Top 50 Nederlandse series in 2020

Hier vind je de 50 beste Nederlandse series om in 2020 te kijken, volgens TVserieVergelijker.​

Het eerste genre in deze lijst is detective, daarna volgt misdaad, komedie en drama.

Kom nu hieronder meer te weten over de top series uit Nederland.

Nederlandse detective series

Grenslanders


Grenslanders gaat over een mysterie in een grensgebied tussen Nederland en België. Een meisje wordt in deze thriller gevonden maar wat is haar identiteit?

LOIS


In de spannende serie LOIS speelt Noortje Herlaar de rol van rechercheur Lois Elzinga. In Alkmaar weet ze bij de politie lastige zaken op te lossen, tot privé geheimen haar werk moeilijk maken.

Flikken Rotterdam


Flikken Rotterdam is een leuke spin-off van de detective serie Flikken Maastricht. In dit drama zie je hoe een team van mensen zaken op vermakelijke wijze oplossen.

De Jacht


De Jacht is een Nederlandse thriller serie en tegenhanger van het Deense Den Som Dræber. Je volgt de jonge maar slimme Lea Smid die een politieonderzoeken graag op haar eigenzinnige wijze uitvoert.

Noord Zuid


Dana van Randwyck kent door haar recherchewerk en verhuizing de rauwe kanten van Amsterdam-Noord én het rijkere -Zuid. In deze KRO serie leidt ze een politieteam en houdt ze haar puberende dochter goed in de gaten.

Bureau Raampoort


Bureau Raampoort is een oude Nederlandse serie. Na een jaar afwezigheid probeert detective Peter van Opperdoes een moordzaak op te lossen. Deze mini-serie is bedacht door de makers van Penoza.

Moordvrouw


Detective Fenna Kremer (Wendy van Dijk) komt te werken op het nuchtere Friese politiekorps van Leeuwarden. Haar eigen manier van werken levert haar daar binnen het korps zowel lof als afkeuring op.

Flikken Maastricht


Flikken Maastricht is een langlopende Nederlandse detective serie. Op spannende maar ook komische wijze worden zaken opgelost. In 2014 kreeg het zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Nederlandse misdaadseries

Hollands Hoop


In de Nederlandse misdaad Hollands Hoop zie je Fokke Augustinus die een ander leven krijgt zodra hij zijn ouderlijk huis in Groningen erft. Hij raakt betrokken bij een criminele organisatie die een wietplantage op zijn land heeft.

Smeris


De eigenzinnige detective Theo Kamp (geacteerd door Jeroen van Koningsbrugge) probeert in Tilburg de georganiseerde misdaad aan te pakken. Samen met zijn partner Willem Niessen vormt hij een onhandig maar vermakelijk duo.

Suspects


Jeroen Spitzenberger en Carly Wijs spelen vermakelijk in de Nederlandse misdaadserie Suspects. Het is een Remake van het Engelse Suspect.

Penoza


Tot de beste Nederlandse series mogen we de misdaad Penoza wel rekenen. Carmen’s beruchte man en drugsbaron wordt vermoord. Ze neemt een drastische beslissing.

Nederlandse komedie series

De Luizenmoeder


Alleenstaande moeder Hannah is in deze komedie vastberaden om haar leven terug op het goede spoor te krijgen. Maar in De Luizenmoeder krijgt ze op de school van dochter Floor al snel last van regels en voorschriften. In 2019 kwam seizoen 2 uit.

Soof: Een Nieuw Begin


Inmiddels officieel gescheiden proberen Sophie en Kasper hun nieuwe levens te leiden. Maar het dagelijkse leven gaat in de Nederlandse comedy serie Soof: Een Nieuw Begin gewoon door met dezelfde uitdagingen, een tienerdochter en dates.

De Mannen Van Dokter Anne


De Mannen Van Dokter Anne is een Nederlandse comedy serie over Anna, die een week voor haar huwelijk haar vriend betrapt met een ander.

Tessa


Tessa is een docente, maar ze houdt niet van autoriteit. Ze doet zich deze Nederlandse komedie groot voor maar al snel blijkt dat ze maar een klein hartje heeft.

Gouden Bergen


Gouden Bergen is een Nederlandse comedy uit 2015. Het volgt de gebeurtenissen in het rijke dorp Bergen. Er is één zeker, er gaat weinig goed in Gouden Bergen.

Missie Aarde


Missie Aarde is een komische sciencefiction serie. Het neemt je mee naar 2063, in dat jaar kan alleen Nederland zich nog beschermen tegen extreem hoog water.

Jeuk


Jeuk is een ongewone Nederlandse comedy serie. Het is gebaseerd op een Deens script. Al improviserend komen Acda en Heerschop in en uit situaties.

Heer & Meester


Heer & Meester is een Nederlandse komedie met Daan Schuurmans. Valentijn Rixtus Bentinck helpt op zijn creatieve wijze de politie met het oplossen van misdaden.

Bluf


Wat nooit mogelijk lukt Philip Bender: hij haalt door te pokeren de wereldtop. Deze nieuwe status heeft hem en zijn naasten nieuwe mogelijkheden, vooral om wilder en spannender te leven. Maar hoe lang gaat dit goed?

Danni Lowinski


Danni Lowinski hoort bij de betere Nederlandse comedy series. Een advocate komt niet aan de bak. Al improviserend vindt ze een oplossing.

Aaf


Aaf vormt met haar man Ton en drie kinderen een typisch Nederlands gezin met geld, sociale en schoolproblemen. De sfeer verslechterd als ze haar collega van werk thuis over de vloer laat komen en de kids onderling moeilijk doen.

Dokter Tinus


Het Nederlands drama Dokter Tinus is niet voor iedereen geschikt. Een succesvolle vaatchirurg gaat werken op het platteland. Maar dat valt nog niet mee.

Nederlandse dramaseries

Oogappels


Sinds 2019 is er het vermakelijke drama Oogappels. Hierin staat puberstress en ouderleed centraal. Vier uiteenlopende gezinnen worstelen ieder op hun eigen manier met de opvoeding van de kids. Ouders willen kinderen geen druk opleggen maar ze moeten natuurlijk wel presteren.

Stanley H.


Jeroen Spitzenberger speelt in deze docuserie de beruchte Stanley Hillis. Gebaseerd op het waargebeurde criminele verleden van Stanley H.

Ik Weet Wie Je Bent


Daan Schuurmans komt in het psychologische drama Ik Weet Wie Je Bent in de problemen. Als bekende advocaat wordt hij verdacht zijn nicht te hebben vermoord. Als reactie claimt hij geheugenverlies te hebben, maar komt hij daarmee weg?

Zuidas


In het Nederlandse 2018 drama Zuidas zie je afgestudeerde rechtenstudente Sabia. Zij start als advocaat-trainee bij een prestigieus advocatenkantoor. Onder leiding van Christine en Rudolf komt ze te werken in harde macht- en statusgevoelige wereld.

Klem


Barry Atsma en Georgina Verbaan schitteren in het Nederlandse drama Klem. Hugo kan als alleenstaande vader van twee dochters zijn privéleven steeds moeilijker geheim houden.

Meisje Van Plezier


Misschien wel de meest besproken Nederlandse drama serie uit 2017 is Meisje van Plezier. Daar speelt Angela Schijf een rol zoals we dat haar nog niet eerder zagen doen.

Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen


Een oude man blikt, vanuit een verpleeghuis in Amsterdam, met zijn dagboek terug op komische en tragische gebeurtenissen. Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen is een nieuwe Nederlandse drama met humor.

De 12 Van Oldenheim


In de Nederlandse thriller De 12 Van Oldenheim is spannend om te volgen en gaat over vermissingen. Het Dorpje Oldenheim blijkt namelijk minder vredig dan gedacht.

Petticoat


De vermakelijke Nederlandse musical serie Petticoat is van zender NPO1. Tijdens de ouderwetse jaren 50 probeert Pattie zangeres te worden, maar dat gaat niet vanzelf.

Centraal Medisch Centrum


Bij het drama Centraal Medisch Centrum volg je een oude Nederlandse ziekenhuisserie. Het volgt de gebeurtenissen van de directeur en de medische staf.

Als De Dijken Breken


Als De Dijken Breken is een EO drama serie. Een grote storm bedreigt Nederland. Is het mogelijk 4 miljoen mensen te evacueren?

Weemoedt


Een talentmanager werkt in het Hollands drama Weemoedt in de Showbizzwereld. De rol wordt gespeeld door Thijs Römer. Hij waarschuwt anderen voor verleidingen en schandalen, maar hoe loopt zijn eigen leven?

La Famiglia


La Famiglia is een goede Nederlandse dramaserie. Binnen een Nederlands-Italiaanse familie zijn er niet alleen maar cultuurverschillen, ook blijken er geheimen.

Vlucht HS13


Vlucht HS13 hoorde in 2016 bij de nieuwe Nederlandse series met daarin een mooie rol voor Katja Schuurman. Ze speelt in deze thriller de succesvolle zakenvrouw Liv, die een drama te verwerken krijgt wanneer het vliegtuig van haar man Simon neerstort.

Land Van Lubbers


Land Van Lubbers is 4-delige historische dramaserie met Huub Stapel. De serie neemt ons mee naar de politieke tijd van Ruud Lubbers in de jaren 70.

De Fractie


De Fractie is een spannende politieke drama serie. Fictieve Kamerleden proberen de politieke realiteit in Den Haag te tonen.

Vechtershart


Dit is een onderhoudend Nederlands drama met Waldemar Torenstra als kickbokser. In 2016 werd Vechtershart uitgebracht door NPO. Nick probeert na vier jaar strafgevangenis weer kickbokskampioen te worden.

De Maatschap


Geïnspireerd door de advocatenfamilie Moszkowicz neemt het Nederlands drama De Maatschap je mee in een juridische wereld. Pierre Bokma speelt verdienstelijk de hoofdrol.

Zwarte Tulp


In de tulpensector zijn de families Kester en Vonk afhankelijk van elkaar. De vredige samenwerking wordt verstoord zodra een strijd over een unieke zwarte tulp niet alleen relaties op scherp zet, maar ook veel oud zeer oproept.

Bagels & Bubbels


Bagels & Bubbels is een leuke romantische comedy met Bracha van Doesburg. De bekende superster Noa ontmoet een gewone maar knappe bakkersjongen Rick. Het blijft niet bij bagels bakken.

De Affaire


Elke aflevering wordt een spraakmakende affaire onderzocht door de journalisten Tom en Dana. Welke motieven weten ze bloot te leggen en geeft dat een ander licht op de kwesties?

De Deal


Als ambitieuze journaliste probeert Fenna te infiltreren in een opkomende populistische partij. Het wordt voor haar gevaarlijk wanneer ze zoekende naar een geheim stuit op een mogelijke politieke aanslag.

Celblok H


Het Nederlandse drama Celblok H is een bewerking van de Australische serie Wentworth. Je ziet verschillende vrouwen die niet zonder reden in de vrouwengevangenis zitten.

Nieuwe Buren


Peter en Eva kopen, in verwachting van hun eerste kind, een woning in een Vinex-wijk. Na een miskraam groeien ze in de Nederlandse dramaserie Nieuwe Buren uit elkaar en komen ze in contact met hun nieuwe buurtgenoten.

Lijn 32


Wanneer de bus van lijn 32 vlakbij de rechtbank ontploft start er een onderzoek. Vanuit het verleden wordt toegewerkt na het moment van deze explosie. Duidelijk moet duidelijk worden hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Van God Los


Van God Los is een spannende Nederlandse thriller serie om te volgen. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De uitvoering is met een knipoog.

Wist je een goede Nederlandse serie te vinden? Laat hieronder een bericht achter als je favoriet uit Holland ontbreekt. Extra inspiratie kan je bij de beste series van nu vinden of door in het menu andere serielanden te ontdekken.

9 + 15 =