Misdaadseries

De populaire misdaadseries komen van twee locaties.

Welke?

Vanuit Amerika en Scandinavië.

In deze lijst vind je de beste en nieuwste crime-series.

Beste misdaadseries Netflix

 

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de Netflix misdaadserie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén wel samenwerken om de moordenaar te vinden.

Peaky Blinders

De Netflix crime-serie Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919, waar een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby de wereld hun wil oplegt.

Happy Valley

In de spannende Netflix serie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Uiteindelijk volgen er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Forbrydelsen (Het Misdrijf)

Politie-detective Sarah Lund onderzoekt in één van de beste misdaadseries op Netflix Forbrydelsen moeilijke zaken. En dat heeft politieke én persoonlijke gevolgen.

Foyle’s War

Christopher Foyle is in deze langlopende Engelse Netflix serie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri, maar waarom? Al snel blijkt dat een moeilijke relatie met een drugskartel de oorzaak is. Is in deze goede misdaadserie een verhuizing de juiste oplossing?

Lilyhammer

Een gangster uit New York gaat in de grappige Netflix misdaadserie Lilyhammer onderduiken op het platteland van Lillehammer, Noorwegen. Hij doet dat omdat hij getuigd heeft tegen zijn vroegere partners.

Wallander

Detective Kurt vecht in één van de beste misdaadseries op Netflix Wallander tegen zijn eigen demonen. En dat terwijl hij werkt aan een serie bizarre misdrijven in Zuid-Zweden.

Norskov

Tom Noack keert in deze Deense Netflixserie terug naar Norskov om daar in stad een drugsmisdaad op te ruimen, maar hij raakt er al snel persoonlijk bij betrokken.

Arne Dahl

De Netflixserie Arne Dahl toont een reeks van brutale moorden op Poolse vrouwen die zich in Zweden verbergen. De slachtoffers blijken hoofdgetuigen te zijn in een grote zaak tegen de Poolse maffia.

Mammon

Een journalist betaalt in de misdaadserie Mammon een hoge prijs voor het onthullen van een fraude bij een multinational. Zijn relaties en carrière komen onder druk te staan en hij raakt verstrikt in een volgend raadsel.

Tellus

De Finse milieugroep genaamd Tellus gebruikt onder leiding van Eevi Forsman steeds meer radicale methoden om “de aarde te redden”. Ze worden in deze misdaadserie in de gaten gehouden door Taneli Lokka, een ervaren politie-detective met een eigen kijk op de zaak.

Amerikaanse misdaadseries

 

Mindhunter

Twee FBI-agenten werken aan methoden om met behulp van psychologie motieven van misdadigers te ontrafelen. In Mindhunter zie je hoe ze de denkwijze in het oplossen van moorden proberen te veranderen.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri, maar waarom? Al snel blijkt dat een moeilijke relatie met een drugskartel de oorzaak is. Is een verhuizing de juiste oplossing?

Sneaky Pete

In de Amerikaanse serie Sneaky Pete zie je Gangster Vince die probeert te ontsnappen uit zijn verleden. Dat doet hij door in te trekken bij een familie, maar daar is het minder veilig dan gedacht.

Snowfall

Liefhebbers van de drugsgeschiedenis en de jaren 80 kunnen in Snowfall hun neus ophalen. De serie gaat over de vroege dagen van de crack- en cocaïne rage in Los Angeles.

The Defenders

Je volgt een viertal helden met één gemeenschappelijk doel, ze willen New York redden. In The Defenders zie je vier eenzame mensen met ieder zo hun eigen willetje, maar ze zijn wellicht sterker als ze leren samenwerken.

Absentia

Na dood verklaard te zijn, probeert een FBI-agente haar identiteit, onschuld en familie zien terug te krijgen. Dat valt in Absentia niet mee als je hoofdverdachte bent in een serie van gruwelijke moorden.

The Blacklist: Redemption

Als je van misdaad en actie houdt dan zit je met The Blacklist: Redemption goed. Kan Tom Keen zich redden in de wereld van geheime organisaties?

Chicago Justice

In Chicago Fire volg je een toegewijd team strijdend voor rechtvaardigheid. Hoe meer men te weten komt, hoe meer de realiteit knaagt met wat de wet wel en niet toestaat.

A.P.B.

Ooggetuige zijn van een gewelddadig misdaad laat een miljardair niet koud. Hij start in de Amerikaanse misdaadserie A.P.B. een privépolitie om de misdaad aan te pakken.

24: Legacy

Na het omleggen van een terroristische leider keert Eric Carter in 24: Legacy terug naar het veilige Amerika. Tenminste, dat denkt hij tot hij merkt dat de terroristische organisatie uit is op wraak.

Training Day

Bekend van de Amerikaanse film uit 2001 volg je in Training Day een beginnende agent die samenwerkt, met wat later blijkt, een corrupte partner.

Britse misdaadseries

 

Peaky Blinders

De Britse Netflix misdaad Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919, waar een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby de wereld hun wil oplegt.

Happy Valley

In de Britse Netflix serie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Wanneer een georganiseerde ontvoering uit de hand loopt volgt er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Foyle’s War

Christopher Foyle is in deze langlopende Britse crime-serie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Duitse misdaadseries

 

Babylon Berlin

De misdaadserie Babylon Berlin neemt ons mee naar de gouden jaren 20. Je volgt Commissaris Gereon Rath. Hij verhuist naar Berlijn, waar grote politieke en sociale veranderingen zijn.

Tatort (Plaats Delict)

In Tatort (Plaats Delict) probeert men iedere uitzending een misdaad op te lossen. Deze tv serie hoort bij de langstlopende Duitse politieseries. In 2016 werd de duizendste aflevering uitgezonden.

Der Alte (Onze Ouwe)

Der Alte (Onze Ouwe) is een Duitse misdaad serie over een wat oudere ervaren detective. Sinds 1977 worden er nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt.

Misdaadseries Nederland

 

Penoza

Tot de beste Nederlandse tv series mogen we Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

Hollands Hoop

In Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

Smeris

Een leuke politieserie met Jeroen van Koningsbrugge is Smeris. Je aan de regels houden leidt ook in 2018 niet altijd tot een oplossing.

Suspects

Jeroen Spitzenberger en Carly Wijs spelen vermakelijk in Suspects. Het is een Remake van het Engelse Suspect.

Scandinavische misdaadseries

 

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de Scandinavische serie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén wel samenwerken om de moordenaar te vinden.

The Spiral

De krachtige leider van een kunstenaarsgezelschap in Kopenhagen plant een kunstroof. In de Deense serie The Spiral wil hij zes van de beroemdste schilderijen ter wereld gaan stelen.

Forbrydelsen (Het Misdrijf)

Politie-detective Sarah Lund onderzoekt in de Deense Netflix serie Forbrydelsen moeilijke zaken en dat heeft politieke én persoonlijke gevolgen.

Millennium

In de populaire en spannende Scandinavische serie Millennium volg je de avonturen van journalist Mikael Blomkvist en de gehaaide hacker Lisbeth Salander.

Wallander

Detective Kurt moet in de Scandinavische serie Wallander tegen zijn eigen demonen vechten als hij werkt aan een serie bizarre misdrijven in Zuid-Zweden.

Lilyhammer

Een gangster uit New York gaat in de grappige Noorse misdaadserie Lilyhammer onderduiken op het platteland van Lillehammer, Noorwegen. Hij doet dat omdat hij getuigd heeft tegen zijn vroegere partners.

Ørnen: En Krimi-Odyssé

Ørnen is een IJslandse inspecteur maar in dienst bij de Deense politiemacht. In de Deense serie Ørnen: En Krimi-Odyssé leidt hij een nieuwe werkgroep die de internationale criminaliteit moet helpen aanpakken.

Bedrag (Follow The Money)

Een vrouw werkt in Deense thriller Bedrag bij het bedrijf Evergreen op de juridische afdeling. Maar ze heeft ambities, dan ontdekt ze een geheim, dat alles kan veranderen.

Livvagterne (The Protectors)

Het Deense PET is verantwoordelijk voor persoonlijke bescherming. Ze werken in de Deense serie Livvagterne vooral voor politici en de koninklijke familie. Tegelijkertijd hebben ze te maken met persoonlijke, soms etnische gerelateerde zorgen en relatieproblemen thuis.

Norskov

Tom Noack keert in deze Deense serie terug naar Norskov om daar in stad een drugsmisdaad op te ruimen, maar hij raakt er al snel persoonlijk bij betrokken.

Oskyldigt Dömd (Innocently Convicted) Markus Haglund is in de Zweedse serie Oskyldigt Dömd is een misdaad professor die houdt van drank, spraakmakende verhoudingen en ongehoorzaamheid.

Kodenavn Hunter

Terroristen proberen in de Noorse serie Kodenavn Hunter de vrede in Noorwegen te verstoren. Reken op intense actie en meerdere plotwendingen.

The Team

Een Europees onderzoeksteam onderzoekt in de Deense serie The Team georganiseerde misdaad over de grenzen in Europa. Het gaat dan vooral over belastingfraude en prostitutie.

Mammon

Een journalist betaalt in de Noorse serie uit 2016 Mammon een hoge prijs voor het onthullen van een fraude bij een multinational. Zijn relaties en carrière komen onder druk te staan en hij raakt verstrikt in een volgend raadsel.

Arne Dahl

De Zweedse serie Arne Dahl toont een reeks van brutale moorden op Poolse vrouwen die zich in Zweden verbergen. De slachtoffers blijken hoofdgetuigen te zijn in een grote zaak tegen de Poolse maffia.

Tellus

De Finse milieugroep genaamd Tellus gebruikt onder leiding van Eevi Forsman steeds meer radicale methoden om “de aarde te redden”. Ze worden in deze Finse serie in de gaten gehouden door Taneli Lokka, een ervaren politie-detective met een eigen kijk op de zaak.

Fjällbackamorden

Erica’s zus Anna bezoekt in de Scandinavische serie Fjällbackamorden tegelijkertijd met de opname van het tv-programma ‘Antiques cubed’ het kasteel in Fjällbacka. Na een misdaad heeft Erica het moeilijk de onschuld van haar zus te bewijzen.

Hassel

De vaderfiguur van detective Roland Hassel’s, Yngve Ruda, wordt in de thrillerserie Hassel op brute wijze op straat vermoord. Wraakzuchtig besluit Hassel zijn eigen onderzoek op te zetten om Ruda’s moordenaar te vinden.

Vlaamse misdaadseries

 

Matroesjka’s

De Vlaamse serie van vroeger genaamd Matroesjka’s draait om de prostitutie tussen Oost- Europese landen, waar niet alles even netjes verloopt.

Crimi Clowns

Deze serie staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In 2017 is er een nieuw seizoen.

Vermist

De Belgische federale politie doet er in de Vlaamse serie Vermist alles aan om vermiste kinderen en volwassenen te vinden. Sommige meldingen zijn onschuldig, anderen hebben verband met misdrijven, chantage of zelfs terrorisme. Lukt het om werk en privé te combineren?

De Ridder

In de rechtbank van Gent werkt Helena De Ridder. Ze krijgt in de Belgische serie De Ridder als openbaar aanklager te maken met lastige strafrechtzaken. De hoofdrol wordt gespeeld door de knappe Clara Cleymans.

De Bunker

Met De Bunker krijg je een Vlaamse drama serie te zien. In Antwerpen is de staatsveiligheid belangrijk. Volg de spannende operaties.

Sedes & Belli

Frank Sedes & Lena Belli worden in deze Belgische politieserie ingehuurd om lastige zaken te onderzoeken.

Recht Op Recht

Je volgt in Recht Op Recht de juridische zaken van een advocatenkantoor. Er is een takenverdeling, zo volgt de één misdaadzaken, de ander richt zich op de showbusiness.

Wolven

Wolven is een Vlaamse serie die in 2013 afliep. De antifraudedienst in België staat centraal in deze spannende tv serie.

Naast Misdaadseries zijn er meer tv series om naar te kijken.