Sciencefiction Series

In deze lijst vind je de beste sciencefiction series.

Sommige zie je ook terug in het misdaad en thriller genre.

Lees verder voor de betere sf series.

Science fiction series Netflix

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere Engelse serie op Netflix. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Altered Carbon

In de Netflix sciencefiction Altered Carbon kunnen mensen de fysieke dood overleven. Dat gebeurt door het bewustzijn over te zetten naar een nieuw lichaam.

Utopia

Utopia is een bijzondere Britse Netflix science fiction. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achtervolgt door een groep genaamd ‘The Network’.

Lost In Space

Na een noodlanding op een buitenaardse planeet, probeert in Lost In Space de Robinson familie alles wat het kan om te overleven. Deze Amerikaanse sciencefiction serie is spannend om te zien en te volgen op Netflix.

The Rain |trailer|

Nadat in de Deense Netflix serie The Rain verspreid een dodelijk virus zich snel met veel slachtoffers tot gevolg. Simone en Rasmus proberen in deze sci-fi serie hun toevlucht te zoeken in een ondergrondse bunker, van daaruit zoekend naar een oplossing.

The Mist

Zodra er een mist een klein stadje binnendringt worden de bewoners angstig. In de Amerikaanse Netflix sf The Mist proberen de bewoners zich te weren tegen de enge mist en alle gevaren die er bij komen kijken.

Science fiction series 2018

Westworld

Liefhebbers van misdaad en science-fiction kunnen kijken naar de Amerikaanse tv serie Westworld. Een futuristisch park bemand door robots gaat wegens problemen dicht.

Legion

David Haller is in Legion een jonge vent met schizofrenie, dat geeft hem vele problemen in zijn dagelijkse functioneren. Zijn leven verandert na een vreemde ontmoeting, als hij ontdekt speciale krachten te hebben die zijn leven kunnen veranderen.

Altered Carbon

In de Amerikaanse science-fiction serie uit 2018 Altered Carbon kunnen mensen de fysieke dood overleven. Dat gebeurt door het bewustzijn over te zetten naar een nieuw lichaam.

Star Trek: Discovery

De USS Discovery ontdekt in deze lang verwachte Netflix-serie nieuwe werelden en vormen van leven. In Star Trek: Discovery zie je wat een officier zoal te weten komt.

Krypton

De Amerikaanse sf-serie Krypton vertelt het onbekende verhaal van Superman’s grootvader. Hij vecht voor gerechtigheid op zijn eigen planeet, dat valt hem zwaar.

The Crossing

In de Amerikaanse sciencefiction serie The Crossing komen vluchtelingen uit een toekomstige oorlog terecht in een Amerikaans stadje. Ontdek de impact van asielzoekers die 180 jaar in de toekomst leefde op de gemeenschap.

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Liefhebbers van wetenschapsfictie hebben uitgekeken naar Electric Dream, als verfilming van de boekenreeks van Phillip K. Dick.

Siren

De Amerikaanse sf-serie Siren draait om de kustplaats Bristol Cove welke bekend staat als een thuisbasis voor zeemeerminnen. De stad wordt opgeschud na de komst van een mysterieus meisje.

Lost In Space

Na een noodlanding op een buitenaardse planeet, probeert in Lost In Space de Robinson familie alles wat het kan om te overleven. Deze Amerikaanse sciencefiction serie is spannend om te zien en te volgen op Netflix.

Hard Sun

In de harde Engelse sciencefiction misdaad Hard Sun volg je twee eigenwijze detectives. Hoewel ze heel verschillend zijn en denken worden ze  gedwongen samen te werken. Lukt het ze weerstand te bieden tegen een dreigende criminele wereld?

The Rain

Nadat in de Deense sf-serie The Rain verspreid een dodelijk virus zich snel met veel slachtoffers tot gevolg. Simone en Rasmus proberen hun toevlucht te zoeken in een ondergrondse bunker, van daaruit zoekend naar een oplossing.

Science fiction series 2017

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere Engelse serie op Netflix. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Zoo

De Amerikaanse serie Zoo gaat het over het geweld van dieren tegen mensen. Maar hoe zijn al die merkwaardige aanslagen te verklaren en op te lossen?

Time After Time

De titel Time After Time doet al wat vermoeden waar deze Amerikaanse serie over gaat. Je volgt er de avonturen van de jonge meneer Wells en zijn tijdmachine.

Powerless

In de Amerikaanse serie Powerless volg je het personeel van een bijzondere verzekeringsmaatschappij. Ze zijn gespecialiseerd in het verzekeren van schade veroorzaakt door Superhelden.

Somewhere Between

Een moeder probeert in Somewhere Between het lot van haar 8-jarige dochter te beïnvloeden. Ze weet waar ze is en wanneer ze wordt vermoord, maar niet door wie en waarom. Wat zijn haar kansen?

The Mist

Zodra er een mist een klein stadje binnendringt worden de bewoners angstig. In de Amerikaanse 2017 serie The Mist proberen de bewoners zich te weren tegen de enge mist en alle gevaren die er bij komen kijken.

Inhumans

Kun je als geïsoleerde gemeenschap overleven? In de Amerikaanse serie Inhumans doen supermensen er alles aan om hun kleine samenleving en zichzelf te beschermen.

Oude sciencefiction series

Utopia

Utopia is een bijzondere Britse Netflix serie. Een groep mensen ontmoeten elkaar online en hebben een gezamenlijke interesse, maar ze worden achtervolgt door een groep genaamd ‘The Network’.

Jonathan Strange & Mr. Norrell

In een variant op de geschiedenis en wel tijdens de Napoleontische Oorlogen, leven twee merkwaardige mannen. In deze Britse serie Jonathan Strange & Mr. Norrell wordt magie ingezet als middel om Engeland te helpen.

Real Humans |trailer|

In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In de Zweedse sf-serie Äkta Människor (Real Humans) hebben Robots geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Missie Aarde

Missie Aarde is een komische Nederlandse tv serie. Het neemt je mee naar 2063, in dat jaar kan alleen Nederland zich nog beschermen tegen extreem hoog water.

Naast sciencefiction series zijn er meer tv series om naar te kijken.