Top 40 detective series

Hier vind je de 40 beste detective series om zonder abonnement te kijken.

Deze gaan over ‘kleine’ mysterieuze misdaden. Series over georganiseerde bendes staan namelijk in een apart misdaadoverzicht.

Bekijk hieronder alle top detectives met beschrijving en kijkinformatie.

Engelse detectives

Sherlock


Twee mannen proberen in de spannende Brtise serie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Endeavour


Gedurende de jaren 60 werkt de verlegen Morse samen met de ervaren DI Fred. Volg in de Britse detective Endeavour zijn ontwikkeling in het oplossen van lastige onderzoeken, rond het Engelse Oxford.

Luther


In deze Engelse detective speelt Idris Elbas is een bijna ideale detective. Kijk je naar Luther dan zie je een persoon die geweldige acties afwisselt met het ongewild opzoeken van gevaarlijke situaties.

Broadchurch


Een op het eerste gezicht rustige kustplaatsje wordt opgeschrikt als een jongetje dood wordt aangetroffen. Mediabemoeienis blijft niet uit in deze spannende Brtise politieserie Broadchurch.

Shetland


Jimmy Perez onderzoekt in de spannende Engelse detective Shetland, samen met zijn collega’s. Zijn werkterrein is de Shetlandeilanden en de gemeenschap daar is niet altijd even bereid om mee te werken.

Strike


De oorlogsveteraan Cormoran Strike wordt in deze spannende Engelse serie een privé detective. Hij lost brutale moorden op, met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

Vera


Liefhebbers van moordmysteries kijken graag naar de vrouwelijke detective Vera. Deze slimme dame weet met humor en wijsheid veel misdadigers op te pakken. Het Engelse landschap van Northumberland vormt een mooi contrast met de donkere zaken.

Prime Suspect 1973


De 22-jarige Jane Tennison’s begint wat onwennig bij de politie. Na wat seksistisch geplaag wordt ze in de Engelse detective Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een vervelend moordonderzoek.

Marcella


Marcella Backland wordt in deze Britse detective serie in de steek gelaten door haar echtgenoot. In Marcella zie je hoe ze vervolgens terugkeert bij de politie waar alles minder vertrouwd is dan dat het was.

Tin Star


De Britse detective van Amazon genaamd Tin Star speelt zich in een bergachtige omgeving, waar oliewerkers zich verdacht gedragen.

Liar


Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische thriller Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

Loch Ness


Annie Redford doet er in de Engelse detective The Loch alles aan om een seriemoordenaar te vinden. Haar grondige onderzoek verloopt echter niet zonder gevaar.

Rellik


In de Engelse detective serie Rellik volg je Gabriel Markham en zijn team. Ze zijn intensief bezig met het vinden van een seriemoordenaar, tot een onderbreking de aandacht verlegt.

Vlaamse detective series

Beau Séjour


Een jonge vrouw probeert in de Belgische serie Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. Dat doet ze door meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood.

Salamander


Salamander is een Belgische politieserie met een vleugje drama, uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

Zone Stad


Zone Stad is een Vlaamse politieserie welke helaas in 2013 gestopt is. Het speelt zich af in het centrum van Antwerpen, waar genoeg werk te doen is.

Witse


Witse is een Vlaamse politieserie. In 2012 was de laatste aflevering over de eigenzinnige maar vermakelijke politiecommissaris.

Aspe


Aspe is een spannende Belgische politieserie, welke zich afspeelt in de omgeving van Brugge. Geniet van de gecompliceerde plots.

Nederlandse politieseries

Noord Zuid


Noord Zuid hoort bij de oude oude Nederlandse series van de KRO. Je ziet de rauwe kanten van Amsterdam-Noord en het rijkere Amsterdam-Zuid.

Bureau Raampoort


Bureau Raampoort is een Nederlandse detective en misdaadserie. Deze mini-serie is bedacht door de makers van Penoza.

Flikken Maastricht


Flikken Maastricht is een goede Nederlandse politieserie. Op spannende maar ook komische wijze worden zaken opgelost. In 2014 kreeg het zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Moordvrouw


Wendy van Dijk is op dreef in de Nederlandse politieserie Moordvrouw. Fenna Kremer krijgt bij het Friese politiekorps niet zonder reden de naam ‘moordvrouw’.

Duitse detectives

Ein Fall Für Zwei


Ein Fall Für Zwei is een spannende Duitse politieserie. Kenmerkend is de veelzijdigheid. Leuk is de veelzijdigheid en afwisseling tussen drama, politie-onderzoek en actie scenes.

Alarm Für Cobra 11


De langlopende Duitse detective Alarm Für Cobra 11 (Die Autobahnpolizei) is niet zonder reden succesvol. Twee politie-agenten werken samen en controleren de snelwegen. Ze stuiten dan op diverse criminele activiteiten.

Scandinavische detective series

Ófærð (Trapped)


De politie probeert in de Ijslandse detective Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort in deze spannende serie een heftige storm ernstig het onderzoek.

Springfloden


Student Olivia van de Politieacademie krijgt in de Zweedse detective serie Springfloden (Springvloed) de opdracht te onderzoeken waarom 25 jaar geleden een zwangere vrouw is vermoord.

Midnight Sun


Kahina Zadi gaat na een brute moord op een Franse burger voor onderzoek naar de stad Kiruna. Daar trekt ze in de Zweedse detective Midnight Sun (Midnattssol) op met Rutger Burlin, maar al snel blijkt deze zaak ingewikkelder dan gedacht.

Eyewitness


Twee 15 jarige jongens ontmoeten in de Noorse detective Eyewitness (Øyevitne) elkaar in een bos, waar ze getuigen zijn van een ​​bloedbad. Ze worden betrapt, maar ze ontsnappen om te proberen geheim te houden wat ze gezien hebben.

Beck


Commissaris Martin Beck werkt in deze Zweedse detective met zijn excentrieke partner Gunvald Larsson. Samen onderzoeken ze moorden in de gevaarlijke lagere sociale regio’s van Stockholm.

Dicte


De toegewijde verslaggever Dicte weigert in deze tv serie op te geven voordat ze een kloppend verhaal heeft. Haar koppigheid geeft in deze Scandinavische detective problemen met politieagent John Wagner. Een botsing kan niet uitblijven.

Den Som Dræber (Those Who Kill)


De Deense detective serie Those Who Kill (Den Som Dræber) gaat over de jacht op een bekende en gewelddadige crimineel. Hoewel zijn eerste misdaad in Denemarken nog moet plaatsvinden, is iedereen op zijn hoede.

Jordskott


Ben je al bekend met de spannende Zweedse detective serie Jordskott? Zeven jaar na het verdwijnen van haar dochter keert Eva Thörnblad terug naar haar woonplaats. Daar probeert ze een link te leggen met een huidige zaak.

Rebecka Martinsson


Nadat een jeugdvriend van Rebecka Martinsson plotseling sterft, gaat ze terug naar haar thuisbasis Kiruna. Ze merkt al snel dat daar niet alles even onschuldig is als dat het lijkt. Reken op een spannende Zweedse misdaadserie.

Modus


Tijdens een witte kerst komen in de Zweedse serie Modus psycholoog Inger Johanne Vik en haar autistische dochter in een onderzoek terecht. In deze detective raken ze zo betrokken bij een aantal bijzondere sterfgevallen.

Den Fördömde


Bergman is in de Zweedse misdaadserie Den Fördömdeeen een karaktervol, niet op zijn mondje gevallen en verdrietig persoon. Dat is hij sinds zijn vrouw en dochter in 2004 tijdens in Thailand overleden.

Irene Huss


Irene Huss werkt voor de Politie en woont in Göteborg. In de Zweedse detective serie Irene Huss zie je hoe ze met veel moeite probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en een normaal gezinsleven.

The Sandhamn Murders


Viveca Sten’s populaire romans komen in de Zweedse detective serie Morden i Sandhamn (The Sandhamn Murders) opnieuw tot leven. De verschrikkelijke gebeurtenissen spelen zich af in de prachtige omgeving rond Stockholm.

Maria Wern


Een slimme politieagente krijgt in de Zweedse detective Maria Wern op het eiland Gotland te met maken met vervelende criminele activiteiten. Gelukkig weet ze daar wel raad mee.

Saknad


Maja Silver vertrekt in de Zweedse detective serie Saknad naar haar geboortestad in een Bijbelgordel, om daar haar dochter te zien. Haar terugkeer verloopt voorspoedig tot ze een schokkende ontdekking doet.

Amerikaanse politieseries

Fargo


De mysterieuze verhalen in deze top serie leiden op de een of andere manier terug naar het plaatsje Fargo. Reken op een intense Amerikaanse serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

True Detective


True Detective hoort bij de beste Amerikaanse detectives. Hier leveren politieonderzoeken soms meer op dan bedoeld. De duistere kanten van de ‘goede’ en de ‘slechte’ mensen komen pijnlijk aan het licht.

Big Little Lies


In het Amerikaanse Big Little Lies volg je een mysterieuze serie waarbij alles draait om overleven. Geweld, leugens en bedrog blijken daarin een grotere rol te spelen dan gewenst.

Twin Peaks


Het spannende verhaal van Twin Peaks kennen sommige nog van de jaren 90 versie. Deze Amerikaanse detective serie start 25 jaar nadat de inwoners van een schilderachtig stadje, te maken kregen met een moord.

Elementary


Elementary is een Amerikaanse variant op Sherlock Holmes gespeeld door Jonny Lee Miller en met Lucy Liu als Dr. Joan Watson. Deze spannende detective speelt zich af New York, waar het lastig blijkt om criminaliteit aan te pakken.

Riverdale


Op Onafhankelijkheidsdag vindt er deze Amerikaanse serie een moord plaats in het stadje Riverdale. Het mysterie begint aan het begin van een schooljaar, een moment van nieuwe studenten en bloeiende relaties.

Dit waren de beste detective series. Laat hieronder een bericht achter als je favoriete speurserie ontbreekt of ga terug naar het menu.

4 + 1 =