Top 60 Nederlandse series

Hier vind je de 60 beste Nederlandse series om in 2020 te kijken, volgens TVserieVergelijker.​

Het eerste genre in deze lijst is detective, daarna volgt misdaad, komedie en drama.

Kom nu hieronder meer te weten over dé topseries uit Nederland.

Nederlandse detective series

Flikken Maastricht


Flikken Maastricht is een goede Nederlandse detective serie. Op spannende maar ook komische wijze worden zaken opgelost. In 2014 kreeg het zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Flikken Rotterdam


Flikken Rotterdam is een leuke spin-off van de detective serie Flikken Maastricht. In dit drama zie je hoe een team van mensen zaken op vermakelijke wijze oplossen.

Grenslanders


Grenslanders gaat over een mysterie in een grensgebied tussen Nederland en België. Een meisje wordt in deze thriller gevonden maar wat is haar identiteit?

Moordvrouw


Wendy van Dijk is op dreef in de Nederlandse detective Moordvrouw. Fenna Kremer krijgt bij het Friese politiekorps niet zonder reden de naam ‘moordvrouw’.

De Jacht


De Jacht is een Nederlandse thriller serie en tegenhanger van het Deense Den Som Dræber. Je volgt de jonge maar slimme Lea Smid die een politieonderzoeken graag op haar eigenzinnige wijze uitvoert.

Bureau Raampoort


Bureau Raampoort is een oude Nederlandse serie. Na een jaar afwezigheid probeert detective Peter van Opperdoes een moordzaak op te lossen. Deze mini-serie is bedacht door de makers van Penoza.

Noord Zuid


Noord Zuid hoort bij de oude oude Nederlandse series van de KRO. Je ziet in deze detective de rauwe kanten van Amsterdam-Noord en het rijkere Amsterdam-Zuid.

Nederlandse misdaadseries

Penoza


Tot de beste Nederlandse series mogen we de misdaad Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

Smeris


Een leuke Nederlandse misdaadserie met Jeroen van Koningsbrugge is Smeris. Je aan de regels houden leidt ook in 2018 niet altijd tot een oplossing.

LOIS


In de spannende serie LOIS speelt Noortje Herlaar de rol van rechercheur Lois Elzinga. In Alkmaar weet ze bij de politie lastige zaken op te lossen, tot privé geheimen haar werk moeilijk maken.

Hollands Hoop


In de Nederlandse misdaad Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

Suspects


Jeroen Spitzenberger en Carly Wijs spelen vermakelijk in de Nederlandse misdaadserie Suspects. Het is een Remake van het Engelse Suspect.

Nederlandse komedie series

De Luizenmoeder


Alleenstaande moeder Hannah is in deze komedie vastberaden om haar leven terug op het goede spoor te krijgen. Maar in De Luizenmoeder krijgt ze op de school van dochter Floor al snel last van regels en voorschriften. In 2019 kwam seizoen 2 uit.

De Mannen Van Dokter Anne


De Mannen Van Dokter Anne is een Nederlandse comedy serie over Anna, die een week voor haar huwelijk haar vriend betrapt met een ander.

Dokter Tinus


Het Nederlands drama Dokter Tinus is niet voor iedereen geschikt. Een succesvolle vaatchirurg gaat werken op het platteland. Maar dat valt nog niet mee.

Soof: Een Nieuw Begin


Inmiddels officieel gescheiden proberen Sophie en Kasper hun nieuwe levens te leiden. Maar het dagelijkse leven gaat in de Nederlandse comedy serie Soof: Een Nieuw Begin gewoon door met dezelfde uitdagingen, een tienerdochter en dates.

Divorce


Divorce is een leuke romantische komedie en drama serie. Drie mannen zitten in een scheiding. Ze gaan samenwonen en hun levens op orde zetten, tenminste dat was de bedoeling.

Jeuk


Jeuk is een ongewone Nederlandse comedy serie. Het is gebaseerd op een Deens script. Al improviserend komen Acda en Heerschop in en uit situaties.

Tessa


Tessa is een docente, maar ze houdt niet van autoriteit. Ze doet zich deze Nederlandse komedie groot voor maar al snel blijkt dat ze maar een klein hartje heeft.

Danni Lowinski


Danni Lowinski hoort bij de betere Nederlandse comedy series. Een advocate komt niet aan de bak. Al improviserend vindt ze een oplossing.

Missie Aarde


Missie Aarde is een komische sciencefiction serie. Het neemt je mee naar 2063, in dat jaar kan alleen Nederland zich nog beschermen tegen extreem hoog water.

Gouden Bergen


Gouden Bergen is een Nederlandse comedy uit 2015. Het volgt de gebeurtenissen in het rijke dorp Bergen. Er is één zeker, er gaat weinig goed in Gouden Bergen.

Schaep Ahoy


Schaep Ahoy hoort bij de flauwe Nederlandse comedy series. Kootje en Door gaan op vakantie. Hun vrienden kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Volgens Robert


Volgens Robert hoort bij de oude Nederlandse series en is een dramatische komedie. Je ziet er hoe een huisarts zijn midlifecrisis probeert te overwinnen.

Lieve Liza


De redacteur van een voetblad, Mark, moet in de Nederlandse comedy serie Lieve Liza zijn werkzaamheden voortzetten bij een vrouwenblad.

Kinderen Geen Bezwaar


Het alledaagse gezinsleven wordt vergroot in de Nederlandse komedie van vroeger Kinderen Geen Bezwaar. Volop herkenning?

Verliefd Op Ibiza


Verliefd Op Ibiza hoort bij de betere Nederlandse series van vroeger. In dit romantisch drama blijkt al snel dat het mythische eiland Ibiza relaties kan maken én kraken.

Nederlandse dramaseries

Oogappels


Sinds 2019 is er het vermakelijke drama Oogappels. Hierin staat puberstress en ouderleed centraal. Vier uiteenlopende gezinnen worstelen ieder op hun eigen manier met de opvoeding van de kids. Ouders willen kinderen geen druk opleggen maar ze moeten natuurlijk wel presteren.

Stanley H.


Jeroen Spitzenberger speelt in deze docuserie de beruchte Stanley Hillis. Gebaseerd op het waargebeurde criminele verleden van Stanley H.

Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen


Een oude man blikt, vanuit een verpleeghuis in Amsterdam, met zijn dagboek terug op komische en tragische gebeurtenissen. Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen is een nieuwe Nederlandse drama met humor.

Klem


Barry Atsma en Georgina Verbaan schitteren in het Nederlandse drama Klem. Hugo kan als alleenstaande vader van twee dochters zijn privéleven steeds moeilijker geheim houden.

Ik Weet Wie Je Bent


Daan Schuurmans komt in het psychologische drama Ik Weet Wie Je Bent in de problemen. Als bekende advocaat wordt hij verdacht zijn nicht te hebben vermoord. Als reactie claimt hij geheugenverlies te hebben, maar komt hij daarmee weg?

Zuidas


In het Nederlandse 2018 drama Zuidas zie je afgestudeerde rechtenstudente Sabia. Zij start als advocaat-trainee bij een prestigieus advocatenkantoor. Onder leiding van Christine en Rudolf komt ze te werken in harde macht- en statusgevoelige wereld.

Van God Los


Van God Los is een spannende Nederlandse thriller serie om te volgen. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De uitvoering is met een knipoog.

De 12 Van Oldenheim


In de Nederlandse thriller De 12 Van Oldenheim is spannend om te volgen en gaat over vermissingen. Het Dorpje Oldenheim blijkt namelijk minder vredig dan gedacht.

Vechtershart


Dit is een onderhoudend Nederlands drama met Waldemar Torenstra als kickbokser. In 2016 werd Vechtershart uitgebracht door NPO. Nick probeert na vier jaar strafgevangenis weer kickbokskampioen te worden.

Meisje Van Plezier


Misschien wel de meest besproken Nederlandse drama serie uit 2017 is Meisje van Plezier. Daar speelt Angela Schijf een rol zoals we dat haar nog niet eerder zagen doen.

Celblok H


Het Nederlandse drama Celblok H is een bewerking van de Australische serie Wentworth. Je ziet verschillende vrouwen die niet zonder reden in de vrouwengevangenis zitten.

De Maatschap


Geïnspireerd door de advocatenfamilie Moszkowicz neemt het Nederlands drama De Maatschap je mee in een juridische wereld. Pierre Bokma speelt verdienstelijk de hoofdrol.

Petticoat


De vermakelijke Nederlandse musical serie Petticoat is van zender NPO1. Tijdens de ouderwetse jaren 50 probeert Pattie zangeres te worden, maar dat gaat niet vanzelf.

Centraal Medisch Centrum


Bij het drama Centraal Medisch Centrum volg je een oude Nederlandse ziekenhuisserie. Het volgt de gebeurtenissen van de directeur en de medische staf.

A’Dam – E.V.A.


A’Dam – E.V.A. is een bijzondere Nederlandse serie. Het verhaal gaat bij dit drama over het liefdesleven van een Amsterdamse vrouw en een Zweedse man.

Nieuwe Buren


Peter en Eva kopen, in verwachting van hun eerste kind, een woning in een Vinex-wijk. Na een miskraam groeien ze in de Nederlandse dramaserie Nieuwe Buren uit elkaar en komen ze in contact met hun nieuwe buurtgenoten.

De Fractie


De Fractie is een spannende politieke drama serie. Fictieve Kamerleden proberen de politieke realiteit in Den Haag te tonen.

Heer & Meester


Heer & Meester is een Nederlandse komedie met Daan Schuurmans. Valentijn Rixtus Bentinck helpt op zijn creatieve wijze de politie met het oplossen van misdaden.

Als De Dijken Breken


Als De Dijken Breken is een EO drama serie. Een grote storm bedreigt Nederland. Is het mogelijk 4 miljoen mensen te evacueren?

Weemoedt


Een talentmanager werkt in het Hollands drama Weemoedt in de Showbizzwereld. De rol wordt gespeeld door Thijs Römer. Hij waarschuwt anderen voor verleidingen en schandalen, maar hoe loopt zijn eigen leven?

La Famiglia


La Famiglia is een goede Nederlandse dramaserie. Binnen een Nederlands-Italiaanse familie zijn er niet alleen maar cultuurverschillen, ook blijken er geheimen.

Vlucht HS13


Vlucht HS13 hoorde in 2016 bij de nieuwe Nederlandse series met daarin een mooie rol voor Katja Schuurman. Ze speelt in deze thriller de succesvolle zakenvrouw Liv, die een drama te verwerken krijgt wanneer het vliegtuig van haar man Simon neerstort.

Land Van Lubbers


Land Van Lubbers is 4-delige historische dramaserie met Huub Stapel. De serie neemt ons mee naar de politieke tijd van Ruud Lubbers in de jaren 70.

Overspel


Overspel is een spannend Nederlands drama met Sylvia Hoeks. Iris Hoegaarde speelt overspel met een advocaat, maar daar blijft het niet bij.

Bagels & Bubbels


Bagels & Bubbels is een leuke romantische comedy met Bracha van Doesburg. De bekende superster Noa ontmoet een gewone maar knappe bakkersjongen Rick. Het blijft niet bij bagels bakken.

Ramses


Dit Nederlandse drama volgt het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy. Te zien is dat Ramses zich graag bezig houdt met toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen. Tegenwoordig niet meer op Netflix te zien.

Bloedverwanten


Bennie de Winter komt in het romantisch drama Bloedverwanten te overlijden. Zijn bedrijf gaat vervolgens over naar zijn dochter Esther, maar gaat dat wel goed?

Johan: Logisch Is Anders


Een oude Nederlandse serie is Johan: logisch is anders. Dit drama gaat natuurlijk over het voetballeven van Johan Cruijff. De tv serie is zowel fictie als een eerbetoon aan de voetballer.

Feuten


De ontgroening van studenten loopt in het romantische drama Feuten soms aardig uit de hand. Maar dat is in deze Nederlandse serie van vroeger soms nodig om geaccepteerd te worden.

De Prooi


In de VARA drama Prooi volg je de opkomst en ondergang van de Nederlandse ABN-Amro Bank. In die tijd onder leiding van directeur Groenink.

Bellicher


Het leven van Michael Bellicher verandert in een hel zodra zijn naam betrokken raakt bij misdaden. Een mysterieuze man blijkt de boosdoener in deze Nederlandse thriller en is een gevaar voor zijn leven.

De Ontmaskering Van De Vastgoedfraude


De Ontmaskering Van De Vastgoedfraude is een Hollands drama en gebaseerd op het boek van Vasco van der Boom. Het spannende verhaal gaat over een waargebeurde vastgoedfraude.

Freddy


Een leuke Nederlandse dramaserie om te volgen is Freddy, Leven In De Brouwerij. Deze over het bewogen leven van bierbrouwer en zakenman Freddy Heineken. Sinds 2019 niet meer te zien op Netflix.

Love Hurts


In Love Hurts (Verlaten Vrouwen) krijg je de verhalen van relatietherapeute Sarah van Asperen is. Zij vertelt in dit Nederlands drama de aangrijpende verhalen van haar cliënten.

Dit waren de beste Nederlandse series. Laat hieronder een bericht achter als je favoriet uit Holland ontbreekt of ga terug naar het menu.

1 + 7 =