Films en seriesFilms en series

Top 10 Spaanse series

Hier vind je 10 populaire Spaanse series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste Espanol’ overzicht ontdek je drama, komedie, detective en misdaad.

Kom nu hieronder meer te weten over deze Spaanstalige top series.

El Candidato


De machtige drugsdealer Rafael Bautista lijkt ongrijpbaar. Hier wil de ervaren CIA-er Wayne Addison verandering in brengen. In Mexico Stad hoopt hij zijn slag te slaan in een zoektocht met verrassende wendingen.

Caronte


De ex-agent Samuel Caronte is wraakzuchtig na onterecht te zijn veroordeeld. Om te voorkomen dat in de toekomst andere onschuldige mensen voor een misdaad beschuldigd worden, wil hij ze als kersverse advocaat gaan bijstaan.

The Pier


Alexandra is succesvol als architect en denkt dat ook in de liefde te zien, tot het moment dat haar man Oscar dood wordt aangetroffen. Onderzoekend hoe hij op de pier heeft kunnen sterven blijkt gaandeweg dat hij een dubbelleven had.

El Juego De Las Llaves


Vier stellen met een lange vaste relatie werken via een partnerruil aan een seksueel experiment. Deze komische test heeft op ieder individu een andere impact en het zet (on)verwacht wat druk op sommige ooit zo steady relaties.

Narcos: Mexico


De oorsprong van de drugsoorlog wordt in Mexico opgezocht in vroegere tijden van mensenhandel en chaotisch bestuur. Langzaam weet Félix Gallardo aan de macht te komen, dealers te verenigen en een imperium op te bouwen.

Un Extraño Enemigo


Baas van de Mexicaanse geheime dienst, Fernando Barrientos, probeert door smerig spel door te stoten naar heerser van het land. Het motto daarbij is dat dit doel alle middelen heiligt, ook als dat betekent dat er doden kunnen vallen.

Diablo Guardián


De verveelde Violetta laat Mexico achter zit en gaat haar geluk beproeven in New York waar ze schrijver Pig ontmoet. Hij ziet mogelijkheden voor een spannend verhaal wat ze vorm moet gaan geven, maar dat loopt uit de hand.

El Chapo


Onderaan de ladder beginnend weet ‘De Kleine’ zich in de jaren 80 op te werken door vuile klussen te doen. Eenmaal drugsbaron neemt hij met kleine winsten geen genoegen en wil hij succesvoller worden dan ooit tevoren.

Hierro


Als rechter Candela overgeplaatst wordt naar het afgelegen eiland El Hierro, komt ze in een veilige gemeenschap terecht. Toch wordt vlak na haar aantreden eilandbewoner Fran dood gevonden zonder dat duidelijk is waarom.

Historia De Un Clan


Hoofd van familie Puccio vraagt zijn kinderen mee te helpen met zijn crimineel bedrijf. Archimedes voert de leiding en onderhoud contacten met andere misdaadfamilies die zonder veel schuld- en gewetengevoelens te werk gingen.

Heb je een goede Spaanse serie gevonden? Laat anders een bericht achter als je Spaanstalige favoriet ontbreekt. Meer inspiratie kan je vinden bij de beste series of door in het menu andere serielanden te zien.

11 + 11 =