Films en seriesFilms en series

Top 50 Engelse series

Hier vind je 50 populaire Engelse series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

Het eerste genre in deze ‘beste Britse’ lijst is comedy, daarna volgt drama, detective en misdaad.

Kom nu hieronder meer te weten over deze top series uit Groot-Brittannië.

Engelse comedy series

Good Omens


Het verhaal uit Genesis is gelovigen wel bekend, maar in deze fantasy wordt daar een komisch bedoelde draai aan gegeven. In de hoop zo de apocalyps te voorkomen, zoeken Aziraphale en een demon de verdwenen zoon van Satan.

The Young Offenders


Conor en Jock proberen met grappige avonturen te ontsnappen aan hun tienerproblemen, die ze thuis en op school hebben. Volwassener worden gaat in stappen maar dit verloopt duidelijk niet bij iedereen even snel.

The Grand Tour


De succesvolle Top Gear presentatoren Jeremy, Richard en James gaan de wereld over om bijzondere voertuigen te testen. Auto’s, humor en spektakel wisselen elkaar in hoge snelheid af.

Quacks


Chirurg Robert laat halverwege de 19e eeuw in Londen ‘live’ zijn methoden aan mensen zien. Samen met partners en rivalen experimenteert hij in deze Engelse komedie Quacks met nieuwe, soms risicovolle medische technieken.

Fleabag


In London probeert de eigenzinnige Fleabag haar turbulente leven vorm te geven. Dramatische gebeurtenissen en schaamteloze avonturen volgen elkaar op. Wat overblijft is een bitterzoete komedie.

Vicious


Freddie en Stuart zijn al bijna 50 jaar een homokoppel. In de Engelse comedy Vicious richten ze zich op het vermaken van de gasten, elkaar beledigen is daarbij geoorloofd.

Engelse dramaseries

The Split


Na jaren succes verlaat echtscheidingsadvocaat Hannah Defoe door een incident haar familiebedrijf. Haar zakelijke en privé leven wordt op de proef gesteld zodra voor een concurrent gaat werken en de charmante Christie (Barry Atsma) tegenkomt.

The Widow


In dit spannende drama gaat Georgia Wells in Congo haar verdwenen man zoeken. Gaandeweg komt ze meer te weten over het mysterie van de verdwijning en het leven van haar vermiste echtgenoot.

The Little Drummer Girl


Charlie is een knappe maar goedgelovige actrice die tijdens haar Griekse vakantie interesse krijgt in Charlie. Hij blijkt echter een gevaarlijke dubbele agenda te hebben waardoor het onduidelijk wordt wat zijn woorden waard zijn.

Patrick Melrose


In deze Britse dramaserie volg je het bewogen leven van Patrick Melrose. Na een traumatische jeugd in het zuiden van Frankrijk en een wild leven in New York keert hij voor herstel terug naar Groot-Brittannië.

Electric Dreams


Liefhebbers van sciencefiction hebben uitgekeken naar Phillip K. Dick’s Electric Dream. Deze verfilming van de boekenreeks is donker maar met ruimte voor cynische en droge humor.

Jamestown


Na twaalf jaar komen in 1619 drie vrouwen terecht in een door mannen bewoond dorp. Dit onverwachte bezoek van Alice, Jocelyn en Verity weet veel verlangen en krachten los te maken in de nu diverse gemeenschap.

Kiri


Het Engelse misdaad-drama Kiri gaat over de ontvoering en moord op een jong donker meisje. Het gebeurt vlak voor ze door een blank pleeggezin zou worden geadopteerd. De waarheid boven tafel krijgen blijkt moeilijker dan gedacht.

Next Of Kin


Mona Shirani is in dit Brits drama verdrietig als duidelijk wordt dat haar lieve broer op brute wijze is vermoord. En dat allemaal terwijl ze werkt voor nota bene een liefdadigheidsinstantie.

Hitler’S Circle Of Evil


Dit drama hangt tussen een serie en documentaire in en laat de persoonlijke kant zien van de opkomst en teloorgang van het Derde Rijk. Onderlinge relaties worden uitgelicht om er een voorstelling van te krijgen.

Britannia

In het jaar 43 wordt het mysterieuze land Britannia geregeerd door een vrouwelijke strijdkracht. Zijn deze krachtpatsers in de Engelse fantasy bestand tegen de grootste aanvallen vanuit het Romeinse Rijk?

Taboo


James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse thriller Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

Harlots


Margaret Wells heeft in het Britse drama Harlots veel moeite om haar dochters op te voeden. Dat valt ook niet mee aangezien het leven zich afspeelt in London gedurende de 18e eeuw.

Apple Tree Yard


Gehuwd en opgegroeide kinderen, wat wil Yvonne nog meer? Haar rustige leven wordt een chaos wanneer ze in de Engelse thriller Apple Tree Yard toegeeft aan een impulsieve en gepassioneerde affaire met een interessante vreemdeling.

Mrs. Wilson


Wanneer halverwege vorige eeuw Alec Wilson sterft, de echtgenoot van Alison, is zij verrast een vrouw voor de deur te zien die zegt dat zij zijn partner was. Vastberaden haar eigen gelijk en het ongelijk van de ander te bewijzen gaat ze de waarheid achterhalen.

Born To Kill


Je duikt in de Britse thriller serie Born To Kill in de gedachtewereld van Sam, een tiener die er gevaarlijke psychopathische gedachten op na houdt.

Broken


De Katholieke priester Michael Catholic is actief in een gemeente die in het Brits drama Broken moeite heeft zijn moderne manier om het geloof te verzoenen, met de weerbarstigheid van het dagelijks leven.

Fearless


De mensenrechtenadvocaat Emma Banville probeert in het Engelse drama Fearless de onschuld van Kevin Russell te bewijzen, welke 14 jaar geleden veroordeeld is voor het vermoorden van een schoolmeisje.

The Halcyon


In het Brits drama The Halcyon volg je het leven in een vijf sterren hotel, gedurende de oorlog. Deze serie laat het London van de jaren 40 zien en de impact van de oorlog op de diverse bevolkingsgroepen.

Doctor Foster


Een vrouw verdenkt in het Engelse drama Doctor Foster haar man van een affaire. Beetje bij beetje wordt er meer duidelijk maar dat heeft in deze Britse drama wel een prijs.

The Last Post


Het Engelse leger verblijft in 1965 in Jemen. Het verblijf in het Midden-Oosten is in het Britse drama The Last Post niet alleen gevaarlijk voor de soldaten, maar ook voor de aanwezige vrouwen en kinderen die bij ze zijn.

Trust Me


Een hardwerkende zuster verliest in de dramatische Engelse thriller Trust Me op een lullige manier haar baan. Ze moet drastische oplossingen bedenken om voor haar dochter te kunnen blijven zorgen.

Riviera


Na de dood van Georgina’s rijke man Constantine raakt ze in schok zodra ze ontdekt welke levensstijl en geheimen achter de rijkdom schuil ging. Ze is er in Britse thriller Riviera veel aan gelegen zichzelf en haar familie te beschermen.

The Last Kingdown


Tijdens 872 ontstaat langzaam maar zeker het Engeland als natie. Deze overgang valt in het plaatsje Wessex zwaar voor de jonge Uhtred. Dit omdat hij een verleden heeft bij de oude én nieuwe heersers maar geen kant wil kiezen.

Poldark


Ross Poldark keert na de Amerikaanse revolutie terug naar Engeland. Hij merkt dat iedereen dacht dat hij dood was. Daarom is zelfs zijn beoogde vrouw ineens verloofd met zijn neef. Lukt het hem om haar terug te winnen of is alles verloren?

Engelse detective series

White House Farm


In 1985 wordt op een afgelegen Engelse boerderij bijna een heel gezin vermoord. Terwijl hoofdinspecteur Thomas Jones deze zaak snel wil afsluiten dwingt assistent Stan Jones niet zonder reden dieper te graven.

The Mallorca Files


Miranda Blake vormt op Mallorca een luchtig recherche-koppel met de Duitser Max Winter. Hoewel hun karakters botsen proberen ze de lopende zaken op te lossen. Ondertussen leren ze elkaar en het eiland steeds beter kennen én waarderen.

A Confession


Wat doe je als rechercheur als het oplossen van een zaak je carrière en reputatie kan kosten? Steve Fulcher krijgt met die situatie te maken zodra hij de moordenaar van een vermiste vrouw probeert te vinden.

Manhunt


De ervaren detective Colin Sutton moet in Londen de moordenaar van een jonge vrouw zien op te sporen. Hij probeert het complexe onderzoek te starten met het besef dat er nog geen enkele getuigen, laat staan verdachten zijn.

The Bay


De jonge detective Lisa Armstrong onderzoekt een vermissing in de Engelse badplaats Morecambe Bay. Naarmate haar onderzoek vordert raakt ze steeds meer persoonlijk betrokken bij de zaak. Ondertussen begint de tijd te dringen voor een goede afloop.

C.B. Strike


De oorlogsveteraan Cormoran Strike wordt in deze spannende Engelse serie een privé detective. Hij lost brutale moorden op, met hulp van zijn assistent Robin Ellacott.

Tin Star


Jim Worth wordt na een carrière als oudercover agent hoofd politie in een klein bergachtig stadje. De rust in de Canadese Rockies is snel voorbij omdat hij te maken krijgt met een machtig oliebedrijf en verdachte mensen.

Liar


Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische detective Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

Rellik


In de Engelse detective serie Rellik volg je Gabriel Markham en zijn team. Ze zijn intensief bezig met het vinden van een seriemoordenaar, tot een onderbreking de aandacht verlegt.

SS-GB


Gedurende de Duitse bezetting van Engeland probeert een detective een moordonderzoek te doen. Dat valt in de Britse thriller SS-GB nog niet mee aangezien de nazi’s erg aanwezig zijn.

The Loch (Loch Ness)


Annie Redford doet er in de spannende Engelse detective The Loch alles aan om een seriemoordenaar te vinden. Haar grondige onderzoek verloopt niet echter zonder gevaar.

Marcella


Marcella Backland wordt in deze Britse detective serie in de steek gelaten door haar echtgenoot. In Marcella zie je hoe ze vervolgens terugkeert bij de politie waar alles minder vertrouwd is dan dat het was.

The Fall


In deze spannende Engelse thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

Shetland


Jimmy Perez keert voor een moordonderzoek terug naar zijn geboorteplek op de Shetlandeilanden. De gemeenschap daar werkt alleen niet vlot mee. Lukt het hem om ondanks alle mysteries en leugens de waarheid te vinden?

Engelse misdaadseries

Informer


Als jonge man met Pakistaanse roots is het leven van Raza zwaar in Londen. Het wordt er niet makkelijker op wanneer hij als undercover agent informatie moet gaan verzamelen wat terrorisme zou moeten bestreiden.

McMafia


Alex Godman heeft in McMafia samen met zijn vriendin Rebecca een fijn leven opgebouwd. Alles loopt gesmeerd, tot een moord zijn familiebanden in de criminele onderwereld blootlegt. Lukt het hem om zichzelf en zijn geliefden te beschermen?

Hard Sun


In de harde Britse misdaadserie Hard Sun volg je twee eigenwijze detectives. Hoewel ze heel verschillend zijn en denken worden ze  gedwongen samen te werken. Lukt het ze weerstand te bieden tegen een dreigende criminele wereld?

London Spy


In de Engelse misdaadserie London Spy ontstaat er een mysterie wanneer een man dood wordt gevonden. In deze spannende serie ontdek je hoe dit zo heeft kunnen gebeuren.

Happy Valley


In de spannende Engelse misdaadserie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Uiteindelijk volgen er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Peaky Blinders


De Engelse crime-serie Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919. Daar probeert een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby, de wereld zijn wil op te leggen.

Zat er een goede Engelse serie bij? Laat hier een bericht achter als je Britse favoriet ontbrak. Vind meer inspiratie bij de beste series ooit, of gebruik het menu om andere serielanden te bekijken.

14 + 13 =