Duitse Series

De populaire Duitse series zijn te verdelen over twee genres.

Welke?

Het detective en misdaad genre.

In deze lijst vind je de beste en nieuwste Duitse (Netflix) series.

 DVD algemeen

Duitse series Netflix

Dark

In een Duitse stad verdwijnen twee jonge kinderen. Tijdens de zoektocht komen in deze Duitse Netflix serie Dark veel geheimen en fricties van gezinnen naar boven.

Dogs Of Berlin

Nieuw op Netflix in 2018 is de Duitse onderwereld serie Dogs Of Berlin. Twee apart werkende detectives proberen een moord op te lossen die politiek gevoelig ligt.

Duitse politieseries

Die Lebenden Und Die Toten

Liefhebbers van stevige Duitse politieseries zullen met plezier kijken naar Die Lebenden Und Die Toten. In deze serie van ZDF weten onderzoekers zich steeds beter te infiltreren in een geheim netwerk, maar niet zonder gevolgen.

Babylon Berlin

De misdaadserie Babylon Berlin neemt ons mee naar de gouden jaren 20. Je volgt Commissaris Gereon Rath. Hij verhuist naar Berlijn, waar grote politieke en sociale veranderingen zijn.

Tatort (Plaats Delict)

In Tatort (Plaats Delict) probeert men iedere uitzending een misdaad op te lossen. Deze tv serie hoort bij de langstlopende Duitse politieseries. In 2016 werd de duizendste aflevering uitgezonden.

Dark

In een Duitse stad verdwijnen twee jonge kinderen. Tijdens de zoektocht komen in deze Duitse Netflix serie Dark veel geheimen en fricties van gezinnen naar boven.

Polizeiruf 110

Polizeiruf 110 is een leuke Duitse politieserie. Reken op voldoende actie. De serie loopt al lang, namelijk sinds 1971.

Hubert Und Staller

Hoe pak je politiezaken aan? In Hubert Und Staller is het snel duidelijk dat deze twee politieagenten uit Wolfsrathausen wat anders de zaken aanpakken dan we zouden verwachten. Maar heiligt het doel niet de middelen?

Der Alte (Onze Ouwe)

Der Alte (Onze Ouwe) is een Duitse misdaad serie over een wat oudere ervaren detective. Sinds 1977 worden er nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt.

Ein Fall Für Zwei

Ein Fall Für Zwei is een spannende politieserie. Kenmerkend is de veelzijdigheid. Reken op drama, detective en actie.

SOKO 5113

SOKO 5113 is een misdaad en drama serie afspelend in München, Duitsland. Het is een echte politieserie, met volop spanning.

Alarm Für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei

Alarm Für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei is een Duitse politieserie. Men kan niet op alle journalisten vertrouwen. De waarheid achterhalen blijkt nog lastig.

Duitse series 2018

Dogs Of Berlin

Nieuw in 2018 is de Duitse onderwereld serie Dogs Of Berlin. Twee apart werkende detectives proberen een moord op te lossen die politiek gevoelig ligt. Binnenkort te zien op Netflix.

Deutschland 86

Martin Rauch krijgt de opdracht om zich in het West-Duitse leger te infiltreren. In Deutschland 86 brengt zijn spionagewerk hem constant in de problemen. Steeds extreme oplossingen zijn nodig om stand te houden.

Pastewka

Bastian is in deze Duitse serie Pastewka een leugenachtige man die alledaagse en ongewone avonturen meemaakt. Reken op grappige en vooral gênante situaties. Ook in 2018 is zijn gedrag de oorzaak van vele ongemakken.

Hubert Und Staller

Hoe pak je politiezaken aan? In Hubert Und Staller is het snel duidelijk dat deze twee politieagenten uit Wolfsrathausen wat anders de zaken aanpakken dan we zouden verwachten. Maar heiligt het doel niet de middelen?

Tatort (Plaats Delict)

In Tatort (Plaats Delict) probeert men iedere uitzending een misdaad op te lossen. Deze tv serie hoort bij de langstlopende Duitse politieseries. In 2018 wordt een nieuw seizoen uitgezonden.

Polizeiruf 110

Polizeiruf 110 is een leuke politieserie. Reken op voldoende actie. De serie loopt al lang, namelijk sinds 1971.

Duitse series 2017

Dark

in een Duitse stad verdwijnen twee jonge kinderen, een zoektocht kan de Duitse mysterie Dark niet uitblijven. Familiegeheimen en spanningen komen naar boven.

Babylon Berlin

De Duitse serie Babylon Berlin neemt ons mee naar de gouden jaren 20. Je volgt Commissaris Gereon Rath. Hij verhuist naar Berlijn, daar ziet hij grote politieke en sociale veranderingen.

Ein Fall Für Zwei

Ein Fall Für Zwei is een spannende misdaad serie. Kenmerkend is de veelzijdigheid. Reken op drama, actie en politie.

Die Lebenden Und Die Toten

Liefhebbers van actie zullen met plezier kijken naar de Duitse serie Die Lebenden Und Die Toten. In de misdaadserie van ZDF weten onderzoekers zich steeds beter te infiltreren in een geheim netwerk, maar niet zonder gevolgen.

The Same Sky

Lars is in de zeventiger jaren een ‘player’ uit Oost-Duitsland. Zijn opdracht in de Duitse serie The Same Sky is om in West-Duitsland vrouwen te verleiden die meer kunnen vertellen over belangrijke posten bij de overheid of defensie.

Charité

De Duitse serie Charité brengt je terug naar de 19e eeuw. Het toont de prestaties van diverse bekende Duitse wetenschappers en artsen. De hoogtepunten spelen zich af in het geprezen Charité ziekenhuis van Berlijn.

Die Dasslers

In Duitsland zijn de oprichters van Adidas en Puma bekend, maar ken jij ze ook? Volg in de Duitse serie Die Dasslers het leven van de twee broers en hun weg naar de top.

Honigfrauen

De twee zusters Maja en Catrin reizen in de Duitse serie Honigfrauen naar het Hongaarse Balatonmeer. Oost- en West-Duitsers vieren daar vakantie, maar de sfeer slaat na enige tijd om.

Heiter Bis Tödlich: Morden Im Norden

Heiter Bis Tödlich: Morden Im Norden is een leuke Duitse tv serie. Centraal staat commissaris Finn Kiesewetter.

Ku’damm 59

In de Duitse dramaserie Ku’damm 59 zie je het verhaal van een moeder met drie dochters, opgroeiend in het Duitsland van de jaren 50. De Rock ‘N’ Roll krijgt al snel vat op de meiden.

You Are Wanted

In de spannende serie You Are Wanted wordt Lukas Franke slachtoffer van een cyberaanval. Zijn persoonlijke en social media gegevens worden gehackt in ingezet voor criminele activiteiten. Lukas probeert samen met Lena Arandt, een ander slachtoffer, zijn onschuld aan te tonen.

Alarm Für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei

Alarm Für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei is een Duitse thriller. Men kan niet op alle journalisten vertrouwen. De waarheid achterhalen is lastiger dan gedacht.

Der Alte (Onze Ouwe)

Der Alte (Onze Ouwe) is een leuke misdaad serie. Sinds 1977 worden er nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt.

Duitse series 2016 en van vroeger

Der Tatortreiniger

Wie maakt de plaats delicten schoon? Zie het in de Duitse komedie Der Tatortreiniger. De misdaadschoonsmaker Hector wordt door sommige als een echte cult-komiek gezien.

Ku’damm 56

Een moeder van drie dochter runt in het Berlijn van de jaren 50 een dansschool. Haar jonge dochters zijn in de serie Ku’damm 56 braaf en verstandig tot Rock ‘n’ Roll wat bij de meiden los maakt.

Cape Town

Mat Joubert was erg sterk in het oplossen van misdaden en het grijpen van moordenaars. In de Duitse serie Cape Town verandert dat zodra zijn vrouw Lara vermoord is. Het aantal vragen over Mat’s rol in die moord neemt toe.

SOKO 5113

SOKO 5113 is een leuke Duitse misdaad en drama serie. Het is een echte politieserie met volop spanning.

Lindenstraße

Lindenstraße is een Duitse drama serie. Het is een zeer lang lopende tv serie. Het speelt zich af in een volksbuurt in München, waar het alledaagse leven centraal staat.

Gute Zeiten, Schlechte Zeiten

Gute Zeiten, Schlechte Zeiten is een Duitse RTL serie. Natuurlijk kennen we deze soap in Nederland als Goede Tijden, Slechte Tijden.

Naast Duitse series zijn er meer tv series om naar te kijken.