Top 50 misdaadseries

Hier vind je de 50 beste misdaadseries om zonder abonnement te kijken.

Deze gaan over georganiseerde misdaad. Liefhebbers van ‘kleinere’ politieseries zijn beter af bij de detective lijst.

Bekijk hieronder alle top misdaad met beschrijving en kijkinformatie.

Amerikaanse misdaadseries

Narcos


De bekende Amerikaanse crime-serie Narcos gaat niet alleen over drugsbaron Pablo Escobar. Ook andere invloedrijke en gevaarlijke Colombiaanse drugshandelaren komen aan bod.

The Defenders


Je volgt een viertal helden met één gemeenschappelijk doel, ze willen New York redden. In de Amerikaanse misdaad The Defenders zie je vier eenzame mensen met ieder zo hun eigen willetje, maar ze zijn wellicht sterker als ze leren samenwerken.

Blindspot


Blindspot is een stoere Amerikaanse misdaadserie begint met een mysterieuze opening. Jane Doe wordt op Times Square New York gevonden met merkwaardige tatoeages haar lijf. Ze heeft daar geen verklaring voor, maar iets is er aan de hand.

Hawaii Five-0


In de actievolle Amerikaanse serie Hawaii Five-0 keert Steve McGarrett terug Oahu, daar wil hij de moordenaar van zijn vader pakken. Om dat te bereiken wordt een sterk en betrokken team ingezet, maar is dat voldoende?

Absentia


Na dood verklaard te zijn, probeert een FBI-agente haar identiteit, onschuld en familie zien terug te krijgen. Dat valt in de Amerikaanse misdaad Absentia niet mee als je hoofdverdachte bent in een serie van gruwelijke moorden.

The Blacklist: Redemption


Als je van misdaad en actie houdt dan zit je met de Amerikaanse serie The Blacklist: Redemption goed. Kan Tom Keen zich redden in de wereld van geheime organisaties? Extra interessant door de mooie rol van Famke Janssen.

Chicago Justice


In het Amerikaanse misdaadserie Chicago Fire volg je een toegewijd team strijdend voor rechtvaardigheid. Hoe meer men te weten komt, hoe meer de realiteit knaagt met wat de wet wel en niet toestaat.

The Oath


De Amerikaanse misdaadserie The Oath gaat over een bende die graag voor eigen rechter spelen. Nadat ze zijn gearresteerd door de FBI worden de leden echter onder druk gezet met de intentie elkaar te verraden.

24: Legacy


Na het omleggen van een terroristische leider keert Eric Carter in 24: Legacy terug naar het veilige Amerika. Tenminste, dat denkt hij tot hij in deze Amerikaanse misdaad merkt dat de terroristische organisatie uit is op wraak.

Engelse misdaadseries

Peaky Blinders


De Engelse crime-serie Peaky Blinders neemt je mee naar het Birmingham van 1919. Daar probeert een bende onder leiding van de bazige Tommy Shelby, de wereld hun wil op te leggen.

Line Of Duty


Steve Arnott wordt in de Britse misdaad Line Of Duty na een schietincident overgebracht naar de anti-corruptie-eenheid. Hij start een onderzoek naar het gedrag van inspecteur Tony Gates. Gaat hij corruptie wel tegen of zal het alleen maar erger worden?

Happy Valley


In de spannende Engelse misdaadserie Happy Valley zie je Catherine, die op een no-nonsense manier een team van officieren in het landelijke Yorkshire-vallei leidt. Uiteindelijk volgen er reeks misdaden die gevaarlijk dicht bij huis komen.

Foyle’s War


Christopher Foyle is in deze langlopende Britse crime-serie Foyle’s War een gepensioneerde detective, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werkt als een MI5 agent.

Inspector George Gently


De succesvolle Britse crime-serie Inspector George Gently speelt zich af in de jaren 60. De conservatieve inspecteur George Gently probeert via onderzoeken fraudeurs en gangsters in de rechtbank te krijgen. Dat vereist een slimme aanpak.

McMafia


Alex Godman heeft in de Britse 2018 misdaad McMafia samen met zijn vriendin Rebecca een fijn leven opgebouwd. Alles loopt gesmeerd tot een moord zijn familiebanden in de criminele onderwereld blootlegt.

London Spy


In de Engelse misdaadserie London Spy ontstaat er een mysterie wanneer een man dood wordt gevonden. In deze spannende serie ontdek je hoe dit zo heeft kunnen gebeuren.

Hard Sun


In de harde Britse misdaadserie Hard Sun volg je twee eigenwijze detectives. Hoewel ze heel verschillend zijn en denken worden ze  gedwongen samen te werken. Lukt het ze weerstand te bieden tegen een dreigende criminele wereld?

Nederlandse misdaadseries

Penoza


Tot de beste Nederlandse misdaadseries mogen we de Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

Hollands Hoop


In de Nederlandse misdaad Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

Smeris


Een leuke Nederlandse misdaadserie met Jeroen van Koningsbrugge is Smeris. Je aan de regels houden leidt ook in 2018 niet altijd tot een oplossing.

Suspects


Jeroen Spitzenberger en Carly Wijs spelen vermakelijk in de Nederlandse misdaadserie Suspects. Het is een Remake van het Engelse Suspect.

Duitse misdaadseries

4 Blocks


Deze goede Duitse misdaadserie gaat over Toni en zijn leven tussen Arabische bendes. Hij probeert deze manier van leven achter zich te laten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Tatort


In de Duitse krimi Tatort (Plaats Delict) probeert men iedere uitzending een misdaad op te lossen. Deze tv serie hoort bij de langstlopende Duitse misdaadseries. In 2018 wordt een nieuw seizoen uitgezonden.

Der Alte


Sinds 1977 is er de Duitse krimi serie Der Alte (Onze Ouwe). Een ervaren detective probeert allerlei misdaden op te lossen, maar dat valt niet altijd mee.

Vlaamse misdaadseries

Vermist


De Belgische federale politie doet er in de Vlaamse misdaadserie Vermist alles aan om vermiste kinderen en volwassenen te vinden. Sommige meldingen zijn onschuldig, anderen hebben verband met misdrijven, chantage of zelfs terrorisme. Lukt het om werk en privé te combineren?

De Bunker


De Bunker is een Vlaamse misdaadserie die zich vaak afspeelt in een geheime ondergrondse verblijf. Daar zit namelijk het hoofdkwartier van de Belgische Nationale Veiligheidsdienst. Vanuit daar voeren ze spannende operaties uit.

Crimi Clowns |trailer|

Deze Vlaamse misdaad staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In Nederland bekend door de rol van Johnny de Mol.

Scandinavische misdaadseries

The Bridge


In de Scandinavische crime serie The Bridge wordt een lichaam gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden. Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén gaan in deze detective samenwerken om de moord op te lossen.

The Spiral


De krachtige leider van een kunstenaarsgezelschap in Kopenhagen plant een kunstroof. In de Deense misdaad The Spiral wil hij zes van de beroemdste schilderijen ter wereld gaan stelen.

Millennium


In de populaire en spannende Zweedse misdaadserie Millennium volg je de avonturen van journalist Mikael Blomkvist en de gehaaide hacker Lisbeth Salander.

The Killing


Politie-detective Sarah Lund onderzoekt in de Deense serie Forbrydelsen (The Killing) moeilijke zaken. Dat heeft in deze misdaadserie politieke én persoonlijke gevolgen.

Fjällbacka Murders


Anna bezoekt in de Zweedse misdaad Fjällbackamorden (Fjällbacka Murders) een kasteel in Fjällbacka. Dat bezoekje heeft onverwachts veel vervelende gevolgen.

Lilyhammer


Een gangster uit New York gaat in de Noorse serie Lilyhammer in Noorwegen onderduiken op het platteland. In deze misdaadserie doet hij dat omdat hij getuigd heeft tegen zijn vroegere partners.

Wallander


Detective Kurt moet in de goede Zweedse crime serie Wallander alles op alles zetten om bizarre misdrijven in Zuid-Zweden op te lossen. Door het succes van deze serie maakte de BBC een gelijknamig vervolg, maar dit is het origineel.

Anno 1790


Johan Gustav Dåådh meldt zich in 1790 aan bij de Stockholmse politie. In deze Zweedse misdaadserie doet hij dat in een poging om het systeem van binnenuit te veranderen, of tenminste te verbeteren. Binnen de oude hiërarchie is hij een moderne denker.

Frikjent


Na succes in Azië is in de Noorse serie Acquitted (Frikjent) zakenman Aksel Borgen terug in Noorwegen. Hij doet dat in deze misdaadserie om een ​​belangrijk plaatselijk bedrijf te redden.

Follow The Money


Een vrouw werkt in Deense misdaadserie Follow The Money (Bedrag) bij het bedrijf Evergreen op de juridische afdeling. Maar ze heeft ambities, dan ontdekt ze een geheim, dat alles kan veranderen.

The Hundred Code


Tommy Conley krijgt in de Zweedse detective The Hundred Code (100 Code) vanuit New York toestemming om het politiekorps van Stockholm te helpen. Wat is het motief achter de dood aangetroffen jonge, blonde vrouwen?

The Protectors


Het Deense PET is verantwoordelijk voor persoonlijke bescherming. Ze werken in de Deense misdaadserie The Protectors (Livvagterne) vooral voor politici en de koninklijke familie. Tegelijkertijd hebben ze te maken met persoonlijke, soms etnische gerelateerde zorgen en relatieproblemen thuis.

Conspiracy Of Silence


Wist je dat in de Scandinavische misdaadserie Conspiracy Of Silence Halina Reijn een rol speelt? Wapenhandel-specialist Robert Kastell keert na 30 jaar gefrustreerd terug in Zweden. Hij wil bewijzen dat dit land geen schone handen heeft, maar niet iedereen zit daar op te wachten.

Norskov


Tom Noack keert in deze Deense misdaadserie terug naar Norskov om daar in stad een drugsmisdaad op te ruimen, maar hij raakt er al snel persoonlijk bij betrokken.

Deep Cover


Terroristen proberen in de Noorse misdaadserie Deep Cover (Kodenavn Hunter) de vrede in Noorwegen te verstoren. Vergeleken met andere Scandinavische series heeft deze thriller meer intense actie en meerdere plotwendingen.

The Team


Een Europees onderzoeksteam onderzoekt in de Deense serie The Team georganiseerde misdaad over de grenzen in Europa. Het gaat dan vooral over belastingfraude en prostitutie.

Verdict Revised


Markus Haglund is in de Zweedse misdaadserie Oskyldigt Dömd (Verdict Revised) is een crime-professor die houdt van drank, spraakmakende verhoudingen en ongehoorzaamheid.

The Cliff


Een misdaadonderzoeker gaat in de Ijslandse misdaad The Cliff een politievrouw helpen. Samen proberen ze in deze serie een mysterieus incident in de gemeenschap op te lossen.

Arne Dahl


De Zweedse serie Arne Dahl toont een reeks van brutale moorden op Poolse vrouwen die zich in Zweden verbergen. De slachtoffers blijken in deze misdaadserie hoofdgetuigen te zijn in een grote zaak tegen de Poolse maffia.

Mammon


Een journalist betaalt in de Noorse serie Mammon een hoge prijs voor het onthullen van een fraude bij een multinational. Zijn relaties en carrière komen in deze misdaadserie onder druk te staan.

Stella Blómkvist


Advocate Stella Blómkvist wordt in deze donkere Ijslandse misdaad thriller ingehuurd om verdachte te verdedigen. In deze 18+ serie maak je al snel kennis met een sexy en geslepen vrouw, die een wild leven en donker verleden heeft.

Tellus


De Finse milieugroep genaamd Tellus gebruikt onder leiding van Eevi Forsman steeds meer radicale methoden om “de aarde te redden”. Ze worden in deze Finse misdaadserie in de gaten gehouden door Taneli Lokka, een ervaren politie-detective met een eigen kijk op de zaak.

Dit waren de beste misdaadseries. Laat hieronder een bericht achter als je favoriete crime-serie ontbreekt of ga terug naar het menu.

6 + 6 =