Films en seriesFilms en series

Top 10 Italiaanse series

Hier vind je 10 populaire Italiaanse series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste italiano’ overzicht vind je misdaad (maffia), drama en detective.

Kom nu hieronder meer te weten over de top series uit Italië.

The New Pope


Met Sir John Brannox (John Malkovich) als nieuwe paus moet het Vaticaan weer een goede naam krijgen na een periode van schandalen. Maar zodra de vorige paus Lenny Belardo (Jude Law) onverwachts uit coma raakt, komt zijn positie onder druk te staan.

1994


Het politieke systeem in Italië wordt in 1994 aangepast naar een republiek. De machtscultuur verandert dan, ook bij Veronica. Zij wil niet langer afhankelijk zijn van een machtige man. Of wil ze stiekem de rollen omdraaien?

Name Of The Rose


Tijdens de 14e eeuw krijgen Willian en Adso in de Alpen te maken met merkwaardige moordpartijen. Terwijl ze op zoek gaan naar de dader worden ze opgejaagd door Bernard. Hij doet dit omdat zij kritisch waren over de Paus.

Il Commissario Maltese


Het bijwonen van het huwelijk van Dario’s vriend leidt in 1976 letterlijk tot een bloedbad. Nog voor het feest kan beginnen wordt de bruid en bruidegom vermoord. Als detective wil hij deze zaak zelf gaan leiden en de daders pakken.

Medici: Masters Of Florence


TIjdens de Renaissance heeft familie Medici veel zakelijk succes en aandacht voor kunst en cultuur. Maar wanneer vader Giovanni sterft krijgt zoon Cosimo de lastige taak om het opgebouwde rijkdom een verstandig vervolg te geven.

Rocco Schiavone


Kettingroker en geschorste agent Rocco belandt na een gedwongen overplaatsing in het Alpendorp Aosta. Dit koude oord is het tegenovergestelde van vertrouwde warme Rome, maar zijn drang om misdaden op te lossen blijft bestaan.

1992


Door corruptie in de Italiaanse politiek dreigt het land in 1992 ten onder te gaan. De gevolgen van het strafrechtelijke onderzoek dat volgt wordt voor zes betrokkenen in beeld gebracht. Wat is de impact van deze verandering op hun maatschappelijke levens?

Gomorra


Ciro werkt trouw voor de Napolitaanse maffia en in het bijzonder voor de zoon van de godfather, Pietro. Wanneer deze echter gevoelloos eigen leden opoffert voor zinvolle klussen, krijgt Ciro’s twijfels over zijn eigen toekomst in de clan.

Le Cose Che Restano


Na een dramatische gebeurtenis probeert een kwetsbare familie het beste van het leven te maken. Ieder individu heeft zo zijn eigen achtergrond, opvattingen en leefswijze in een maatschappij waar tegenpolen steeds vaker worden uitvergroot.

Squadra Antimafia (Palermo Oggi)


De gedreven inspecteur Claudia Mares werkt hard om maffialeden uit de jaren 80 alsnog te pakken te krijgen. Deze ‘slimme’ leden weten alleen wel wat te doen om ongrijpbaar te blijven. Met alleen inzet gaat ze het daarom niet redden.

Heb je een goede Italiaanse serie gevonden? Laat anders een bericht achter als je Italiaanstalige favoriet ontbrak. Meer inspiratie kan je vinden bij de beste series of bekijk in het menu andere serielanden.

11 + 1 =