Films en seriesFilms en series

Top 10 Australische series

Hier vind je 10 populaire Australische series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste Down Under’ overzicht ontdek je comedy, drama, detective en misdaad.

Kom nu hieronder meer te weten over deze top series uit Australië.

Jack Irisch


Na de moord op zijn vrouw raakt Jack Irisch (geacteerd door Guy Pearce) depressief en verliest hij zijn baan. Als detective krabbelt hij weer op en onderzoekt hij corruptiezaken en familiedrama’s met vermiste kinderen.

Deep Water


Wanneer op Bondi Beach een overleden man wordt aangetroffen lijkt zijn homoseksualiteit een bijzaak. Dit verandert zodra Nick en Tori een onderzoek houden en een patroon zien met vroegere moorden op homo’s in Australië.

Wentworth Prison


Nadat ze is veroordeeld voor poging tot moord belandt Bea Smith in de gevangenis. Daar krijgt ze te maken met een voor haar onbekende en harde wereld waarin iedereen moet strijden voor een plekje in de bajes-hiërarchie.

Please Like Me


Tijdens zijn relatie met een vrouw merkt Josh dat hij toch meer op mannen valt. Dit besef wil hij delen met zijn familie, maar is de timing wel handig nu zijn moeder depressief is? Tegelijkertijd bloeit zijn interesse voor de aantrekkelijke Geoffrey op.

Rake


Zaken waar andere advocaten zich niet aan wagen pakt Cleaver Greene juist op. Zo verdedigt hij schaamteloos een bommenlegger. Deze eigenzinnige houding trekt hij privé komisch door in zijn gedrag. Dit wekt bij vrouwen zowel interesse als frustratie op.

A Place To Call Home


Sarah Adams keert in 1953 terug naar Australië. Tijdens die bootreis ontmoet zij George Bligh die haar een baan aanbiedt in een ziekenhuis. Aanvankelijk twijfelt zij totdat zij merkt dat de sfeer thuis in Down Under niet meer is zoals ze gewend was.

The Doctor Blake Mysteries


Het overnemen van zijn vaders dokterspraktijk was Lucien Blake’s doel toen hij terugkeerde naar zijn geboorteplaats Ballarat. Eenmaal terug breidt hij zijn beschermende werk al snel uit met detective werkzaamheden.

Top Of The Lake


De 12 jarige Tui wordt ijskoud aangetroffen in een meer en blijkt na onderzoek zwanger, maar ze weet snel te ontsnappen. Detective Robin Griffin (Elisabeth Moss) neemt hier geen genoegen mee en gaat op zoek. Daarbij komt ze ook zichzelf tegen.

Miss Fisher’s Murder Mysteries


Tijdens de jaren 20 is Phryne Fisher een levenslustige vrouw die tegelijkertijd ook vecht tegen onrecht. De zoete jazzclubs van Melbourne worden afgewisseld met luchtige actiescènes. Ondertussen wordt steeds duidelijker waarom ze dit allemaal doet.

Underbelly


Het verhaal van de opkomst en ondergang van de Australische onderwereld staat hier centraal. Hoe verloopt het gevecht tussen de politie en de ‘Crime Bosses’ in verschillende tijdperken? Je ziet het in deze bekroonde serie.

Heb je een goede Australische serie gevonden? Laat anders een bericht achter als je favoriet uit Australië ontbrak. Meer inspiratie is te vinden bij de beste series of door in het menu andere serielanden te proberen.

14 + 14 =