Engelse Series

De beste Engelse series zijn te verdelen over twee genres.

Welke?

Het drama en politie / misdaad genre.

Probeer een nieuwe Engelse tv serie en ontdek je Britse favoriet.

Engelse series Netflix

Sherlock


Twee mannen proberen in de Brtise Netflix serie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

 

Peaky Blinders


De Britse Netflix misdaad Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919, waar een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby de wereld hun wil oplegt.

 

The Fall

In deze psychologische Netflix thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

 

Luther

Idris Elbas is in deze Engelse serie op Netflix een bijna perfecte detective. Zijn geweldige brein helpt hem vaak maar brengt hem in Luther ook ongewild in gevaarlijke situaties.

 

Broadchurch


Een op het eerste gezicht rustig kustplaatsje wordt opgeschrikt als een elf jarige jongen dood wordt aangetroffen. Een mediadruk blijft niet achter. Op Netflix kun je twee seizoenen van Broadchurch volgen.

 

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere Engelse serie op Netflix. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

 

Marcella

In deze Engelse serie op Netflix stopt Marcella Backland met werken om voor haar gezin te zorgen. Dat gaat goed tot ze in de steek gelaten wordt door haar echtgenoot. Strijdbaar keert ze in Marcella terug de bij politie om daar te werken aan een belangrijke zaak.

 

Utopia

Utopia is een bijzondere Britse Netflix serie. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achtervolgt door een groep genaamd ‘The Network’.

 

Britse politieseries

The Loch (Loch Ness)

Detective Annie Redford doet er in Britse politieserie The Loch alles aan om een seriemoordenaar te vinden. Dat is niet zonder gevaar, want het wordt een strijd om leven en dood.

 

Rellik

Gabriel Markham werkt in de Britse politieserie Rellik met zijn team aan het vinden van een seriemoordenaar. Maar een onderbreking in dat onderzoek eist opeens de aandacht op.

 

Tin Star


De Britse politieserie van Tin Star speelt zich af in een bergachtige omgeving, waar oliewerkers zich verdacht gedragen.

 

Strike


De oorlogsveteraan Cormoran Strike wordt in Strike een privé detective. Hij lost brutale moorden op, dat doet hij met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

 

Marcella

Marcella Backland stopt in deze Engelse misdaadserie met werken om voor haar gezin te zorgen. Maar dan wordt Marcella in de steek gelaten door haar echtgenoot. Ze keert terug bij politie om daar te werken aan een bekende zaak.

 

Luther

Idris Elbas is in deze misdaadserie een bijna perfecte detective. In Luther zie je een geweldig brein dat vaak een vriend, maar soms ook een vijand is die hem ongewild in gevaarlijke situaties brengt.

 

Engelse series 2017

SS-GB


Gedurende de Duitse bezetting van Engeland probeert een detective een moordonderzoek te doen, dat valt in de Britse detective SS-GB nog niet mee aangezien de nazi’s erg aanwezig zijn.

Philip K. Dick’s Electric Dreams


Liefhebbers van wetenschapsfictie hebben uitgekeken naar Electric Dream, als verfilming van de boekenreeks van Phillip K. Dick.

 

The Last Post


Het Engelse leger verblijft in 1965 in Jemen. Het verblijf in het Midden-Oosten is in de 2017 serie The Last Post niet alleen gevaarlijk voor de soldaten, maar ook voor de aanwezige vrouwen en kinderen die bij ze zijn.

The Moorside


Deze op waarheid gebaseerde Engelse serie The Moorside gaat over vriendschap, vergeving en vertrouwen binnen een gemeenschap, die na de verdwijning van de negenjarige Shannon Matthews opgeschud wordt.

Prime Suspect 1973


De 22-jarige Jane Tennison’s begint onwennig bij de politie. Na het seksistische geplaag wordt ze in Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een lastig moordonderzoek.

The Halcyon


In The Halcyon volg je het leven in een vijf sterren hotel gedurende de oorlog. Dit Brits drama laat het London van de jaren 40 zien en de impact van de oorlog op de diverse bevolkingsgroepen.

 

White Gold


In de komedie White Gold volg je het verhaal van een gladde verkoper in Essex, in het jaar 1983. De handige verkoper Vincent zet zijn uiterlijk en charmes in om maar zoveel mogelijk te verkopen maar de weerstand neemt toe.

Doctor Foster


Een vrouw verdenkt in Doctor Foster haar man van een affaire. Beetje bij beetje wordt er meer duidelijk maar dat heeft in deze Britse drama wel een prijs.

 

Sherlock


Twee mannen proberen in Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Apple Tree Yard


Gehuwd en opgegroeide kinderen, wat wil Yvonne nog meer? Haar rustige leven wordt een chaos wanneer ze toegeeft aan een impulsieve en gepassioneerde affaire met interessante vreemdeling.

 

Peaky Blinders


De Britse misdaadserie Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919, waar een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby de wereld hun wil oplegt.

Harlots


Margaret Wells heeft in Harlots veel moeite om haar dochters op te voeden. Dat valt ook niet mee aangezien het leven zich afspeelt in London gedurende de 18e eeuw.

 

Porters


De ziekenhuismedewerker Simon merkt al op zijn eerste dag dat hij nog een lange weg te gaan heeft voordat hij dokter kan worden. Op komische wijze wordt in Porters zijn ontwikkeling gevolgd.

Riviera


Na de dood van Georgina’s rijke man Constantine raakt ze in schok zodra ze ontdekt welke levensstijl en geheimen achter de rijkdom schuil ging. Ze is er veel aan gelegen zichzelf en haar familie te beschermen.

 

Broadchurch


Een op het eerste gezicht rustig kustplaatsje wordt opgeschrikt als een elf jarige jongen dood wordt gevonden. Een mediagekte blijft niet achter. In 2017 is het derde seizoen van Broadchurch uitgekomen.

 

Quacks


In het oude Victoriaanse Londen zijn vier pioniers en vrienden in Quacks al vechtend bezig om levens te redden.

 

Clique


Jeugdvriendinnen Georgië en Holly zijn amper een paar weken op de universiteit in Edinburgh, wanneer Georgië in Clique bij een groep wordt getrokken onder leiding van docent Jude McDermid.

Quacks


In het oude Victoriaanse Londen zijn vier pioniers en vrienden in de Britse komedie Quacks al vechtend bezig om levens te redden.

Paula


Lerares Paula heeft een one night stand met een onweerstaanbare man, maar dat blijft in de Brtise serie Paula niet zonder pijnlijke gevolgen.

The Replacement


Terwijl een vrouw in de Engelse serie The Replacement begint aan haar kraamverlof lijkt haar vervanger niet controle over haar werk maar ook over haar leven te willen nemen.

 

Broken


De Katholieke priester Michael Catholic is actief in een gemeente die in Broken moeite heeft zijn moderne manier om het geloof te verzoenen met de weerbarstigheid van het dagelijks leven.

 

In The Dark


De zwangere D.I. Helen Weeks keert In The Dark terug naar haar geboorteplaats om een oude vriend te helpen die last heeft van een mediagekte vanwege de ontvoering van twee meisjes.

 

Jamestown


Deze mooie Britse historische drama gaat over de verovering van Amerika door de Engelsen in het jaar 1617.

Fearless


De mensenrechtenadvocate Emma Banville probeert in Fearless de onschuld van Kevin Russell te bewijzen, welke 14 jaar geleden veroordeeld is voor het vermoorden van een schoolmeisje.

 

Born To Kill


Je duikt in de Britse serie Born To Kill in gedachtewereld van Sam, een tiener die er psychopathische gedachten op na houdt.

Little Boy Blue


Zie in Little Boy Blue het verhaal van een moordenaar die in 2017 een elfjarig kind vermoorde, maar niet kon voorkomen dat hij berecht werd.

 

Decline And Fall


Paul Pennyfeather is in de komedie Decline And Fall een voorbeeldige student op de Oxford University gedurende de jaren 20, tot hij ten onrechte veroordeeld wordt.

Strike


Een oorlogsveteraan genaamd Cormoran Strike wordt een privé detective. Hij lost in de serie Strike brutale moorden op, maar niet zonder hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

 

Back


De Britse komedie Back volgt de stiefbroers Stephen en Andrew welke het familiebedrijf van hun overleden vader proberen over te nemen.

The State


In de Engelse tv serie The State zie je vier Britten die zich in Syrië aansluiten bij ISIS, met alle gevolgen van dien.

Trust Me


Een hardwerkende zuster verliest in Trust Me op een lullige manier haar baan. Ze moet drastische oplossingen bedenken om voor haar dochter te kunnen blijven zorgen.

Tin Star


De misdaadserie van Amazon Tin Star speelt zich in een bergachtige omgeving, waar oliewerkers zich verdacht gedragen.

 

Taboo

James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse serie Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

 

Liar

Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische thriller Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

 

Rellik

Gabriel Markham werkt in de Engelse serie Rellik met zijn team aan het vinden van een seriemoordenaar. Maar een onderbreking in het onderzoek verlegt opeens de aandacht.

 

The Loch (Loch Ness)

Detective Annie Redford doet er alles aan om een seriemoordenaar te vinden. In de Britse serie The Loch is dat niet zonder gevaar, want het wordt een strijd om leven en dood.

 

Engelse series 2016

The Fall

In deze Engelse serie uit 2016 zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

 

 

Vicious

Freddie en Stuart zijn al bijna 50 jaar een homokoppel. Ze richten zich in de Britse komedie Vicious op het vermaken van de gasten, elkaar beledigen is daarbij geoorloofd.

 

Marcella

Marcella Backland stopt met werken om voor haar gezin te zorgen, tot ze in de steek gelaten wordt door haar echtgenoot. In de Britse serie Marcella keert ze terug bij politie om daar te werken aan een zaak die haar bekend klinkt.

 

Engelse series van vroeger

 

The Honourable Woman

Een vrouw komt in de oude Britse serie The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

 

Jonathan Strange & Mr. Norrell

In een variant op de geschiedenis en wel tijdens de Napoleontische Oorlogen, leven twee merkwaardige mannen. In deze Britse serie Jonathan Strange & Mr. Norrell wordt magie ingezet als middel om Engeland te helpen.

 

Utopia

Utopia behoort inmiddels tot de Engelse series van vroeger. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achterna gezeten door een groep genaamd ‘The Network’.

 

Luther

Idris Elbas is in deze misdaadserie een bijna perfecte detective. In Luther zie je een geweldig brein dat vaak een vriend, maar soms ook een vijand is die hem ongewild in gevaarlijke situaties brengt.

 

Naast Engelse series kun je online meer series kijken.