Top 10 Duitse series

Hier vind je de 10 beste Duitse series om in 2020 te kijken, volgens TVserieVergelijker.​

Extra aandacht is er voor krimi series. De bekendste daarvan staan ook in de detective en misdaad overzichten.

Kom nu hieronder meer te weten over dé topseries uit Duitsland.

Deutschland 83


Martin Rauch krijgt in de historische thriller Deutschland 83 de opdracht om zich in het West-Duitse leger te infiltreren. Zijn spionagewerk brengt hem constant in de problemen, zeker als het om romantische momenten gaat.

Weissensee


De familiedrama Weissensee speelt zich af tijdens de koude oorlog, in Stasi-kringen in DDR-Berlijn. Het belicht het intense leven in een gecontroleerde totalitaire staat.

4 Blocks


Deze goede Duitse krimi serie gaat over Toni en zijn leven tussen Arabische bendes. Hij probeert deze manier van leven achter zich te laten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Bad Banks


Barry Atsma speelt in deze NPO thriller een bankier die alles over heeft voor een goed financieel resultaat. Jana heeft moeite met het egoïsme van de financiële wereld, maar ze wil wel een leuke carrière maken. Te zien in het Duits én Nederlands.

Berlin 59


Het leuke Duitse drama Berlin 59 (Ku’damm 59) speelt zich af rondom moeder Caterina Schöllack en haar drie opstandige dochters. De meiden willen graag een eigen en wat vrijer leven leiden, maar er is wat weerstand.

Ein Fall Für Zwei


Ein Fall Für Zwei is een spannende Duitse krimi serie. Kenmerkend is de veelzijdigheid en afwisseling tussen drama, politie-onderzoek en actie scenes.

Deutschland 86


Het oorlogsdrama Deutschland 86 speelt zich af in het roerige Oost-Duitsland. Martin Rauch wordt ondanks zijn verbanning naar Afrika weer ingezet voor de Duitse geheime dienst. Maar pakt deze noodgreep wel goed uit?

Berlin 56


Een moeder van drie dochter runt in het Berlijn van de jaren 50 een dansschool. Haar jonge dochters zijn in het Duitse drama Berlin 56 (Ku’damm 56) braaf en verstandig tot Rock ‘n’ Roll wat bij de meiden los maakt.

Tatort


In de Duitse krimi Tatort (Plaats Delict) probeert men iedere uitzending een misdaad op te lossen. Deze tv serie hoort bij de langstlopende Duitse misdaadseries. In 2018 wordt een nieuw seizoen uitgezonden.

Alarm Für Cobra 11


Alarm Für Cobra 11 (Die Autobahnpolizei) is typische Duitse politieserie. Twee politie-agenten controleren in deze krimi de snelwegen en stuiten dan op uiteenlopende criminele activiteiten.

Cape Town


Mat Joubert was erg sterk in het oplossen van misdaden en het grijpen van moordenaars. In de Duitse thriller Cape Town verandert dat zodra zijn vrouw Lara vermoord is. Het aantal vragen over Mat’s rol in die moord neemt toe.

Der Alte


Sinds 1977 is er de Duitse krimi serie Der Alte (Onze Ouwe). Een ervaren detective probeert allerlei misdaden op te lossen, maar dat valt niet altijd mee.

Unsere Mütter, Unsere Väter


In het historische Duitse drama Unsere Mütter, Unsere Väter (Generation War) beloven vijf bevriende soldaten dat ze voor kerst weer thuis zijn. Die belofte wordt gaandeweg steeds moeilijker om in te lossen.

Dit waren de beste Duitse series. Laat hieronder een bericht achter als je favoriet uit Duitsland ontbreekt of ga terug naar het menu.

10 + 2 =