Beste series

De beste series komen vooral uit twee landen.

Welke?

Uit Amerika en Engeland.

Hieronder staan niet de nieuwste maar wel dé top 10 series aller tijden.

 DVD algemeen

Beste Netflix series

Sherlock

Twee mannen proberen in de Brtise Netflix serie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Black Mirror

Deze serie laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien. Black Mirror behoort tot de topseries en is te zien op Netflix.

Peaky Blinders

Tot de beste series op Netflix rekenen we Peaky Blinders waar je wordt meegenomen naar het Birmingham van 1919. Daar is een bende actief onder leiding van de bazige Tommy Shelby. Ze proberen de wereld hun wil op te leggen.

Dark

In een Duitse stad verdwijnen twee jonge kinderen. Tijdens de zoektocht komen in deze Duitse topserie Dark veel geheimen en fricties van gezinnen naar boven.

Doctor Who

Doctor Who is in staat om van geslacht en gedaante te veranderen. Hij/zij gebruikt in deze goede Netflix serie de tijdmachine TARDIS om te reizen door tijd en ruimte, dat levert de nodige avonturen op.

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de Netflix topserie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén ineens samenwerken om de moordenaar te vinden.

Utopia

Utopia is een bijzondere Netflix serie. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achtervolgt door een groep genaamd ‘The Network’.

The Office

In de oude Engelse komedie The Office volg je het komische verhaal van een kantoor wat door een groot bedrijf wordt gesloten. Je ziet hoe het personeel en hun manager David Brent hun dagelijkse leven doorbrengen.

Happy Valley

In de goede Netflix serie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Wanneer een georganiseerde ontvoering uit de hand loopt volgt er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Luther

Idris Elbas is in deze populaire serie een bijna perfecte detective. In Luther zie je een geweldig brein dat vaak een vriend, maar soms ook een vijand is die hem ongewild in gevaarlijke situaties brengt.

Broadchurch

Een op het eerste gezicht rustig kustplaatsje wordt opgeschrikt als een elf jarige jongen dood wordt gevonden. Een mediagekte blijft niet achter. In 2017 is het derde seizoen van de populaire serie Broadchurch uitgekomen.

Call The Midwife

De Netflix serie Call The Midwife vertelt het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

Foyle’s War

Christopher Foyle is in één van de beste series op Netflix Foyle’s War een gepensioneerde detective. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt hij als een MI5 agent, maar niet zonder gevaar.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri, maar waarom? Al snel blijkt dat een moeilijke relatie met een drugskartel de oorzaak is. Is een verhuizing de juiste oplossing?

Altered Carbon

In de Netflix sciencefiction Altered Carbon kunnen mensen de fysieke dood overleven. Dat gebeurt door het bewustzijn over te zetten naar een nieuw lichaam.

Forbrydelsen (Het Misdrijf)

Politie-detective Sarah Lund onderzoekt in de goede Netflix serie Forbrydelsen moeilijke zaken en dat heeft politieke én persoonlijke gevolgen.

The Fall

In deze sterke serie zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in de spannende serie Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet lastig genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Ramses

De beste Nederlandse serie op Netflix volgt het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy. Te zien is dat Ramses zich graag bezig houdt met toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen.

Lilyhammer

Een gangster uit New York gaat in de goede Netflix serie Lilyhammer onderduiken op het platteland van Lillehammer, Noorwegen. Hij doet dat omdat hij getuigd heeft tegen zijn vroegere partners.

Wallander

Detective Kurt moet in de Scandinavische serie Wallander tegen zijn eigen demonen vechten als hij werkt aan een serie bizarre misdrijven in Zuid-Zweden.

GLOW

De Netflix serie GLOW toont je een kijk op het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen, die allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

Once Upon A Time

Zodra Emma Swan in een klein Amerikaans stadje komt lijken sprookjes tot leven te komen. Het jongetje Henry, de gelukkige bezitter van het boek Once Upon A Time, lijkt als enige niet verrast door alle merkwaardige gebeurtenissen.

Riverdale

Op Onafhankelijkheidsdag vindt er een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties.

Okkupert (Occupied)

In de nabije toekomst wordt in de goede serie Okkupert Noorwegen door Rusland bezet. Dat gebeurt omdat de milieuvriendelijke Noorse regering alle belangrijke olie- en gasproductie in de Noordzee stopt.

New Girl

Nadat haar verkering uit is verhuist de jonge vrouw Jess naar een flat waar ook drie mannen wonen. Daar kunnen de mannen in New Girl maar moeilijk aan haar wennen. In 2018 is er een nieuw seizoen van deze populaire Netflix serie.

Sorjonen (Bordertown)

De koppige detective Kari Sorjonen wil ontsnappen in de Finse Netflix mysterie Sorjonen (Bordertown) vertrekken uit de drukke grote stad. Hij verhuist naar een, op het eerste gezicht, rustig grensstadje. Maar komt hij daar wel tot rust?

30° I Februari (30 Degrees In February)

Je ziet in de Zweedse Netflix serie 30° I Februari mensen die hun koude wintergeboorteland ontvluchten, op zoek naar geluk in het zonnige Thailand. Krijgen ze daar waar ze op hoopte?

Love

Lukt het om dingen te vermijden die je niet wil voelen? Een stel probeert in Love de opwinding, vernedering, toewijding en andere ‘vervelende ‘ zaken zo veel mogelijk te vermijden, maar voor hoe lang?

Crazy Ex-Girlfriend

Een jonge vrouw geeft haar carrière bij een advocatenkantoor en een leven in New York op. En dat in Crazy Ex-Girlfriend allemaal in de hoop haar geluk te vinden in een onbekende stad in Californië.

Beste series 2018

 

Game Of Thrones

Op het bijzondere continent Westeros vechten diverse machtige families in een poging controle te krijgen over de Zeven Koninkrijken. Zien we in 2018 het laatste seizoen van de topserie Game Of Thrones?

The Marvelous Mrs. Maisel

Miriam leidt een doorsnee jaren vijftig bestaan. Dat betekent naar school gaan, een partner vinden en kinderen krijgen. Haar leven verandert In The Marvelous Mrs. Maisel drastisch zodra ze besluit een stand-up komediante te worden.

Stranger Things

In een kleine stad waar iedereen iedereen kent verdwijnt een kind. Alsof dat de gemeenschap nog niet genoeg op zijn kop zet, blijken er in de Netflix serie Stranger Things ook nog bovennatuurlijke krachten in het spel te zijn. Het nieuwe seizoen hoort bij de beste series van dit moment.

True Detective

In de Amerikaanse top serie True Detective leveren politieonderzoeken soms meer op dan bedoeld. De duistere kanten van de ‘goede’ en de ‘slechte’ mensen komen pijnlijk aan het licht.

Westworld

Liefhebbers van misdaad en science-fiction kunnen kijken naar de Amerikaanse tv serie Westworld. Een futuristisch park bemand door robots gaat wegens problemen dicht.

Peaky Blinders

De Britse Netflix misdaad Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919, waar een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby de wereld hun wil oplegt.

Doctor Who

Doctor Who is in staat om van geslacht en gedaante te veranderen. Hij/zij gebruikt in deze Engelse Netflix serie de tijdmachine TARDIS om te reizen door tijd en ruimte, dat levert de nodige avonturen op.

Dark

In een Duitse stad verdwijnen twee jonge kinderen. Tijdens de zoektocht komen in deze Duitse Netflix serie Dark veel geheimen en fricties van gezinnen naar boven.

Taboo

James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse serie Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de tv serie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén ineens samenwerken om de moordenaar te vinden.

Legion

David Haller is in Legion een jonge vent met schizofrenie, dat geeft hem vele problemen in zijn dagelijkse functioneren. Zijn leven verandert na een vreemde ontmoeting, als hij ontdekt speciale krachten te hebben die zijn leven kunnen veranderen.

Luther

Idris Elbas is in deze misdaadserie een bijna perfecte detective. In Luther zie je een geweldig brein dat vaak een vriend, maar soms ook een vijand is die hem ongewild in gevaarlijke situaties brengt.

The Good Fight

Zodra de geldpot van Diane Lockhart verloren gaat is het tijd om een nieuwe start te maken. Het valt in The Good Fight nog niet mee om na al die tijd opnieuw te beginnen bij een nieuw bedrijf.

The Good Doctor

Shaun Murphy is in The Good Doctor een jonge autistische chirurg die gek genoeg aan het werk gaat in een prestigieus ziekenhuis. Dat is natuurlijk vragen om problemen.

Call The Midwife

De Britse tv serie Call The Midwife vertelt het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

The Walking Dead

The Walking Dead is een Amerikaanse horror en thriller serie. Bij The Walking Dead proberen een groep mensen na een Zombie invasie te overleven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Altered Carbon

In de Amerikaanse science-fiction serie uit 2018 Altered Carbon kunnen mensen de fysieke dood overleven. Dat gebeurt door het bewustzijn over te zetten naar een nieuw lichaam.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri, maar waarom? Al snel blijkt dat een moeilijke relatie met een drugskartel de oorzaak is. Is een verhuizing de juiste oplossing?

De Luizenmoeder

Alleenstaande moeder Hannah is vastberaden om haar leven terug op het goede spoor te krijgen. Maar in De Luizenmoeder krijgt ze op de school van dochter Floor al snel last van regels en voorschriften.

Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen

Een oude man blikt, vanuit een verpleeghuis in Amsterdam, met zijn dagboek terug op komische en tragische gebeurtenissen. Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen is voor drama liefhebbers een aanrader.

The Deuce

In The Deuce gaan we terug naar het Amerikaanse New York van de jaren 70 en 80. In die tijd was er volop pornografie en prostitutie te vinden in Manhattan, dat zie je terug in deze dramaserie.

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in de Ijslandse serie Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet lastig genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

American Gods

De pas vrijgelaten ex-gedetineerde Shadow Moon is een man met een verleden. Nu hij wat ouder en wijzer is wil hij niets liever dan een rustig burgerlijk leven. Zijn plan valt in American Gods weg zodra zijn vrouw omkomt bij een naar ongeluk.

Big Mouth

Wat kan je van de komische animatie Big Mouth verwachten? De puberteit is niet voor iedereen een feest, toch gebeuren er juist in die periode soms wonderbaarlijk mooie dingen.

GLOW

De goede tv serie GLOW toont je een kijk op het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen, die allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

Mr. Mercedes

In de Amerikaanse tv serie Mr. Mercedes zie je het verhaal van een psychopathische moordenaar. Hij rijdt met een gestolen Mercedes rond in een menigte. Een net gepensioneerde rechercheur probeert daar een eind aan te maken.

One Day At A Time

In de komedie One Day At A Time zie je een (in positieve zin) gekke Cubaans-Amerikaanse familie. Generatieconflicten binnen de familie zorgen voor de nodige hilariteit.

The Orville

Een niet al te best verkenningsschip genaamd The Orville vliegt 400 jaar in de toekomst interstellair rond. Reken op kosmische uitdagingen en een bijzonder gezelschap van ruimtevaarders wat met elkaar omgaat.

Strike

De oorlogsveteraan Cormoran wordt in deze Engelse serie Strike een privé detective. Hij lost brutale moorden op, dat doet hij met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

Pastewka

Bastian is in deze Duitse serie Pastewka een leugenachtige man die alledaagse en ongewone avonturen meemaakt. Reken op grappige en vooral gênante situaties. Ook in 2018 is zijn gedrag de oorzaak van vele ongemakken.

Beste series 2017

 

Sherlock

Twee mannen proberen in de Brtise Netflix serie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Fargo

De mysterieuze verhalen in deze top serie leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense Amerikaanse serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere Engelse serie op Netflix. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Rick And Morty

In de veelgeprezen animatieserie Rick And Morty zie je de heldendaden van de geweldige wetenschapper Rick. Maar ook de mislukkingen van zijn niet zo’n slimme en wat bange kleinzoon Morty.

Mindhunter

Twee FBI-agenten werken aan methoden om met behulp van psychologie motieven van misdadigers te ontrafelen. In Mindhunter zie je hoe ze de denkwijze in het oplossen van moorden proberen te veranderen.

Twin Peaks

In de Amerikaans serie Twin Peaks starten we 25 jaar nadat de inwoners van een schilderachtig stadje te maken kregen met een moord.

Big Little Lies

Met Big Little Lies krijg je een leuke Amerikaanse HBO-serie te zien welke draait om overleven. Leugens en bedrog blijken daarin een grotere rol te spelen dan gewenst.

The Spiral

De krachtige leider van een kunstenaarsgezelschap in Kopenhagen plant een kunstroof. In de Deense serie The Spiral wil hij zes van de beroemdste schilderijen ter wereld gaan stelen.

Babylon Berlin

De Duitse serie Babylon Berlin neemt ons mee naar de gouden jaren 20. Je volgt Commissaris Gereon Rath. Hij verhuist naar Berlijn, daar ziet hij grote politieke en sociale veranderingen.

The Young Pope

Jude Law speelt in The Young Pope de jonge en charmante Lenny Belardo. Dat was de eerste Amerikaanse paus, ook wel bekend als Pius XIII. Hoe heeft hij zich zo snel kunnen opwerken? Een slimme strategie pakte goed uit.

Atypical

Lukt het Sam, een 18-jarige autistische jongen, om een vriendin te vinden? Terwijl Sam steeds minder afhankelijk wordt, heeft dat ook invloed op de levenswijze van zijn moeder. In Atypical zie je hoe.

Sneaky Pete

In de Amerikaanse serie Sneaky Pete zie je Gangster Vince die probeert te ontsnappen uit zijn verleden. Dat doet hij door in te trekken bij een familie, maar daar is het minder veilig dan gedacht.

Broadchurch

Een op het eerste gezicht rustig kustplaatsje wordt opgeschrikt als een elf jarige jongen dood wordt gevonden. Een mediagekte blijft niet achter. In 2017 is het derde seizoen van Broadchurch uitgekomen.

Penoza

Tot de beste Nederlandse tv series mogen we Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

The Sinner

Een jonge vrouw gedraagt zich op een gruwelijke en gewelddadige manier maar ze weet niet waarom. In The Sinner raakt een onderzoeker geïnteresseerd in de vertoning en hij is vastberaden om de oorzaak boven water te krijgen.

Rita

Je ziet het leven van een zeer uitgesproken en opstandige vrouw. In de Deense serie Rita zie je een schoolleraar die in het klaslokaal haar mannetje staat, maar in haar persoonlijke leven wel wat sturing kan gebruiken.

Hollands Hoop

In Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

Broken

De Katholieke priester Michael Catholic is actief in een gemeente die in Broken moeite heeft zijn moderne manier om het geloof te verzoenen met de weerbarstigheid van het dagelijks leven.

Crimi Clowns

Deze serie staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In 2017 is er een nieuw seizoen.

 

Brockmire

Een befaamde honkbalomroeper gaat publiekelijk af. Tien jaar later probeert Jim in een kleine stad de draad op te pakken. In Brockmire gaat het niet alleen om zijn carrière, ook zijn liefdesleven wil hij op het juiste niveau krijgen.

De Mannentester

Zoek je een serie over een femme fatale? Dan zit je bij De Mannentester goed. Een verleidster laat zich als mannentester inhuren. Lukt het haar de mannen naar haar hand te zetten?

Eigen Kweek

Een boer ziet in de Vlaamse serie Eigen Kweek zijn opgebouwde bedrijf verloren gaan. Om te overleven besluit hij wiet te gaan kweken, dat is vragen om problemen.

 

Beau Séjour

Een jonge vrouw wordt wakker en probeert in de Belgische serie Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. In een poging meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood, ontdekt ze onverwachts een hoop meer.

 

De 12 Van Oldenheim

In De 12 Van Oldenheim krijg je een spannende Nederlandse serie over vermissingen. Het Dorpje Oldenheim blijkt minder vredig dan gedacht.

Ein Fall Für Zwei

Ein Fall Für Zwei is een spannende misdaad serie. Kenmerkend is de veelzijdigheid. Reken op drama, actie en politie.

De Mannen Van Dokter Anne

De Mannen Van Dokter Anne is een komische serie over Anna, die een week voor haar huwelijk haar vriend betrapt met een ander.

Van God Los

Van God Los is een spannende serie om te zien. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De uitvoering is met een knipoog.

Amigo’s

Vijf mannen komen in de Vlaamse serie Amigo’s uit de gevangenis. Enkel van hen zaten daar wegens moord. Ze starten samen een restaurant met de naam Amigo’s, maar dat loopt niet zoals ze hadden verwacht.

 

Top 10 series aller tijden

 

Breaking Bad

Wat doe je ongeneeslijk ziek bent en een jong gezin hebt? In Breaking Bad probeert Walter White met de illegale productie en verkoop van de opwekkende drug methamfetamine zijn gezin financiële zekerheid te geven.

Millennium

In de populaire en spannende Scandinavische serie Millennium volg je de avonturen van journalist Mikael Blomkvist en de gehaaide hacker Lisbeth Salander.

Der Tatortreiniger

Wie maakt de plaats delicten schoon? Zie het in de Duitse komedie Der Tatortreiniger. De misdaadschoonsmaker Hector wordt door sommige als een echte cult-komiek gezien.

Forbrydelsen (Het Misdrijf)

Politie-detective Sarah Lund onderzoekt in de Deense Netflix serie Forbrydelsen moeilijke zaken en dat heeft politieke én persoonlijke gevolgen.

Foyle’s War

Christopher Foyle is in deze langlopende Engelse detectiveserie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Dag

De Noorse serie Dag gaat over een huwelijksadviseur die vindt dat mensen in eenzaamheid moeten leven. Hij haat tijd doorbrengen met anderen, behalve met zijn maat Benedictus. de situatie verandert wanneer hij een blind-date krijgt met een oude jeugdvriendin van zijn zus, Eva.

Utopia

Utopia is een bijzondere Britse Netflix serie. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achtervolgt door een groep genaamd ‘The Network’.

Rejseholdet (Unit One)

In Denemarken wordt in de Deense serie Rejseholdet een werkgroep gevormd om de lokale politie te helpen met het oplossen van moeilijke zaken.

Happy Valley

In de Britse Netflix serie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Wanneer een georganiseerde ontvoering uit de hand loopt volgt er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Nobel

Een terugkerende soldaat en familieman wordt in de Noorse thriller serie Nobel een schakel in een politiek internationaal spel. Naarmate de inzet groter wordt, vraagt hij zich steeds meer af wanneer een goed doel nog de middelen heiligt.

Borgen

Je volgt in de Deense serie Borgen een politiek drama over de opkomst van politiek leider, die verandert zodra ze de machtigste positie krijgt.

Mouna’s Keuken

Mouna’s Keuken is een leuke en pittige serie. Reken op discussies en confrontaties. Het volgt Mouna die al 30 jaar kookt.

Toon

Toon is een Nederlandse komedie serie. Het staat bekend om zijn droge humor. Er spelen talentvolle maar onbekend acteurs in.

Kampen Om Tungtvannet (The Heavy Water War)

Vanuit vier kanten wordt in de Noorse serie Kampen Om Tungtvannet het verhaal verteld over Hitler’s gevaarlijke atoomplan. Centraal staat de plaats Rjukan, Noorwegen. Belicht wordt onder andere de Duitse kant, die van de geallieerde en de saboteurs.

Quiz Me Quick

Quiz Me Quick gaat over 5 ambitieuze caféquiz spelers. Door het succes willen ze steeds meer. Het einddoel is het winnen van de Superprestige.

Van Vlees En Bloed

Van Vlees En Bloed toont de moeilijkheid die kleine middenstanders hebben. Familie-invloeden en geldproblemen spelen op.

Bevergem

Bevergem is een Vlaamse komedie. Het speelt zich af in het plaatsje Bevergem. Daar blijken de mensen net zo excentriek als Freddy.

Terug Naar Oosterdonk

Terug Naar Oosterdonk valt onder de categorie oude Vlaamse series. Het begint allemaal op een begraafplaats. Daar ontstaat een raadsel rond Jos Teugels. Reden genoeg dat uit te zoeken.

The Office

In de oude Engelse komedie The Office volg je het komische verhaal van een kantoor wat door een groot bedrijf wordt gesloten. Je ziet hoe het personeel en hun manager David Brent hun dagelijkse leven doorbrengen.

Het Eiland

In Het Eiland ontstaat een nieuwe situatie op de werkvloer wanneer Guido promotie krijgt en nieuwe kracht genaamd Alain Vandam een nieuwe energie brengt.

Matroesjka’s

De Vlaamse serie van vroeger genaamd Matroesjka’s draait om de prostitutie tussen Oost- Europese landen, waar niet alles even netjes verloopt.

The Fall

In deze Engelse serie uit 2016 zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

The Honourable Woman

Een vrouw komt in de oude Britse serie The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

A’dam – E.V.A.

A’dam – E.V.A. is een bijzondere serie. Het verhaal gaat over het liefdesverleden van een Amsterdamse vrouw en Zweedse man.

Overspel

Overspel is een Nederlands thriller met Sylvia Hoeks. Iris Hoegaarde speelt overspel met een advocaat, maar daar blijft het niet bij.

Lilyhammer

Een gangster uit New York gaat in de Noorse serie Lilyhammer onderduiken op het platteland van Lillehammer, Noorwegen. Hij doet dat omdat hij getuigd heeft tegen zijn vroegere partners.

Ramses

De beste Nederlandse serie op Netflix volgt het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy. Te zien is dat Ramses zich graag bezig houdt met toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen.

Wallander

Detective Kurt moet in de Scandinavische serie Wallander tegen zijn eigen demonen vechten als hij werkt aan een serie bizarre misdrijven in Zuid-Zweden.

Äkta Människor (Real Humans)

In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In de Zweedse serie Äkta Människor hebben Robots geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Icarus

Icarus is een goede zesdelige NPO serie. Elke aflevering staat in het teken van een bekende Nederlander, die maatschappelijk zijn waarde bewezen heeft.

Vicious

Freddie en Stuart zijn al bijna 50 jaar een homokoppel. Ze richten zich in de Britse komedie Vicious op het vermaken van de gasten, elkaar beledigen is daarbij geoorloofd.

De Zaak Menten

Bij de tv serie De Zaak Menten volg je een journalist die betrokken raakt bij de jacht op de gevaarlijke oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Volgens Robert

In de oude Nederlandse serie Volgens Robert zie je hoe een huisarts zijn midlifecrisis probeert te overwinnen.

Jeuk

Jeuk is een ongewone Hollandse serie. Het is gebaseerd op een Deens script. Al improviserend komen Acda en Heerschop in en uit situaties.

Gouden Bergen

Gouden Bergen is een Nederlandse dramaserie uit 2015. Het volgt de gebeurtenissen in het rijke dorp Bergen. Er is één zeker, er gaat weinig goed in Gouden Bergen.

Divorce

Divorce is een leuke komedie en drama serie. Drie mannen zitten in een scheiding. Ze gaan samenwonen en hun levens op orde zetten.

Bagels & Bubbels

Bagels & Bubbels is een leuke serie met Bracha van Doesburg. De bekende superster Noa ontmoet een gewone maar knappe bakkersjongen Rick. Het blijft niet bij bagels bakken.

Zwarte Tulp

In Zwarte Tulp volg je twee familiebedrijven die een unieke zwarte tulp willen kweken. Gebeurtenissen uit het verleden vertragen het proces.

 

Code 37

Een politiegroep, geleid door Hannah Maes, is gespecialiseerd in seksuele misdrijven. Naast andere zaken heeft ze een onderzoek naar een roof in haar eigen huis.

De Smaak Van De Keyser

Wanneer de 80-jarige George sterft, worden diverse generaties van De Keyser familie onderzocht.

Cordon

Cordon is een dramaserie van VTM. Een dodelijk virus breekt uit. Mensen proberen in een soort container te overleven.

Callboys

In de Belgische serie Callboys volg je de komische optredens van vier gigolo’s. De testosteron-gedreven levensstijl van de “Callboys” begint al snel zijn tol te eisen.

 

Naast de beste series zijn er meer goede tv series om naar te kijken.