Engelse Series

De populaire Engelse series zijn te verdelen over twee genres.

Welke?

Het komedie en thriller genre.

In deze lijst vind je beste en nieuwste Britse (Netflix) series.

Engelse series Netflix

Sherlock

Twee mannen proberen in de Brtise Netflix serie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Peaky Blinders

De Britse Netflix misdaad Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919, waar een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby de wereld hun wil oplegt.

Call The Midwife

Call The Midwife is het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

Foyle’s War

Christopher Foyle is in deze langlopende Britse Netflix serie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Doctor Who

Doctor Who is in staat om van geslacht en gedaante te veranderen. Hij/zij gebruikt in deze Engelse Netflix serie de tijdmachine TARDIS om te reizen door tijd en ruimte, dat levert de nodige avonturen op.

Happy Valley

In de Britse Netflix serie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Wanneer een georganiseerde ontvoering uit de hand loopt volgt er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Broadchurch

Een op het eerste gezicht rustig kustplaatsje wordt opgeschrikt als een elf jarige jongen dood wordt aangetroffen. Een mediadruk blijft niet achter. Britse series zoals deze zijn te zien op Netflix, daar kun je twee seizoenen van Broadchurch volgen.

Luther

Idris Elbas is in deze Engelse serie op Netflix een bijna perfecte detective. Zijn geweldige brein helpt hem vaak maar brengt hem in Luther ook ongewild in gevaarlijke situaties.

The Fall

In deze psychologische Netflix thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere Engelse serie op Netflix. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Being Human

Drie twintigers delen in de Britse Netflix serie Being Human een huis en proberen een normaal leven te leiden, maar dat valt niet als je een spook, weerwolf en vampier bent.

London Spy

In de Netflix misdaad London Spy ontstaat er een mysterie wanneer een man dood wordt gevolgen. Maar hoe hoeft dat kunnen gebeuren?

Utopia

Utopia is een bijzondere Britse Netflix serie. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achtervolgt door een groep genaamd ‘The Network’.

The Office

In de Netflix komedie The Office volg je het komische verhaal van een kantoor wat door een groot bedrijf wordt gesloten. Je ziet hoe het personeel en hun manager David Brent hun dagelijkse leven doorbrengen.

Marcella

In deze Engelse serie op Netflix stopt Marcella Backland met werken om voor haar gezin te zorgen. Dat gaat goed tot ze in de steek gelaten wordt door haar echtgenoot. Strijdbaar keert ze in Marcella terug de bij politie om daar te werken aan een belangrijke zaak.

Britse politie series

Happy Valley

In de Britse politieserie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Zodra een georganiseerde ontvoering uit de hand loopt volgt er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Sherlock

Twee mannen proberen in de misdaadserie Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Foyle’s War

Christopher Foyle is in deze langlopende Engelse detectiveserie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Broadchurch

Een op het eerste gezicht rustig kustplaatsje wordt opgeschrikt als een elf jarige jongen dood wordt gevonden. Een mediagekte blijft niet achter. In 2017 is het derde seizoen van Broadchurch uitgekomen.

Tin Star

De Britse politieserie van Tin Star speelt zich af in een bergachtige omgeving, waar oliewerkers zich verdacht gedragen.

London Spy

In Engelse misdaadserie London Spy ontstaat er een mysterie wanneer een man dood wordt gevolgen. In deze Netflix serie ontdek je hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Luther

Idris Elbas is in deze misdaadserie een bijna perfecte detective. In Luther zie je een geweldig brein dat vaak een vriend, maar soms ook een vijand is die hem ongewild in gevaarlijke situaties brengt.

Strike

De oorlogsveteraan Cormoran Strike wordt in Strike een privé detective. Hij lost brutale moorden op, dat doet hij met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

Rellik

Gabriel Markham werkt in de Britse politieserie Rellik met zijn team aan het vinden van een seriemoordenaar. Maar een onderbreking in dat onderzoek eist opeens de aandacht op.

Prime Suspect 1973

De 22-jarige Jane Tennison’s begint wat onwennig bij de politie. Na wat seksistisch geplaag wordt ze in Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een vervelend moordonderzoek.

Marcella

Marcella Backland stopt in deze Engelse misdaadserie met werken om voor haar gezin te zorgen. Maar dan wordt Marcella in de steek gelaten door haar echtgenoot. Ze keert terug bij politie om daar te werken aan een bekende zaak.

The Loch (Loch Ness)

Detective Annie Redford doet er in Britse politieserie The Loch alles aan om een seriemoordenaar te vinden. Dat is niet zonder gevaar, want het wordt een strijd om leven en dood.

Engelse series met humor

 

White Gold

White Gold behoort tot de Engelse series met humor. Je volgt het verhaal van een gladde verkoper in Essex, in het jaar 1983. De handige verkoper Vincent zet zijn uiterlijk en charmes in om maar zoveel mogelijk te verkopen maar de weerstand neemt toe.

Decline And Fall

Paul Pennyfeather is in de humoristische Decline And Fall een voorbeeldige student op de Oxford University gedurende de jaren 20, tot hij ten onrechte veroordeeld wordt.

Quacks

In het oude Victoriaanse Londen zijn vier pioniers en vrienden in Quacks al vechtend bezig om levens te redden. Deze niet al te serieuze serie zit vol Engelse humor.

Vicious

Freddie en Stuart zijn al bijna 50 jaar een homokoppel. In de Engelse serie met veel humor Vicious richten ze zich op het vermaken van de gasten, elkaar beledigen is daarbij geoorloofd.

Back

De serie Back is het bewijs dat Engelse series humor hebben. Je volgt de stiefbroers Stephen en Andrew welke het familiebedrijf van hun overleden vader proberen over te nemen.

Porters

De ziekenhuismedewerker Simon merkt al op zijn eerste dag dat hij nog een lange weg te gaan heeft voordat hij dokter kan worden. Zoals bij meerdere Britse series wordt in Porters een persoonlijke ontwikkeling op komische wijze gevolgd.

Loaded

Het leven van vier vrienden verandert zodra ze stinkend rijk worden. Dat worden ze omdat ze hun videogamebedrijf verkopen voor 246 miljoen pond. In de Britse komedie Loaded zie je wat deze verandering met hun (nacht)leven doet.

The Office

In de oude Engelse tv serie The Office volg je het komische verhaal van een kantoor wat door een groot bedrijf wordt gesloten. Je ziet hoe het personeel en hun manager David Brent hun dagelijkse leven doorbrengen.

Engelse series 2018

Peaky Blinders

De Britse misdaadserie Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919, waar een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby de wereld hun wil oplegt.

Doctor Who

Doctor Who is in deze tv serie in staat om van geslacht en gedaante te veranderen. Hij/zij gebruik de tijdmachine TARDIS om te reizen door tijd en ruimte, dat levert de nodige avonturen op.

Taboo

James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse serie Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

Luther

Idris Elbas is in deze misdaadserie een bijna perfecte detective. In Luther zie je een geweldig brein dat vaak een vriend, maar soms ook een vijand is die hem ongewild in gevaarlijke situaties brengt.

Call The Midwife

De Britse tv serie Call The Midwife vertelt het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

Strike

De oorlogsveteraan Cormoran wordt in deze Engelse serie Strike een privé detective. Hij lost brutale moorden op, dat doet hij met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

Harlots

Margaret Wells heeft in Harlots veel moeite om haar dochters op te voeden. Dat valt ook niet mee aangezien het leven zich afspeelt in London gedurende de 18e eeuw.

Marcella

Marcella Backland stopt met werken om voor haar gezin te zorgen, tot ze in de steek gelaten wordt door haar echtgenoot. In de Britse serie Marcella keert ze terug bij politie om daar te werken aan een zaak die haar bekend klinkt.

Tin Star

Onder Britse series zie je het misdaadgenre sterk terugkomen. In Amazon serie Tin Star speelt zich af in een bergachtige omgeving, waar oliewerkers zich verdacht gedragen.

Back

De Britse komedie Back volgt de stiefbroers Stephen en Andrew welke het familiebedrijf van hun overleden vader proberen over te nemen.

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Liefhebbers van wetenschapsfictie hebben uitgekeken naar Electric Dream, als verfilming van de boekenreeks van Phillip K. Dick.

Jamestown

Deze mooie Britse historische serie Jamestown gaat over de verovering van Amerika door de Engelsen in het jaar 1617.

Riviera

Na de dood van Georgina’s rijke man Constantine raakt ze in schok zodra ze ontdekt welke levensstijl en geheimen achter de rijkdom schuil ging. Ze is er in Riviera veel aan gelegen zichzelf en haar familie te beschermen.

Engelse series 2017

Sherlock

Twee mannen proberen in Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere Engelse serie op Netflix. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Broadchurch

Een op het eerste gezicht rustig kustplaatsje wordt opgeschrikt als een elf jarige jongen dood wordt gevonden. Een mediagekte blijft niet achter. In 2017 is het derde seizoen van Broadchurch uitgekomen.

Doctor Foster

Een vrouw verdenkt in Doctor Foster haar man van een affaire. Beetje bij beetje wordt er meer duidelijk maar dat heeft in deze Britse drama wel een prijs.

Quacks

In het oude Victoriaanse Londen zijn vier pioniers en vrienden in Quacks al vechtend bezig om levens te redden.

Little Boy Blue

Zie in Little Boy Blue het verhaal van een moordenaar die in 2017 een elfjarig kind vermoorde, maar niet kon voorkomen dat hij berecht werd.

Broken

De Katholieke priester Michael Catholic is actief in een gemeente die in Broken moeite heeft zijn moderne manier om het geloof te verzoenen met de weerbarstigheid van het dagelijks leven.

Prime Suspect 1973

De 22-jarige Jane Tennison’s begint onwennig bij de politie. Na het seksistische geplaag wordt ze in Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een lastig moordonderzoek.

The Halcyon

In The Halcyon volg je het leven in een vijf sterren hotel gedurende de oorlog. Dit Brits drama laat het London van de jaren 40 zien en de impact van de oorlog op de diverse bevolkingsgroepen.

The Moorside

Deze op waarheid gebaseerde Engelse serie The Moorside gaat over vriendschap, vergeving en vertrouwen binnen een gemeenschap, die na de verdwijning van de negenjarige Shannon Matthews opgeschud wordt.

White Gold

In de komedie White Gold volg je het verhaal van een gladde verkoper in Essex, in het jaar 1983. De handige verkoper Vincent zet zijn uiterlijk en charmes in om maar zoveel mogelijk te verkopen maar de weerstand neemt toe.

Liar

Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische thriller Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

Fearless

De mensenrechtenadvocate Emma Banville probeert in Fearless de onschuld van Kevin Russell te bewijzen, welke 14 jaar geleden veroordeeld is voor het vermoorden van een schoolmeisje.

Trust Me

Een hardwerkende zuster verliest in Trust Me op een lullige manier haar baan. Ze moet drastische oplossingen bedenken om voor haar dochter te kunnen blijven zorgen.

Born To Kill

Je duikt in de Britse serie Born To Kill in gedachtewereld van Sam, een tiener die er psychopathische gedachten op na houdt.

Clique

Jeugdvriendinnen Georgië en Holly zijn amper een paar weken op de universiteit in Edinburgh, wanneer Georgië in Clique bij een groep wordt getrokken onder leiding van docent Jude McDermid.

Apple Tree Yard

Gehuwd en opgegroeide kinderen, wat wil Yvonne nog meer? Haar rustige leven wordt een chaos wanneer ze in Apple Tree Yard toegeeft aan een impulsieve en gepassioneerde affaire met een interessante vreemdeling.

SS-GB

Gedurende de Duitse bezetting van Engeland probeert een detective een moordonderzoek te doen, dat valt in de Britse detective SS-GB nog niet mee aangezien de nazi’s erg aanwezig zijn.

Decline And Fall

Paul Pennyfeather is in de komedie Decline And Fall een voorbeeldige student op de Oxford University gedurende de jaren 20, tot hij ten onrechte veroordeeld wordt.

The State

In de Engelse tv serie uit 2017 The State zie je vier Britten die zich in Syrië aansluiten bij ISIS, met alle gevolgen van dien.

Loaded

Het leven van vier vrienden verandert zodra ze multimiljonair worden. Dat worden ze omdat ze hun videogamebedrijf verkopen voor 246 miljoen pond. In Loaded zie je wat deze verandering met hun (nacht)leven doet.

In The Dark

De zwangere D.I. Helen Weeks keert In The Dark terug naar haar geboorteplaats om een oude vriend te helpen die last heeft van een mediagekte vanwege de ontvoering van twee meisjes.

Rellik

Gabriel Markham werkt in de Engelse serie Rellik met zijn team aan het vinden van een seriemoordenaar. Maar een onderbreking in het onderzoek verlegt opeens de aandacht.

The Last Post

Het Engelse leger verblijft in 1965 in Jemen. Het verblijf in het Midden-Oosten is in de 2017 serie The Last Post niet alleen gevaarlijk voor de soldaten, maar ook voor de aanwezige vrouwen en kinderen die bij ze zijn.

The Replacement

Terwijl een vrouw in de Engelse serie The Replacement begint aan haar kraamverlof lijkt haar vervanger niet controle over haar werk maar ook over haar leven te willen nemen.

The Loch (Loch Ness)

Detective Annie Redford doet er alles aan om een seriemoordenaar te vinden. In de Britse serie The Loch is dat niet zonder gevaar, want het wordt een strijd om leven en dood.

Paula

Lerares Paula heeft een one night stand met een onweerstaanbare man, maar dat blijft in de Brtise serie Paula niet zonder pijnlijke gevolgen.

Porters

De ziekenhuismedewerker Simon merkt al op zijn eerste dag dat hij nog een lange weg te gaan heeft voordat hij dokter kan worden. Op komische wijze wordt in Porters zijn ontwikkeling gevolgd.

Engelse series 2016 en van vroeger

The Fall

In deze Engelse serie uit 2016 zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

Vicious

Freddie en Stuart zijn al bijna 50 jaar een homokoppel. Ze richten zich in de Britse komedie Vicious op het vermaken van de gasten, elkaar beledigen is daarbij geoorloofd.

Happy Valley

In de Engelse tv serie uit 2016 Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Als een georganiseerde ontvoering uit de hand loopt volgt er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Foyle’s War

Christopher Foyle is in deze langlopende Engelse tv serie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Utopia

Utopia behoort inmiddels tot de Engelse series van vroeger. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achterna gezeten door een groep genaamd ‘The Network’.

Jonathan Strange & Mr. Norrell

In een variant op de geschiedenis en wel tijdens de Napoleontische Oorlogen, leven twee merkwaardige mannen. In deze Britse serie Jonathan Strange & Mr. Norrell wordt magie ingezet als middel om Engeland te helpen.

The Office

In de oude Engelse komedie The Office volg je het komische verhaal van een kantoor wat door een groot bedrijf wordt gesloten. Je ziet hoe het personeel en hun manager David Brent hun dagelijkse leven doorbrengen.

The Honourable Woman

Een vrouw komt in de oude Britse serie The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

London Spy

In de Engelse serie van vroeger London Spy ontstaat er een mysterie wanneer een man dood wordt gevolgen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Being Human

Drie twintigers delen in de Engelse serie Being Human een huis en proberen een normaal leven te leiden, maar dat valt niet als je een spook, weerwolf en vampier bent.

Naast Engelse series zijn er meer tv series om naar te kijken.