Romantische Series

In deze lijst vind je de beste romantische series.

De meeste zie je ook terug in het drama en komedie genre.

Lees verder voor de betere romantische tv.

Als bonus zijn ook alle leuke vrouwen series op een rij gezet.

 DVD algemeen

Romantische series

Once Upon A Time

Zodra Emma Swan in een klein Amerikaans stadje komt lijken sprookjes tot leven te komen. Het jongetje Henry, de gelukkige bezitter van het boek Once Upon A Time, lijkt als enige niet verrast door alle merkwaardige gebeurtenissen.

Younger

Met Younger krijg je veel komedie voor je kijktijd. De 40 jarige Liza probeert in de romantische serie Younger een nieuw leven te beginnen, maar lukt dat haar op die leeftijd?

Bagels & Bubbels

Bagels & Bubbels is een leuke serie met Bracha van Doesburg. De bekende superster Noa ontmoet een gewone maar knappe bakkersjongen Rick. Het blijft niet bij bagels bakken.

Divorce

Divorce is een leuke romantische serie, gestopt in 2017. Drie mannen zitten in een scheiding. Ze gaan samenwonen en hun levens op orde zetten.

30° I Februari (30 Degrees In February)

Je ziet in de Zweedse Netflix serie 30° I Februari mensen die hun koude wintergeboorteland ontvluchten, op zoek naar geluk in het zonnige Thailand. Krijgen ze daar waar ze op hoopte?

De Smaak Van De Keyser

Wanneer de 80-jarige George sterft, worden diverse generaties van De Keyser familie onderzocht.

Feuten

De ontgroening van studenten loopt in de Nederlands serie van vroeger Feuten soms aardig uit de hand, maar is nodig om geaccepteerd te worden.

Bloedverwanten

Bennie de Winter kom in de serie Bloedverwanten te overlijden, zijn bedrijf gaat over naar zijn dochter Esther, maar gaat dat wel goed?

Famous In Love

Een doorsnee studente wordt ineens een ster dankzij een Hollywood-hit. Dat heeft in Famous In Love wel gevolgen voor de relatie met haar kamergenoot en collega acteur. Weet ze school, vriendschappen en haar nieuwe status nog te combineren?

Dubbelleven

Dubbelleven is bekroond als beste drama serie van 2010. Twee gelukkige vrouwen blijken onwetend dezelfde man te hebben.

Connie & Clyde

Connie & Clyde is van de makers van Clan. Niet geschoten, altijd mis! is de slogan van het leuke relatiebureau Connie & Clyde.

Team Spirit

In de serie Team Spirit probeert de aanvoerder van het team Erik de ploeg bij elkaar te houden. Dat valt nog niet mee want vele teamgenoten zitten met een drukke of lastige privésituatie.

Leuke series voor vrouwen

The Marvelous Mrs. Maisel

Miriam leidt een doorsnee jaren vijftig bestaan. Dat betekent naar school gaan, een partner vinden en kinderen krijgen. Haar leven verandert In The Marvelous Mrs. Maisel drastisch zodra ze besluit een stand-up komediante te worden.

Dag

De Noorse serie Dag gaat over een huwelijksadviseur die vindt dat mensen in eenzaamheid moeten leven. Hij haat tijd doorbrengen met anderen, behalve met zijn maat Benedictus. de situatie verandert wanneer hij een blind-date krijgt met een oude jeugdvriendin van zijn zus, Eva.

Atypical

Lukt het Sam, een 18-jarige autistische jongen, om een vriendin te vinden? Terwijl Sam steeds minder afhankelijk wordt, heeft dat ook invloed op de levenswijze van zijn moeder. Atypical hoort zeker bij de leuke series voor vrouwen.

Gevoel Voor Tumor

In dit komische drama volg je student en rokkenjager Tristan Devriendt. Alles in zijn leven lijkt perfect, tot hij ontdekt een tumor in zijn hoofd te hebben. Volg zijn strijd en nieuwe levensweg in de leuke serie Gevoel voor Tumor.

Rita

Je ziet het leven van een zeer uitgesproken en opstandige vrouw. In de Deense serie Rita zie je een schoolleraar die in het klaslokaal haar mannetje staat, maar in haar persoonlijke leven wel wat sturing kan gebruiken.

De Luizenmoeder

Alleenstaande moeder Hannah is in deze leuke serie vastberaden om haar leven terug op het juiste spoor te krijgen. Maar in De Luizenmoeder krijgt ze op de school van dochter Floor al snel last van regels en voorschriften.

The Orville

Een niet al te best verkenningsschip genaamd The Orville vliegt 400 jaar in de toekomst interstellair rond. Reken op kosmische uitdagingen en een bijzonder gezelschap van ruimtevaarders wat met elkaar omgaat.

GLOW

De leuke serie voor vrouwen GLOW toont je een kijk op het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen, die allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

Crazy Ex-Girlfriend

Een jonge vrouw geeft haar carrière bij een advocatenkantoor en een leven in New York op. En dat in Crazy Ex-Girlfriend allemaal in de hoop haar geluk te vinden in een onbekende stad in Californië.

Volgens Robert

In de oude Nederlandse serie Volgens Robert zie je hoe een huisarts zijn midlifecrisis probeert te overwinnen.

W817

Een mislukte carrièrevrouw en een homoseksueel komen samen te wonen, dat levert vermakelijke situaties op.

Callboys

In de Belgische serie Callboys volg je de komische optredens van vier gigolo’s. De testosteron-gedreven levensstijl van de “Callboys” begint al snel zijn tol te eisen.

I’m Dying Up Here

In de jaren 70 was de stand-up komedie erg populair. Maar hoe ontstonden en ontwikkelende de carrières van komieken zich? In I’m Dying Up Here wordt ingezoomd op de complexe wereld van het vermaken van het publiek.

‘t Schaep Ahoy

‘t Schaep Ahoy is een wat flauwe Nederlandse komedie. Kootje en Door gaan op vakantie. Hun vrienden kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Met Man En Macht

Met Man En Macht is een Belgische komedieserie. In het fictieve Ransegem stopt de burgemeester, met alle gevolgen van dien.

Amateurs

Amateurs gaat over een leuk amateurgezelschap. Reken op 88 afwisselende acteurs in deze komische Vlaamse serie.

Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together)

Een echtpaar met twee jonge meiden gaat in Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together) op een merkwaardige manier uit elkaar. De vader en moeder leven om beurten in het huis met de meiden. In de overige tijd moet de ouder in een kelder wonen.

Petticoat

De musical drama Petticoat is van zender NPO1. Tijdens de ouderwetse jaren 50 probeert Pattie zangeres te worden, dat gaat niet vanzelf.

Tessa

Tessa is een leuke serie voor vrouwen om te volgen. Je ziet een vrij jonge docente die niet van autoriteit houdt. Ze doet zich groot voor maar ze blijkt in werkelijkheid een klein hartje te hebben.

Danni Lowinski

Danni Lowinski is een vrouw van begin 30 met een carrière move. Ze hoopte als advocate aan de slag te gaan. Dat blijkt lastiger dan gedacht.

Dokter Tinus

De SBS6 drama Dokter Tinus is niet voor iedereen geschikt. Een succesvolle vaatchirurg gaat werken op het platteland. Maar dat valt nog niet mee.

Decline And Fall

Paul Pennyfeather is in de humoristische Decline And Fall een voorbeeldige student op de Oxford University gedurende de jaren 20, tot hij ten onrechte veroordeeld wordt.

Friends From College

Vrienden die elkaar kennen van Harvard zijn opeens veertigers. In de leuke serie Friends From College worden oude vriendschappen en romances opgehaald. Lukt het om een volwassen leven te combineren met de nostalgie van vroeger.

Life Sentence

Stella komt er na 8 jaar achter dat haar ernstige ziekte is genezen. Ze worstelt in Life Sentence met het maken van levenskeuzes, hetgeen ze vroeger niet hoefde of durfde.

Dear White People

Deze Amerikaanse serie uit 2017 gaat over studenten zoals Samantha, die genoeg hebben van de subtiele discriminatie op hun universiteit. Ze starten met Dear White People een tegenreactie.

Het Goddelijke Monster

Het Goddelijke Monster (De Monstertrilogie) is een familiesaga. De ondergang van een machtige Vlaamse familie staat centraal.

Loaded

Het leven van vier vrienden verandert zodra ze multimiljonair worden. Dat worden ze omdat ze hun videogamebedrijf verkopen voor 246 miljoen pond. In Loaded zie je wat deze verandering met hun (nacht)leven doet.

Verliefd Op Ibiza

Verliefd Op Ibiza hoort bij de betere Nederlandse series van vroeger. Het mythische eiland Ibiza blijkt relaties te kunnen maken en kraken.

Leuke romantische series Netflix

 

Once Upon A Time

Zodra Emma Swan in een klein Amerikaans stadje komt lijken sprookjes tot leven te komen. Het jongetje Henry, de gelukkige bezitter van het boek Once Upon A Time, lijkt als enige niet verrast door alle merkwaardige gebeurtenissen.

GLOW

De leuke serie om op Netflix te volgen is GLOW. Het laat je het persoonlijke en professionele leven van een groep succesvolle vrouwen zien, die allemaal optreden voor een bijzonder worstel organisatie in Los Angeles.

Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together)

Een echtpaar met twee jonge meiden gaat in de leuke Netflix serie Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together) op een merkwaardige manier uit elkaar. De vader en moeder leven om beurten in het huis met de meiden. In de overige tijd moet de ouder in een kelder wonen.

Friends From College

Vrienden die elkaar kennen van Harvard zijn opeens veertigers. In de leuke en romantische Netflix serie Friends From College worden oude vriendschappen en romances opgehaald. Lukt het om een volwassen leven te combineren met de nostalgie van vroeger.

Naast romantische en leuke series voor vrouwen zijn er meer tv series om naar te kijken.