayor succes te boeken door zijn muziek tijdens de verkiezing van een burgemeester te promoten.

Claws

Het leven in een nagelstudio in Florida is spannender dan je zou denken. In Claws krijg je een steeds beter beeld van het leven en de misdaden van 5 vrouwen die samen als nagelspecialisten werken.

The Brave

Het is dapper om als militair persoonlijke offers te brengen tijdens gevaarlijke missies achter de vijandelijke linies. In de spannende serie The Brave volg je deze waaghalzen op de voet.

Scandal

Kom je in de problemen? Dan kun je Olivia Pope bellen voor een oplossing. In Scandal is ze een professionele ‘oplosser’ die problemen doet verdwijnen nog voordat sommige het bestaan ervan ontdekken.

Kevin (Probably) Saves The World

Eens een succesvolle maar zelfzuchtige Wall Street zakenman, komt Kevin Finn in een neerwaartse spiraal terecht. Hij gooit in Kevin (Probably) Saves The World zijn levensstijl om een gelukkiger bestaan te leiden.

Famous In Love

Een doorsnee studente wordt ineens een ster dankzij een Hollywood-hit. Dat heeft in Famous In Love wel gevolgen voor de relatie met haar kamergenoot en collega acteur. Weet ze school, vriendschappen en haar nieuwe status nog te combineren?

I’m Dying Up Here

In de jaren 70 was de stand-up komedie erg populair. Maar hoe ontstonden en ontwikkelende de carrières van komieken zich? In I’m Dying Up Here wordt ingezoomd op de complexe wereld van het vermaken van het publiek.

Friends From College

Vrienden die elkaar kennen van Harvard zijn opeens veertigers. In Friends From College worden oude vriendschappen en romances opgehaald. Lukt het om een volwassen leven te combineren met de nostalgie van vroeger.

Superior Donuts

De sympathieke Donut-winkel eigenaar Arthur probeert in Superior Donuts de dagen zo leuk mogelijk door te brengen met zijn jonge medewerker Franco. Deze serie speelt zich af in de niet al te spannende stad Chicago.

Great News

Hoeveel is als moeder de relatie met je dochter waard? In Great News komen de verhoudingen onder druk te staan ze stage gaat lopen op de plek van haar nieuwe baan. Met enkele pittige uitdagingen tot gevolg.

Disjointed

De Cannabisexpert Ruth Whitefeather Feldman stelt onder andere haar pas afgestudeerde zoon aan. Hij moet in Disjointed haar marihuana onderneming in Los Angeles zien te runnen.

Room 104

Wat gebeurt er zoal in een hotelkamer? Stel je een eenpersoonskamer van een Amerikaans hotel voor en kijk welk verhaal er in Room 104 vertelt wordt over hoe de gast zijn tijd door kwam.

Ghosted

Een sceptische ex-agent moeten leren samen te werken met een nerd die geloofd in het paranormale. Samen moeten ze in Ghosted een overheidsinstantie helpen met niet te verklaren en paranormale gebeurtenissen.

Ghost Wars

Een afgelegen stadje in Alaska wordt in Ghost Wars overspoeld is door mysterieuze wezens. Lukt het Roman Mercer om zijn eigen leven en dat van de dorpsbewoners te redden?

Snatch

Licht gebaseerd op de gelijknamige film zien we in Snatch een groep die stuit op een gestolen lading. Het gevolg is dat ze te maken krijgen met de georganiseerde misdaad, met alle gevaren van dien.

The Arrangement

In deze Amerikaanse serie krijgt Megan Morrison een huwelijkscontract van 10 miljoen dollar aangeboden. Gaat ze in The Arrangement trouwen met de grootste ster van Hollywood?

Z-Nation

Drie jaar na het toeslaan van een zombievirus probeert een team in Z-Nation de enige overlevende van New York naar een lab in Californië te verplaatsen. Lukt het om zijn bloed voor een vaccin te gebruiken?

Dear White People

Deze Amerikaanse serie uit 2017 gaat over studenten zoals Samantha, die genoeg hebben van de subtiele discriminatie op hun universiteit. Ze starten met Dear White People een tegenreactie.

Young Sheldon

Liefhebbers van The Big Bang Theory zullen met plezier kijken naar Young Sheldon. Je volgt er het jonge leven van Sheldon Cooper welke later in de eerst genoemde serie te zien is.

SEAL Team

In de Amerikaanse serie uit 2017 SEAL Team wordt je meegenomen in de wereld van mariniers. Het gehele traject van training, planning en de uitvoering van zware missies komt aan bod.

Valor

Dit drama speelt zich vooral af in het nu, met flashbacks naar een mislukte missie waarbij een vrouwelijke pilot betrokken was. In Valor wordt de grens tussen militaire discipline en natuurlijke menselijke verlangens grondig getest.

Still Star-Crossed

Ben je liefhebber van Romeo en Juliet? De serie Still Star-Crossed gaat verder waar het beroemde verhaal stopt. Verraad, intriges en de romances komen ruim aan bod. Dit alles gebaseerd op het boek van Melinda Taub.

Corporate

De Amerikaanse komedie Corporate geeft een donkere blik op het leven van een trainee. Hij is in opleiding bij een gemiddelde maar zielloze internationale onderneming.

Krypton

De sciencefiction serie Krypton vertelt het onbekende verhaal van Superman’s grootvader. Hij vecht voor gerechtigheid op zijn eigen planeet, dat valt hem zwaar.

The Resident

In de dramaserie The Resident wordt een beginnende dokter geconfronteerd met de harde realiteit van medische zorg. Zijn geweten komt in het gedrang zodra hij merkt hoe behandelingen van patiënten werkelijk gaan.

The Alienist

In de dramaserie The Alienist ontmoet John Moore de criminele psycholoog Laszlo Kreizler. Eind 19e eeuw proberen ze samen het gedrag van een seriemoordenaar in New York te onderzoeken.

The Looming Tower

The Looming Tower is een spannende dramaserie over de rivaliteit tussen de FBI en de CIA. Het speelt eind jaren 90 af. In die tijd speelde de toenemende dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaeda.

Deception

Cameron Black is in de dramaserie Deception ‘s werelds grootste illusionist. Hij wordt gerekruteerd door de FBI, waar hij zijn misleidingsvaardigheden gebruikt om interessante en lastige zaken op te lossen.

For The People

Het juridische drama For The People volgt jonge advocaten met spraakmakende zaken. Gaandeweg kruizen hun persoonlijke en het zakelijke levens elkaar.

Waco

De dramatische Amerikaanse thriller Waco draait om de religieuze leider David Koresh. De FBI en ATF grijpen in het voorjaar van 1993 om bepaalde redenen in. Volg de bestorming van zijn huisvesting in Waco, Texas.

Here And Now

In het komische drama Here And Now zie je een familie bestaande uit drie geadopteerde kinderen en een biologisch kind. Hun familieband wordt getest zodra een van de kinderen dingen ziet die de rest niet waarneemt.

Seven Seconds

In de dramaserie Seven Seconds zie je de nasleep van een incident. Nadat een blanke politieagent per ongeluk een zwarte tiener treft en ernstig verwondt, ontstaan er raciale spanningen met een rechtszaak tot gevolg.

Good Girls

In de Amerikaanse komedie Good Girls zie je drie wanhopige moeders. In een opwelling besluiten ze niet langer op safe te spelen en hun levens om te gooien. Natuurlijk met alle risico’s van dien.

The Crossing

In de sciencefiction drama The Crossing komen vluchtelingen uit een toekomstige oorlog terecht in een Amerikaans stadje. Ontdek de impact van asielzoekers die 180 jaar in de toekomst leefde op de gemeenschap.

The Terror

In de donkere thriller The Terror zie je in 1848 twee oorlogsschepen vast komen te zitten in het ijs van de Noordpool. Ze worden geconfronteerd met honger, muiterij (opstand) en een kwaadaardige ijsbeer.

The Oath |trailer|

De Amerikaanse misdaadserie The Oath gaat over een bende die graag voor eigen rechter spelen. Nadat ze zijn gearresteerd door de FBI worden de leden echter onder druk gezet met de intentie elkaar te verraden.

Unsolved |trailer|

In de Amerikaanse misdaad documentaire Unsolved wordt vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar het moordonderzoek van de bekende rapper Tupac Shakur en Biggie Smalls.

9-1-1

De Amerikaanse thriller 9-1-1 laat zien onder welke druk politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden werken. Je staat versteld van de beangstigende en hartverscheurende situaties waarin ze belanden, altijd proberend een goede oplossing te vinden.

Siren

De sciencefiction serie Siren draait om de kustplaats Bristol Cove welke bekend staat als een thuisbasis voor zeemeerminnen. De stad wordt opgeschud na de komst van een mysterieus meisje.

Lost In Space

Na een noodlanding op een buitenaardse planeet, probeert in Lost In Space de Robinson familie alles wat het kan om te overleven. Deze toegankelijke sciencefiction serie is spannend om te zien en te volgen op Netflix.

Grow-ish

De Amerikaanse komedie Grow-ish is een spin-off van Black-ish. Zoey Johnson gaat naar de universiteit. Daar doet ze nieuwe relaties op en krijgt ze te maken met drugs, seks en andere verleidingen.

Alone Together

In de komedie Alone Togehter zie je twee sociaal onhandige millennials. Benji is rij maar ongemotiveerd, samen trekt hij er met de arme maar egocentrische Esther rond in Los Angeles. Lukt het zo een plek te veroveren binnen de status gedreven elite?

Amerikaanse series 2017

Fargo |trailer|

De mysterieuze verhalen in deze detective leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense tv serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

Mindhunter |trailer|

Twee FBI-agenten werken aan methoden om met behulp van psychologie motieven van misdadigers te ontrafelen. In de Amerikaanse misdaadserie Mindhunter zie je hoe ze de denkwijze in het oplossen van moorden proberen te veranderen.

Big Little Lies

Met Big Little Lies krijg je een leuke Amerikaanse HBO-serie te zien welke draait om overleven. Leugens en bedrog blijken daarin een grotere rol te spelen dan gewenst.

The Young Pope

Jude Law speelt in The Young Pope de jonge en charmante Lenny Belardo. Dat was de eerste Amerikaanse paus, ook wel bekend als Pius XIII. Hoe heeft hij zich zo snel kunnen opwerken? Een slimme strategie pakte goed uit.

The Sinner

Een jonge vrouw gedraagt zich op een gruwelijke en gewelddadige manier maar ze weet niet waarom. In The Sinner raakt een onderzoeker geïnteresseerd in de vertoning en hij is vastberaden om de oorzaak boven water te krijgen.

Twin Peaks

In de Amerikaans serie Twin Peaks starten we 25 jaar nadat de inwoners van een schilderachtig stadje te maken kregen met een moord.

Rick And Morty

In de veelgeprezen animatieserie Rick And Morty zie je de heldendaden van de geweldige wetenschapper Rick. Maar ook de mislukkingen van zijn niet zo’n slimme en wat bange kleinzoon Morty.

Atypical

Lukt het Sam, een 18-jarige autistische jongen, om een vriendin te vinden? Terwijl Sam steeds minder afhankelijk wordt, heeft dat ook invloed op de levenswijze van zijn moeder. In Atypical zie je hoe.

The White Princess

The White Princess ziet dat door het huwelijk tussen Henry VII en Elizabeth van York en Engeland verenigd wordt. Toch brengen persoonlijke en politieke breuken nieuwe problemen teweeg die opnieuw het koninkrijk dreigen te verscheuren.

Midnight, Texas

Middernacht is een veilig tijdstip om je te laten zien wanneer je anders bent dan anderen. In Midnight, Texas ontstaat er met door de verzameling van buitenstaanders een sterk en onwaarschijnlijk gezelschap.

Iron Fist

Danny keert in Iron Fist terug uit de dood. Tenminste, men dacht dat hij dood was. Met zijn Iron Fist wil hij zijn verleden en toekomst in deze Amerikaanse misdaadserie herstellen.

The Son

Ben je al bekend met het verhaal over het ontstaan van Amerika? In The Son leer je het rijkste land ter wereld beter kennen. Extra aandacht is er voor de bloedige opkomst en ondergang van het olierijke Texas.

Shots Fired

In een Zuidelijk Amerikaanse stad met een slavenverleden vindt een schietpartij plaats. Welke rol speelde racisme en hoe gaat in de serie Shots Fired het strafrecht daar mee om?

Time After Time

De titel Time After Time doet al wat vermoeden waar deze Amerikaanse serie over gaat. Je volgt er de avonturen van de jonge meneer Wells en zijn tijdmachine.

Girlboss

De Netflixserie Girlboss draait om Sophia, een rebelse vrouw. Ze heeft succes met het verkopen van kleding. Verder hangt ze maar al te graag de baas uit bij haar modebedrijf.

Powerless

In de Amerikaanse serie Powerless volg je het personeel van een bijzondere verzekeringsmaatschappij. Ze zijn gespecialiseerd in het verzekeren van schade veroorzaakt door Superhelden.

Emerald City

In deze moderne versie van The Wizzard of Oz volg je Dorethy Gale. Ze is uit op een ontmoeting met de ‘Wizard’ in Emerald City, maar het valt niet mee om de stad daadwerkelijk te bereiken.

Chicago Justice |trailer|

In het Amerikaanse misdaadserie Chicago Fire volg je een toegewijd team strijdend voor rechtvaardigheid. Hoe meer men te weten komt, hoe meer de realiteit knaagt met wat de wet wel en niet toestaat.

Madiba

Deze zesdelige miniserie gaat over het leven van de Zuid-Afrikaan Nelson Mandela. Op welke manier zet Madiba het leven van Nelson Mandela neer?

When We Rise

Liefhebbers van de Amerikaanse geschiedenis over de ontwikkeling van de homorechtenbeweging kijken naar When We Rise. Deze serie blikt terug op de bekende Stonewall rellen in 1969.

Law & Order True Crime

De gebroeders Menendez zijn op de nationale televisie berecht voor vermoorden van hun ouders. Hun verhaal achter deze gruwelijke misdaad komt in Law & Order True Crime in alle facetten aan bod.

Me, Myself & I

De Amerikaanse komedie Me, Myself & I bekijkt het leven van een man over een periode van vijftig jaar. Drie spannende leeftijden in het leven komen aan bod: dat als 14-jarige in 1991, als 40-jarige in het nu en als 65-jarige in de toekomst.

Extinct

Een groep mensen wordt 400 jaar na uitsterving nieuw leven ingeblazen. De buitenaardse wezens beweren dat te doen om zo de menselijke soort te herstellen. Maar de herboren mensen ontdekken in Extinct een andere waarheid die het menselijk ras opnieuw bedreigen.

The Defenders |trailer|

Je volgt een viertal helden met één gemeenschappelijk doel, ze willen New York redden. In de Amerikaanse misdaad The Defenders zie je vier eenzame mensen met ieder zo hun eigen willetje, maar ze zijn wellicht sterker als ze leren samenwerken.

Will

De Amerikaanse dramaserie Will gaat over de jonge jaren van schrijver William Shakespeare. Toen hij in 1589 in Londen kwam was de theaterwereld populair. Kan Will zijn droom laten uitkomen en de wereld veranderen met woorden?

Absentia |trailer|

Na dood verklaard te zijn, probeert een FBI-agente haar identiteit, onschuld en familie zien terug te krijgen. Dat valt in de Amerikaanse misdaad Absentia niet mee als je hoofdverdachte bent in een serie van gruwelijke moorden.

Downward Dog

Waar is hond wel niet goed voor? Een eenzame hond mengt zich in de complexe relaties van mensen. Als je van een pratende hond houdt dan zit je met Downward Dog goed.

Gypsy

Naomie Watts speelt de therapeut Jean Holloway, die opgaat in het leven van haar patiënten. Een professionele afstand houden blijkt haar in Gypsy steeds moeilijker af te gaan.

Brockmire

Een befaamde honkbalomroeper gaat publiekelijk af. Tien jaar later probeert Jim in een kleine stad de draad op te pakken. In Brockmire gaat het niet alleen om zijn carrière, ook zijn liefdesleven wil hij op het juiste niveau krijgen.

The Kennedys: After Camelot

Jacqueline Kennedy is een voormalig First Lady. De Amerikaanse dramaserie uit 2017 The Kennedys: After Camelot neemt je mee terug naar de moord op haar echtgenoot John en de vervelende nasleep.

Z: The Beginning Of Everything

De vermakelijke serie Z: The Beginning Of Everything draait om de knappe Sayre Fitzgerald. Ze knokt voor haar carrière als jazzartiest en dat tijdens de roerige jaren 20.

American Playboy: The Hugh Hefner Story

In American Playboy: The Hugh Hefner Story zie je op ‘naakte’ wijze het verhaal over de in 2017 overleden oprichter van het bekende Playboy magazine, Hugh Hefner.

Younger

Met Younger krijg je veel komedie voor je kijktijd. De 40 jarige Liza probeert in de Amerikaanse serie uit 2016 Younger een nieuw leven te beginnen, maar lukt dat haar op die leeftijd?

Zoo

De Amerikaanse serie Zoo gaat het over het geweld van dieren tegen mensen. Maar hoe zijn al die merkwaardige aanslagen te verklaren en op te lossen?

24: Legacy |trailer|

Na het omleggen van een terroristische leider keert Eric Carter in 24: Legacy terug naar het veilige Amerika. Tenminste, dat denkt hij tot hij in deze Amerikaanse misdaad merkt dat de terroristische organisatie uit is op wraak.

Making History

In Making History volg je drie vrienden uit twee verschillende eeuwen. Het valt niet mee om de spanning van het tijdreizen te combineren met het oplossen van de normale alledaagse zorgen.

Somewhere Between

Een moeder probeert in Somewhere Between het lot van haar 8-jarige dochter te beïnvloeden. Ze weet waar ze is en wanneer ze wordt vermoord, maar niet door wie en waarom. Wat zijn haar kansen?

Inhumans

Kun je als geïsoleerde gemeenschap overleven? In de Amerikaanse serie Inhumans doen supermensen er alles aan om hun kleine samenleving en zichzelf te beschermen.

American Ripper In London

Jeff Mudgett wil in American Ripper In London een gewaagde theorie toepassen. Die zou moeten bewijzen dat de eerste Amerikaanse seriemoordenaar (H.H. Holmes) en de meest beruchte Groot-Brittannië (Jack The Ripper) dezelfde persoon was.

Imaginary Mary

Een denkbeeldige oude jeugdvriend komt de workaholic en inmiddels volwassen vrouw Alice gezelschap houden. De gezelligheid slaat in Imaginary Mary al snel om in vermakelijke bemoeienis.

The Mist

Zodra er een mist een klein stadje binnendringt worden de bewoners angstig. In de Amerikaanse 2017 serie The Mist proberen de bewoners zich te weren tegen de enge mist en alle gevaren die er bij komen kijken.

Doubt

Een succesvolle advocaat raakt in Doubt krijgt romantische gevoelens voor een cliënt. Onduidelijk is of die man wel of niet betrokken is bij een misdaad, de uitkomst kan een ander licht op de relatie geven.

Amerikaanse series 2016

Wayward Pines

Bij de Amerikaanse serie Wayward Pines kun je spanning verwachten. Ethan Burke probeert als geheim agent twee vermiste federale agenten te vinden.

The Blacklist: Redemption |trailer|

Als je van spanning en actie houdt dan zit je met de Amerikaanse misdaad The Blacklist: Redemption goed. Kan Tom Keen zich redden in de wereld van geheime organisaties? Extra interessant door de mooie rol van Famke Janssen.

Naast Amerikaanse series zijn er meer tv series om naar te kijken.