Films en seriesFilms en series

Top 30 kerstfilms

Hier vind je 30 populaire kerstfilms om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste Christmas’ overzicht ontdek je zowel Nederlandse als internationale van nu én vroeger.

Kom nu hieronder meer te weten over deze kersttoppers.

Kerstfilms jaren 2010

Kacey Musgraves Christmas Show


Dit is een muzikaal alternatief voor een standaard kerstfilm. Kacey Musgraves organiseert een show met daarin live kerstmuziek. Ze is er op uit een sfeervolle setting neer te zetten en interactie te zoeken met haar leuke muzikale gasten.

Last Christmas


De doorgaans zelfzuchtige Kate ontmoet vlak voor kerst een aantrekkelijke man, maar ze twijfelt. Is dit echte liefde of houdt ze zichzelf voor de gek? De kerstmuziek van George Michael voegt extra sfeer toe aan deze komische film.

Frozen II


In dit vervolg reizen Anna, Elsa en drie anderen vanaf Arendelle naar betoverend herstachtig land toe. Dit doen ze om meer te ontdekken over Elsa’s bijzondere krachten én om die te gebruiken voor het koninkrijk.

Forever Christmas


Tijdens haar tv-werk ontmoet Sophie voor haar reality show de eigenaardige Will. Deze man viert elke dag kerst en blijkt ook nog eens erg aantrekkelijk te zijn. Weet kerstmis bijzondere gevoelens los te maken bij deze twee mensen?

The Grinch


In The Grinch volg je het verhaal van een cynische grump die probeert het Kerstfeest te verpesten. Maar in het dorp Whoville gebeuren soms verrassende dingen.

All You Need Is Love


Deze romantische kerstfilm uit 2018 draait om de Kerstspecial van All You Need Is Love. De gastheer van het programma verdwijnt de nacht voor de bekende en belangrijke uitzending. Lukt het iedereen om toch de show te redden?

The Man Who Invented Christmas


De Britse romanschrijver Charles Dickens kan na drie flops steeds moeilijker zijn gezin onderhouden. Dan besluit hij een kerstverhaal te schrijven dat alles zou veranderen.

Marry Me At Christmas


Maddy Krug is als bruidsboetiek een kersthuwelijk aan het plannen, maar dit keer verloopt het anders. In de aanloop valt ze als een blok voor Johnny, de broer van bruid Ginger Blake. De vele ontmoetingen versterken haar gevoelens.

Bad Moms 2


In A Bad Moms Christmas (Bad Moms 2) zie je hoe drie rebelse moeders proberen de kerst van hun leven te krijgen. Helaas loopt het vaak net wat anders dan de vrouwen zouden willen.

Daddy’s Home 2


Ook Daddy’s Home 2 gaat over vervelende vaders die hun volwassen kinderen niet de makkelijkste kerst van hun leven bezorgen. Gelukkig blijken Will Ferrell en Mark Wahlberg weer makkelijke slachtoffers.

A Rose For Christmas


In de zoete kerstfilm A Rose For Christmas zie je hoe de prachtige vrouw Andy onverwachts te maken krijgt met zakenman Cliff. Is het mogelijk dat er na wat ongemakkelijke situaties liefde opbloeit?

An American Girl Story: Maryellen 1955


Maryellen komt tot het besef dat de mooiste cadeaus gegeven worden, niet ontvangen. Om dit in de praktijk te brengen besluit ze om haar kerstvakantie goed te besteden en mensen gaan te helpen die het goed kunnen gebruiken.

Bad Santa 2


De hebzuchtige Willie Soke is in de populaire kerstfilm Bad Santa 2 wel iets ouder, maar niet wijzer. Hij werkt opnieuw samen met zijn criminele maatje Marcus. Dit keer is een liefdadigheidsinstelling in Chicago het doelwit.

Office Christmas Party (Office Party!)


Bij de kerstfilm Office Christmas Party zit de sfeer er al snel goed in. Een manager probeert met een leuk kerstfeest een grote klant voor zich te winnen, maar het loopt allemaal behoorlijk uit de hand.

The Night Before


In de grappige kerstfilm The Night Before gaan drie trouwe vrienden het nachtleven van New York verkennen. Ze houden van avontuur want hoe gekker de kerstfeestjes zijn, hoe beter.

Christmas With The Coopers


Kerst is altijd bijzonder bij de familie Coopers omdat alle generaties dan weer bij elkaar komen. Dit levert ook spanningen op maar de senioren gespeeld door John Goodman en Steve Martin weten het luchtig te houden.

Krampus


Tijdens de enge kerstfilm Krampus heeft Max weinig zin om met zijn familie kerst te vieren. Zijn verzuurde houding doet een monster besluiten om in actie te komen.

Get Santa


Nadat vader en zoon de Kerstman in hun garage zagen slapen, blijkt hij op de vlucht te zijn voor de politie. In leuke kerstfilm Get Santa proberen ze voor iedereen de problemen op te lossen en kerst te redden.

Pak Van Mijn Hart


De romantische kerstfilm Pak Van Mijn Hart mag in deze lijst niet ontbreken. Bekende Nederlandse actrices als Chantal Janzen en Halina Reijn schitteren in deze hilarische film over liefde en familie.

Frozen


De bekende Disney kerstfilm Frozen is geschikt voor het hele gezin. Na de ontmoeting met Olaf de Sneeuwman probeert Anna onder moeilijke winterse omstandigheden het koninkrijk te redden.

The Best Man Holiday


In de komische kerstfilm The Best Man Holiday komen studenten na 15 jaar bij elkaar om kerstvakantie te vieren. Al snel beginnen oude rivaliteiten en romances opnieuw te leven.

The Christmas Candle


Een verdrietige pastoor gelooft anno 1890 niet in The Christmas Candle. Deze bijzondere kaars zou eens in de 25 jaar voor wonderen  kunnen zorgen. Is het wantrouwen van de pastoor wel terecht?

Kerstfilms jaren 2000

Love Actually


Je volgt de liefdeslevens van acht stellen tijdens de altijd drukke periode voor Kerstmis. Deze tijd kan relaties doen opbloeien of juist verkoelen. Naast de vele bekende acteurs zoals Hugh Grant en Keira Knightley vallen de flauwe Engelse grappen in positieve zin op.

The Polar Express


Nadat een jonge knul zijn geloof in de magie van kerst verloren heeft stapt hij op een mystieke trein naar de Noordpool. Daar zal hij onverwachts de kerstman (Tom Hanks) ontmoeten. Maar voor het zover is heeft hij onderweg onverwachte ontmoetingen en hindernissen.

Kerstfilms jaren 90

Edward Scissorhands


In deze fantasie rond kerst speelt Johnny Depp Edward, een onvolmaakte man die door zijn uitvinder achterblijft met scharen als handen. Zijn eenzame bestaan verandert zodra hij wordt opgenomen in een gezin. Hij en de buitenwereld moeten alleen erg aan elkaar wennen.

Home Alone


Nadat zijn ouders haastig op vakantie gaan blijft Kevin onbedoeld alleen thuis. Dat is niet alleen voor hem een tegenvaller maar ook voor twee inbrekers die hun slag willen slaan in de ‘verlaten’ villa. De boeven krijgen echter onverwachts verzet en valstrikken van de jonge, moedige achterblijver.

Kerstfilms jaren 80

Die Hard


Op kerstavond komt detective John McClane aan in Los Angeles om daar feestdagen door te brengen met zijn kleine dochter en ex-vrouw. Terwijl hij op kantoor wacht haar op te vangen nemen terroristen het pand in beslag. Zij verstoren niet alleen zijn kerst, andersom hij hun plannetje ook.

National Lampoon’s Christmas Vacation


De onhandige familie Griswolds maakt zich klaar voor het jaarlijkse kerstfeest. Aan man des huizes Clark om ‘even’ de verlichting op te hangen, maar dit en andere simpele klusjes lopen in de soep. De gasten blijken ook niet al te snugger. Optelsom is een rommelig geheel met veel situaties waar je hoofd nee bij gaat schudden.

Kerstfilms jaren 70

Black Christmas


Het Canadese studentenhuis van Jess ziet er in de kerstvakantie verlaten uit. Terwijl zij werkt aan haar eigen problemen en abortuswens worden de bewoners angstig wanneer een meisje dood wordt aangetroffen in het park. Bij deze ene brute moord blijft het echter niet in deze donkere kerstthriller.

An American Christmas Carol


De eigenzinnige Benedict Slade is een harde zakenman zonder kerstsentiment. Wanneer hij gemeen is naar zijn arme klanten en zijn eigen assistent ontslaat grijpen drie wijze geesten in. Hij wordt door hen meegenomen naar vroeger, nu en de toekomst in de hoop zijn wereldbeeld en houding op te warmen.

Vond je een goede kerstfilm. We waarderen het als je een bericht achter laat om je ontbrekende favoriet door te geven. Meer leuk kijkvoer vind je wellicht bij de Nederlandse films of door in het menu andere lijsten te bekijken.

4 + 9 =