Films en seriesFilms en series

Top 10 Franse series

Hier vind je 10 populaire Franse series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste français’ overzicht ontdek je drama, komedie, misdaad en politie detectives.

Kom nu hieronder meer te weten over deze top series uit Frankrijk.

Barron Noir


Philippe is actief in de Franse politiek en wil wraak nemen omdat hij werd geslachtofferd om de politieke carrière van Francis Laugier te redden. Dit wil hij listig doen door een schijn samenwerking aan te gaan met Laugiers adviseur Amélie Dorende.

La Trêve


Onduidelijk is waarom de jonge voetballer Driss in de Ardennen dood wordt aangetroffen. Yoann Peeters gaat als detective op zoek naar de dader maar verdenkt niet zonder reden meerdere personen uit de lokale gemeenschap.

Marseille


Robert Taro vindt het na 25 jaar burgemeesterschap mooi geweest en ziet in de jonge Lucas een natuurlijke opvolger. Dit verandert zodra beide een totaal andere kijk op de toekomst van Marseille hebben. Een politieke strijd barst los. Bekend geworden op Netflix.

Le Bureau Des Légendes (The Bureau)


Na undercoverwerk in Syrië keert Guillaume Debailly terug om de inlichtingendienst bij te praten. Terwijl hij bezig is zijn zware missietijd te verwerken moet hij nieuwe werkzaamheden uitvoeren en ongewenst bezoek opvangen.

The Tunnel


Rond het Franse Calais en het Engelse Folkestone loopt een onderzoek naar de dood van een politicus. Door deze geografische overlap worden detectives uit beide landen betrokken bij de zaak, wat tot frictie leidt tussen Elise en Karl.

Les Témoins (Witnesses)


Wanneer in Frankrijk lijken in een bepaalde poses worden aangetroffen wordt deze zaak serieus opgepakt. Als detective Sandra Winckler tijdens het onderzoek een foto van ex-agent Paul Maisonneuve vindt zoekt ze hem op.

Falco


Alexander wordt na ruim 20 jaar coma wakker en merkt dat hij zijn oude leven kwijt is. Zijn vrouw heeft een ander en zijn dochter kent hem nauwelijks. Hij gaat als vanouds weer zaken onderzoeken en ondertussen zijn verleden ontrafelen.

Les Revenants (Rebound)


In een Frans dorpje in de Alpen komen in deze enge fantasy dode mensen weer tot leven. Ze proberen daarom weer hun oude levenswijze op te pakken, maar de rust wordt verstoord wanneer er ook een oude seriemoordenaar weer leeft.

Kaboul Kitchen


Nu in Afghanistan de oorlog wat meer naar de achtergrond gaat opent Jacky op komische wijze een rebels Frans restaurant. Wat om de hoek niet mag kan bij hem wel: drank drinken en vrouwen in bikini. Dit mini-paradijs heeft een prijs want hij moet veel mensen tevreden houden om het draaiende te houden.

Braquo


Een politieteam onder leiding van Eddy bestaat uit vier harde agenten die de misdaad in en rond Parijs bestrijden. Samenwerking is cruciaal in deze arme gebieden waar ze komen want veel criminelen hebben daar weinig te verliezen.

Heb je een goede Franse serie gevonden? Laat anders een bericht achter als je Franstalige favoriet ontbrak. Meer inspiratie kan je vinden bij de beste series of ontdek in het menu andere serielanden.

3 + 15 =