Top 60 Engelse series

Hier vind je de 60 beste Engelse series om in 2020 te kijken, volgens TVserieVergelijker.​

Het eerste genre in deze Britse lijst is comedy, daarna volgt drama, daarna volgt detective en misdaad.

Kom nu hieronder meer te weten over dé topseries uit Groot-Brittannië.

Engelse comedy series

Call The Midwife


De Britse comedy Call The Midwife vertelt het verhaal van de 22-jarige Jenny die in 1957 haar ouderlijk huis verlaat om vroedvrouw te worden. Anders dan gedacht komt ze in een Londens klooster terecht.

The Young Offenders


Conor en Jock proberen met grappige avonturen te ontsnappen aan hun tienerproblemen, die ze thuis en op school hebben. The Young Offenders is een leuke serie over volwassener worden.

Vicious


Freddie en Stuart zijn al bijna 50 jaar een homokoppel. In de Engelse comedy Vicious richten ze zich op het vermaken van de gasten, elkaar beledigen is daarbij geoorloofd.

People Just Do Nothing


De fictieve documentaire People Just Do Nothing gaat over de levens van onprofessionele MC’s. In West-Londen zie je dat plezier en presteren verschillende dingen zijn.

Quacks


Chirurg Robert laat halverwege de 19e eeuw in Londen ‘live’ zijn methoden aan mensen zien. Samen met partners en rivalen experimenteert hij in deze Engelse komedie Quacks met nieuwe, soms risicovolle medische technieken.

Decline And Fall


Paul Pennyfeather is in de grappige Britse komedie Decline And Fall een voorbeeldige student op de Oxford University gedurende de jaren 20, tot hij ten onrechte veroordeeld wordt.

Engelse dramaseries

Doctor Who


Doctor Who is in staat om van geslacht en gedaante te veranderen. Hij/zij gebruikt in deze Engelse topper de tijdmachine TARDIS om te reizen door tijd en ruimte, dat levert de nodige avonturen op.

Downton Abbey


Het romantische Britse kostuumdrama Downton Abbey speelt zich ruim 100 jaar geleden af, op een mooi landgoed. De rijke familie Crawley heeft het daar voor het zeggen, toch durven sommige een avontuur wel aan.

Poldark


Ross Poldark keert na de Amerikaanse revolutie terug naar Engeland. Hij merkt dat iedereen dacht dat hij dood was. Daarom is zelfs zijn beoogde vrouw ineens verloofd met zijn neef. Lukt het hem om haar terug te winnen of is alles verloren?

Patrick Melrose


In deze Britse dramaserie volg je het bewogen leven van Patrick Melrose. Na een traumatische jeugd in het zuiden van Frankrijk en een wild leven in New York keert hij voor herstel terug naar Groot-Brittannië.

The Fall


In deze spannende Engelse thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

The Honourable Woman


Een vrouw komt in de dramatische Britse thriller The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

Jonathan Strange & Mr. Norrell


In een variant op de geschiedenis en wel tijdens de Napoleontische Oorlogen, leven twee merkwaardige mannen. In deze Britse fantasy Jonathan Strange & Mr. Norrell wordt magie ingezet als middel om Engeland te helpen.

Broken


De Katholieke priester Michael Catholic is actief in een gemeente die in het Brits drama Broken moeite heeft zijn moderne manier om het geloof te verzoenen, met de weerbarstigheid van het dagelijks leven.

Being Human


Drie twintigers delen in de Britse fantasie serie Being Human een huis en proberen een normaal leven te leiden. Maar dat valt niet mee als je een spook, weerwolf en vampier bent.

Little Boy Blue


Zie in het Engelse drama Little Boy Blue het verhaal van een moordenaar die in 2017 een elfjarig kind vermoorde, maar niet kon voorkomen dat hij berecht werd.

Doctor Foster


Een vrouw verdenkt in het Engelse drama Doctor Foster haar man van een affaire. Beetje bij beetje wordt er meer duidelijk maar dat heeft in deze Britse drama wel een prijs.

Harlots


Margaret Wells heeft in het Britse drama Harlots veel moeite om haar dochters op te voeden. Dat valt ook niet mee aangezien het leven zich afspeelt in London gedurende de 18e eeuw.

Fearless


De mensenrechtenadvocaat Emma Banville probeert in het Engelse drama Fearless de onschuld van Kevin Russell te bewijzen, welke 14 jaar geleden veroordeeld is voor het vermoorden van een schoolmeisje.

The Halcyon


In het Brits drama The Halcyon volg je het leven in een vijf sterren hotel, gedurende de oorlog. Deze serie laat het London van de jaren 40 zien en de impact van de oorlog op de diverse bevolkingsgroepen.

Philip K. Dick’s Electric Dreams


Liefhebbers van wetenschapsfictie hebben uitgekeken naar de Britse sciencefiction serie Electric Dream, wat een verfilming is van de boekenreeks van Phillip K. Dick.

The Moorside


Deze op waarheid gebaseerd Engels drama The Moorside gaat over vriendschap, vergeving en vertrouwen binnen een gemeenschap. Dit na de mysterieuze verdwijning van de negenjarige Shannon Matthews.

Jamestown


In dit mooie Britse drama Jamestown volg je het historische verhaal over de verovering van Amerika door de Engelsen in het jaar 1617.

The Last Post


Het Engelse leger verblijft in 1965 in Jemen. Het verblijf in het Midden-Oosten is in het Britse drama The Last Post niet alleen gevaarlijk voor de soldaten, maar ook voor de aanwezige vrouwen en kinderen die bij ze zijn.

In The Dark


De zwangere D.I. Helen Weeks keert in het Brits drama In The Dark terug naar haar geboorteplaats om een oude vriend te helpen die last heeft van een mediagekte vanwege de ontvoering van twee meisjes.

Britannia

In het jaar 43 wordt het mysterieuze land Britannia geregeerd door een vrouwelijke strijdkracht. Zijn deze krachtpatsers in de Engelse fantasy bestand tegen de grootste aanvallen vanuit het Romeinse Rijk?

Kiri


Het Engelse misdaad-drama Kiri gaat over de ontvoering en moord op een jong donker meisje. Het gebeurt vlak voor ze door een blank pleeggezin zou worden geadopteerd. De waarheid boven tafel krijgen blijkt moeilijker dan gedacht.

Next Of Kin


Mona Shirani is in dit Brits drama verdrietig als duidelijk wordt dat haar lieve broer op brute wijze is vermoord. En dat allemaal terwijl ze werkt voor nota bene een liefdadigheidsinstantie.

Engelse detective series

Sherlock


Twee mannen proberen in de spannende Britse detective Sherlock zo goed als ze kunnen moorden op te lossen, die zich afspelen in het Londen van de 21e eeuw.

Endeavour


Gedurende de jaren 60 werkt de verlegen Morse samen met de ervaren DI Fred. Volg in de Britse detective Endeavour zijn ontwikkeling in het oplossen van lastige onderzoeken, rond het Engelse Oxford.

Luther


In deze goede Engelse serie speelt Idris Elbas is een bijna ideale detective. Kijk je naar Luther dan zie je een persoon die geweldige acties afwisselt met het ongewild opzoeken van gevaarlijke situaties.

Broadchurch


Een op het eerste gezicht rustige kustplaatsje wordt opgeschrikt als een jongetje dood wordt aangetroffen. Mediabemoeienis blijft niet uit in deze spannende Britse politieserie Broadchurch.

Shetland


Jimmy Perez onderzoekt in de spannende detective Shetland, samen met zijn collega’s. Zijn werkterrein is de Shetlandeilanden en de gemeenschap daar is niet altijd even bereid om mee te werken.

Strike


De oorlogsveteraan Cormoran Strike wordt in deze spannende Engelse serie een privé detective. Hij lost brutale moorden op, met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

Vera


Liefhebbers van moordmysteries kijken graag naar de Britse detective Vera. Deze slimme vrouw weet met humor en wijsheid veel misdadigers op te pakken. Het Engelse landschap van Northumberland vormt een mooi contrast met de donkere zaken.

Prime Suspect 1973


De 22-jarige Jane Tennison’s begint wat onwennig bij de politie. Na wat seksistisch geplaag wordt ze in de Engelse detective Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een vervelend moordonderzoek.

London Spy


In de Engelse misdaadserie London Spy ontstaat er een mysterie wanneer een man dood wordt gevonden. In deze spannende serie ontdek je hoe dit zo heeft kunnen gebeuren.

Marcella


Marcella Backland wordt in deze Britse detective serie in de steek gelaten door haar echtgenoot. In Marcella zie je hoe ze vervolgens terugkeert bij de politie waar alles minder vertrouwd is dan dat het was.

Tin Star


De Britse detective van Amazon genaamd Tin Star speelt zich in een bergachtige omgeving, waar oliewerkers zich verdacht gedragen.

Liar


Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische detective Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

The Loch (Loch Ness)


Annie Redford doet er in de spannende Engelse detective The Loch alles aan om een seriemoordenaar te vinden. Haar grondige onderzoek verloopt niet echter zonder gevaar.

Rellik


In de Engelse detective serie Rellik volg je Gabriel Markham en zijn team. Ze zijn intensief bezig met het vinden van een seriemoordenaar, tot een onderbreking de aandacht verlegt.

Engelse misdaadseries

Line Of Duty


Steve Arnott wordt in de Britse misdaad Line Of Duty na een incident overgebracht naar de anti-corruptie-eenheid. Hij start een onderzoek naar het gedrag van inspecteur Tony Gates. Gaat hij corruptie wel tegen of zal het alleen maar erger worden?

Happy Valley


In de spannende Engelse misdaadserie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Uiteindelijk volgen er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Inspector George Gently


De succesvolle Engelse crime-serie Inspector George Gently speelt zich af in de jaren 60. De conservatieve inspecteur George Gently probeert via onderzoeken fraudeurs en gangsters in de rechtbank te krijgen. Dat vereist een slimme aanpak.

McMafia


Alex Godman heeft in de Britse 2018 misdaad McMafia samen met zijn vriendin Rebecca een fijn leven opgebouwd. Alles loopt gesmeerd tot een moord zijn familiebanden in de criminele onderwereld blootlegt.

London Spy


In de Engelse misdaadserie London Spy ontstaat er een mysterie wanneer een man dood wordt gevonden. In deze spannende serie ontdek je hoe dit zo heeft kunnen gebeuren.

Hard Sun


In de harde Britse misdaadserie Hard Sun volg je twee eigenwijze detectives. Hoewel ze heel verschillend zijn en denken worden ze  gedwongen samen te werken. Lukt het ze weerstand te bieden tegen een dreigende criminele wereld?

Engelse thriller series

Black Mirror


Bij de beste Engelse series mag Black Mirror natuurlijk niet ontbreken. Deze Britse thriller laat je op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Taboo


James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse thriller Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

The Fall


In deze spannende Engelse thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

The Honourable Woman


Een vrouw komt in het dramatische The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

Trust Me


Een hardwerkende zuster verliest in de dramatische Engelse thriller Trust Me op een lullige manier haar baan. Ze moet drastische oplossingen bedenken om voor haar dochter te kunnen blijven zorgen.

Born To Kill


Je duikt in de Britse thriller serie Born To Kill in de gedachtewereld van Sam, een tiener die er gevaarlijke psychopathische gedachten op na houdt.

Apple Tree Yard


Gehuwd en opgegroeide kinderen, wat wil Yvonne nog meer? Haar rustige leven wordt een chaos wanneer ze in de Engelse thriller Apple Tree Yard toegeeft aan een impulsieve en gepassioneerde affaire met een interessante vreemdeling.

Clique


Jeugdvriendinnen Georgië en Holly zijn in de Engelse thriller Clique gewoon bezig op een universiteit in Edinburgh. Maar wanneer Georgië bij een groep wordt getrokken onder leiding van docent Jude McDermid, verandert alles.

SS-GB


Gedurende de Duitse bezetting van Engeland probeert een detective een moordonderzoek te doen. Dat valt in de Britse thriller SS-GB nog niet mee aangezien de nazi’s erg aanwezig zijn.

Riviera


Na de dood van Georgina’s rijke man Constantine raakt ze in schok zodra ze ontdekt welke levensstijl en geheimen achter de rijkdom schuil ging. Ze is er in Britse thriller Riviera veel aan gelegen zichzelf en haar familie te beschermen.

Dit waren de beste Engelse series. Laat hieronder een bericht achter als je Britse favoriet ontbreekt of ga terug naar het menu.

12 + 6 =