Top 70 dramaseries

Hier vind je de 70 beste dramaseries om te kijken zonder abonnement.

Deze lijst begint met Nederlands drama, daarna volgt de buitenlandse.

Bekijk hieronder alle top drama’s met beschrijving en kijkinformatie.

Nederlandse dramaseries

Overspel


Overspel is een spannend Nederlands drama met Sylvia Hoeks. Iris Hoegaarde speelt overspel met een advocaat, maar daar blijft het niet bij.

Klem


Barry Atsma en Georgina Verbaan schitteren in het Nederlands drama Klem. Hugo kan als alleenstaande vader van twee dochters zijn privéleven steeds moeilijker geheim houden.

Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen


Een oude man blikt, vanuit een verpleeghuis in Amsterdam, met zijn dagboek terug op komische en tragische gebeurtenissen. Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen is een Nederlands drama met de nodige humor.

A’Dam – E.V.A.


A’Dam – E.V.A. valt inmiddels onder de oude Nederlandse dramaseries. Het verhaal gaat bij deze serie over het liefdesverleden van een Amsterdamse vrouw en een Zweedse man.

Zwarte Tulp


In de Nederlandse dramaserie Zwarte Tulp volg je twee familiebedrijven die een unieke zwarte tulp willen kweken. Gebeurtenissen uit het verleden vertragen het proces.

Vechtershart


Dit is een onderhoudend Nederlands drama met Waldemar Torenstra als kickbokser. In seizoen 2016 / 2017 werd Vechtershart uitgebracht door NPO. Nick probeert na vier jaar strafgevangenis weer kickbokskampioen te worden.

Meisje Van Plezier


Misschien wel de meest besproken Nederlandse drama serie uit 2017 is Meisje van Plezier. Daar speelt Angela Schijf een rol zoals we dat haar nog niet eerder zagen doen.

Celblok H


Het Nederlandse drama Celblok H is een bewerking van de Australische serie Wentworth. Je ziet verschillende vrouwen die niet zonder reden in de vrouwengevangenis zitten.

Oogappels


Sinds 2019 is er het Nederlands drama Oogappels. Hierin staat puberstress en ouderleed centraal. Vier uiteenlopende gezinnen worstelen ieder op hun eigen manier met de opvoeding van de kids. Ouders willen kinderen geen druk opleggen maar ze moeten natuurlijk wel presteren.

Ik Weet Wie Je Bent


Daan Schuurmans komt in het KRO-NCRV drama Ik Weet Wie Je Bent in de problemen. Als beroemde advocaat wordt hij verdacht zijn nicht te hebben vermoord. Als reactie zegt hij geheugenverlies te hebben, maar komt hij daarmee weg?

Nieuwe Buren


Peter en Eva kopen, in verwachting van hun eerste kind, een woning in een Vinex-wijk. Na een miskraam groeien ze in de Nederlandse dramaserie Nieuwe Buren uit elkaar en komen ze in contact met hun nieuwe buurtgenoten.

De Fractie


De Fractie is een spannend Nederlands politiek drama. Fictieve Kamerleden proberen de politieke realiteit in Den Haag te tonen.

Centraal Medisch Centrum


Bij het Nederlands drama Centraal Medisch Centrum volg je een oude ziekenhuisserie. Het volgt de gebeurtenissen van de directeur en de medische staf.

Als De Dijken Breken |trailer|

Als De Dijken Breken is een EO drama serie. Een grote storm bedreigt Nederland. Is het mogelijk 4 miljoen mensen te evacueren?

Zuidas


In het Nederlands 2018 drama Zuidas zie je afgestudeerde rechtenstudente Sabia. Zij start als advocaat-trainee bij een prestigieus advocatenkantoor. Onder leiding van Christine en Rudolf komt ze te werken in harde macht- en statusgevoelige wereld.

Weemoedt


Een talentmanager werkt in het Hollands drama Weemoedt in de Showbizzwereld. De rol wordt gespeeld door Thijs Römer. Hij waarschuwt anderen voor verleidingen en schandalen, maar hoe loopt zijn eigen leven?

La Famiglia


La Famiglia is een goed Nederlands dramaserie. Binnen een Nederlands-Italiaanse familie zijn er niet alleen maar cultuurverschillen, ook blijken er geheimen.

Land Van Lubbers


Land Van Lubbers is 4-delige historische dramaserie met Huub Stapel. De serie neemt ons mee naar de politieke tijd van Ruud Lubbers in de jaren 70.

Buitenlandse dramaseries

Studio Tarara


Het drama Studio Tarara speelt zich in 1993 af bij de Belgische zender VTM. Geleidelijk zie je acteurs psychisch steeds verder afdwalen. En dan is er ineens een mysterieuze zelfmoord die niet makkelijk is op te lossen.

Call The Midwife


De leuke Britse dramaserie Call The Midwife vertelt het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

Suits


In het komische drama Suits gaat schooluitvaller Mike Ross werken bij de sluwe advocaat Harvey Spectre. Verborgen agenda’s en machtsspelletjes wisselen elkaar snel af. Meghan Markle draagt als Rachel Zane graag haar steentje bij.

Patrick Melrose


In deze Engelse dramaserie volg je het bewogen leven van Patrick Melrose. Na een traumatische jeugd in het zuiden van Frankrijk en een wild leven in New York keert hij voor herstel terug naar Groot-Brittannië.

Van Vlees En Bloed


Van Vlees En Bloed toont de moeilijkheden van een slagersfamilie. Ego’s en geldproblemen spelen in dit Belgisch drama snel op.

The Good Fight


Zodra de geldpot van Diane Lockhart verloren gaat is het tijd om een nieuwe start te maken. Het valt in het Amerikaanse drama The Good Fight nog niet mee om na al die tijd opnieuw te beginnen bij een nieuw bedrijf.

Unsere Mütter, Unsere Väter


In het historische Duitse drama Unsere Mütter, Unsere Väter (Generation War) beloven vijf bevriende soldaten dat ze voor kerst weer thuis zijn. Die belofte wordt gaandeweg steeds moeilijker om in te lossen.

Quiz Me Quick


Quiz Me Quick gaat over 5 ambitieuze caféquiz spelers. Door het succes willen ze steeds meer. Het einddoel in dit sterk Vlaams drama is het winnen van de Superprestige.

The Young Pope


Jude Law speelt in het HBO drama The Young Pope de jonge en charmante Lenny Belardo. Dat was de eerste Amerikaanse paus, ook wel bekend als Pius XIII. Hoe heeft hij zich zo snel kunnen opwerken? Een slimme strategie pakte goed uit.

Borgen


Je volgt in de spannende Deense serie Borgen een politiek drama over de opkomst van politiek leider, die verandert zodra ze de machtigste positie krijgt.

Lucifer


In deze komische fantasy misdaad besluit Lucifer Morningstar zijn plek in de hel in te ruilen voor Los Angeles. Maar in de City of Angels moeten de mensen nog meer aan hem wennen dan andersom.

Bevergem


Bevergem hoort tot de betere Vlaamse dramaseries van vroeger. Het speelt zich af in het plaatsje Bevergem. Daar blijken de mensen net zo excentriek als de stand-up komediant Freddy.

13 Reasons Why


Het mysterieuze Amerikaans drama 13 Reasons Why neemt je mee in de motieven voor een zelfmoord. Wat vertellen de tapes die een klasgenoot ontvangt? Sinds mei 2018 is er een nieuw seizoen.

Weissensee


Het Duitse familiedrama Weissensee speelt zich af tijdens de koude oorlog, in Stasi-kringen in DDR-Berlijn. Je volgt het intense leven in een gecontroleerde totalitaire staat.

Gevoel Voor Tumor


In dit Vlaams drama volg je student en rokkenjager Tristan Devriendt. Alles in zijn leven lijkt perfect, tot hij ontdekt een tumor in zijn hoofd te hebben. Volg zijn strijd en nieuwe levensweg in de Vlaamse serie Gevoel voor Tumor.

The Deuce


In het Amerikaanse HBO drama The Deuce gaan we terug naar het New York van de jaren 70 en 80. In die tijd was er volop pornografie en prostitutie te vinden in Manhattan, dat zie je terug in deze dramaserie.

Broken


De Katholieke priester Michael Catholic is actief in een gemeente die in het Brits drama Broken moeite heeft zijn moderne manier om het geloof te verzoenen, met de weerbarstigheid van het dagelijks leven.

The Looming Tower


The Looming Tower is een spannende Amerikaanse dramaserie over de rivaliteit tussen de FBI en de CIA. Het speelt eind jaren 90 af. In die tijd speelde de toenemende dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaeda.

Chicago Fire


In het Amerikaanse actie drama Chicago Fire zie de verhalen achter de brandweerlieden van Chicago. Je volgt ze op professioneel en persoonlijk vlak. Hun moedige werk heeft privé meer impact dan ze soms willen.

Eigen Kweek


Een boer ziet in de Belgische dramaserie Eigen Kweek zijn opgebouwde bedrijf verloren gaan. Om te overleven besluit hij wiet te gaan kweken, dat is vragen om problemen.

Doctor Foster


Een vrouw verdenkt in het Engelse drama Doctor Foster haar man van een affaire. Beetje bij beetje wordt er meer duidelijk maar dat heeft in deze Britse drama wel een prijs.

Marsman


Marsman is een dramaserie uit 2014 uitgezonden door Eén. Nico Marsman moet zien te zorgen voor zijn autistische broer Rudy, dat levert nogal wat problemen en hilariteit op.

The White Princess


The White Princess ziet dat door het huwelijk tussen Henry VII en Elizabeth van York en Engeland verenigd wordt. Toch brengen persoonlijke en politieke breuken in dit Amerikaans drama nieuwe problemen teweeg, die opnieuw het koninkrijk dreigen te verscheuren.

Amigo’s


Vijf mannen komen in het Vlaamse drama Amigo’s uit de gevangenis. Enkel van hen zaten daar wegens moord. Ze starten samen een restaurant met de naam Amigo’s, maar dat loopt niet zoals ze hadden verwacht.

The Son


Ben je al bekend met het verhaal over het ontstaan van Amerika? In het western drama The Son leer je het rijkste land ter wereld beter kennen. Extra aandacht is er voor de bloedige opkomst en ondergang van het olierijke Texas.

Professor T.


Professor T. is een Vlaamse dramaserie. De soms onmisbare maar excentrieke professor Jasper Teerlinck adviseert de politie bij moeilijke zaken. Zijn invloed is vaak even geniaal als vervelend en vermakelijk.

De Ronde


Het Vlaams drama De Ronde werd in 2011 uitgezonden op Eén. De opnames zijn vooral gedraaid rondom de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen.

Harlots


Margaret Wells heeft in het Britse drama Harlots veel moeite om haar dochters op te voeden. Dat valt ook niet mee aangezien het leven zich afspeelt in London gedurende de 18e eeuw.

Tom & Harry


Tom & Harry is een Belgisch drama en gaat over de babywissel op de kraamafdeling. Een succesvolle vrouw wil de waarheid ontdekken en gaat op zoek naar haar echte zoon.

30 Degrees In February


Je ziet in de Zweedse dramaserie 30° I Februari (30 Degrees In February) mensen die hun koude wintergeboorteland ontvluchten. Ze gaan op zoek naar geluk in het zonnige Thailand, maar vinden ze dat ook?

Splitting Up Together


Twee jonge meiden krijgen in het Deens drama Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together) te maken met een scheiding. Het bijzondere is dat de vader en moeder om beurten in het huis wonen, in de overige tijd moet de ouder in de kelder verblijven.

Aber Bergen


Privé gescheiden maar zakelijk nog steeds verbonden. Aber Bergen en haar ex Erik proberen in dit Noorse drama hun reputatie als topjuristen te behouden. Maar persoonlijke spanningen en professionele afwegingen maken het leven lastiger.

The Halcyon


In het Brits drama The Halcyon volg je het leven in een vijf sterren hotel, gedurende de oorlog. Deze serie laat het London van de jaren 40 zien en de impact van de oorlog op de diverse bevolkingsgroepen.

Cordon


Cordon is een Belgische dramaserie van VTM. Een dodelijk virus breekt uit. Mensen proberen noodgedwongen in een soort container te overleven. Dat geeft veel spanningen en onzekerheden.

Chaussee D’Amour


Na een mislukt huwelijk gaat Sylvia in het Belgisch drama Chaussée d’Amour verhuizen naar een bordeel. Gedwongen door geldnood opent ze een bar. Ze krijgt te maken met een detective die een oude moordzaak probeert op te lossen.

The Half Brother


Je volgt in de Noorse dramaserie The Half Brother (Halvbroren) het leven van een familie die door de Tweede Wereldoorlog verdeeld in Europa komen te wonen. De halve broers Barnum en Fred wonen ​​in Oslo. Terwijl Barnum en zijn vader Fred naar ze op zoek zijn.

Spitsbroers


Het Vlaams drama Spitsbroers gaat over twee broers met een voetbaldroom. De verhoudingen komen onder druk te staan wanneer één van de broers een profcarrière kan beginnen.

Berlin 56


Een moeder van drie dochter runt in het Berlijn van de jaren 50 een dansschool. Haar jonge dochters zijn in het Duitse drama Berlin 56 (Ku’damm 56) braaf en verstandig tot Rock ‘n’ Roll wat bij de meiden los maakt.

Gent West


In het Belgisch drama Gent West zie je Veronique gearresteerd voor een poging haar man om het leven te brengen. In de vrouwengevangenis leert ze haar nieuwe leven pijnlijk snel kennen.

Oud België


Oud België speelt zich af in de jaren 70. Het gaat om twee maten. Ze spelen in dit Vlaams drama samen in een revuetheater, wat financieel slecht draait.

Fangar


Linda wordt in de Ijslandse dramaserie Fangar (Prisoners) naar een vrouwengevangenis gestuurd. Maar niemand weet dat ze een geheim bewaard wat weleens haar redding kan worden.

Thicker Than Water


Een moeder stuurt in de Zweedse serie Tjockare Än Vatten (Thicker Than Water) ansichtkaarten naar haar vervreemde zoon en dochter. Ze nodigt in deze dramaserie haar kinderen uit naar het huis waar ze zijn opgegroeid.

The Moorside


Deze op waarheid gebaseerd Engels drama The Moorside gaat over vriendschap, vergeving en vertrouwen binnen een gemeenschap. Dit na de mysterieuze verdwijning van de negenjarige Shannon Matthews.

The Last Post


Het Engelse leger verblijft in 1965 in Jemen. Het verblijf in het Midden-Oosten is in het Brits drama The Last Post niet alleen gevaarlijk voor de soldaten, maar ook voor de aanwezige vrouwen en kinderen die bij ze zijn.

Ride Upon The Storm


Het verhaal in de Deense dramaserie Ride Upon The Storm gaat over het gezin van een priester. Liefhebben en straffen zijn terugkerende thema’s.

Crème De La Crème


Het vermakelijke Vlaams drama Crème De La Crème draait om drie jeugdvriendinnen. Als dertigers komen ze elkaar weer tegen. Ze voeren leuke veranderingen door.

Vriendinnen


Vriendinnen is een leuke Vlaamse serie van vroeger. Het gaat over de levenslange vriendschap tussen Nel Vercammen en Eva Michiels. Dit drama bevat de nodige humor en een vleugje romantiek.

In The Dark


De zwangere D.I. Helen Weeks keert in het Brits drama In The Dark terug naar haar geboorteplaats om een oude vriend te helpen die last heeft van een mediagekte vanwege de ontvoering van twee meisjes.

Madiba


Deze zesdelige miniserie gaat over het leven van de Zuid-Afrikaan Nelson Mandela. Op welke manier zet in het Amerikaans drama Madiba het leven van Nelson Mandela neer?

De Vijfhoek


De Vijfhoek is een Belgisch drama waarin de bewoners van de Brusselse wijk Kattenberg worden bedreigd door een bouwproject.

Kiri


Het Engelse misdaad-drama Kiri gaat over de ontvoering en moord op een jong donker meisje. Het gebeurt vlak voor ze door een blank pleeggezin zou worden geadopteerd. De waarheid boven tafel krijgen blijkt moeilijker dan gedacht.

Den Elfde Van Den Elfde


Hubert is in Knorrendonk al ruim 35 jaar de jaarlijkse Prins Carnaval. Dat verandert in het Vlaams drama Den Elfde Van Den Elfde zodra hij op doktersadvies de jaarlijkse viering moet overslaan. Verkiezingen voor een nieuwe prins volgen en dat brengt lokaal veel los.

Next Of Kin


Mona Shirani is in dit Engelse drama verdrietig als duidelijk wordt dat haar lieve broer op brute wijze is vermoord. En dat allemaal terwijl ze werkt voor nota bene een liefdadigheidsinstantie.

Dit waren de beste dramaseries. Laat hieronder een bericht achter als je favoriete drama’s ontbreken of ga terug naar het menu.

15 + 15 =