Scandinavische Series

In deze lijst vind je de beste Scandinavische series.

De meeste zie je ook terug in het detective en thriller genre.

Lees verder voor de betere Deense, Finse, Ijslandse, Noorse en Zweedse series.

 DVD algemeen

Scandinavische series Netflix

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in de Ijslandse serie van vroeger Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de Scandinavische serie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén wel samenwerken om de moordenaar te vinden.

Okkupert (Occupied)

In de nabije toekomst wordt in de Noorse serie Okkupert Noorwegen door Rusland bezet. Dat gebeurt omdat de milieuvriendelijke Noorse regering alle belangrijke olie- en gasproductie in de Noordzee stopt.

Norskov

Tom Noack keert in de Deense serie Norskov terug naar de gelijknamige stad om daar een drugsmisdaad aan te pakken, maar hij raakt al snel te persoonlijk betrokken.

Bonusfamiljen (The Bonus Family)

In deze drama serie staat het moderne gezinsleven centraal. De complexiteit van de relaties binnen het familieleven komen in de Zweedse serie Bonusfamiljen pijnlijk aan bod.

Modus

Tijdens een sneeuwachtig kerstseizoen wordt in de Zweedse Netflix serie Modus psycholoog Inger Johanne Vik, maar ook haar autistische dochter in het onderzoek getrokken van een aantal bijzondere sterfgevallen.

Sorjonen (Bordertown)

De koppige detective Kari Sorjonen wil ontsnappen in de Finse mysterie Sorjonen (Bordertown) vertrekken uit de drukke grote stad. Hij verhuist naar een, op het eerste gezicht, rustig grensstadje. Maar komt hij daar wel tot rust?

Wallander

Detective Kurt moet in de Scandinavische serie Wallander tegen zijn eigen demonen vechten als hij werkt aan een serie bizarre misdrijven in Zuid-Zweden.

Arne Dahl

De Zweedse serie Arne Dahl toont een reeks van brutale moorden op Poolse vrouwen die zich in Zweden verbergen. De slachtoffers blijken hoofdgetuigen te zijn in een grote zaak tegen de Poolse maffia.

Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together)

Een echtpaar met twee jonge meiden gaat in Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together) op een merkwaardige manier uit elkaar. De vader en moeder leven om beurten in het huis met de meiden. In de overige tijd moet de ouder in een kelder wonen.

Forbrydelsen (Het Misdrijf)

Politie-detective Sarah Lund onderzoekt in de Deense Netflix serie Forbrydelsen moeilijke zaken en dat heeft politieke én persoonlijke gevolgen.

Case

Een jonge meid wordt in een opgehangen staat gevonden. In deze Ijslandse Netflix thriller Case wordt onderzoek naar deze dood die vooral veel vragen doet oproepen.

Lilyhammer

Een gangster uit New York gaat in de Noorse serie Lilyhammer onderduiken op het platteland van Lillehammer, Noorwegen. Hij doet dat omdat hij getuigd heeft tegen zijn vroegere partners.

30° I Februari (30 Degrees In February)

Je ziet in de Zweedse Netflix serie 30° I Februari mensen die hun koude wintergeboorteland ontvluchten, op zoek naar geluk in het zonnige Thailand. Krijgen ze daar waar ze op hoopte?

Dicte

De toegewijde verslaggever Dicte weigert op te geven voordat ze een kloppend verhaal heeft. Haar koppigheid geeft in de Deense serie Dicte problemen met de politieagent John Wagner. Een botsing kan niet uitblijven.

Frikjent (Acquitted)

Na succes in Azië is in de Noorse serie Frikjent zakenman Aksel Borgen terug in Noorwegen om een ​​belangrijk plaatselijk bedrijf te redden. En dat ondanks het feit dat hij 20 jaar geleden in de gevangenis zat wegens het vermoorden van een oude schoolliefde.

Mammon

Een journalist betaalt in de Noorse serie Mammon een hoge prijs voor het onthullen van een fraude bij een multinational. Zijn relaties en carrière komen flink onder druk te staan en hij raakt verstrikt in een volgende mysterie.

Tjockare Än Vatten (Thicker Than Water)

Een moeder stuurt in de Zweedse serie Tjockare Än Vatten ansichtkaarten naar haar vervreemde zoon en dochter. Ze nodigt haar kinderen uit naar het huis waar ze zijn opgegroeid. Ze geeft ieder een stukje advies mee om over na te denken.

The Cliff

Een misdaadonderzoeker gaat in de Ijslandse Netflix mysterie The Cliff een politievrouw helpen. Samen proberen ze een mysterieus incident in de gemeenschap op te lossen.

Blå Ögon (Blue Eyes)

De Zweedse serie Blå Ögon is het in een aantal woorden te omschrijven. Het draait om politiek, extremisme en geweld in Zweden.

Tellus

De Finse milieugroep genaamd Tellus gebruikt onder leiding van Eevi Forsman steeds meer radicale methoden om “de aarde te redden”. Ze worden in deze Finse serie in de gaten gehouden door Taneli Lokka, een ervaren politie-detective met een eigen kijk op de zaak.

The Rain

Nadat in de Deense sf-serie The Rain verspreid een dodelijk virus zich snel met veel slachtoffers tot gevolg. Simone en Rasmus proberen hun toevlucht te zoeken in een ondergrondse bunker, van daaruit zoekend naar een oplossing.

Beste Scandinavische thrillers

 

Nobel

Een terugkerende soldaat en familieman wordt in de Noorse thriller serie Nobel een schakel in een politiek internationaal spel. Naarmate de inzet groter wordt, vraagt hij zich steeds meer af wanneer een goed doel nog de middelen heiligt.

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in deze thriller uit 2015 Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén ineens samenwerken om de moordenaar te vinden.

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in de Ijslandse thriller Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet lastig genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Äkta Människor (Real Humans)

In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In de Zweedse thriller Äkta Människor hebben Robots geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Gidseltagningen (Below The Surface)

15 onschuldige mensen worden in Kopenhagen als gijzelaar ondergronds gehouden. De criminelen gebruiken in de thriller Gidseltagningen de metro trein om ze vast te houden, maar voor hoe lang en met welk doel?

Case

Een jonge meid wordt in de thriller Case in een opgehangen staat gevonden. Er wordt onderzoek gedaan dood die vooral veel vragen oproept. Deze Ijslandse serie behoort tot de beste Scandinavische thrillers uit 2015.

Innan Vi Dör (Before We Die)

Hanna werkt voor het politiebureau van Stockholm op de afdeling georganiseerde misdaad. Ze raakt in de Zweedse thriller Innan Vi Dör betrokken bij een machtsstrijd in de onderwereld waar haar minnaar Sven ontvoerd wordt. De situatie wordt nog persoonlijker.

Gåsmamman

Sonja heeft in de thriller Gåsmamman een leven zonder zorgen, samen met haar familie in de omgeving van Stockholm. Tot ze in deze Zweedse thriller op een dag de criminele onderwereld in wordt getrokken waar ze haar familie probeert te redden.

Okkupert (Occupied)

In de nabije toekomst wordt in de thriller Okkupert Noorwegen door Rusland bezet. Dat gebeurt omdat de milieuvriendelijke Noorse regering alle belangrijke olie- en gasproductie gaat stopt.

Bedrag (Follow The Money)

Een vrouw werkt in Deense thriller Bedrag bij het bedrijf Evergreen op de juridische afdeling. Maar ze heeft ambities, dan ontdekt ze een geheim, dat alles kan veranderen.

Farang

De voormalige crimineel Rickard weet te verdwijnen. Hij verlaat in de Scandinavische thriller Farang zijn Zweedse leven en familie om in Thailand een nieuwe start te maken.

Greyzone (Gråzon)

In de Zweedse thriller Greyzone volg je drone expert Victoria. Ze wordt gegijzeld in haar eigen huis. Allerlei gebeurtenissen leiden uiteindelijk tot een onvermijdelijke terreuraanslag.

Maria Wern

Tot een spannende Scandinavische thriller behoort Maria Wern. De Zweedse politieagent Maria krijgt op het eiland Gotland te met maken met vervelende criminele activiteiten.

Morden i Sandhamn (Murders In Sandhamn)

Viveca Sten’s populaire romans komen in de Zweedse thriller Morden i Sandhamn tot leven. Je ziet een mooie mix van de Scandinavische misdaad en de prachtige omgeving rond Stockholm.

Blå Ögon (Blue Eyes)

De Zweedse thriller serie Blå Ögon is het in een aantal woorden te omschrijven. Het draait om politiek, extremisme en geweld in Zweden.

Modus

Tijdens een sneeuwachtig kerstseizoen raakt in de Scandinavische thriller Modus psycholoog Inger Johanne Vik, maar ook haar autistische dochter in een onderzoek betrokken van een aantal bijzondere sterfgevallen.

Irene Huss

Irene Huss werkt voor de Politie en woont in Göteborg, Zweden. In de Scandinavische thriller Irene Huss zie je hoe ze probeert een lastig evenwicht te vinden tussen het oplossen van moorden en het leiden van een fijn gezinsleven.

Den Fördömde

Bergman is een karaktervol, niet op zijn mondje gevallen maar verdrietig persoon. Dat is hij in deze Scandinavische thriller Den Fördömde sinds zijn vrouw en dochter in 2004 tijdens de tsunami in Thailand kwamen te overlijden.

Kodenavn Hunter

Terroristen proberen in de Noorse thriller serie Kodenavn Hunter de vrede in Noorwegen te verstoren. Reken op intense actie en meerdere plotwendingen.

Den Som Dræber (Those Who Kill)

De spannende Deense thriller serie Den Som Dræber gaat over de jacht op een bekende en gewelddadige crimineel. Hoewel zijn eerste misdaad in Denemarken nog moet plaatsvinden, is iedereen op zijn hoede.

Hassel

De vaderfiguur van detective Roland Hassel’s, Yngve Ruda, wordt in de thriller serie Hassel op brute wijze op straat vermoord. Wraakzuchtig besluit Hassel zijn eigen onderzoek op te zetten om Ruda’s moordenaar te vinden.

Stella Blómkvist

Advocate Stella Blómkvist wordt in deze donkere misdaad thriller ingehuurd om verdachte te verdedigen. In deze 18+ serie maak je al snel kennis met een sexy en geslepen vrouw, die een donker verleden heeft en een wild leven.

Scandinavische series 2018

Greyzone (Gråzon)

In de Zweedse 2018 serie Greyzone volg je drone expert Victoria. Ze wordt gegijzeld in haar eigen huis. Allerlei gebeurtenissen leiden uiteindelijk tot een onvermijdelijke terreuraanslag.

The Rain

Nadat in de Deense sf-serie The Rain verspreid een dodelijk virus zich snel met veel slachtoffers tot gevolg. Simone en Rasmus proberen hun toevlucht te zoeken in een ondergrondse bunker, van daaruit zoekend naar een oplossing.

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de tv serie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén ineens samenwerken om de moordenaar te vinden.

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in de Ijslandse serie Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet lastig genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Bonusfamiljen (The Bonus Family)

In deze drama serie staat in 2018 opnieuw het moderne gezinsleven centraal. De complexiteit van de relaties binnen het familieleven komen in de Zweedse serie Bonusfamiljen pijnlijk aan bod.

Springfloden (Springvloed)

Een student bij de Politieacademie krijgt in de Zweedse serie Springfloden de opdracht om een ​​bijzondere zaak te onderzoeken. Al 25 jaar geleden is op een Zweeds een zwangere vrouw op het strand vermoord.

Beck

Commissaris Martin Beck gaat in de Scandinavische serie Beck met zijn excentrieke partner Gunvald Larsson moorden onderzoeken lagere sociale regio’s van Stockholm.

Morden i Sandhamn (Murders In Sandhamn)

Viveca Sten’s populaire romans komen in de Zweedse serie Morden i Sandhamn in 2018 opnieuw tot leven. Je ziet een mooie mix van de Scandinavische misdaad en de prachtige omgeving rond Stockholm.

The Team

Een Europees onderzoeksteam onderzoekt in de Deense serie The Team georganiseerde misdaad over de grenzen in Europa. Het gaat dan vooral over belastingfraude en prostitutie.

Scandinavische series 2017

Stella Blómkvist

Advocate Stella Blómkvist wordt in deze donkere Ijslandse misdaad thriller ingehuurd om verdachte te verdedigen. In deze 18+ serie maak je al snel kennis met een sexy en geslepen vrouw, die een donker verleden heeft en een wild leven.

Rita

Je ziet het leven van een zeer uitgesproken en opstandige vrouw. In de Deense serie Rita zie je een schoolleraar die in het klaslokaal haar mannetje staat, maar in haar persoonlijke leven wel wat sturing kan gebruiken.

Innan Vi Dör (Before We Die)

Hanna werkt in het politiebureau van Stockholm op de afdeling georganiseerde misdaad. Ze raakt in de Zweedse serie Innan Vi Dör betrokken bij een machtsstrijd in de onderwereld waar haar minnaar Sven ontvoerd wordt. De situatie wordt steeds persoonlijker.

The Spiral (Engrenages)

De krachtige leider van een kunstenaarsgezelschap in Kopenhagen plant een kunstroof. In de Deense serie The Spiral (Engrenages) wil hij zes van de beroemdste schilderijen ter wereld gaan stelen.

Gåsmamman

Sonja heeft in de Zweedse serie Gåsmamman een leven zonder zorgen, samen met haar familie in de omgeving van Stockholm. Tot ze op een dag de criminele onderwereld in wordt getrokken waar ze haar familie probeert te redden.

Okkupert (Occupied)

In de nabije toekomst wordt in Okkupert Noorwegen door Rusland bezet. Dat gebeurt omdat de milieuvriendelijke Noorse regering alle belangrijke olie- en gasproductie gaat stopt.

Gidseltagningen (Below The Surface)

15 onschuldige mensen worden in Kopenhagen als gijzelaar ondergronds gehouden. De criminelen gebruiken in de Deense serie Gidseltagningen de metro trein om ze vast te houden, maar voor hoe lang en met welk doel?

Torpederna

Sonny komt in de Zweedse serie Torpederna na 6 jaar uit de gevangenis. Tijdens zijn tijd in de bajes heeft hij een geheime relatie gekregen met sociaal werker Camilla. Eenmaal vrijgekomen, valt het niet mee een normaal leven op te zetten.

Rebecka Martinsson

Nadat een jeugdvriend van Rebecka Martinsson plotseling sterft, gaat ze terug naar haar thuisbasis Kiruna. Daar blijkt in de Zweedse serie Rebecka Martinsson niet alles te zijn zoals het lijkt.

Jordskott

Een detective keert in de Zweedse serie uit 2017 Jordskott terug naar haar woonplaats, zeven jaar na het verdwijnen van haar dochter. Ze probeert een verbinding te leggen met een huidige zaak.

Modus

Tijdens een sneeuwachtig kerstseizoen raakt in Modus psycholoog Inger Johanne Vik, maar ook haar autistische dochter in een onderzoek betrokken van een aantal bijzondere sterfgevallen.

Farang

De voormalige crimineel Rickard weet te verdwijnen. Hij verlaat in de Scandinavische serie Farang zijn Zweedse leven en familie om in Thailand een nieuwe start te maken.

Elven

Een klein meisje verdwijnt in de Noorse serie Elven bij de rivier achter de gezinswoning, welke vlakbij de Fins-Russische grens van Noorwegen ligt. Het leger weigert echter een zoektocht op te zetten.

Saknad (Missing)

Maja Silver vertrekt in de Zweedse serie Saknad naar haar geboortestad in de Bijbelgordel om haar dochter te zien, tot ze een verschrikkelijke ontdekking doet.

Hassel

De vaderfiguur van detective Roland Hassel’s, Yngve Ruda, wordt in de Zweedse serie uit 2017 Hassel op brute wijze op straat vermoord. Wraakzuchtig besluit Hassel zijn eigen onderzoek op te zetten om Ruda’s moordenaar te pakken te krijgen.

Scandinavische series 2016 en ouder

Det Tredje Øyet (The Third Eye)

Bij de misdaadserie Det Tredje Øyet (The Third Eye) probeert een detective tussen alle zaken door zijn zoekgeraakte dochter te vinden. Het combineren van onderzoeken blijkt nog niet zo makkelijk.

Sorjonen (Bordertown)

De detective Kari Sorjonen wil in deze Scandinavische serie uit 2016 vertrekken uit de drukke grote stad. Hij verhuist naar een, op het eerste gezicht, rustig grensstadje. Maar komt hij daar wel echt tot rust?

Bedrag (Follow The Money)

Een vrouw werkt in Deense serie uit 2016 Bedrag bij het bedrijf Evergreen op de juridische afdeling. Maar ze heeft ambities, dan ontdekt ze een geheim, dat alles kan veranderen.

Wallander

Detective Kurt moet in de Scandinavische serie Wallander tegen zijn eigen demonen vechten als hij werkt aan een serie bizarre misdrijven in Zuid-Zweden.

Nobel

Een terugkerende soldaat en familieman wordt in de Noorse serie Nobel een schakel in een politiek internationaal spel. Naarmate de inzet groter wordt, vraagt hij zich steeds meer af wanneer een goed doel nog de middelen heiligt.

Kampen Om Tungtvannet (The Heavy Water War)

Vanuit vier kanten wordt in de Noorse serie Kampen Om Tungtvannet het verhaal verteld over Hitler’s gevaarlijke atoomplan. Centraal staat de plaats Rjukan, Noorwegen. Belicht wordt onder andere de Duitse kant, die van de geallieerde en de saboteurs.

Frikjent (Acquitted)

Na succes in Azië is in de Noorse serie Frikjent zakenman Aksel Borgen terug in Noorwegen om een ​​belangrijk plaatselijk bedrijf te redden. En dat ondanks het feit dat hij 20 jaar geleden in de gevangenis zat wegens het vermoorden van een oude schoolliefde.

30° I Februari (30 Degrees In February)

Je ziet in de Zweedse serie uit 2016 30° I Februari mensen die hun koude wintergeboorteland ontvluchten, op zoek naar geluk in het zonnige Thailand. Maar krijgen ze wat ze hadden gehoopt?

Rejseholdet (Unit One)

In Denemarken wordt in de Deense serie Rejseholdet een werkgroep gevormd om de lokale politie te helpen met het oplossen van moeilijke zaken.

Maria Wern

De Zweedse politieagent Maria Wern krijgt op het eiland Gotland te met maken met vervelende criminele activiteiten.

Mammon

Een journalist betaalt in de Noorse serie uit 2016 Mammon een hoge prijs voor het onthullen van een fraude bij een multinational. Zijn relaties en carrière komen onder druk te staan en hij raakt verstrikt in een volgend raadsel.

Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together)

Twee jonge meiden krijgen in Bedre Skilt End Aldrig (Splitting Up Together) te maken met een scheiding. Het bijzondere is dat de vader en moeder om beurten in het huis wonen, in de overige tijd moet de ouder in de kelder verblijven.

Dag

De Noorse serie Dag gaat over een huwelijksadviseur die vindt dat mensen in eenzaamheid moeten leven. Hij haat tijd doorbrengen met anderen, behalve met zijn maat Benedictus. de situatie verandert wanneer hij een blind-date krijgt met een oude jeugdvriendin van zijn zus, Eva.

Øyevitne (Eyewitness)

Twee 15 jarige jongens ontmoeten in de Noorse serie Øyevitne elkaar in een bos, waar ze getuigen zijn van een ​​bloedbad. Ze worden betrapt, maar ze ontsnappen om te proberen geheim te houden wat ze gezien hebben.

Case

Een jonge meid wordt in Case in een opgehangen staat gevonden. In deze Ijslandse thriller uit 2015 wordt onderzoek naar deze dood die vooral veel vragen doet oproepen.

Hjørdis

De Deense serie Hjørdis is een spinoff van Rita en volgt de sympathieke lerares Hjørdis. Ze organiseert een toneelstuk waar de meest onhandige leerlingen in moeten schitteren.

Welcome To Sweden

Bruce is in de Zweedse serie Welcome To Sweden accountant in New York maar hij verhuist naar Zweden omdat hij verliefd is op een knappe Zweedse vrouw.

Millennium

In de populaire en spannende Scandinavische serie Millennium volg je de avonturen van journalist Mikael Blomkvist en de gehaaide hacker Lisbeth Salander.

Norskov

Tom Noack keert in deze Deense serie terug naar Norskov om daar in stad een drugsmisdaad op te ruimen, maar hij raakt er al snel persoonlijk bij betrokken.

Jordskott

Een detective keert in de Zweedse serie Jordskott terug naar haar woonplaats, zeven jaar na het verdwijnen van haar dochter. Ze probeert een verbinding te leggen met een huidige zaak.

Äkta Människor (Real Humans)

In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In de Zweedse serie Äkta Människor hebben Robots geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Tjockare Än Vatten (Thicker Than Water)

Een moeder stuurt in de Zweedse serie uit 2016 Thicker Than Water ansichtkaarten naar haar vervreemde zoon en dochter. Ze nodigt haar kinderen uit naar het huis waar ze zijn opgegroeid. Ze geeft ieder wat advies mee om over na te denken.

Borgen

Je volgt in de Deense serie Borgen een politiek drama over de opkomst van politiek leider, die verandert zodra ze de machtigste positie krijgt.

Fjällbackamorden

Erica’s zus Anna bezoekt in de Scandinavische serie Fjällbackamorden tegelijkertijd met de opname van het tv-programma ‘Antiques cubed’ het kasteel in Fjällbacka. Na een misdaad heeft Erica het moeilijk de onschuld van haar zus te bewijzen.

Anno 1790

Johan Gustav Dåådh meldt zich in 1790 aan bij de Stockholmse politie. In de Zweedse serie Anno 1790 doet hij dat in een poging om het systeem van binnenuit te veranderen, of tenminste te verbeteren. Hij is binnen de oude hiërarchie een moderne denker.

Halvbroren (The Half Brother)

Je volgt in de Noorse serie Halvbroren het leven van een familie die door de Tweede Wereldoorlog verdeeld in Europa komen te wonen. De halve broers Barnum en Fred wonen ​​in Oslo. Terwijl Barnum en zijn vader Fred naar ze op zoek zijn.

Oskyldigt Dömd (Innocently Convicted)

Markus Haglund is in de Zweedse serie Oskyldigt Dömd is een misdaad professor die houdt van drank, spraakmakende verhoudingen en ongehoorzaamheid.

Den Som Dræber (Those Who Kill)

De Deense serie Den Som Dræber gaat over de jacht op een bekende en gewelddadige crimineel. Hoewel zijn eerste misdaad in Denemarken nog moet plaatsvinden, is iedereen op zijn hoede.

Ørnen: En Krimi-Odyssé

Ørnen is een IJslandse inspecteur maar in dienst bij de Deense politiemacht. In de Deense serie Ørnen: En Krimi-Odyssé leidt hij een nieuwe werkgroep die de internationale criminaliteit moet helpen aanpakken.

Livvagterne (The Protectors)

Het Deense PET is verantwoordelijk voor persoonlijke bescherming. Ze werken in de Deense serie Livvagterne vooral voor politici en de koninklijke familie. Tegelijkertijd hebben ze te maken met persoonlijke, soms etnische gerelateerde zorgen en relatieproblemen thuis.

The Cliff

Een misdaadonderzoeker gaat in de Ijslandse Netflix mysterie The Cliff een politievrouw helpen. Samen proberen ze een mysterieus incident in de gemeenschap op te lossen.

Arvingerne (The Legacy)

De dood van een matriarch brengt in Deense serie Arvingerne verloren geheimen naar boven, dat veroorzaakt een langdurige strijd voor de familie erfenis.

Irene Huss

Irene Huss werkt voor de Politie en woont in Göteborg, Zweden. In de Scandinavische serie Irene Huss zie je hoe ze probeert een lastig evenwicht te vinden tussen het oplossen van moorden en het leiden van een fijn gezinsleven.

1864

Wanneer Pruisen en Oostenrijk Denemarken de oorlog verklaren, worden in de Deense serie 1864 twee broers opgeroepen om te vechten voor de bloedigste strijd in Deense geschiedenis.

Tellus

De Finse milieugroep genaamd Tellus gebruikt onder leiding van Eevi Forsman steeds meer radicale methoden om “de aarde te redden”. Ze worden in deze Finse serie in de gaten gehouden door Taneli Lokka, een ervaren politie-detective met een eigen kijk op de zaak.

Kodenavn Hunter

Terroristen proberen in de Noorse serie Kodenavn Hunter de vrede in Noorwegen te verstoren. Reken op intense actie en meerdere plotwendingen.

Lærkevej (Park Road)

Een drietal broers en zussen vluchten in de Deense serie Lærkevej (Park Road) voor gangsters en denken zich te vestigen in een rustige buurt. Het leven loopt daar niet zoals gehoopt.

Den Fördömde

Bergman is een karaktervol, niet op zijn mondje gevallen maar verdrietig persoon. Dat is hij in deze Scandinavische serie Den Fördömde sinds zijn vrouw en dochter in 2004 tijdens de tsunami in Thailand kwamen te overlijden.

Naast Scandinavische series zijn er meer tv series om naar te kijken.