Top 40 Nederlandse films

Hier vind je de 40 beste Nederlandse films om in 2020 te kijken, volgens TVserieVergelijker.​

De bekendste genres komen aan bod. Welke films hebben zich bewezen?

Kom nu hieronder meer te weten over dé topfilms uit Nederland.

De Libi


Drie tieners proberen in deze 2019 film in de meest exclusieve nachtclub van Amsterdam te komen. Onderweg ontdekken zij veel over zichzelf, elkaar en het leven.

God Only Knows


In God Only Knows zien we twee totaal verschillende zussen die hun overspannen broer willen helpen. De spanningen lopen in deze tragikomedie al snel op. Ondanks de hechte band plakken ze elkaar soms liever achter het behang.

Nocturne


Een jonge regiseur is zo onzeker over zijn debuutfilm dat realiteit en fictie hebben ernstig in de war brengen. Nocturne is een on-Hollandse donkere film.

Baantjer: Het Begin


Met Baantjer: Het Begin kwam er in 2019 een luchtige detectivefilm uit. Jurre de Cock moet een gevaarlijk complot tegen het koningshuis zien op te lossen. Dat valt in het roerige Amsterdam van 1980 nog niet mee. Maar gelukkig staat hij er niet altijd alleen voor.

Niemand In De Stad


In het Nederlands drama Niemand In De Stad groeien drie studenten zonder zorgen op in Amsterdam. Hun kijk op het leven verandert snel zodra één van hen zijn vader verliest. Is deze gedragsverandering tijdelijk of onomkeerbaar?

De Dirigent


In De Dirigent probeert Antonia Brico tijdens de jaren 20 in Amerika dirigent te worden. Als vrouw wordt ze echter niet zo serieus genomen en krijgt ze de nodige weerstand. Maar moedig zet ze door. Komt haar droom uit of bepaalt haar lot anders?

Bankier Van Het Verzet


Bankier van het Verzet hoort bij de beste Hollanders films van 2018. Barry Atsma speelt in dit oorlog’s drama Walraven van Hall, een moedige bankier die de Nederlandse Bank voor een goed doel wil oplichten.

Vechtmeisje


Bo is in Vechtmeisje een temperamentvol kickbokstalent. Haar karakter wordt versterkt door de vechtscheiding van ouders. Toch moet ze leren haar emoties onder controle te krijgen. Maar lukt haar dat op twaalfjarige leeftijd?

De Matchmaker


Met De Matchmaker krijg je een leuke Nederlandse film over een slimme fotograaf. Chris probeert, niet geheel zonder eigenbelang, de perfecte man voor zijn alleenstaande moeder vinden.

Dorst


Dorst gaat over een chaotische jonge vrouw Coco, die een dubieuze verhouding heeft met de veel oudere Hans. Haar leven lijkt stuurloos, tot ze ontdekt dat haar moeder ernstig ziek is.

Mannen Van Mars


In de grappige Nederlandse comedy Mannen van Mars willen drie schoolvrienden oude tijden doen herleven. Maar is 40 wel echt het nieuwe 20? Alle mannen worden knapper en succesvoller naarmate ze ouder worden, toch?

Het Leven Is Vurrukkulluk


De leuke romantische komedie Het Leven is Vurrukkulluk gaat over verlangens en liefde. De beste vrienden Mees en Boelie hebben zichzelf aardig onder controle, tot de knappe en ongrijpbare vrouw Panda verschijnt.

Brimstone


De duistere film Brimstone bevat Nederlandse en buitenlandse acteurs. Zodra een nieuwe dominee de preekstoel beklimt, beseft Liz dat zij en haar familie in lastige situaties terecht gaan komen.

Tulipani


De goede Nederlandse komediefilm Tulipani: Liefde, Eer en Een Fiets begint met de overstromingen van 1953. Een dromerige boer verliest door het water zijn boerderij. Genoeg van nattigheid verhuist hij naar Italië, om daar tulpen en zijn leven tot bloei te laten komen.

Verdwijnen


In het mysterieuze drama Verdwijnen reist een ongeneeslijk zieke Nederlandse vrouw met haar gezin naar Noorwegen. Daar probeert ze in contact te komen met haar vervreemde moeder.

Huisvrouwen Bestaan Niet


In de leuke komedie Huisvrouwen Bestaan Niet proberen vrouwen hun levens in balans te brengen. Al snel zie je dat het nog niet zo makkelijk is om je privé en professionele leven perfect te combineren.

Broers


Twee broers gaan in deze gelijknamige Nederlandse film liftend van Amsterdam naar Frankrijk. In hoeverre verandert deze reis hun levens? Broers valt onder de avontuurlijke films met een vleugje drama.

Weg Van Jou


Een succesvolle stadsvrouw komt zichzelf tegen wanneer ze voor werk verplaatst wordt naar een kleine badplaats. Weet ze zich te redden in de nieuwe volkse omgeving die zó anders is dan het luxe leventje wat ze had?

Kleine Ijstijd

De Nederlandse film Kleine IJstijd draait om oude bandleden die bij elkaar komen om de as van hun overleden zanger te verstrooien. De vrouwen van middelbare leeftijd moeten echter wennen aan de onverwachte aanwezigheid van een jonge dame.

Ron Goossens: Low-Budget Stuntman


De grappige Nederlandse film Ron Goossens: Low-Budget Stuntman begint met een succesvolle amateurstunt. Ron besluit kort daarna voortaan als stuntman te leven en hij hoopt vanuit die rol de knappe actrice Bo Maertens te versieren.

Voor Elkaar Gemaakt


In de romantische komedie Voor Elkaar Gemaakt geniet Felix van het vrijgezelle bestaan. De lol wordt minder als hij na een one night stand in het ziekenhuis beland. Hoe verandert dit zijn kijk op het leven?

Alberta


In deze komische film over midlifecrisis zien we de succesvolle Freek. Samen met zijn jonge liefde Alberta vertrekt hij naar Canada, maar daar komt hij vooral zichzelf tegen.

Oude Liefde


In het Nederlands drama Oude Liefde krijgt een gescheiden stel te maken met het overlijden van hun zoon. Ton en Fransje zoeken troost bij elkaar, dat brengt meer in beweging dan ze vooraf hadden gedacht.

Monk


In de tragikomische Nederlandse film Monk gaat een tiener met zijn eigenaardige vader, Spaanse moeder en zus op roadtrip. Ze gaan naar Spanje om daar de ernstig zieke broer van Maria te bezoeken.

Het Verlangen


In de komische Nederlandse 2017 film Het Verlangen speelt Chantal Janzen de aantrekkelijke vrouw Brigitte. Ze wordt door twee mannen benaderd om op een boeken kaft als schrijfster voor te doen. Dit om de verkoop te stimuleren.

Bella Donna’s


De Nederlandse 2017 film Bella Donna’s gaat over het vinden van ware liefde. Na de dood van hun beste vriend besluiten drie jonge vrouwen ‘true love’ bovenaan aan de bucketlist te zetten.

Riphagen


De Nederlandse oorlogsfilm Riphagen gaat over de gemene dief Dries. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vult hij zijn zakken door waardevolle spullen van onschuldige Joden te stelen. Maar komt hij hier mee weg?

Tonio


Liefhebbers van Nederlandse dramafilms kijken graag naar Tonio. Nadat deze 21-jarige student sterft in een verkeersongeval, moeten zijn ouders zien om te gaan met het verlies van hun enige kind.

Waterboys


De sterke Nederlandse film Waterboys gaat over de moeizame relatie tussen ouder en kind. Een schrijver hoopt tijdens een publiciteitsreis naar Schotland de zwakke band met zijn zoon te verbeteren, maar lukt dat?

Waldstille


Ben voelt zich in dit Nederlands 2016 drama schuldig voor de dood van zijn vriendin. Zodra hij terugkeert in zijn woonplaats Waldstille, probeert hij via zijn schoonfamilie in contact te komen met zijn dochter.

Layla M.


De heftige drama Layla M. gaat over een geïrriteerde tiener die opgroeit in Amsterdam en zich aansluit bij een jonge groep moslims. Hoe gaat ze daar met alle emoties, opvattingen en invloeden om?

De Zevende Hemel


Maria Rossi heeft in het drama De Zevende Hemel een prachtig Italiaans restaurant. Na wat onverwachte wendingen in haar leven probeert ze haar familie voor één keer bij elkaar te krijgen, maar dat valt nog niet mee.

Adios Amigos


De vermakelijke Nederlandse komediefilm Adios Amigos gaat over drie gehandicapten vrienden die samen naar Spanje gaan. In Salou hopen ze leuke vrouwen te ontmoeten, maar dat blijkt niet zo makkelijk als gedacht.

De Helleveeg


In de tragikomische film De Helleveeg lijdt tante Tiny aan smetvrees. Ze noemen haar daarom plagend Tientje Poets. Neef Albert probeert haar een spiegel voor te houden, met alle gevolgen van dien.

Hart Beat


In de Nederlandse tienerfilm Hart Beat was muziek ooit belangrijk voor de verlegen Zoë. Dat veranderde toen haar vader vertrok. Een toevallige ontmoeting met superster Mik komt dan ineens op het juiste moment.

Of Ik Gek Ben


De tragikomedie Of Ik Gek Ben gaat over een succesvolle jonge kunstenaar die door drugs in de problemen raakt. Onder invloed zou hij betrokken zijn geraakt bij een misdaad, maar wat doe je als je van niks weet?

Een Echte Vermeer


In de romantische Nederlandse film Een Echte Vermeer speelt Jeroen Spitzenberger de talentvolle schilder Han van Meegeren. In de jaren 20 ontmoet hij actrice Jólanka Lakatos. Weet hij zijn werk en gevoelsleven nog goed te combineren?

Renesse


In de komische Nederlandse film Renesse gaan vier tieners naar de bekende badplaats. Officieel doen ze dat om de as van één van de opa’s te verstrooien, maar ‘toevallig’ lopen er ook knappe meiden rond.

Soof 2


In de vrolijke Nederlandse 2016 komedie Soof 2 gaat het leven door, ondanks een gestrand huwelijk. Lukt het de sympathieke Soof om op haar onhandige, maar vermakelijke manier van leven weer gelukkig te worden?

Trots & Verlangen


De regisseur van Gooische Vrouwen heeft met Bouquetreeks De Film: Trots & Verlangen goed werk geleverd. Een geslepen vrouw wil voor zakelijk gewin een man verleiden, maar dan komt er ineens echte liefde in het spel.

Fataal


In Fataal volg je jonge ondernemer Milaan. Nadat hij in zijn club slachtoffer wordt van zinloos geweld, wordt hij depressief. Lukt het hem om dit drama fysiek en mentaal te boven te komen?

Knielen Op Een Bed Violen


In de Nederlandse dramafilm Knielen Op Een Bed Violen volg je in oude tijden het liefdesverhaal over Hans en Margje. Gaandeweg gaat het geloof een grotere rol in hun levens spelen, wat voor spanningen zorgt.

Onze Jongens


Kijk je graag naar mannen? Dan wil je Nederlandse films als Onze Jongens niet missen. Vijf bouwvakkers proberen met een mannelijke striptease-act succes te boeken. Uiteraard gaat dit niet zo makkelijk als ze dachten.

Hartenstrijd


In de romantische komedie Hartenstrijd wordt kat en muis gespeeld. De knappe politieagente Tina en een bareigenaar draaien om elkaar heen in de hoop op een beter liefdesleven.

Fissa


De Nederlandse versie van Project X heet Fissa. In deze grappige film besluiten een paar vrienden in Amsterdam een feestje te geven. Het zal je niet verbazen dat het feestvieren aardig uit de hand loopt.

Familieweekend


De Nederlandse komedie Familieweekend gaat over een rijke weduwnaar die met groot nieuws komt. Het bericht dat hij gaat trouwen met een 30 jaar jongere vrouw valt niet bij alle kinderen even goed.

Ontbrak er bij de beste Nederlandse films een topper? Laat het ons dan weten.

6 + 3 =