Top 72 beste series

Hier vind je de 72 beste series ooit om in 2021 te kijken, volgens TVserieVergelijker.

Deze zijn van alle tijde en verdeeld onder de genres detective, misdaad, comedy en drama.

Kom hieronder meer te weten over dé top series.

Beste detective series

True Detective


True Detective hoort bij de beste Amerikaanse detectives. In deze serie leveren politieonderzoeken soms meer op dan bedoeld. De duistere kanten van de ‘goede’ en de ‘slechte’ mensen komen pijnlijk aan het licht.

Fargo


De mysterieuze verhalen in deze detective leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Een intense Netflix serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

Bosch


Geen enkele detective weet in Californië vaker moordzaken op te lossen dan Harry Bosch. Zijn succes wordt echter kritischer gevolgd zodra blijkt dat hij het niet zo nauw neemt met het naleven van alle regels en procedures.

Broadchurch


Een op het eerste gezicht rustige kustplaatsje wordt opgeschrikt als een jongetje dood wordt aangetroffen. Mediabemoeienis blijft niet uit in deze spannende Britse politieserie Broadchurch.

Endeavour


Gedurende de jaren 60 werkt de verlegen Morse samen met de ervaren DI Fred. Volg in de Britse detective Endeavour zijn ontwikkeling in het oplossen van lastige onderzoeken, rond het Engelse Oxford.

Elementary


Elementary is een Amerikaanse variant op Sherlock Holmes gespeeld door Jonny Lee Miller en met Lucy Liu als Dr. Joan Watson. Deze spannende detective speelt zich af New York, waar het lastig blijkt om criminaliteit aan te pakken.

The Bletchley Circle


Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben Susan en drie Engelse vriendinnen als codekraker ervaring opgedaan. Nu de oorlog voorbij probeert ze haar unieke ervaring te gebruiken om een lokale moordenaar op te sporen en voor te zijn.

Vera


Liefhebbers van moordmysteries kijken graag naar de Britse detective Vera. Deze slimme vrouw weet met humor en wijsheid veel misdadigers op te pakken. Het Engelse landschap van Northumberland vormt een mooi contrast met de donkere zaken.

Person Of Interest


Wanneer de rijke softwarespecialist Harold Finch een machine ontwerpt voor de overheid om criminaliteit te detecteren, ontstaat er commotie. Wie mag deze technologie gaan gebruiken en voor welke doeleinden? En is het verstandig als de bevolking hiervan op de hoogte is?

Sherlock


Sherlock Holmes en Dr. John Watson proberen in deze Britse klassieker zo goed als ze kunnen moorden op te lossen. Deze spelen zich af in het Londen van begin 21e eeuw.

Justified


Raylan Givens handhaaft in de 19e eeuw vooral op basis van zijn eigen opvattingen over rechtvaardigheid. Na een conflict wordt hij echter overgeplaatst naar een regio waarin hij is opgegroeid. Het harde outlaw-wereldje daar stelt iedereen op de proef.

Luther


In deze goede Engelse serie speelt Idris Elbas is een bijna ideale detective. Kijk je naar Luther dan zie je een persoon die geweldige acties afwisselt met het ongewild opzoeken van gevaarlijke situaties.

Beste misdaadseries

StartUp


In Miami proberen drie verschillende criminelen om eigen redenen misbruik te maken van nieuwe digitale valuta. Ondertussen probeert de FBI dit te voorkomen, maar georganiseerde misdaad laat zich moeilijk pakken.

Narcos


De crime-serie Narcos werd bekend op Netflix en gaat niet alleen over leven van drugsbaron Pablo Escobar. Ook andere invloedrijke en gevaarlijke Colombiaanse drugshandelaren komen aan bod en eisen hun aandeel op.

The Expanse


In tijden dat de mensheid probeert een deel van de ruimte in te nemen, loopt een rechercheur tegen weerstand aan. Een samenzwering tegen deze ruimtelijke aanwezigheid leidt tot een onvermijdelijke confrontatie.

Sneaky Pete

De vrijgelaten veroordeelde Marius Josipovic denkt door de identiteit van zijn celgenoot aan te nemen veilig te kunnen terugkeren in de maatschappij. Maar zijn nieuwe leven als Pete Murphy brengt hem ouderwets in de problemen.

Into The Badlands


De dodelijke krijger Regent Sunny vecht moedig voor vrijheid tegen keiharde baronnen. Zo’n groot avontuur is echter niet alleen te voeren. Hij zoekt en leid daarom ’trainees’ op die kunnen helpen, maar dat gaat zo makkelijk nog niet.

Blindspot


Blindspot is een stoere Amerikaanse misdaadserie begint met een mysterieuze opening. Jane Doe wordt op Times Square New York gevonden met merkwaardige tatoeages haar lijf. Ze heeft daar geen verklaring voor, maar iets is er aan de hand.

Chicago P.D.


Bij Chicago P.D. volg je binnen district 21 twee politieafdelingen. Afwisselend zie je de gewone agenten gericht op straatcriminaliteit en de Intelligence Unit. Dit team pakt de georganiseerde misdaad en drugshandel daadkrachtig aan.

The Blacklist


Het knappe aan Raymond Reddington is dat hij al 20 jaar gezocht wordt maar iedere keer weet te ontsnappen. Wanneer ‘Red’ ook criminelen aanpakt die de politie zoekt wordt onduidelijk of dit uit eigen belang is of goed bedoelde hulp.

Line Of Duty


Steve Arnott wordt in de Britse misdaad Line Of Duty na een incident overgebracht naar de anti-corruptie-eenheid. Hij start een onderzoek naar het gedrag van inspecteur Tony Gates. Gaat hij corruptie wel tegen of zal het alleen maar erger worden?

The Bridge (Bron / Broen)


In de Scandinavische serie The Bridge wordt een lichaam gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden. De Deense inspecteur Martin Rohde en de Zweedse Saga Norén moeten in deze misdaad leren samenwerken om de moordenaar te vinden.

Strike Back


Sectie 20 is een geheime Britse eenheid die opdrachten uitvoert voor de inlichtingendienst. Overal ter wereld proberen ze met gevaar voor eigen leven risicovolle missies tot een succesvol eind te brengen.

Millennium


Van alle Lumiere crime series is Millennium misschien wel de beste. Je volgt er de avonturen van journalist Mikael Blomkvist. Hij komt in aanvaring met de gehaaide hacker Lisbeth Salander.

Beste comedy series

Jean-Claude Van Johnson


Mezelf spelen moet wel lukken zal Jean-Claude Van Damme gedacht hebben toen hij deze rol als martial arts vechter aannam. Verder wisselt hij die rol grappig af met aannemer Johnson, die na vele jaren een verloren liefde ontmoet.

Grace And Frankie


Grace And Frankie ontdekken dat de relatie met hun echtgenoten niet meer is wat het ooit was. In deze Amerikaanse komedie proberen de vrouwen elkaar te helpen er maar het beste van te maken.

Mozart In The Jungle


De ambitieuze maestro Rodrigo timmert in NY aan de weg, tegelijk hoopt de klassieke hobospeelster Hailey op een doorbraak. Komisch en muzikaal gaan ze in New York City op zoek naar meer succes, liefde en geluk.

Red Oaks


Nog één zomer en de jaren 80 studententijd zit erop voor David Meyers. Gelukkig is er op de country club genoeg vermaak en afleiding voordat hij over zijn toekomst moet nadenken.

Rick And Morty


In de populaire Amerikaanse animatie comedy Rick And Morty zie je de heldendaden van de geweldige wetenschapper Rick. Maar ook de mislukkingen van zijn niet zo’n slimme en wat bange kleinzoon Morty.

Brooklyn Nine-Nine


Jake Peralta is in de leuke Amerikaanse serie Brooklyn Nine-Nine, een onvolwassen maar talentvolle detective. Zijn manier van doen valt echter niet in goede aard bij de nieuwe en serieuze officier Ray Holt.

The Goldbergs


Tijdens de jaren 80 woont in Pennsylvania een komische familie. The Goldbergs vromen een typisch Amerikaans gezin waar onderling nogal eens wat mis gaat, maar echt vervelend wordt het natuurlijk nooit.

Divorce


Divorce is een leuke romantische komedie en drama serie. Drie mannen zitten in een scheiding. Ze gaan samenwonen en hun levens op orde zetten, tenminste dat was de bedoeling.

Clan


Het komische Clan speelt zich af rond vijf zussen. De verhoudingen zijn goed tot één zus besluit te gaan trouwen met een ‘duivelse’ man.

Dag


De Noorse serie Dag gaat over een huwelijksadviseur die vindt dat mensen in eenzaamheid moeten leven. Hij haat tijd doorbrengen met anderen, behalve met zijn maat Benedictus. De situatie verandert tijdens een blind-date met een oude jeugdvriendin van zijn zus, Eva.

Parenthood


Het leven van de verschillende generaties Braverman heeft elk zo zijn eigen verhaal. Zo runt Peter Krause een schoenenbedrijf en heeft hij samen met zijn behulpzame vrouw een zoon en dochter. Ondertussen maken opa en oma er na 46 jaar huwelijk maar het beste van.

Modern Family


Bij Modern Family volg je het reilen en zeilen van drie families. Reken op Amerikaanse komedie met veel grappen en gekke situaties. Hoe kan het dat de meest simpele en logische dingen toch misgaan?

Parks And Recreation


Ambtenaar Leslie Knope wil graag haar stad helpen ontwikkelen. Ze ziet daarom kansen om van een leeg terrein een park te maken. Om deze kleine aanpassing mogelijk te maken moet ze wel tegenwerkende collega’s, vervelende omwonenden en meer betrokkenen zien over te halen.

Community


Omdat de geschorste advocaat Jeff Winger onrechtmatig zijn bachelor diploma heeft gehaald moet hij terug naar college. Hij stuurt een studiegroepje aan die bestaat uit opvallend uiteenlopende types en karakters.

Beste dramaseries

The White Princess


The White Princess ziet dat door het huwelijk tussen Henry VII en Elizabeth van York en Engeland verenigd wordt. Toch brengen persoonlijke en politieke breuken in dit drama nieuwe problemen teweeg, die opnieuw het koninkrijk dreigen te verscheuren.

The Young Pope


Jude Law speelt in het HBO drama The Young Pope de jonge en charmante Lenny Belardo. Dat was de eerste Amerikaanse paus, ook wel bekend als Pius XIII. Hoe heeft hij zich zo snel kunnen opwerken? Een slimme strategie pakte goed uit.

The Night Manager


In Caïro heeft Janathan Pine een vrij makkelijk bestaan als hotelmanager. Dit verandert wanneer hij via een vrouw onbedoeld betrokken raakt in een gangster- en wapennetwerk. Zodra hij daar eenmaal in zit komt hij er moeilijk weer uit.

Mr. Robot


Als cyber-specialist weet Elliot Alderson (geacteerd door Rami Malek) dat er technisch veel mogelijk is om mensen te volgen. Als hij merkt dat zijn werkgever die technologie corrupt gebruikt probeert hij samen met anderen deze enge ontwikkeling te stoppen.

Patriot


Om de nucleaire handel met Iran te ontregelen doet John Tavner zich voor als zakenman, maar in werkelijk werkt hij voor de inlichtingendienst. Eenmaal in Europa wordt hij opgemerkt en dreigt een ontmaskering.

Better Call Saul


Alle grote carrières zijn ooit klein begonnen. Jimmy McGill is een opkomende strafadvocaat die je belt wanneer je in grote problemen zit. Hij groeit in zijn rol uit tot Saul Goodman, die te zien is in Breaking Bad. 

Flesh And Bone


Balletliefhebbers zullen smullen van dit geprezen drama. Claire Robbins heeft als danseres veel talent maar is tegelijkertijd metaal kwetsbaar. Haar fysieke en mentale krachten worden in NY op de proef gesteld wanneer ze daar start met professioneel ballet.

The Man In The High Castle


Hoe zou een bezet Amerika eruit zien als Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? In zo’n wereld leeft een jonge vrouw, getergd en met een plan probeert ze het totalitaire regime te verbannen.

Jonathan Strange & Mr. Norrell


In een variant op de geschiedenis en wel tijdens de Napoleontische Oorlogen, leven twee merkwaardige mannen. In deze Britse fantasy Jonathan Strange & Mr. Norrell wordt magie ingezet als middel om Engeland te helpen.

The Honourable Woman


Een vrouw komt in de dramatische Britse thriller The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

Ramses


Dit Nederlandse drama volgt het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy. Te zien is dat Ramses zich graag bezig houdt met toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen. Tegenwoordig niet meer op Netflix te zien.

The Musketeers


Tijdens de 17e eeuw is het levensgevaarlijk in de straten van Parijs, dat ondervindt ook Lodewijk XIII. Drie musketiers kunnen een aanslag op de koning echter voorkomen, mits ze opvallende en onopvallende spionnen te slim af zijn.

Transparent


Mort weet zijn niets vermoedende kinderen te overtuigen dat hij altijd leefde als een man maar daarbij niet zichzelf was. Nu zij hun vaders geheim weten komen er andersom ook ineens meer familiegeheimen boven water.

Outlander


Volg in de sterke Amerikaanse fantasy Outlander het verhaal van Claire Randall. Ze is een getrouwde gevechtsverpleegster, die op mysterieuze wijze van 1945 terug in de tijd gaat naar het jaar 1743. Ze komt daar in een onbekende, maar bedreigende wereld terecht.

House Of Cards


Deze Netflix klassier draait om de wraakzuchtige Francis Underwood (gespeeld door Kevin Spacey. Iedereen die hem onrecht heeft aangedaan, tot aan de president toe, ontkomt niet aan zijn daden.

Banshee


Als sheriff voor de dag komen lijkt dief Bekend van HBO. Lucas Hood voortaan een slimme manier om veilig zijn activiteiten voor te zetten. Maar zijn criminele verleden brengt hem in de problemen zodra een ex-gevangene gewelddadig revanche komt nemen in het plaatsje Banshee.

Unsere Mütter, Unsere Väter


Deze historische serie begint in Berlijn tijdens het jaar 1941. Daar beloven vijf bevriende soldaten dat ze voor kerst weer thuis zijn. Die belofte wordt gaandeweg echter steeds moeilijker om in te lossen.

Call The Midwife


De Britse comedy Call The Midwife vertelt het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

Quiz Me Quick


Quiz Me Quick gaat over 5 ambitieuze caféquiz spelers. Door het succes willen ze steeds meer. Het einddoel in dit sterk Vlaams drama is het winnen van de Superprestige.

Scandal


Kom je in de problemen? Dan kun je Olivia Pope bellen voor een oplossing. In de Amerikaanse thriller Scandal is ze een professionele ‘oplosser’ die problemen doet verdwijnen nog voordat sommige het bestaan ervan ontdekken.

Äkta Människor (Real Humans)


In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In deze Zweedse sf-serie hebben robots zelfs geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Chicago Fire


Het moedige maar gevaarlijke werk van de brandweerlieden van Chicago laat privé zijn sporen na. Constant moet er een soms onmogelijk evenwicht gevonden worden tussen het persoonlijke en professionele leven.

Game Of Thrones


Op het bijzondere continent Westeros vechten diverse machtige families in een poging controle te krijgen over de Zeven Koninkrijken. De avontuurlijke Amerikaanse serie Game Of Thrones is inmiddels een HBO klassieker.

Black Mirror


Bij de beste Engelse series mag Black Mirror natuurlijk niet ontbreken. Deze Britse thriller laat je op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Downton Abbey


Dit bekroonde kostuumdrama speelt zich ruim 100 jaar geleden af op een mooi Brits landgoed. De rijke familie Crawley heeft het daar voor het zeggen, toch durven sommige van de strenge regeltjes af te wijken.

Suits


In het komische drama Suits gaat schooluitvaller Mike Ross werken bij de sluwe advocaat Harvey Spectre. Verborgen agenda’s en machtsspelletjes wisselen elkaar snel af. Meghan Markle draagt als Rachel Zane graag haar steentje bij.

Homeland


Met 6 Emmy Awards een klassieker te nomen. Nadat Carrie Mathison vermoedt dat bevrijde ex-krijgsgevangen Nicholas Brody was overgelopen naar Al-Qaida op weerstand. De overheid ziet hem namelijk als een oorlogsheld, maar bij de CIA ziet ze via Saul Berenson kansen haar gelijk te bewijzen.

A’Dam – E.V.A.


A’Dam – E.V.A. is een bijzondere Nederlandse serie. Het verhaal gaat bij dit drama over het liefdesleven van een Amsterdamse vrouw en een Zweedse man.

Once Upon A Time


Zodra Emma Swan in een klein Amerikaans stadje komt lijken sprookjes tot leven te komen. Het jongetje Henry, de gelukkige bezitter van het romantische sprookjesboek Once Upon A Time, lijkt als enige niet verrast door alle merkwaardige gebeurtenissen.

Overspel


Overspel is een spannend Nederlands drama met Sylvia Hoeks. Iris Hoegaarde speelt overspel met een advocaat, maar daar blijft het niet bij.

Anno 1790


Johan Gustav Dåådh meldt zich anno 1790 aan bij de Stockholmse politie. In deze Zweedse misdaadserie doet hij dat in een poging om het systeem van binnenuit te veranderen, of tenminste te verbeteren. De oude hiërarchie kijkt echter soms anders naar deze moderne denker.

Borgen


Je volgt in dit Deense politieke drama de opkomst van een politiek leider. Waarom verandert haar gedrag zodra ze in een machtige positie komt?

Weissensee


De familiedrama Weissensee speelt zich af tijdens de koude oorlog, in Stasi-kringen in DDR-Berlijn. Het belicht het intense leven in een gecontroleerde totalitaire staat waarin de grenzen van vrijheid steeds verder opgerekt proberen te worden.

The Good Wife


Na jaren voor haar gezin te hebben gezorgd gaat Alicia Florrick noodgedwongen naar de rechtszaal om haar man bij te staan. Hij wordt namelijk verdacht van corruptie en in de media afgemaakt om een mogelijk seksschandaal. Weten ze samen door te komen uit deze moeilijke tijd?

Heb je een goede televisieserie gevonden? Laat hieronder een bericht achter als je favoriete top serie van nu ontbrak. Meer inspiratie kan je vinden bij oude series van vroeger en in het menu bij andere serieoverzichten.

11 + 13 =