Nederlandse Series

In deze lijst vind je de beste Nederlandse series.

De meeste zie je ook terug in het populaire drama en detective genre.

Lees verder voor de betere Hollandse tv series.

 DVD algemeen

Nederlandse series Netflix

Ramses

De beste Nederlandse serie op Netflix volgt het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy. Te zien is dat Ramses zich graag bezig houdt met toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen.

Freddy, Leven In De Brouwerij (Freddy Heineken)

Nederlandse series en Netflix is een combinatie die weinig voorkomt, toch kun je daar Freddy, Leven In De Brouwerij volgen, welke gaat over het bewogen leven van de bierbrouwer en zakenman Freddy Heineken.

Nederlandse series 2018

Fenix

In de Nederlandse misdaad Fenix zie je een georganiseerde Brabantse drugscriminaliteit. Je volgt Jara en Rens die steeds meer in de knel raken levend tussen de boven- en onderwereld.

Exportbaby

In de drama serie Exportbaby hebben Hanna en Paul tien jaar geleden Zawadi geadopteerd. Hanna twijfelt na het zien van een documentaire over de uitgevoerde adoptieprocedure. Was die, met de kennis van nu, wel legaal?

De Luizenmoeder

Alleenstaande moeder Hannah is in deze komedie vastberaden om haar leven terug op het goede spoor te krijgen. Maar in De Luizenmoeder krijgt ze op de school van dochter Floor al snel last van regels en voorschriften.

Zuidas

In het Nederlandse drama Zuidas zie je afgestudeerde rechtenstudente Sabia. Zij start als advocaat-trainee bij een prestigieus advocatenkantoor. Onder leiding van Christine en Rudolf komt ze te werken in harde macht- en statusgevoelige wereld.

Zomer In Zeeland

Sjors Mulder verhuist in het drama Zomer In Zeeland met zijn kinderen van Amsterdam naar een Zeeuws dorpje. Dochter Fenna en zoon Jurgen zien deze verandering na het overlijden van hun moeder nog niet helemaal zitten.

Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen

Een oude man blikt, vanuit een verpleeghuis in Amsterdam, met zijn dagboek terug op komische en tragische gebeurtenissen. Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen is een nieuwe Nederlandse drama serie op NPO.

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een goede politieserie. Op spannende maar ook komische wijze worden zaken opgelost. In 2014 kreeg het zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Smeris

Een leuke misdaadserie met Jeroen van Koningsbrugge is Smeris. Je aan de regels houden leidt ook in 2018 niet altijd tot een oplossing.

Klem

Barry Atsma en Georgina Verbaan schitteren in Klem. Hugo kan als alleenstaande vader van twee dochters zijn privéleven steeds moeilijker geheim houden.

Nederlandse series 2017

Soof: Een Nieuw Begin

Inmiddels officieel gescheiden proberen Sophie en Kasper hun nieuwe levens te leiden. Maar het dagelijkse leven gaat in Soof: Een Nieuw Begin gewoon door met dezelfde uitdagingen, een tienerdochter en dates.

Hollands Hoop

In Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

De Mannentester

Zoek je een serie over een femme fatale? Dan zit je bij De Mannentester goed. Een verleidster laat zich als mannentester inhuren. Lukt het haar de mannen naar haar hand te zetten?

Penoza

Tot de beste Nederlandse tv series mogen we Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

Vechtershart

Dit is onderhoudend drama met Waldemar Torenstra als kickbokser. In seizoen 2016/2017 was Vechtershart een nieuwe Nederlandse serie van NPO. Nick probeert na vier jaar strafgevangenis weer kickbokskampioen te worden.

Van God Los

Van God Los is een spannende serie om te zien. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De uitvoering is met een knipoog.

Petticoat

De musical drama Petticoat is van zender NPO1. Tijdens de ouderwetse jaren 50 probeert Pattie zangeres te worden, dat gaat niet vanzelf.

De 12 Van Oldenheim

In De 12 Van Oldenheim krijg je een spannende Nederlandse serie over vermissingen. Het Dorpje Oldenheim blijkt minder vredig dan gedacht.

Meisje van Plezier

Misschien wel de meest besproken Nederlandse serie uit 2017 is Meisje van Plezier Daar speelt Angela Schijf een rol zoals we dat haar nog niet eerder zagen doen. Via Videoland op tv te zien.

Brussel

De spannende tv serie Brussel draait om de EU-top en is te zien op Play van KNP. In Brussel kun je rekenen op machtsspelletjes en politieke intriges.

Dokter Tinus

De SBS6 drama Dokter Tinus is niet voor iedereen geschikt. Een succesvolle vaatchirurg gaat werken op het platteland. Maar dat valt nog niet mee.

De Maatschap

Geïnspireerd door de advocatenfamilie Moszkowicz neemt De Maatschap je mee in een juridische wereld. Pierre Bokma speelt verdienstelijk de hoofdrol.

Celblok H

De Nederlandse dramaserie Celblok H is een bewerking van Wentworth. Je ziet verschillende vrouwen die niet zonder reden in de vrouwengevangenis zitten.

Suspects

Jeroen Spitzenberger en Carly Wijs spelen vermakelijk in Suspects. Het is een Remake van het Engelse Suspect.

Moordvrouw

Wendy van Dijk is op dreef in de politieserie Moordvrouw. Fenna Kremer krijgt bij het Friese politiekorps niet zonder reden de naam ‘moordvrouw’.

Centraal Medisch Centrum

Bij Centraal Medisch Centrum volg je een oude Nederlandse ziekenhuisserie. Het volgt de gebeurtenissen van de directeur en de medische staf.

Odds

De detectiveserie Odds hoort bij de Nederlandse series op Videoland en is met Tygo Gernandt en Willem Voogd. Hoewel ze tegenpolen lijken blijken ze een gouden aanwinst voor de politie.

Nederlandse series 2016

Mouna’s Keuken

Mouna’s Keuken is een leuke en pittige serie. Reken op discussies en confrontaties. Het volgt Mouna die al 30 jaar kookt.

Toon

Toon is een Nederlandse komedie serie. Het staat bekend om zijn droge humor. Er spelen talentvolle maar onbekend acteurs in.

A’dam – E.V.A.

A’dam – E.V.A. kan je plaatsen in de categorie meest besproken Nederlandse series 2016. Het verhaal gaat over het liefdesverleden van een Amsterdamse vrouw en een Zweedse man.

Jeuk

Jeuk is een ongewone Hollandse serie. Het is gebaseerd op een Deens script. Al improviserend komen Acda en Heerschop in en uit situaties.

De Zaak Menten

Bij de tv serie De Zaak Menten volg je een journalist die betrokken raakt bij de jacht op de gevaarlijke oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Zwarte Tulp

In Zwarte Tulp volg je twee familiebedrijven die een unieke zwarte tulp willen kweken. Gebeurtenissen uit het verleden vertragen het proces.

 

Project Orpheus

Project Orpheus is een leuke Nederlandse serie. Vijf studenten proberen een experiment. Maar wat zijn de risico’s die ze lopen?

Divorce

Divorce is een leuke komedie en drama serie. Drie mannen zitten in een scheiding. Ze gaan samenwonen en hun levens op orde zetten.

De Fractie

De Fractie is een spannende politieke drama serie. Fictieve Kamerleden proberen de politieke realiteit in Den Haag te tonen.

De Jacht

De Jacht is een misdaadserie en tegenhanger van het Deense Den Som Dræber. Je volgt de jonge maar slimme Lea Smid die een politieonderzoeken graag op haar eigenzinnige wijze uitvoert.

Weemoedt

Een talentmanager werkt in Weemoedt in de Showbizzwereld. De rol wordt gespeeld door Thijs Römer. Hij waarschuwt anderen voor verleidingen en schandalen, maar hoe loopt zijn eigen leven?

All-In Kitchen

De goede vrienden Tje en Hein zoeken van alles. Maar vooral een doel en vrouw in hun leven. All-In Kitchen hoort bij de Nederlandse series op Videoland.

De Mannen Van Dokter Anne

De Mannen Van Dokter Anne is een komische serie over Anna, die een week voor haar huwelijk haar vriend betrapt met een ander.

Nieuwe Buren

Peter en Eva kopen, in verwachting van hun eerste kind, een woning in een Vinex-wijk. Na een miskraam groeien ze in de serie Nieuwe Buren uit elkaar en komen ze in contact met hun nieuwe buurtgenoten.

Heer & Meester

Heer & Meester is een komische serie met Daan Schuurmans. Valentijn Rixtus Bentinck helpt op zijn creatieve wijze de politie met het oplossen van misdaden.

Icarus

Icarus is een goede zesdelige NPO serie. Elke aflevering staat in het teken van een bekende Nederlander, die maatschappelijk zijn waarde bewezen heeft.

Tessa

Tessa is een docente, maar ze houdt niet van autoriteit. Ze doet zich groot voor maar ze blijkt een klein hartje te hebben.

Als De Dijken Breken

Als De Dijken Breken is een EO drama serie. Een grote storm bedreigt Nederland. Is het mogelijk 4 miljoen mensen te evacueren?

Danni Lowinski

Danni Lowinski is een Nederlandse drama en komedie serie. Een advocate komt niet aan de bak. Al improviserend vindt ze een oplossing.

La Famiglia

La Famiglia is een dramaserie. Binnen een Nederlands-Italiaanse familie zijn er niet alleen maar cultuurverschillen, ook blijken er geheimen.

Vlucht HS13

Vlucht HS13 hoort bij de nieuwe series die in 2016 op tv kwam en is bekend om de rol van Katja Schuurman. Ze speelt de succesvolle zakenvrouw Liv, die een drama te verwerken krijgt wanneer het vliegtuig van haar man Simon neerstort.

Missie Aarde

Missie Aarde is een komische Nederlandse tv serie. Het neemt je mee naar 2063, in dat jaar kan alleen Nederland zich nog beschermen tegen extreem hoog water.

Nieuwe Tijden

Nieuwe Tijden is natuurlijk een spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden. Je ziet een studenten die bezig zijn met volwassen worden. Al gaat dat minder makkelijk dan gedacht.

Oude Nederlandse series

‘t Schaep Ahoy

‘t Schaep Ahoy is een wat flauwe Nederlandse komedie. Kootje en Door gaan op vakantie. Hun vrienden kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Noord Zuid

Noord Zuid hoort bij de oude oude Nederlandse series van de KRO. Je ziet de rauwe kanten van Amsterdam-Noord en het rijkere Amsterdam-Zuid.

Volgens Robert

Volgens Robert hoort bij de oude Nederlandse series maar is leuk om te volgen. Je ziet er hoe een huisarts zijn midlifecrisis probeert te overwinnen.

Bagels & Bubbels

Bagels & Bubbels is een leuke serie met Bracha van Doesburg. De bekende superster Noa ontmoet een gewone maar knappe bakkersjongen Rick. Het blijft niet bij bagels bakken.

Feuten

De ontgroening van studenten loopt in de Nederlands serie van vroeger Feuten soms aardig uit de hand, maar is nodig om geaccepteerd te worden.

Bureau Raampoort

Bureau Raampoort is een Nederlandse misdaadserie. De mini-serie is bedacht door de makers van Penoza.

Ramses

In 2014 kwam de serie over het leven van de kleurrijke zanger Ramses Shaffy uit. Je ziet dat Ramses zijn tijd graag besteed aan toneel, muziek, drank, vrouwen én mannen.

De Affaire

De Affaire is luchtige dramaserie over journalisten. Van werkelijke gebeurtenissen worden vrije interpretaties getoond.

De Ontmaskering Van De Vastgoedfraude

De Ontmaskering Van De Vastgoedfraude is gebaseerd op het boek van Vasco van der Boom en gaat over een waargebeurde vastgoedfraude.

Gouden Bergen

Gouden Bergen is een Nederlandse dramaserie uit 2015. Het volgt de gebeurtenissen in het rijke dorp Bergen. Er is één zeker, er gaat weinig goed in Gouden Bergen.

Love Hurts (Verlaten Vrouwen)

In Love Hurts krijg je de verhalen van relatietherapeute Sarah van Asperen is. Zij vertelt de aangrijpende verhalen van haar cliënten.

Land Van Lubbers

Land Van Lubbers is 4-delige serie met Huub Stapel. De serie neemt ons mee naar de politieke tijd van Ruud Lubbers in de jaren 70.

Lieve Liza

De redacteur van een voetblad, Mark, moet in de tv serie Lieve Liza zijn werkzaamheden voortzetten bij een vrouwenblad.

Bellicher

Het leven van Michael Bellicher verandert in een hel zodra zijn naam betrokken raakt bij misdaden. Een mysterieuze man blijkt de boosdoener en is een gevaar voor zijn leven.

Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam is een leuke spin-off van Flikken Maastricht. Op NPO zie je hoe een team van mensen zaken op vermakelijke wijze oplossen.

Bloedverwanten

Bennie de Winter kom in de serie Bloedverwanten te overlijden, zijn bedrijf gaat over naar zijn dochter Esther, maar gaat dat wel goed?

De Prooi

In de VARA serie Prooi volg je de opkomst en ondergang van de Nederlandse ABN-Amro Bank onder leiding van directeur Groenink.

Overspel

Overspel is een Nederlands thriller met Sylvia Hoeks. Iris Hoegaarde speelt overspel met een advocaat, maar daar blijft het niet bij.

Malaika

In de Nederlandse dramaserie Malaika volg je het reilen en zeilen van personeel en patiënten in een zorgcentrum.

Johan: Logisch Is Anders

Een oude Nederlandse serie is Johan: logisch is anders. Het gaat natuurlijk over het voetballeven van Johan Cruijff. De tv serie is zowel  fictie als een eerbetoon aan de voetballer.

Freddy, Leven In De Brouwerij (Freddy Heineken)

In Freddy, Leven In De Brouwerij volg je het bewogen leven van de bierbrouwer en zakenman Freddy Heineken.

Verliefd Op Ibiza

Verliefd Op Ibiza hoort bij de betere Nederlandse series van vroeger. Het mythische eiland Ibiza blijkt relaties te kunnen maken en kraken.

Kinderen geen bezwaar

Het alledaagse gezinsleven wordt vergroot in de Nederlandse komedie Kinderen geen bezwaar. Volop herkenning?

Naast Nederlandse series zijn er meer tv series om naar te kijken.