Films en seriesFilms en series

Top 50 Nederlandse films

Hier vind je 50 populaire Nederlandse films om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste Holland’ overzicht ontdek je komedie en drama.

Kom nu hieronder meer te weten over deze top films uit Nederland.

Inhoudsopgave

Nederlandse komediefilms

Groeten Van Gerri


In corona tijd zet de wat naïeve leraar Gerri van Vlokhoven (Frank Lammers) zichzelf in een onderbroek online. Zijn verschijning brengt heel wat teweeg maar het lijkt niet helemaal het soort aandacht te brengen waar hij op hoopte.

De Beentjes Van Sint-Hildegard


Jan (Herman Finkers) zit al 35 jaar onder de plak en vindt het tijd daar wat aan te doen. Zijn dochter Liesbeth is bij haar jaloerse vriend niet veel beter af. Maar hoe verander je vastgeroeste relaties zonder je liefde te verliezen?

Wat Is Dan Liefde


Echtscheidingen zijn voor advocaat Gijs vooral een lucratieve zaak waar goed geld mee te verdienen is. Zijn sociale vrouwelijke collega Cato vindt liefde waardevoller. Dit leidt tot spanning wanneer beide voor één promotie gaan.

De Liefhebbers


Relaties binnen de tragikomische familie Liehebber komen onder druk te staan wanneer blijkt dat alle kinderen hun vaders ziekte hebben achtergehouden. Lukt het om nader tot elkaar te komen of raakt iedereen verder vervreemd?

Mi Vida


Nu ze haar kapsalon verkocht heeft besluit Lou dat de tijd rijp is om een oude droom te vervullen. Zo besluit ze een grote stap te zetten en te verhuizen naar Cádiz. Maar net voor ze wil gaan komt haar zwangere dochter Barbara langs.

Huisvrouwen Bestaan Niet 2


In dit komische vervolgdeel zoeken Loes, Gijsje en Marjolein antwoorden op levensvragen die nu spelen. Het valt ze niet mee een balans te vinden tussen eigen verwachtingen enerzijds en sociale verplichtingen inlossen anderzijds.

Bumperkleef


Terwijl hij te laat met zijn gezin vertrokken is naar zijn ouders begint Hans onderweg ongeduldig te bumperkleven. Een ruzie is geboren waardoor dit kleine incident vermakelijk en soms eng uit de hand loopt en leidt tot chaos.

Single 39


Monique (39) weet haar carrière goed te plannen, maar dat lijkt ten koste te gaan van de liefde. Weet een nieuwe buurman haar liefdesleven weer op de rails te krijgen?

De Libi


Drie tieners proberen in deze komische film in de meest exclusieve nachtclub van Amsterdam te komen. Onderweg ontdekken zij veel over zichzelf, elkaar en het leven.

De Matchmaker


Met De Matchmaker krijg je een leuke Nederlandse film over een slimme fotograaf. Chris probeert, niet geheel zonder eigenbelang, de perfecte man voor zijn alleenstaande moeder vinden.

Dorst


Dorst gaat over een chaotische jonge vrouw Coco, die een dubieuze verhouding heeft met de veel oudere Hans. Haar leven lijkt stuurloos, tot ze ontdekt dat haar moeder ernstig ziek is.

Mannen Van Mars


In Mannen van Mars willen drie schoolvrienden oude tijden doen herleven. Maar is 40 wel echt het nieuwe 20? Alle mannen worden knapper en succesvoller naarmate ze ouder worden, toch?

Tulipani


De komediefilm Tulipani: Liefde, Eer en Een Fiets begint met de overstromingen van 1953. Een dromerige boer verliest door het water zijn boerderij. Genoeg van nattigheid verhuist hij naar Italië, om daar tulpen en zijn leven tot bloei te laten komen.

Huisvrouwen Bestaan Niet


In Huisvrouwen Bestaan Niet proberen vrouwen hun levens in balans te brengen. Al snel zie je dat het nog niet zo makkelijk is om je privé en professionele leven perfect te combineren.

Weg Van Jou


Een succesvolle stadsvrouw komt zichzelf tegen wanneer ze voor werk verplaatst wordt naar een kleine badplaats. Weet ze zich te redden in de nieuwe volkse omgeving die zó anders is dan het luxe leventje wat ze had?

Kleine Ijstijd

De Nederlandse film Kleine IJstijd draait om oude bandleden die bij elkaar komen om de as van hun overleden zanger te verstrooien. De vrouwen van middelbare leeftijd moeten echter wennen aan de onverwachte aanwezigheid van een jonge dame.

Voor Elkaar Gemaakt


In de romantische komedie Voor Elkaar Gemaakt geniet Felix van het vrijgezelle bestaan. De lol wordt minder als hij na een one night stand in het ziekenhuis beland. Hoe verandert dit zijn kijk op het leven?

Ron Goossens: Low-Budget Stuntman


De grappige film Ron Goossens: Low-Budget Stuntman begint met een succesvolle amateurstunt. Ron besluit kort daarna voortaan als stuntman te leven en hij hoopt vanuit die rol de knappe actrice Bo Maertens te versieren.

Alberta


In deze komische film over midlifecrisis zien we de succesvolle Freek. Samen met zijn jonge liefde Alberta vertrekt hij naar Canada, maar daar komt hij vooral zichzelf tegen.

Monk


In hettragikomische Monk gaat een tiener met zijn eigenaardige vader, Spaanse moeder en zus op roadtrip. Ze gaan naar Spanje om daar de ernstig zieke broer van Maria te bezoeken.

Het Verlangen


In de Het Verlangen speelt Chantal Janzen de aantrekkelijke vrouw Brigitte. Ze wordt door twee mannen benaderd om op een boeken kaft als schrijfster voor te doen. Dit om de verkoop te stimuleren.

Bella Donna’s


Bella Donna’s gaat simpelweg over het vinden van ware liefde. Na de dood van hun beste vriend besluiten drie jonge vrouwen true love bovenaan de bucketlist te zetten.

Waterboys


De onderhoudende film Waterboys gaat over de moeizame relatie tussen ouder en kind. Een schrijver hoopt tijdens een publiciteitsreis naar Schotland de zwakke band met zijn zoon te verbeteren, maar lukt dat?

De Helleveeg


In de tragikomische film De Helleveeg lijdt tante Tiny aan smetvrees. Ze noemen haar daarom plagend Tientje Poets. Neef Albert probeert haar een spiegel voor te houden, met alle gevolgen van dien.

Adios Amigos


De vermakelijke komediefilm Adios Amigos gaat over drie gehandicapten vrienden die samen naar Spanje gaan. In Salou hopen ze leuke vrouwen te ontmoeten, maar dat blijkt niet zo makkelijk als gedacht.

Hart Beat


In de Nederlandse tienerfilm Hart Beat was muziek ooit belangrijk voor de verlegen Zoë. Dat veranderde toen haar vader vertrok. Een toevallige ontmoeting met superster Mik komt dan ineens op het juiste moment.

Nederlandse dramafilms

I Don’t Wanna Dance


De ambitieuze danser Joey wordt geremd door zijn destructieve moeder. Lukt het deze tiener om er toch voor zijn familie te zijn zonder dat dit ten koste gaat van zijn passie en kansen?

De Oost


Soldaat Johan probeert met zijn kameraden te voorkomen dat Indonesië onafhankelijkheid wordt. Maar naarmate de strijd is verhard begint zijn geweten op te spelen. Kan hij zijn meedogenloze geweld nog langer rechtvaardigen?

Goud


Turner Timo en zijn gehandicapte vader Ward werken aan een missie: Olympisch goud winnen. Naarmate fysiotherapeute Irene meer in zijn hoofd komt te zitten ontstaan twijfels. Welk gevoel krijgt de overhand en waar wil hij echt voor gaan?

Kapsalon Romy


Kapster Stine past ondanks haar Alzheimer op haar kleinkind Romy. Deze kleine meid vindt dat niet leuk zo vaak in haar kapsalon te moeten zijn, tot ze merkt dat ze steeds meer van waarde kan zijn voor haar struggelende oma.

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess


Bij deze familiefilm volg je de onzekere jongen Sam, die tijdens vakantie op Terschelling zichzelf wil trainen in het alleen zijn. Maar door een ontmoeting met de voorspelbare Tess begint hij te twijfelen over zijn solo voornemens.

God Only Knows


Twee zussen proberen goed bedoeld hun overspannen broer te helpen. Door oplopende spanningen plakken ze elkaar echter liever achter het behang. In deze tragikomedie voert leedvermaak duidelijk de boventoon.

April, May En June


De dochters April, May en June worden door hun moeder gevraagd langs te komen omdat ze bijna stervende is. Als wens heeft ze dat haar zoon Jan voortaan door één van hen verzorgd wordt, maar wie moet dat gaan doen?

De Belofte Van Pisa


Deze romanverfilming gaat over Samir, een talentvolle muzikant maar de enige op de muziekacademie met een Marokkaanse achtergrond. Terwijl zijn broer gevangen zit probeert hij voor zijn succes te gaan en te slagen in Amsterdam.

Penoza: The Final Chapter


In Canada weet niemand drugscrimineel Carmen te vinden en haar dochters wonen op veilige afstand in Amsterdam. Toch verlaat ze haar veilige nest om iemand te helpen. Met alle gevolgen van dien wordt ze weer zichtbaar.

Nocturne


Een jonge regisseur is zo onzeker over zijn debuutfilm dat realiteit en fictie hebben ernstig in de war brengen. Nocturne is een on-Hollandse donkere film.

Baantjer: Het Begin


Met Baantjer: Het Begin kwam er in 2019 een luchtige detectivefilm uit. Jurre de Cock moet een gevaarlijk complot tegen het koningshuis zien op te lossen. Dat valt in het roerige Amsterdam van 1980 nog niet mee. Maar gelukkig staat hij er niet altijd alleen voor.

Retrospekt


Huiselijk geweld is een thema in dit psychologische Nederlandse drama. Ondanks dat Mette (geacteerd door Circé Lethem) nauwelijks kan praten en deels verlamd is weet ze in het revalidatiecentrum precies wat er gaande is.

Instinct


Wanneer psychologe Nicoline bij een tbs-kliniek gaat werken krijgt ze te maken met Idris. Hij mag ondanks zijn anti-sociale en narcistische trekjes misschien op verlof gaan maar zij begint te twijfelen of zijn getoonde ontwikkeling oprecht is.

Niemand In De Stad


In het Nederlands drama Niemand In De Stad groeien drie studenten zonder zorgen op in Amsterdam. Hun kijk op het leven verandert snel zodra één van hen zijn vader verliest. Is deze gedragsverandering tijdelijk of onomkeerbaar?

De Dirigent


In De Dirigent probeert Antonia Brico tijdens de jaren 20 in Amerika dirigent te worden. Als vrouw wordt ze echter niet zo serieus genomen en krijgt ze de nodige weerstand. Maar moedig zet ze door. Komt haar droom uit of bepaalt haar lot anders?

Bankier Van Het Verzet


Bankier van het Verzet hoort bij de beste Hollanders films van 2018. Barry Atsma speelt in dit oorlog’s drama Walraven van Hall, een moedige bankier die de Nederlandse Bank voor een goed doel wil oplichten.

Vechtmeisje


Bo is in Vechtmeisje een temperamentvol kickbokstalent. Haar karakter wordt versterkt door de vechtscheiding van ouders. Toch moet ze leren haar emoties onder controle te krijgen. Maar lukt haar dat op twaalfjarige leeftijd?

Brimstone


De duistere film Brimstone bevat Nederlandse en buitenlandse acteurs. Zodra een nieuwe dominee de preekstoel beklimt, beseft Liz dat zij en haar familie in lastige situaties terecht gaan komen.

Verdwijnen


In het mysterieuze drama Verdwijnen reist een ongeneeslijk zieke Nederlandse vrouw met haar gezin naar Noorwegen. Daar probeert ze in contact te komen met haar vervreemde moeder.

Broers


Twee broers gaan in deze gelijknamige Nederlandse film liftend van Amsterdam naar Frankrijk. In hoeverre verandert deze reis hun levens? Broers valt onder de avontuurlijke films met een vleugje drama.

Riphagen


De Nederlandse oorlogsfilm Riphagen gaat over de gemene dief Dries. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vult hij zijn zakken door waardevolle spullen van onschuldige Joden te stelen. Maar komt hij hier mee weg?

Tonio


Liefhebbers van Nederlandse dramafilms kijken graag naar Tonio. Nadat deze 21-jarige student sterft in een verkeersongeval, moeten zijn ouders zien om te gaan met het verlies van hun enige kind.

Waldstille


Ben voelt zich in dit drama schuldig voor de dood van zijn vriendin. Zodra hij terugkeert in zijn woonplaats Waldstille, probeert hij via zijn schoonfamilie in contact te komen met zijn dochter.

Layla M.


De heftige drama Layla M. gaat over een geïrriteerde tiener die opgroeit in Amsterdam en zich aansluit bij een jonge groep moslims. Hoe gaat ze daar met alle emoties, opvattingen en invloeden om?

Heb je een goede Nederlandse film gevonden? Laat anders een bericht achter als een topfilm uit Nederland ontbrak. Meer plezier kan je vinden bij kerstfilms of door in het menu andere categorieën te bekijken.

1 + 2 =