Top 75 beste series

Hier vind je de beste series om zonder abonnement te kijken.

Deze zijn populair onder fans en hebben een goede IMDB-score.

Bekijk hieronder alle topseries met beschrijving en kijkinformatie.

Beste detective series

Endeavour


Gedurende de jaren 60 werkt de verlegen Morse samen met de ervaren DI Fred. Volg in de Britse detective Endeavour zijn ontwikkeling in het oplossen van lastige onderzoeken, rond het Engelse Oxford.

The Bridge


In de The Bridge wordt een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken. De Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén moeten in deze detective leren samenwerken om de moordenaar te vinden.

Luther


In deze goede Engelse serie speelt Idris Elbas is een bijna ideale detective. Kijk je naar Luther dan zie je een persoon die geweldige acties afwisselt met het ongewild opzoeken van gevaarlijke situaties.

Ófærð (Trapped)


De politie probeert in de IJslandse serie van vroeger Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort in deze detective een heftige storm ernstig het onderzoek.

Twin Peaks


Het spannende verhaal van Twin Peaks kennen sommige nog van de jaren 90 versie. Deze Amerikaanse detective start 25 jaar nadat de inwoners van een schilderachtig stadje te maken kregen met een verschrikkelijke moord.

Sherlock


Twee mannen proberen in de spannende Britse detective Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Fargo


De mysterieuze verhalen in deze detective leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense tv serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

True Detective


True Detective hoort bij de beste Amerikaanse detectives. In deze serie leveren politieonderzoeken soms meer op dan bedoeld. De duistere kanten van de ‘goede’ en de ‘slechte’ mensen komen pijnlijk aan het licht.

Big Little Lies


In de Amerikaanse detective Big Little Lies volg je een mysterie waarbij alles draait om overleven. Geweld, leugens en bedrog blijken daarin een grotere rol te spelen dan gewenst.

Broadchurch


Een op het eerste gezicht rustige kustplaatsje wordt opgeschrikt als een jongetje dood wordt aangetroffen. Mediabemoeienis blijft niet uit in deze spannende Britse politieserie Broadchurch.

Unit One


In Denemarken wordt in de Deense detective Unit One (Rejseholdet) een werkgroep gevormd om de lokale politie te helpen met het oplossen van moeilijke zaken.

Tabula Rasa


De spannende Vlaamse thriller Tabula Rasa gaat over een jonge vrouw. Ze leidt geheugenverlies maar toch is ze onmisbaar in het oplossen van een mysterieuze verdwijningszaak.

Beste misdaadseries

Peaky Blinders


De Engelse crime-serie Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919. Daar probeert een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby, de wereld hun wil op te leggen.

Narcos


De bekende Amerikaanse crime-serie Narcos gaat niet alleen over drugsbaron Pablo Escobar. Ook andere invloedrijke en gevaarlijke Colombiaanse drugshandelaren komen aan bod.

Line Of Duty


Steve Arnott wordt in de Britse misdaad Line Of Duty na een incident overgebracht naar de anti-corruptie-eenheid. Hij start een onderzoek naar het gedrag van inspecteur Tony Gates. Gaat hij corruptie wel tegen of zal het alleen maar erger worden?

De Dag


De Vlaamse thriller De Dag vertelt het verhaal van politieonderhandelaars die in actie komen vanwege een gijzeling in een kleine bank. Al snel blijkt de bankoverval ingewikkelder in elkaar te steken dan gedacht.

Happy Valley


In de spannende Engelse misdaadserie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Uiteindelijk volgen er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

4 Blocks


Deze goede Duitse krimi serie gaat over Toni en zijn leven tussen Arabische bendes. Hij probeert deze manier van leven achter zich te laten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

The Spiral


De krachtige leider van een kunstenaarsgezelschap in Kopenhagen plant een kunstroof. In de Deense misdaadserie The Spiral wil hij zes van de beroemdste schilderijen ter wereld gaan stelen.

Shetland


Jimmy Perez onderzoekt in de spannende detective Shetland, samen met zijn collega’s. Zijn werkterrein is de Shetlandeilanden en de gemeenschap daar is niet altijd even bereid om mee te werken.

Foyle’s War


Christopher Foyle is in deze langlopende Britse crime-serie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Millennium


In de populaire en spannende Zweedse misdaadserie Millennium volg je de avonturen van journalist Mikael Blomkvist en de gehaaide hacker Lisbeth Salander.

The Killing


Politie-detective Sarah Lund onderzoekt in de Deense serie Forbrydelsen (The Killing) moeilijke zaken. Dat heeft in deze goede Scandinavische misdaadserie politieke én persoonlijke gevolgen.

Penoza


Tot de beste series uit Nederland mogen we de misdaad Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

The Fall


In deze spannende Engelse thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

Crimi Clowns


Deze Vlaamse misdaad staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In Nederland bekend geworden door de rol van Johnny de Mol.

Lilyhammer


Een gangster uit New York gaat in de Noorse serie Lilyhammer in Noorwegen onderduiken op het platteland. In deze misdaadserie doet hij dat omdat hij getuigd heeft tegen zijn vroegere partners.

Hollands Hoop


In de Nederlandse misdaad Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

Breaking Bad


Breaking Bad hoort bij de beste series ooit. Een ernstig zieke leraar scheikunde besluit methamfetamine te gaan produceren om de toekomst van zijn gezin te redden. Dat gaat niet zonder gevaar.

Inspector George Gently


De succesvolle Engelse crime-serie Inspector George Gently speelt zich af in de jaren 60. De conservatieve inspecteur George Gently probeert via onderzoeken fraudeurs en gangsters in de rechtbank te krijgen. Dat vereist een slimme aanpak.

Beste komedie series

Call The Midwife

De Britse comedy Call The Midwife vertelt het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

Modern Family


Bij de goede serie Modern Family volg je het reilen en zeilen van drie families. Reken op Amerikaanse komedie met veel grappen en gekke situaties. Hoe kan het dat de meest simpele en logische dingen toch misgaan?

Grace And Frankie


Grace And Frankie ontdekken dat de relatie met hun echtgenoten niet meer is wat het ooit was. In deze Amerikaanse komedie proberen de vrouwen elkaar te helpen er maar het beste van te maken.

Brooklyn Nine-Nine


Jake Peralta is in de leuke komedie serie Brooklyn Nine-Nine, een onvolwassen maar talentvolle detective. Zijn manier van doen valt echter niet in goede aard bij de nieuwe en serieuze officier Ray Holt.

De Luizenmoeder


Alleenstaande moeder Hannah is in deze Hollandse komedie vastberaden om haar leven terug op het goede spoor te krijgen. Maar in De Luizenmoeder krijgt ze op de school van dochter Floor al snel last van regels en voorschriften.

The Big Bang Theory


De succesvolle Amerikaanse komedie The Big Bang Theory begint met een vrouw die het leven van twee nerds op zijn kop zet. In 2019 kwam seizoen 12 uit.

Rick And Morty


In de populaire Amerikaanse animatie comedy Rick And Morty zie je de heldendaden van de geweldige wetenschapper Rick. Maar ook de mislukkingen van zijn niet zo’n slimme en wat bange kleinzoon Morty.

Dag


De Noorse serie Dag gaat over een huwelijksadviseur die vindt dat mensen in eenzaamheid moeten leven. Hij haat tijd doorbrengen met anderen, behalve met zijn maat Benedictus. De situatie verandert in deze komedie wanneer hij een blind-date krijgt.

De Mannen Van Dokter Anne


De Mannen Van Dokter Anne is een leuke Nederlandse comedy met een hoge IMDB score. Anne komt in de problemen zodra ze een week voor haar huwelijk wordt betrapt met een ander. Zoiets overkomt alleen haar.

Vicious


Freddie en Stuart zijn al bijna 50 jaar een homokoppel. In de Engelse comedy Vicious richten ze zich op het vermaken van de gasten, elkaar beledigen is daarbij geoorloofd.

Beste dramaseries

Black Mirror


Bij de beste series van dit moment mag Black Mirror natuurlijk niet ontbreken. Deze Britse thriller laat je op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Westworld


Liefhebbers van Amerikaanse sciencefiction zullen met voldoening naar Westworld kijken. Een futuristisch park bemand door robots gaat wegens problemen dicht. Vervolgens duikt er een mysterieuze zwartgeklede man op, die veel ravage veroorzaakt.

Grace And Frankie


Grace And Frankie ontdekken dat de relatie met hun echtgenoten niet meer is wat het ooit was. In deze Amerikaanse komedie proberen de vrouwen elkaar te helpen er maar het beste van te maken.

Weissensee


Het Duitse familiedrama Weissensee speelt zich af tijdens de koude oorlog, in Stasi-kringen in DDR-Berlijn. Je ziet hoe het leven in de gecontroleerde totalitaire staat verloopt.

Outlander


Volg in de romantische fantasy Outlander het verhaal van Claire Randall. Ze is een getrouwde gevechtsverpleegster, die op mysterieuze wijze van 1945 terug in de tijd gaat naar het jaar 1743. Ze komt daar in een onbekende, maar bedreigende wereld terecht.

Suits


In het komische drama Suits gaat schooluitvaller Mike Ross werken bij de sluwe advocaat Harvey Spectre. Verborgen agenda’s en machtsspelletjes wisselen elkaar snel af. Meghan Markle draagt als Rachel Zane graag haar steentje bij.

Taboo


James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse thriller Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

The Walking Dead


The Walking Dead is een gewelddadige Amerikaanse thriller. In deze serie proberen een groep mensen een Zombie invasie te overleven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

The Good Fight


Zodra de goed gevulde geldpot van Diane Lockhart verloren gaat is het tijd om een nieuwe start te maken. Maar dat valt in het 2017 drama The Good Fight nog niet mee.

Poldark


In deze Britse topper keert Ross Poldark na de Amerikaanse revolutie terug naar Engeland. Hij merkt dat iedereen dacht dat hij dood was. Daarom is zelfs zijn beoogde vrouw ineens verloofd met zijn neef. Lukt het hem om haar terug te winnen of is alles verloren?

Doctor Who


Doctor Who is in staat om van geslacht en gedaante te veranderen. Hij/zij gebruikt in deze Engelse topper de tijdmachine TARDIS om te reizen door tijd en ruimte, dat levert de nodige avonturen op.

Legion


David Haller is in de Amerikaanse sciencefiction Legion een jonge vent met schizofrenie. Dat geeft hem vele problemen in zijn dagelijkse functioneren. Zijn leven verandert zodra hij ontdekt speciale krachten te bezitten.

Deutschland 83


Martin Rauch krijgt in de historische thriller Deutschland 83 de opdracht om zich in het West-Duitse leger te infiltreren. Zijn spionagewerk brengt hem constant in de problemen, zeker als het om romantische momenten gaat.

Weissensee


Het Duitse familiedrama Weissensee speelt zich af tijdens de koude oorlog, in Stasi-kringen in DDR-Berlijn. Je ziet hoe het leven in de gecontroleerde totalitaire staat verloopt.

The Deuce


In het Amerikaanse HBO drama The Deuce gaan we terug naar het New York van de jaren 70 en 80. In die tijd was er volop pornografie en prostitutie te vinden in Manhattan, dat zie je terug in deze dramaserie.

American Gods


De pas vrijgelaten ex-gedetineerde Shadow Moon is een man met een verleden. Nu hij wat ouder en wijzer is wil hij niets liever dan een rustig burgerlijk leven. Zijn plan valt in de mysterieuze fantasy American Gods weg zodra zijn vrouw omkomt bij een naar ongeluk.

Criminal Minds


De Behavioral Analysis Unit (B.A.U.) probeert in Criminal Minds misdadigers te doorgronden om zo misdrijven te voorkomen. Sinds 2019 zijn op Videoland nieuwe seizoenen te zien van dit bingmateriaal.

Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen


Een oude man blikt vanuit een verpleeghuis in Amsterdam, met zijn dagboek terug op komische en tragische gebeurtenissen. Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen zit vol humor maar valt onder het drama genre.

Bad Banks


Barry Atsma speelt in deze NPO thriller een bankier die alles over heeft voor een goed financieel resultaat. Jana heeft moeite met het egoïsme van de financiële wereld, maar ze wil wel een leuke carrière maken. Te zien in het Duits én Nederlands.

Game Of Thrones


Op het bijzondere continent Westeros vechten diverse machtige families in een poging controle te krijgen over de Zeven Koninkrijken. De avontuurlijke Amerikaanse serie Game Of Thrones is inmiddels een HBO klassieker.

Downton Abbey


Het romantische Britse kostuumdrama Downton Abbey speelt zich ruim 100 jaar geleden af, op een mooi landgoed. De rijke familie Crawley heeft het daar voor het zeggen, toch durven sommige een avontuur wel aan.

Borgen


Je volgt in de Deense dramaserie Borgen een politiek drama over de opkomst van politiek leider, die verandert zodra ze de machtigste positie krijgt.

Quiz Me Quick


Quiz Me Quick gaat over 5 ambitieuze caféquiz spelers. Door het succes willen ze steeds meer. Het einddoel in dit sterk Vlaams drama is het winnen van de Superprestige.

Unsere Mütter, Unsere Väter


In het historische Duitse drama Unsere Mütter, Unsere Väter (Generation War) beloven vijf bevriende soldaten dat ze voor kerst weer thuis zijn. Die belofte wordt gaandeweg steeds moeilijker om in te lossen.

Bevergem


Bevergem hoort tot de beste Vlaamse drama series van vroeger. Het speelt zich af in het plaatsje Bevergem. Daar blijken de mensen net zo excentriek als de stand-up komediant Freddy.

The Young Pope


Jude Law speelt in het Amerikaanse HBO drama The Young Pope de jonge en charmante Lenny Belardo. Dat was de eerste Amerikaanse paus, ook wel bekend als Pius XIII. Hoe heeft hij zich zo snel kunnen opwerken? Een slimme strategie pakte goed uit.

Jonathan Strange & Mr. Norrell


In een variant op de geschiedenis en wel tijdens de Napoleontische Oorlogen, leven twee merkwaardige mannen. In deze Britse fantasy Jonathan Strange & Mr. Norrell wordt magie ingezet als middel om Engeland te helpen.

Nobel


Een terugkerende soldaat en familieman wordt in de Noorse serie Nobel een schakel in een politiek internationaal spel. Naarmate de inzet groter wordt, vraagt hij zich in deze thriller steeds meer af of hij nog wel goed bezig is.

13 Reasons Why


Het mysterieuze Amerikaans drama 13 Reasons Why neemt je mee in de motieven voor een zelfmoord. Wat vertellen de tapes die een klasgenoot ontvangt? Sinds mei 2018 is er een nieuw seizoen.

Gevoel Voor Tumor


In dit komisch drama volg je student en rokkenjager Tristan Devriendt. Alles in zijn leven lijkt perfect, tot hij ontdekt een tumor in zijn hoofd te hebben. Volg zijn strijd en nieuwe levensweg in de Vlaamse serie Gevoel voor Tumor.

The Honourable Woman


Een vrouw komt in de dramatische Britse thriller The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

A’Dam – E.V.A.


A’Dam – E.V.A. valt inmiddels onder de oude Nederlandse series. Het verhaal gaat bij dit drama over het liefdesverleden van een Amsterdamse vrouw en een Zweedse man.

The Heavy Water War


Vanuit vier kanten wordt in de Noorse historische serie The Heavy Water War (Kampen Om Tungtvannet) het verhaal verteld over Hitler’s gevaarlijke atoomplan. Centraal staat de plaats Rjukan, Noorwegen. Belicht wordt onder andere de Duitse kant.

Ramses


Je volgt hier het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy, die zich graag bezig houdt met toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen. Helaas worden soms goede series zoals van Netflix Nederland gehaald.

Overspel


Overspel is een spannend Nederlands drama met Sylvia Hoeks. Iris Hoegaarde speelt overspel met een advocaat, maar daar blijft het niet bij.

The Sinner


Een jonge vrouw gedraagt zich op een gruwelijke en gewelddadige manier maar ze weet niet waarom. In de Amerikaanse thriller The Sinner is een onderzoeker vastberaden om de oorzaak boven water te krijgen.

Broken


De Katholieke priester Michael Catholic is actief in een gemeente die in het Britse drama Broken moeite heeft zijn moderne manier om het geloof te verzoenen, met de weerbarstigheid van het dagelijks leven.

The Looming Tower


The Looming Tower is een Amerikaanse drama serie over de rivaliteit tussen de FBI en de CIA. Het speelt eind jaren 90 af. In die tijd speelde de toenemende dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaeda.

Real Humans


In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In de Zweedse sf-serie Äkta Människor (Real Humans) hebben Robots geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Dit waren de beste series. Laat hieronder een bericht achter als je favoriete topserie ontbreekt of ga terug naar het menu.

1 + 2 =