Films en seriesFilms en series

Top 10 Duitse series

Hier vind je 10 populaire Duitse series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.​

In dit ‘beste Deutsche’ overzicht ontdek je drama, komedie en politieseries.

Kom nu hieronder meer te weten over deze top series uit Duitsland.

4 Blocks


Juist wanneer Ali Hamady voor zijn gezin wil stoppen met zijn criminele activiteiten en afstand wil nemen van zijn 4 Blocks (vrienden) ontstaan er problemen. Ontsnappen uit deze Arabische clan lijkt ineens een onmogelijke opgave geworden.

Das Boot


Een jong stel onderzeeërs werkt gedurende de Tweede Wereldoorlog aan een gevaarlijke bewakingsmissie. Dit verloopt rustig maar tijdens de herfst van 1942 wordt de oorlogvoering onder water voor de crew ineens een stuk heftiger.

Beat


Als promotor van een grote Berlijnse technoclub gaat geen feestje aan Beat voorbij. Het aangaan van een undercover opdracht in het nachtleven lijkt hem daarom een makkie. De realiteit is echter dat hij in een steeds enger netwerk van corruptie en persoonlijke problemen komt.

You Are Wanted


Nadat alle persoonlijke digitale gegevens van Lukas Franke gehackt zijn wordt hij beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan. Zijn onschuld bewijzen blijkt sinds die hack een veel grotere opgave dan hij zou willen.

Bad Banks


Barry Atsma speelt in deze NPO thriller een bankier die alles over heeft voor een goed financieel resultaat. Jana botst moreel met het egoïsme binnen deze financiële wereld, maar tegelijkertijd wil ze carrière maken. Te zien in het Duits én Nederlands.

Ku’damm 59 (Berlin 59)


Dit Duitse drama draait rondom moeder Caterina Schöllack en haar drie opstandige dochters. Haar meiden willen graag een eigen en wat vrijer leven gaan leiden, maar juist op dit punt ontstaat er steeds meer weerstand.

Babylon Berlin


De jonge inspecteur Gereon Rath wordt naar Berlijn gestuurd voor het oplossen van een maffiazaak. Hij verwacht een simpele afpersingszaak, maar komt terecht in een groot schandaal dat zijn eigen leven en dat van zijn naasten op zijn kop zet.

Cape Town


Mat Joubert was erg sterk in het oplossen van misdaden en het grijpen van moordenaars. In deze thriller verandert dit zodra zijn vrouw Lara is vermoord. Ondertussen neemt het aantal vragen over Mat’s rol in die moord steeds meer toe.

Deutschland 83


Martin Rauch krijgt in deze historische thriller de opdracht om zich in het West-Duitse leger te infiltreren. Zijn spionagewerk is sowieso niet zonder risico maar door romantische keuzes neemt zijn kwetsbaarheid ineens gevaarlijk toe.

Ku’damm 56 (Berlin 56)


Een moeder runt met haar drie meiden in het Berlijn van de jaren 50 een dansschool. Haar jonge dochters zijn braaf en verstandig tót Rock ‘n’ Roll wat bij de meiden losmaakt.

Heb je een goede Duitse serie gevonden. Laat hieronder een bericht achter als je favoriet uit Duitsland ontbrak. Meer inspiratie vind je bij de beste series ooit of door in het menu andere serielanden te proberen.

1 + 3 =