Komedie Series

In deze lijst vind je de beste komedie series.

De meeste komen uit Amerika, België en Nederland.

Sommige zie je ook terug in het drama en romantische genre.

Lees verder voor de betere komedies.

 DVD algemeen

Grappige series Netflix

 

GLOW

De grappige Netflix-serie GLOW toont je een kijk op het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen. Opvallend is dat ze allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

New Girl

De jonge vrouw Jess verhuist na het stuklopen van haar verkering naar een flat, waar ook drie mannen wonen. Daar kunnen de heren in New Girl blijkbaar maar moeilijk aan wennen. In 2018 is er een nieuw seizoen van deze grappige Netflix serie.

Love

Lukt het om dingen te vermijden die je niet wil voelen? Een stel probeert in de Netflix serie Love de opwinding, vernedering, toewijding en andere ‘vervelende ‘ zaken zo veel mogelijk te vermijden, maar voor hoe lang?

Crazy Ex-Girlfriend

Een jonge vrouw geeft haar carrière bij een advocatenkantoor en een leven in New York op. En dat in de grappige Netflix serie Crazy Ex-Girlfriend allemaal in de hoop haar geluk te vinden in Californië.

Everything Sucks!

In de Netflix komedie Everything Sucks! begint een nieuw schooljaar. Eerstejaarsstudent Luke probeert indruk te maken op zijn vrienden door de tweedejaars Kate, welke de dochter van de directeur is, uit te nodigen in zijn huis.

Friends From College

Vrienden die elkaar kennen van Harvard zijn in deze grappige Netflix komedie ineens veertigers. In Friends From College worden de oude vriendschappen en romances opgehaald. Leven deze volwassenen in het nu of vooral in het verleden?

Komedie series 2018

 

Derry Girls

Volg in Derry Girls de persoonlijke gebeurtenissen van 16-jarig meisje. In deze komedie volg je haar leven en dat van haar familie en vrienden. Het speelt zich allemaal af in de roerige begin jaren 90.

The Marvelous Mrs. Maisel

Miriam leidt een doorsnee jaren vijftig bestaan. Dat betekent naar school gaan, een partner vinden en kinderen krijgen. Haar leven verandert In The Marvelous Mrs. Maisel drastisch zodra ze besluit een stand-up komediante te worden.

Barry

In de Amerikaanse HBO komedie Barry zie je een huurmoordenaar die verhuist naar Los Angeles. Hij raakt verzeild in de hilarische theaterkunst van deze mooie stad.

One Day At A Time

In de komedie One Day At A Time zie je een (in positieve zin) gekke Cubaans-Amerikaanse familie. Generatieconflicten binnen de familie zorgen voor de nodige hilariteit.

GLOW

De Netflix-serie GLOW toont je een kijk op het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen, die allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

The Orville

Een niet al te best verkenningsschip genaamd The Orville vliegt 400 jaar in de toekomst interstellair rond. Reken op kosmische uitdagingen en een bijzonder gezelschap van ruimtevaarders wat met elkaar omgaat.

Pastewka

Bastian is in deze Duitse serie Pastewka een leugenachtige man die alledaagse en ongewone avonturen meemaakt. Reken op grappige en vooral gênante situaties. Ook in 2018 is zijn gedrag de oorzaak van vele ongemakken.

The Mick

In de Amerikaanse komedie The Mick zie je hoe een ongezond levende vrouw ongewild de kinderen van haar rijke zus gaat opvoeden. Dat is nodig omdat haar zus het land heeft moeten vluchten.

Santa Clarita Diet

De Amerikaanse serie Santa Clarita Diet lijkt in eerste instantie om gewone makelaars te gaan. Hun levens veranderen echter drastisch door dramatische gebeurtenissen.

New Girl

Nadat haar verkering uit is verhuist de jonge vrouw Jess naar een flat waar ook drie mannen wonen. Daar kunnen de mannen in New Girl maar moeilijk aan haar wennen. In 2018 is er een nieuw seizoen van deze leuke Amerikaanse serie.

Kevin (Probably) Saves The World

Eens een succesvolle maar zelfzuchtige Wall Street zakenman, komt Kevin Finn in een neerwaartse spiraal terecht. Hij gooit in Kevin (Probably) Saves The World zijn levensstijl om een gelukkiger bestaan te leiden.

Love

Lukt het om dingen te vermijden die je niet wil voelen? Een stel probeert in Love de opwinding, vernedering, toewijding en andere ‘vervelende ‘ zaken zo veel mogelijk te vermijden, maar voor hoe lang?

Crazy Ex-Girlfriend

Een jonge vrouw geeft haar carrière bij een advocatenkantoor en een leven in New York op. En dat in Crazy Ex-Girlfriend allemaal in de hoop haar geluk te vinden in een onbekende stad in Californië.

Everything Sucks!

In de Amerikaanse serie Everything Sucks! begint een nieuw schooljaar. Eerstejaarsstudent Luke probeert indruk te maken op zijn vrienden door de tweedejaars Kate, welke de dochter van de directeur is, uit te nodigen in zijn huis.

Good Girls

In de Amerikaanse komedie Good Girls zie je drie wanhopige moeders. In een opwelling besluiten ze niet langer op safe te spelen en hun levens om te gooien. Natuurlijk met alle risico’s van dien.

Detroiters

Sam en Tim zijn trotse Detroiters. Deze slimme en grappige reclamemannen proberen de verloren glorie van Detroit terug te krijgen, lukt dat wederom in seizoen 2018?

Crashing

Een komiek uit New York moet zijn lach opnieuw zien te vinden nadat zijn vrouw hem verlaten heeft. In de Amerikaanse komedie Crashing is er maar één oplossing voor dit probleem: lachen.

I’m Dying Up Here

In de jaren 70 was de stand-up komedie erg populair. Maar hoe ontstonden en ontwikkelende de carrières van komieken zich? In I’m Dying Up Here wordt ingezoomd op de complexe wereld van het vermaken van het publiek.

Corporate

De Amerikaanse komedie Corporate geeft een donkere blik op het leven van een trainee. Hij is in opleiding bij een gemiddelde maar zielloze internationale onderneming.

Claws

Het leven in een nagelstudio in Florida is spannender dan je zou denken. In Claws krijg je een steeds beter beeld van het leven en de misdaden van 5 vrouwen die samen als nagelspecialisten werken.

Snatch

Licht gebaseerd op de gelijknamige film zien we in Snatch een groep die stuit op een gestolen lading. Het gevolg is dat ze te maken krijgen met de georganiseerde misdaad, met alle gevaren van dien.

Here And Now

In de Amerikaanse komedie Here And Now zie je een familie bestaande uit drie geadopteerde kinderen en een biologisch kind. Hun familieband wordt getest zodra een van de kinderen dingen ziet die de rest niet waarneemt.

Back

De serie Back is het bewijs dat Engelse series humor hebben. Je volgt de stiefbroers Stephen en Andrew welke het familiebedrijf van hun overleden vader proberen over te nemen.

Great News

Hoeveel is als moeder de relatie met je dochter waard? In Great News komen de verhoudingen onder druk te staan ze stage gaat lopen op de plek van haar nieuwe baan. Met enkele pittige uitdagingen tot gevolg.

Friends From College

Vrienden die elkaar kennen van Harvard zijn opeens veertigers. In Friends From College worden oude vriendschappen en romances opgehaald. Lukt het om een volwassen leven te combineren met de nostalgie van vroeger.

Young Sheldon

Liefhebbers van The Big Bang Theory zullen met plezier kijken naar Young Sheldon. Je volgt er het jonge leven van Sheldon Cooper welke later in de eerst genoemde serie te zien is.

Grow-ish

De Amerikaanse komedie Grow-ish is een spin-off van Black-ish. Zoey Johnson gaat naar de universiteit. Daar doet ze nieuwe relaties op en krijgt ze te maken met drugs, seks en andere verleidingen.

Life Sentence

Stella komt er na 8 jaar achter dat haar ernstige ziekte is genezen. Ze worstelt in Life Sentence met het maken van levenskeuzes, hetgeen ze vroeger niet hoefde of durfde.

Superior Donuts

De sympathieke Donut-winkel eigenaar Arthur probeert in Superior Donuts de dagen zo leuk mogelijk door te brengen met zijn jonge medewerker Franco. Deze serie speelt zich af in de niet al te spannende stad Chicago.

Disjointed

De Cannabisexpert Ruth Whitefeather Feldman stelt onder andere haar pas afgestudeerde zoon aan. Hij moet in Disjointed haar marihuana onderneming in Los Angeles zien te runnen.

Ghosted

Een sceptische ex-agent moeten leren samen te werken met een nerd die geloofd in het paranormale. Samen moeten ze in Ghosted een overheidsinstantie helpen met niet te verklaren en paranormale gebeurtenissen.

Dear White People

Deze Amerikaanse serie uit 2017 gaat over studenten zoals Samantha, die genoeg hebben van de subtiele discriminatie op hun universiteit. Ze starten met Dear White People een tegenreactie.

Alone Together

In de Amerikaanse komedie Alone Togehter zie je twee sociaal onhandige millennials. Benji is rij maar ongemotiveerd, samen trekt hij er met de arme maar egocentrische Esther rond in Los Angeles. Lukt het zo een plek te veroveren binnen de status gedreven elite?

The Mayor

Het valt niet mee om rond te komen als hiphopartiest. Een hiphopper weet in The Mayor succes te boeken door zijn muziek tijdens de verkiezing van een burgemeester te promoten.

Komedie series 2017

 

Rita

Je ziet het leven van een zeer uitgesproken en opstandige vrouw. In de Deense serie Rita zie je een schoolleraar die in het klaslokaal haar mannetje staat, maar in haar persoonlijke leven wel wat sturing kan gebruiken.

Brockmire

Een befaamde honkbalomroeper gaat publiekelijk af. Tien jaar later probeert Jim in een kleine stad de draad op te pakken. In Brockmire gaat het niet alleen om zijn carrière, ook zijn liefdesleven wil hij op het juiste niveau krijgen.

De Mannentester

Zoek je een serie over een femme fatale? Dan zit je bij De Mannentester goed. Een verleidster laat zich als mannentester inhuren. Lukt het haar de mannen naar haar hand te zetten?

Quacks

In het oude Victoriaanse Londen zijn vier pioniers en vrienden in Quacks al vechtend bezig om levens te redden.

Torpederna

Sonny komt in de Zweedse serie Torpederna na 6 jaar uit de gevangenis. Tijdens zijn tijd in de bajes heeft hij een geheime relatie gekregen met sociaal werker Camilla. Eenmaal vrijgekomen, valt het niet mee een normaal leven op te zetten.

White Gold

In de komedie White Gold volg je het verhaal van een gladde verkoper in Essex, in het jaar 1983. De handige verkoper Vincent zet zijn uiterlijk en charmes in om maar zoveel mogelijk te verkopen maar de weerstand neemt toe.

Downward Dog

Waar is hond wel niet goed voor? Een eenzame hond mengt zich in de complexe relaties van mensen. Als je van een pratende hond houdt dan zit je met Downward Dog goed.

Me, Myself & I

De Amerikaanse komedie Me, Myself & I bekijkt het leven van een man over een periode van vijftig jaar. Drie spannende leeftijden in het leven komen aan bod: dat als 14-jarige in 1991, als 40-jarige in het nu en als 65-jarige in de toekomst.

Dokter Tinus

De SBS6 drama Dokter Tinus is niet voor iedereen geschikt. Een succesvolle vaatchirurg gaat werken op het platteland. Maar dat valt nog niet mee.

Decline And Fall

Paul Pennyfeather is in de komedie Decline And Fall een voorbeeldige student op de Oxford University gedurende de jaren 20, tot hij ten onrechte veroordeeld wordt.

Powerless

In de Amerikaanse serie Powerless volg je het personeel van een bijzondere verzekeringsmaatschappij. Ze zijn gespecialiseerd in het verzekeren van schade veroorzaakt door Superhelden.

Making History

In Making History volg je drie vrienden uit twee verschillende eeuwen. Het valt niet mee om de spanning van het tijdreizen te combineren met het oplossen van de normale alledaagse zorgen.

Loaded

Het leven van vier vrienden verandert zodra ze multimiljonair worden. Dat worden ze omdat ze hun videogamebedrijf verkopen voor 246 miljoen pond. In Loaded zie je wat deze verandering met hun (nacht)leven doet.

Imaginary Mary

Een denkbeeldige oude jeugdvriend komt de workaholic en inmiddels volwassen vrouw Alice gezelschap houden. De gezelligheid slaat in Imaginary Mary al snel om in vermakelijke bemoeienis.

Komedie series 2016

 

Der Tatortreiniger

Wie maakt de plaats delicten schoon? Zie het in de Duitse komedie Der Tatortreiniger. De misdaadschoonsmaker Hector wordt door sommige als een echte cult-komiek gezien.

Toon

Toon is een Nederlandse komedie serie. Het staat bekend om zijn droge humor. Er spelen talentvolle maar onbekend acteurs in.

Jeuk

Jeuk is een ongewone Hollandse serie. Het is gebaseerd op een Deens script. Al improviserend komen Acda en Heerschop in en uit situaties.

Divorce

Divorce is een leuke komedie en drama serie. Drie mannen zitten in een scheiding. Ze gaan samenwonen en hun levens op orde zetten.

De 16

De Belgische serie De 16 gaat over de machtsspelletjes. Je krijgt een interessante kijk in het reilen en zeilen van een kabinet die te koste van alles de Wetstraat 16 in handen wil krijgen.

 

All-In Kitchen

All-In Kitchen is een Nederlandse komedie serie. De goede vrienden Tje en Hein zoeken van alles. Maar vooral een doel en vrouw in hun leven.

Danni Lowinski

Danni Lowinski is een Nederlandse drama en komedie serie. Een advocate komt niet aan de bak. Al improviserend vindt ze een oplossing.

Tessa

Tessa is een docente, maar ze houdt niet van autoriteit. Ze doet zich groot voor maar ze blijkt een klein hartje te hebben.

Missie Aarde

Missie Aarde is een komische Nederlandse tv serie. Het neemt je mee naar 2063, in dat jaar kan alleen Nederland zich nog beschermen tegen extreem hoog water.

De Kotmadam

De volkse vrouw Jeanne verhuurt in de Vlaamse serie De Kotmadam een kamer boven haar snoepwinkel. De inwonende studenten probeert ze op allerlei manieren te helpen.

 

Oude komedie series

 

Het Eiland

In Het Eiland ontstaat een nieuwe situatie op de werkvloer wanneer Guido promotie krijgt en nieuwe kracht genaamd Alain Vandam een nieuwe energie brengt.

Clan

Clan is een komische serie. Het speelt zich af rond vijf zussen. Problemen ontstaan er wanneer 1 zus besluit te gaan trouwen.

Gouden Bergen

Gouden Bergen is een Nederlandse dramaserie uit 2015. Het volgt de gebeurtenissen in het rijke dorp Bergen. Er is één zeker, er gaat weinig goed in Gouden Bergen.

W817

Een mislukte carrièrevrouw en een homoseksueel komen samen te wonen, dat levert vermakelijke situaties op.

De Biker Boys

De Biker Boys is een grappige Vlaamse serie. Drie mannen denken in Italië even een reisprogramma te maken. Dat valt wat tegen.

Met Man En Macht

Met Man En Macht is een Belgische komedieserie. In het fictieve Ransegem stopt de burgemeester, met alle gevolgen van dien.

‘t Schaep Ahoy

‘t Schaep Ahoy is een wat flauwe Nederlandse komedie. Kootje en Door gaan op vakantie. Hun vrienden kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Amateurs

Amateurs gaat over een leuk amateurgezelschap. Reken op 88 afwisselende acteurs in deze komische Vlaamse serie.

Red Sonja

Red Sonja is een tragikomische Belgische tv serie. De 55-jarige Odette gaat zich voor het geld online presenteren als Red Sonja.

Safety First

Safety First gaat natuurlijk over de veiligheid. Het is een komische Jackass-achtige serie uitgebracht door VTM.

Danni Lowinski

Danni Lowinski is een vrouw van begin 30 met een carrière move. Ze hoopte als advocate aan de slag te gaan. Dat blijkt lastiger dan gedacht.

Connie & Clyde

Connie & Clyde is van de makers van Clan. Niet geschoten, altijd mis! is de slogan van het leuke relatiebureau Connie & Clyde.

Het Goddelijke Monster

Het Goddelijke Monster (De Monstertrilogie) is een familiesaga. De ondergang van een machtige Vlaamse familie staat centraal.

Team Spirit

In de serie Team Spirit probeert de aanvoerder van het team Erik de ploeg bij elkaar te houden. Dat valt nog niet mee want vele teamgenoten zitten met een drukke of lastige privésituatie.

Nieuw Texas

Nieuw Texas is een komische Vlaamse tv serie om te zien. Door het overlijden van hun vader moeten vier broers samenwonen.

Nonkel Jef

Liefhebbers van flauwe Vlaamse humor zullen met plezier kijken naar Nonkel Jef. Al sinds 1995 is deze humoristische serie met Ivo Pauwels in de hoofdrol te volgen.

Vossenstreken

Vossenstreken is een Belgische politieserie. Sara Roose moet drie 3 oude rechercheurs zien te leiden.

Verliefd Op Ibiza

Verliefd Op Ibiza hoort bij de betere Nederlandse series van vroeger. Het mythische eiland Ibiza blijkt relaties te kunnen maken en kraken.

Naast komedie series zijn er meer tv series om naar te kijken.