Top 30 kerstfilms

Hier vind je 30 populaire kerstfilms om in 2022 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste Christmas’ overzicht ontdek je zowel Nederlandse als internationale.

Kom nu hieronder meer te weten over deze kersttoppers.

Inhoudsopgave

Kerstfilms voor volwassenen

Kacey Musgraves Christmas Show


Dit is een muzikaal alternatief voor een standaard kerstfilm. Kacey Musgraves organiseert een show met daarin live kerstmuziek. Ze is er op uit een sfeervolle setting neer te zetten en interactie te zoeken met haar leuke muzikale gasten.

Last Christmas


De doorgaans zelfzuchtige Kate ontmoet vlak voor kerst een aantrekkelijke man, maar ze twijfelt. Is dit echte liefde of houdt ze zichzelf voor de gek? De kerstmuziek van George Michael voegt extra sfeer toe aan deze komische film.

Forever Christmas


Tijdens haar tv-werk ontmoet Sophie voor haar reality show de eigenaardige Will. Deze man viert elke dag kerst en blijkt ook nog eens erg aantrekkelijk te zijn. Weet kerstmis bijzondere gevoelens los te maken bij deze twee mensen?

Marry Me At Christmas


Maddy Krug is als bruidsboetiek een kersthuwelijk aan het plannen, maar dit keer verloopt het anders. In de aanloop valt ze als een blok voor Johnny, de broer van bruid Ginger Blake. De vele ontmoetingen versterken haar gevoelens.

All You Need Is Love


Deze romantische kerstfilm uit 2018 draait om de Kerstspecial van All You Need Is Love. De gastheer van het programma verdwijnt de nacht voor de bekende en belangrijke uitzending. Lukt het iedereen om toch de show te redden?

Daddy’s Home 2


Ook Daddy’s Home 2 gaat over vervelende vaders die hun volwassen kinderen niet de makkelijkste kerst van hun leven bezorgen. Gelukkig blijken Will Ferrell en Mark Wahlberg weer makkelijke slachtoffers.

The Man Who Invented Christmas


De Britse romanschrijver Charles Dickens kan na drie flops steeds moeilijker zijn gezin onderhouden. Dan besluit hij een kerstverhaal te schrijven dat alles zou veranderen.

A Rose For Christmas


In de zoete kerstfilm A Rose For Christmas zie je hoe de prachtige vrouw Andy onverwachts te maken krijgt met zakenman Cliff. Is het mogelijk dat er na wat ongemakkelijke situaties liefde opbloeit?

Bad Moms 2


In A Bad Moms Christmas (Bad Moms 2) zie je hoe drie rebelse moeders proberen de kerst van hun leven te krijgen. Helaas loopt het vaak net wat anders dan de vrouwen zouden willen.

Office Christmas Party (Office Party!)


Bij de kerstfilm Office Christmas Party zit de sfeer er al snel goed in. Een manager probeert met een leuk kerstfeest een grote klant voor zich te winnen, maar het loopt allemaal behoorlijk uit de hand.

Bad Santa 2


De hebzuchtige Willie Soke is in de populaire kerstfilm Bad Santa 2 wel iets ouder, maar niet wijzer. Hij werkt opnieuw samen met zijn criminele maatje Marcus. Dit keer is een liefdadigheidsinstelling in Chicago het doelwit.

The Night Before


In de grappige kerstfilm The Night Before gaan drie trouwe vrienden het nachtleven van New York verkennen. Ze houden van avontuur want hoe gekker de kerstfeestjes zijn, hoe beter.

Krampus


Tijdens de enge kerstfilm Krampus heeft Max weinig zin om met zijn familie kerst te vieren. Zijn verzuurde houding doet een monster besluiten om in actie te komen.

Christmas With The Coopers


Kerst is altijd bijzonder bij de familie Coopers omdat alle generaties dan weer bij elkaar komen. Dit levert ook spanningen op maar de senioren gespeeld door John Goodman en Steve Martin weten het luchtig te houden.

Pak Van Mijn Hart


De romantische kerstfilm Pak Van Mijn Hart mag in deze lijst niet ontbreken. Bekende Nederlandse actrices als Chantal Janzen en Halina Reijn schitteren in deze hilarische film over liefde en familie.

Get Santa


Nadat vader en zoon de Kerstman in hun garage zagen slapen, blijkt hij op de vlucht te zijn voor de politie. In leuke kerstfilm Get Santa proberen ze voor iedereen de problemen op te lossen en kerst te redden.

The Best Man Holiday


In de komische kerstfilm The Best Man Holiday komen studenten na 15 jaar bij elkaar om kerstvakantie te vieren. Al snel beginnen oude rivaliteiten en romances opnieuw te leven.

The Christmas Candle


Een verdrietige pastoor gelooft anno 1890 niet in The Christmas Candle. Deze bijzondere kaars zou eens in de 25 jaar voor wonderen  kunnen zorgen. Is het wantrouwen van de pastoor wel terecht?

Angels Sing


Als kind was Michael in Angels Sing gek op kerst. Dertig jaar later heeft hij dat gevoel niet meer. Een mysterieuze man probeert Michael weer de vreugde te geven die hij in de loop der jaren verloor.

Kerstfilms voor kinderen

Frozen II


In dit vervolg reizen Anna, Elsa en drie anderen vanaf Arendelle naar betoverend herstachtig land toe. Dit doen ze om meer te ontdekken over Elsa’s bijzondere krachten én om die te gebruiken voor het koninkrijk.

Pete The Cat: A Very Groovy Christmas


Pete en zijn maatjes zijn op zoek naar de ‘kerstkat’ omdat zo daar leuke cadeaus kunnen krijgen. Tijdens hun zoektocht komen ze allerlei familie tegen en vragen ze zich steeds meer af of kerst om cadeaus gaat of over wat anders.

The Grinch


In The Grinch volg je het verhaal van een cynische grump die probeert het Kerstfeest te verpesten. Maar in het dorp Whoville gebeuren soms verrassende dingen.

De Ster (The Star)


De Ster is een kerstfilm voor kinderen en gaat over een kleine ezel. Deze vindt op een dag de moed om op avontuur gaan. Onderweg komt hij verschillende dieren tegen en beleeft hij de eerste kerst ooit.

The Snowy Day


Bekend geworden door de stem van Laurence Fishburne zie je in deze kinderkerstfilm een mooie wandeling door de sneeuw. Deze reis wordt gemaakt om ’s avonds fijn te kunnen genieten van een kerstmaaltijd.

An American Girl Story: Maryellen 1955


Maryellen komt tot het besef dat de mooiste cadeaus gegeven worden, niet ontvangen. Om dit in de praktijk te brengen besluit ze om haar kerstvakantie goed te besteden en mensen gaan te helpen die het goed kunnen gebruiken.

If You Give A Mouse A Christmas Cookie


In deze korte film volg je het avontuur van muis Peter die op weg is naar een kerstfeest. Daar verwacht hij lekkere koekjes, mooie muziek en een onvergetelijke dag. Maar natuurlijk krijgt hij onderweg ook wat tegenslag.

Vrolijke Kerst


In contrast tot de financiële crisis binnen de familie wil kind Lucas niks anders dan een vrolijke kerst. Het resultaat is een familiefilm met zoete kerstboodschappen waaruit blijkt dat geld niet het belangrijkste is.

Frozen


De bekende Disney kerstfilm Frozen is geschikt voor het hele gezin. Na de ontmoeting met Olaf de Sneeuwman probeert Anna onder moeilijke winterse omstandigheden het koninkrijk te redden.

Midden In De Winternacht


In de zoete Nederlandse kerstfilm Midden In De Winternacht ontmoet Max de grote eland Moos. Dit schattige dier kan niet alleen praten, maar blijkt ook nog eens voor de Kerstman te werken.

Saving Santa


Een invasie van de Noordpool is in Saving Santa een bedreiging voor de kerstman en moet gestopt worden. Gelukkig blijkt de kerstslee terug in de tijd te kunnen reizen. Dat is hard nodig ook om redding te bieden.

Vond je een goede kerstfilm. We waarderen het als je een bericht achter laat om je ontbrekende favoriet door te geven. Meer leuk kijkvoer vind je wellicht bij de Nederlandse films of door in het menu andere lijsten te bekijken.

14 + 4 =