Nederlandse Series

De beste Nederlandse series zijn te verdelen over twee genres.

Welke?

In drama en misdaad.

Probeer een nieuwe Nederlandse tv serie en ontdek je Hollandse favoriet.

Nederlandse series Netflix

Ramses

Je volgt op Netflix het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy. Te zien is dat Ramses zich graag bezig houdt met toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen.

 

Freddy, Leven In De Brouwerij (Freddy Heineken)

In Freddy, Leven In De Brouwerij volg je op Netflix het bewogen leven van de bierbrouwer en zakenman Freddy Heineken.

 

Nederlandse series 2017

Meisje van Plezier

Angela Schijf laat in de veel besproken Nederlandse serie Meisje van Plezier een kant zien die we nog niet eerder zagen.

 

De Maatschap

Geïnspireerd door de advocatenfamilie Moszkowicz neemt De Maatschap je mee in een juridische wereld. Pierre Bokma speelt verdienstelijk de hoofdrol.

 

De Mannentester

Zoek je een serie over een femme fatale? Dan zit je bij De Mannentester goed. Een verleidster laat zich als mannentester inhuren. Lukt het haar de mannen naar haar hand te zetten?

 

Suspects

Jeroen Spitzenberger en Carly Wijs spelen vermakelijk in Suspects. Het is een Remake van het Engelse Suspect.

 

Moordvrouw

Wendy van Dijk is op dreef in de politieserie Moordvrouw. Fenna Kremer krijgt bij het Friese politiekorps niet zonder reden de naam ‘moordvrouw’.

 

Smeris

Een leuke politieserie met Jeroen van Koningsbrugge is Smeris. Je aan de regels houden leidt niet altijd tot een oplossing.

 

Vechtershart

Een onderhoudend drama met Waldemar Torenstra als kickbokser is Vechtershart. Nick probeert na vier jaar strafgevangenis weer kickbokskampioen te worden en te blijven.

 

Klem

Barry Atsma en Georgina Verbaan schitteren in Klem. Hugo kan als alleenstaande vader van twee dochters zijn privéleven steeds moeilijker geheim houden.

 

Petticoat

De musical drama Petticoat is van zender NPO1. Tijdens de ouderwetse jaren 50 probeert Pattie zangeres te worden, dat gaat niet vanzelf.

 

De 12 Van Oldenheim

In De 12 Van Oldenheim krijg je een spannende Nederlandse serie over vermissingen. Het Dorpje Oldenheim blijkt minder vredig dan gedacht.

 

Brussel

De spannende tv serie Brussel draait om de EU-top. In Brussel kun je rekenen op machtsspelletjes en politieke intriges.

 

Penoza

Tot de beste Nederlandse tv series mogen we Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

 

Celblok H

De Nederlandse dramaserie Celblok H is een bewerking van Wentworth. Je ziet verschillende vrouwen die niet zonder reden in de vrouwengevangenis zitten.

 

Odds

De detectiveserie Odds is met Tygo Gernandt en Willem Voogd. Hoewel ze tegenpolen lijken blijken ze een gouden aanwinst voor de politie.

 

Hollands Hoop

In Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

 

Dokter Tinus

De SBS6 drama Dokter Tinus is niet voor iedereen geschikt. Een succesvolle vaatchirurg gaat werken op het platteland. Maar dat valt nog niet mee.

 

Nederlandse series 2016

La Famiglia

La Famiglia is een dramaserie. Binnen een Nederlands-Italiaanse familie zijn er niet alleen maar cultuurverschillen, ook blijken er geheimen.

 

Tessa

Tessa is een docente, maar ze houdt niet van autoriteit. Ze doet zich groot voor maar ze blijkt een klein hartje te hebben.

 

Weemoedt

Een talentmanager werkt in Weemoedt in de Showbizzwereld. De rol wordt gespeeld door Thijs Römer. Hij waarschuwt anderen voor verleidingen en schandalen, maar hoe loopt zijn eigen leven?

Nieuwe Buren

Peter en Eva kopen, in verwachting van hun eerste kind, een woning in een Vinex-wijk. Na een miskraam groeien ze in de serie Nieuwe Buren uit elkaar en komen ze in contact met hun nieuwe buurtgenoten.

Missie Aarde

Missie Aarde is een komische Nederlandse tv serie. Het neemt je mee naar 2063, in dat jaar kan alleen Nederland zich nog beschermen tegen extreem hoog water.

 

Nieuwe Tijden

Nieuwe Tijden is natuurlijk een spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden. Je ziet een studenten die bezig zijn met volwassen worden. Al gaat dat minder makkelijk dan gedacht.

 

All-In Kitchen

All-In Kitchen is een Nederlandse komedie serie. De goede vrienden Tje en Hein zoeken van alles. Maar vooral een doel en vrouw in hun leven.

 

Als De Dijken Breken

Als De Dijken Breken is een EO drama serie. Een grote storm bedreigt Nederland. Is het mogelijk 4 miljoen mensen te evacueren?

 

Vlucht HS13

Vlucht HS13 is een Nederlandse serie met Katja Schuurman. Ze speelt de succesvolle zakenvrouw Liv, die een drama te verwerken krijgt wanneer het vliegtuig van haar man Simon neerstort.

 

Centraal Medisch Centrum

Bij Centraal Medisch Centrum volg je een oude Nederlandse ziekenhuisserie. Het volgt de gebeurtenissen van de directeur en de medische staf.

 

Danni Lowinski

Danni Lowinski is een Nederlandse drama en komedie serie. Een advocate komt niet aan de bak. Al improviserend vindt ze een oplossing.

De Fractie

De Fractie is een spannende politieke drama serie. Fictieve Kamerleden proberen de politieke realiteit in Den Haag te tonen.

De Zaak Menten

Bij de tv serie De Zaak Menten volg je een journalist die betrokken raakt bij de jacht op de gevaarlijke oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Zwarte Tulp

In Zwarte Tulp volg je twee familiebedrijven die een unieke zwarte tulp willen kweken. Gebeurtenissen uit het verleden vertragen het proces.

 

Icarus

Icarus is een goede zesdelige NPO serie. Elke aflevering staat in het teken van een bekende Nederlander, die maatschappelijk zijn waarde bewezen heeft.

Oude Nederlandse series

‘t Schaep Ahoy

‘t Schaep Ahoy is een wat flauwe Nederlandse komedie. Kootje en Door gaan op vakantie. Hun vrienden kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Mouna’s Keuken

Mouna’s Keuken is een leuke en pittige serie. Reken op discussies en confrontaties. Het volgt Mouna die al 30 jaar kookt.

Noord Zuid

Noord Zuid is een politieserie van de KRO. Je ziet de rauwe kanten van Amsterdam-Noord en het rijkere Amsterdam-Zuid.

Overspel

Overspel is een Nederlands thriller met Sylvia Hoeks. Iris Hoegaarde speelt overspel met een advocaat, maar daar blijft het niet bij.

Land Van Lubbers

Land Van Lubbers is 4-delige serie met Huub Stapel. De serie neemt ons mee naar de politieke tijd van Ruud Lubbers in de jaren 70.

Jeuk

Jeuk is een ongewone Hollandse serie. Het is gebaseerd op een Deens script. Al improviserend komen Acda en Heerschop in en uit situaties.

Toon

Toon is een Nederlandse komedie serie. Het staat bekend om zijn droge humor. Er spelen talentvolle maar onbekend acteurs in.

Divorce

Divorce is een leuke komedie en drama serie. Drie mannen zitten in een scheiding. Ze gaan samenwonen en hun levens op orde zetten.

Project Orpheus

Project Orpheus is een leuke Nederlandse serie. Vijf studenten proberen een experiment. Maar wat zijn de risico’s die ze lopen?

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een goede politieserie. Op spannende maar ook komische wijze worden zaken opgelost. In 2014 kreeg het zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden is nog steeds een populaire tv serie. Al jaren volgen vele Nederlanders op RTL4 deze soap.

A’dam – E.V.A.

A’dam – E.V.A. is een bijzondere serie. Het verhaal gaat over het liefdesverleden van een Amsterdamse vrouw en Zweedse man.

De Jacht


De Jacht is een misdaadserie en tegenhanger van het Deense Den Som Dræber. Je volgt de jonge maar slimme Lea Smid die een politieonderzoeken graag op haar eigenzinnige wijze uitvoert.

Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam is een leuke spin-off van Flikken Maastricht. Op NPO zie je hoe een team van mensen zaken op vermakelijke wijze oplossen.

Van God Los

Van God Los is een spannende serie om te zien. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De uitvoering is met een knipoog.

Gouden Bergen

Gouden Bergen is een Nederlandse dramaserie uit 2015. Het volgt de gebeurtenissen in het rijke dorp Bergen. Er is één zeker, er gaat weinig goed in Gouden Bergen.

De Mannen Van Dokter Anne

De Mannen Van Dokter Anne is een komische serie over Anna, die een week voor haar huwelijk haar vriend betrapt met een ander.

De Affaire

De Affaire is luchtige dramaserie over journalisten. Van werkelijke gebeurtenissen worden vrije interpretaties getoond.

Dagboek Van Een Callgirl

Dagboek Van Een Callgirl gaat over een mooie vrouw die in Amsterdam een dubbelleven leidt. Ze neemt ons mee in de wereld van de escort.

Bagels & Bubbels

Bagels & Bubbels is een leuke serie met Bracha van Doesburg. De bekende superster Noa ontmoet een gewone maar knappe bakkersjongen Rick. Het blijft niet bij bagels bakken.

Bureau Raampoort

Bureau Raampoort is een Nederlandse misdaadserie. De mini-serie is bedacht door de makers van Penoza.

Verliefd Op Ibiza

Verliefd Op Ibiza hoort bij de betere Nederlandse series van vroeger. Het mythische eiland Ibiza blijkt relaties te kunnen maken en kraken.

Heer & Meester

Heer & Meester is een komische serie met Daan Schuurmans. Valentijn Rixtus Bentinck helpt op zijn creatieve wijze de politie met het oplossen van misdaden.

Bellicher

Het leven van Michael Bellicher verandert in een hel zodra zijn naam betrokken raakt bij misdaden. Een mysterieuze man blijkt de boosdoener en is een gevaar voor zijn leven.

 

Johan: Logisch Is Anders

Een oude Nederlandse serie is Johan: logisch is anders. Het gaat natuurlijk over het voetballeven van Johan Cruijff. De tv serie is zowel  fictie als een eerbetoon aan de voetballer.

 

Bloedverwanten

Bennie de Winter kom in de serie Bloedverwanten te overlijden, zijn bedrijf gaat over naar zijn dochter Esther, maar gaat dat wel goed?

Malaika

In de Nederlandse dramaserie Malaika volg je het reilen en zeilen van personeel en patiënten in een zorgcentrum.

Volgens Robert

In de oude Nederlandse serie Volgens Robert zie je hoe een huisarts zijn midlifecrisis probeert te overwinnen.

Lieve Liza

De redacteur van een voetblad, Mark, moet in de tv serie Lieve Liza zijn werkzaamheden voortzetten bij een vrouwenblad.

Love Hurts (Verlaten Vrouwen)

In Love Hurts krijg je de verhalen van relatietherapeute Sarah van Asperen is. Zij vertelt de aangrijpende verhalen van haar cliënten.

Freddy, Leven In De Brouwerij (Freddy Heineken)

In Freddy, Leven In De Brouwerij volg je het bewogen leven van de bierbrouwer en zakenman Freddy Heineken.

 

Kinderen geen bezwaar

Het alledaagse gezinsleven wordt vergroot in de Nederlandse komedie Kinderen geen bezwaar. Volop herkenning?

De Prooi

In de VARA serie Prooi volg je de opkomst en ondergang van de Nederlandse ABN-Amro Bank onder leiding van directeur Groenink.

 

Feuten

De ontgroening van studenten loopt in de Nederlands serie van vroeger Feuten soms aardig uit de hand, maar is nodig om geaccepteerd te worden.

 

De Ontmaskering Van De Vastgoedfraude

De Ontmaskering Van De Vastgoedfraude is gebaseerd op het boek van Vasco van der Boom en gaat over een waargebeurde vastgoedfraude.

 

Naast Nederlandse series kun je meer tv series online zien.