Detective Series

In deze lijst vind je de beste detective series.

De meeste komen uit Amerika, Engeland en Zweden.

Sommige zie je ook terug in het thriller genre.

Lees verder voor de betere detectives.

 DVD algemeen

Detective series Netflix

Sherlock

Twee mannen proberen in de Netflix serie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Luther

In deze detective serie op Netflix volg je Idris Elbas. Kijk je naar Luther dan zie je een persoon die geweldige acties afwisselt met het ongewild opzoeken van gevaarlijke situaties.

Broadchurch

Een op het eerste gezicht rustige kustplaatsje wordt opgeschrikt als een jongetje dood wordt aangetroffen. Mediabemoeienis blijft niet uit in deze spannende Britse Netflix serie Broadchurch.

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in deze Ijslandse Netflix serie Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Riverdale

Op Onafhankelijkheidsdag vindt er een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties.

Sorjonen (Bordertown)

Kari wil in één van de betere Netflix detective series Sorjonen (Bordertown) de drukte van de stad ontlopen. Hij verhuist naar een rustig lijkend grensstadje, maar daar loopt het leven anders dan gehoopt.

Marcella

Marcella Backland wordt in deze Netflix serie in de steek gelaten door haar echtgenoot. In Marcella zie je hoe ze terugkeert bij de politie, waar ze voorheen werkte.

Dicte

De toegewijde verslaggever Dicte weigert op te geven voordat ze een kloppend verhaal heeft. Haar koppigheid geeft in deze Netflix serie problemen met de politieagent John Wagner. Een botsing kan niet uitblijven.

Modus

Tijdens een sneeuwachtig kerstseizoen raakt in Modus psycholoog Inger Johanne Vik, maar ook haar autistische dochter in een onderzoek betrokken van een aantal bijzondere sterfgevallen.

Amerikaanse detective series

Fargo

De mysterieuze verhalen in deze top serie leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense Amerikaanse serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

True Detective

In de Amerikaanse top serie True Detective leveren politieonderzoeken soms meer op dan bedoeld. De duistere kanten van de ‘goede’ en de ‘slechte’ mensen komen pijnlijk aan het licht.

Big Little Lies

Met Big Little Lies volg je een mysterie waarbij alles draait om overleven. Geweld, leugens en bedrog blijken daarin een grotere rol te spelen dan gewenst.

Twin Peaks

In de Amerikaans serie Twin Peaks starten we 25 jaar nadat de inwoners van een schilderachtig stadje te maken kregen met een moord.

Riverdale

Op Onafhankelijkheidsdag vindt er een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties.

Belgische detective series

Beau Séjour

Een jonge vrouw probeert in de Belgische serie Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. Dat doet ze door meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood.

Salamander

Salamander is een Belgische politieserie met een vleugje drama, uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

Code 37

Een politiegroep wordt geleid door Hannah Maes en is gespecialiseerd in seksuele misdrijven. Ze krijgt het druk als er een onderzoek volgt naar een roof en verkrachting in haar eigen huis.

Zone Stad

Zone Stad is een Vlaamse politieserie gestopt in 2013. Het speelt zich af in het centrum van Antwerpen, waar genoeg werk te doen is.

Flikken Gent

Je volgt in deze Vlaamse misdaadserie Flikken Gent de privé- en professionele levens van politiedetectives.

Witse

Witse is een Vlaamse politieserie. In 2012 was de laatste aflevering over de eigenzinnige maar vermakelijke politiecommissaris.

Aspe

Aspe is een spannende Belgische politieserie, welke zich afspeelt in de omgeving van Brugge. Geniet van de gecompliceerde plots.

Deense en Noorse detectives

Det Tredje Øyet (The Third Eye)

Bij de Noorse serie Det Tredje Øyet (The Third Eye) probeert een detective tussen alle zaken door zijn zoekgeraakte dochter te vinden. Het combineren van onderzoeken blijkt nog niet zo makkelijk.

Øyevitne (Eyewitness)

Twee 15 jarige jongens ontmoeten in de Noorse serie Øyevitne elkaar in een bos, waar ze getuigen zijn van een ​​bloedbad. Ze worden betrapt, maar ze ontsnappen om te proberen geheim te houden wat ze gezien hebben.

Dicte

De toegewijde verslaggever Dicte weigert op te geven voordat ze een kloppend verhaal heeft. Haar koppigheid geeft in de Deense serie Dicte problemen met de politieagent John Wagner. Een botsing kan niet uitblijven.

Den Som Dræber (Those Who Kill)

De spannende Deense detective serie Den Som Dræber gaat over de jacht op een bekende en gewelddadige crimineel. Hoewel zijn eerste misdaad in Denemarken nog moet plaatsvinden, is iedereen op zijn hoede.

Rejseholdet (Unit One)

In Denemarken wordt in de detective serie Rejseholdet een werkgroep gevormd om de lokale politie te helpen met het oplossen van moeilijke zaken.

Duitse detectives

Ein Fall Für Zwei

Ein Fall Für Zwei is een spannende politieserie. Kenmerkend is de veelzijdigheid. Reken op drama, detective en actie.

Hubert Und Staller

Hoe pak je politiezaken aan? In Hubert Und Staller is het snel duidelijk dat deze twee politieagenten uit Wolfsrathausen wat anders de zaken aanpakken dan we zouden verwachten. Maar heiligt het doel niet de middelen?

Die Lebenden Und Die Toten

Liefhebbers van stevige misdaadseries zullen met plezier kijken naar Die Lebenden Und Die Toten. In deze serie van ZDF weten onderzoekers zich steeds beter te infiltreren in een geheim netwerk, maar niet zonder gevolgen.

Polizeiruf 110

Polizeiruf 110 is een leuke politieserie. Reken op voldoende actie. De serie loopt al lang, namelijk sinds 1971.

Alarm Für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei

Alarm Für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei is een Duitse politieserie. Men kan niet op alle journalisten vertrouwen. De waarheid achterhalen blijkt nog lastig.

SOKO 5113

SOKO 5113 is een misdaad en drama serie afspelend in München, Duitsland. Het is een echte politieserie, met volop spanning.

Engelse detective series

Sherlock

Twee mannen proberen in de spannende Brtise serie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Luther

In deze Engelse detective speelt Idris Elbas is een bijna ideale detective. Kijk je naar Luther dan zie je een persoon die geweldige acties afwisselt met het ongewild opzoeken van gevaarlijke situaties.

Broadchurch

Een op het eerste gezicht rustige kustplaatsje wordt opgeschrikt als een jongetje dood wordt aangetroffen. Mediabemoeienis blijft niet uit in deze spannende Brtise politieserie Broadchurch.

Strike

De oorlogsveteraan Cormoran Strike wordt een privé detective. Hij lost brutale moorden op, met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

Prime Suspect 1973

De 22-jarige Jane Tennison’s begint wat onwennig bij de politie. Na wat seksistisch geplaag wordt ze in Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een vervelend moordonderzoek.

Marcella

Marcella Backland is een Britse detective serie waarin je ziet dat ze in de steek wordt gelaten door haar echtgenoot. In Marcella zie je hoe ze terugkeert bij de politie, waar ze voorheen werkte.

Tin Star

De Britse detective van Amazon genaamd Tin Star speelt zich in een bergachtige omgeving, waar oliewerkers zich verdacht gedragen.

Liar

Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische thriller Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

The Loch (Loch Ness)

Annie Redford doet er in de de Engelse misdaadserie The Loch als detective alles aan om een seriemoordenaar te vinden. Haar grondige onderzoek verloopt niet zonder gevaar.

Rellik

In de Engelse detective serie Rellik volg je Gabriel Markham en zijn team. Ze zijn intensief bezig met het vinden van een seriemoordenaar, tot een onderbreking de aandacht verlegt.

Finse en Ijslandse detectives

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in deze Ijslandse serie Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Sorjonen (Bordertown)

De detective Kari Sorjonen wil in deze Finse serie uit 2016 vertrekken uit de drukke grote stad. Hij verhuist naar een, op het eerste gezicht, rustig grensstadje. Maar komt hij daar wel echt tot rust?

Nederlandse detective series

Bureau Raampoort

Bureau Raampoort is een Nederlandse misdaadserie. De mini-serie is bedacht door de makers van Penoza.

Noord Zuid

Noord Zuid hoort bij de oude oude Nederlandse series van de KRO. Je ziet de rauwe kanten van Amsterdam-Noord en het rijkere Amsterdam-Zuid.

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een goede politieserie. Op spannende maar ook komische wijze worden zaken opgelost. In 2014 kreeg het zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Moordvrouw

Wendy van Dijk is op dreef in de politieserie Moordvrouw. Fenna Kremer krijgt bij het Friese politiekorps niet zonder reden de naam ‘moordvrouw’.

Zweedse detective series

Saknad (Missing)

Maja Silver vertrekt in de Zweedse detective serie Saknad naar haar geboortestad, liggend in de Zweedse Bijbelgordel. Ze gaat daar naar toe om haar dochter te zien, maar ze komt tot een verschrikkelijke ontdekking.

Rebecka Martinsson

Een jeugdvriend van Rebecka komt plotseling te overlijden. Ze reist daarom naar haar thuisbasis Kiruna. Daar blijkt het leven in de Zweedse detective serie Rebecka Martinsson niet te verlopen zoals het lijkt.

Beck

Martin gaat in de Zweedse detective serie Beck op pad met zijn excentrieke partner Gunvald Larsson. Ze proberen daarbij moorden te onderzoeken in de lagere sociale regio’s van Stockholm, dat blijkt nog niet zo makkelijk.

Det Tredje Øyet (The Third Eye)

In de Zweedse misdaadserie Det Tredje Øyet (The Third Eye) volg je de zoektocht naar een zoekgeraakte dochter. De detective heeft moeite om zijn privéonderzoek te combineren met werk.

Springfloden (Springvloed)

In de Zweedse detective serie Springfloden krijgt een student van de Politieacademie de opdracht om een ​​zaak te onderzoeken. Het gaat om een oude zaak, namelijk om een zwangere vrouw die 25 jaar geleden vermoord is.

Jordskott

Een detective keert in de Zweedse serie uit 2017 Jordskott terug naar haar woonplaats, zeven jaar na het verdwijnen van haar dochter. Ze probeert een verbinding te leggen met een huidige zaak.

Modus

Tijdens een sneeuwachtig kerstseizoen raakt in Modus psycholoog Inger Johanne Vik, maar ook haar autistische dochter in een onderzoek betrokken van een aantal bijzondere sterfgevallen.

Morden i Sandhamn (Murders In Sandhamn) Viveca Sten’s populaire romans komen in de Zweedse trhiller Morden i Sandhamn tot leven. Je ziet een mooie mix van de Scandinavische misdaad en de prachtige omgeving rond Stockholm.

Maria Wern

Tot de spannende Scandinavische thrillers behoort Maria Wern. De Zweedse politieagent Maria krijgt op het eiland Gotland te met maken met vervelende criminele activiteiten.

Saknad (Missing)

Maja Silver vertrekt in de Zweedse serie Saknad naar haar geboortestad in de Bijbelgordel om haar dochter te zien, tot ze een verschrikkelijke ontdekking doet.

Den Fördömde

Bergman is een karaktervol, niet op zijn mondje gevallen maar verdrietig persoon. Dat is hij in deze Zweedse thriller Den Fördömde sinds zijn vrouw en dochter in 2004 tijdens de tsunami in Thailand kwamen te overlijden.

Irene Huss

Irene Huss werkt voor de Politie en woont in Göteborg, Zweden. In de Zweedse detective Irene Huss zie je hoe ze probeert een lastig evenwicht te vinden tussen het oplossen van moorden en het leiden van een fijn gezinsleven.

Naast detective series zijn er meer tv series om naar te kijken.