Thriller Series

In deze lijst vind je de beste thriller series.

De meeste komen uit Engeland en Scandinavië.

Liefhebbers van thrillers houden meestal ook van detective en misdaad.

Lees verder voor de spannendste tv series.

 DVD algemeen

Thriller series Netflix

Fargo

De mysterieuze verhalen in deze Netflix topper leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense Amerikaanse serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

Mindhunter

Twee FBI-agenten werken aan methoden om met behulp van psychologie motieven van misdadigers te ontrafelen. In Mindhunter zie je hoe ze de denkwijze in het oplossen van moorden proberen te veranderen.

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere thriller en te zien op Netflix. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de Netflix thriller serie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén wel samenwerken om de moordenaar te vinden.

The Walking Dead

The Walking Dead is een Amerikaanse horror en thriller serie. Bij The Walking Dead proberen een groep mensen na een Zombie invasie te overleven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri, maar waarom? Al snel blijkt in deze Netflix thriller dat een moeilijke relatie met een drugskartel de oorzaak is. Is een verhuizing de juiste oplossing?

Altered Carbon

In de Amerikaanse sciencefiction thriller Altered Carbon kunnen mensen de fysieke dood overleven. Dat gebeurt door het bewustzijn over te zetten naar een nieuw lichaam.

The Fall

In deze psychologische Netflix thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in de Netflix thriller Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Case

Een jonge meid wordt in de Netflix thriller Case in een opgehangen staat gevonden. In deze Ijslandse tv serie uit 2015 wordt onderzoek naar deze dood die vooral veel vragen doet oproepen.

Gypsy

Naomie Watts speelt de therapeut Jean Holloway, die opgaat in het leven van haar patiënten. Een professionele afstand houden blijkt haar in de Netflix serie Gypsy steeds moeilijker af te gaan.

Blå Ögon (Blue Eyes)

De Zweede Netflix serie Blå Ögon is het in een aantal woorden te omschrijven. Het draait om politiek, extremisme en geweld in Zweden.

Modus

Tijdens een sneeuwachtig kerstseizoen raakt in Modus psycholoog Inger Johanne Vik en haar autistische dochter in een onderzoek betrokken. In deze Netflix thriller worden een aantal bijzondere sterfgevallen verklaard.

Requiem

In deze fantasie thriller op Netflix volg je Matilda. Ze reist naar Wales om meer over zichzelf te weten te komen. Maar onbedoeld komen in een afgelegen gemeenschap lang bewaarde geheimen boven tafel.

Thriller series 2018

Fenix

In de Nederlandse thriller Fenix zie je een georganiseerde Brabantse drugscriminaliteit. Je volgt Jara en Rens die steeds meer in de knel raken levend tussen de boven- en onderwereld.

Bron/Broen (The Bridge)

Wanneer in de thriller serie Bron/Broen een lichaam is gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden, direct aan de grens, moeten de Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén wel samenwerken om de moordenaar te vinden.

Salamander

Salamander is een Belgische thriller en detective serie, uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

Taboo

James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse thriller Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

Altered Carbon

In de Amerikaanse thriller Altered Carbon kunnen mensen de fysieke dood overleven. Dat gebeurt door het bewustzijn over te zetten naar een nieuw lichaam.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist stiekem van Chicago naar de Ozark gebergten in Missouri, maar waarom? Al snel blijkt dat een moeilijke relatie met een drugskartel de oorzaak is. Is een verhuizing de juiste oplossing?

The Terror

In de donkere Amerikaanse thriller The Terror zie je in 1848 twee oorlogsschepen vast komen te zitten in het ijs van de Noordpool. Ze worden geconfronteerd met honger, muiterij (opstand) en een kwaadaardige ijsbeer.

Ófærð (Trapped)

De politie probeert in de Ijslandse thriller Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort een heftige storm ernstig het onderzoek.

Mr. Mercedes

In de Amerikaanse thriller Mr. Mercedes zie je het verhaal van een psychopathische moordenaar. Hij rijdt met een gestolen Mercedes rond in een menigte. Een net gepensioneerde rechercheur probeert daar een eind aan te maken.

Waco

De dramatische Amerikaanse thriller Waco draait om de religieuze leider David Koresh. De FBI en ATF grijpen in het voorjaar van 1993 om bepaalde redenen in. Volg de bestorming van zijn huisvesting in Waco, Texas.

Scandal

Kom je in de problemen? Dan kun je Olivia Pope bellen voor een oplossing. In Scandal is ze een professionele ‘oplosser’ die problemen doet verdwijnen nog voordat sommige het bestaan ervan ontdekken.

McMafia

Alex Godman heeft in de Britse misdaad thriller McMafia samen met zijn vriendin Rebecca een fijn leven opgebouwd. Alles loopt gesmeerd tot een moord zijn familiebanden in de criminele onderwereld blootlegt.

The Brave

Het is dapper om als militair persoonlijke offers te brengen tijdens gevaarlijke missies achter de vijandelijke linies. In de spannende serie The Brave volg je deze waaghalzen op de voet.

9-1-1

De Amerikaanse thriller 9-1-1 laat zien onder welke druk politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden werken. Je staat versteld van de beangstigende en hartverscheurende situaties waarin ze belanden, altijd proberend een goede oplossing te vinden.

Greyzone (Gråzon)

In de Zweedse thriller Greyzone volg je drone expert Victoria. Ze wordt gegijzeld in haar eigen huis. Allerlei gebeurtenissen leiden uiteindelijk tot een onvermijdelijke terreuraanslag.

Deep State

Een gepensioneerde spion wordt in de Britse thriller Deep State gevraagd om nog één missie te doen. Hij hoopt na het klaren van de klus een beter leven te krijgen, maar zijn verwachting komt onder druk te staan.

Riviera

Na de dood van Georgina’s rijke man Constantine raakt ze in schok zodra ze ontdekt welke levensstijl en geheimen achter de rijkdom schuil ging. Ze is er in Riviera veel aan gelegen zichzelf en haar familie te beschermen.

Taken

De voormalige CIA-agent Bryan Mills is in de Amerikaanse thriller serie uit 2018 Taken tegelijk een dodelijke agent, als een gefrustreerd mens uit op wraak.

Morden i Sandhamn (Murders In Sandhamn)

Viveca Sten’s populaire romans komen in de Zweedse trhiller Morden i Sandhamn tot leven. Je ziet een mooie mix van de Scandinavische misdaad en de prachtige omgeving rond Stockholm.

Requiem

In deze Engelse thriller volg je Matilda. Ze reist naar Wales om meer over zichzelf te weten te komen. Maar onbedoeld komen in een afgelegen gemeenschap lang bewaarde geheimen boven tafel.

Thriller series 2017

Fargo

De mysterieuze verhalen in deze top serie leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense Amerikaanse serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere thriller serie uit 2017. Het laat op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

Mindhunter

Twee FBI-agenten werken aan methoden om met behulp van psychologie motieven van misdadigers te ontrafelen. In de tv serie Mindhunter zie je hoe ze de denkwijze in het oplossen van moorden proberen te veranderen.

The Sinner

Een jonge vrouw gedraagt zich op een gruwelijke en gewelddadige manier maar ze weet niet waarom. In The Sinner raakt een onderzoeker geïnteresseerd in de vertoning en hij is vastberaden om de oorzaak boven water te krijgen.

Crimi Clowns

Deze thriller en misdaadserie staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In 2017 is er een nieuw seizoen.

De 12 Van Oldenheim

In De 12 Van Oldenheim krijg je een spannende Nederlandse serie over vermissingen. Het Dorpje Oldenheim blijkt minder vredig dan gedacht.

Van God Los

Van God Los is een spannende tv serie om te volgen. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De uitvoering is met een knipoog.

Prime Suspect 1973

De 22-jarige Jane Tennison’s begint wat onwennig bij de politie. Na wat seksistisch geplaag wordt ze in Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een vervelend moordonderzoek.

Gåsmamman

Sonja heeft in de Zweedse thriller Gåsmamman een leven zonder zorgen, samen met haar familie in de omgeving van Stockholm. Tot ze op een dag de criminele onderwereld in wordt getrokken waar ze haar familie probeert te redden.

Born To Kill

Je duikt in de Britse serie Born To Kill in gedachtewereld van Sam, een tiener die er psychopathische gedachten op na houdt.

The Same Sky

Lars is in de zeventiger jaren een ‘player’ uit Oost-Duitsland. Zijn opdracht in de Duitse serie The Same Sky is om in West-Duitsland vrouwen te verleiden die meer kunnen vertellen over belangrijke posten bij de overheid of defensie.

Liar

Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische thriller Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

Apple Tree Yard

Gehuwd en opgegroeide kinderen, wat wil Yvonne nog meer? Haar rustige leven wordt een chaos wanneer ze in Apple Tree Yard toegeeft aan een impulsieve en gepassioneerde affaire met een interessante vreemdeling.

Trust Me

Een hardwerkende zuster verliest in Trust Me op een lullige manier haar baan. Ze moet drastische oplossingen bedenken om voor haar dochter te kunnen blijven zorgen.

Clique

Jeugdvriendinnen Georgië en Holly zijn amper een paar weken op de universiteit in Edinburgh, wanneer Georgië in Clique bij een groep wordt getrokken onder leiding van docent Jude McDermid.

Gypsy

Naomie Watts speelt de therapeut Jean Holloway, die opgaat in het leven van haar patiënten. Een professionele afstand houden blijkt haar in Gypsy steeds moeilijker af te gaan.

Gidseltagningen (Below The Surface)

15 onschuldige mensen worden in Kopenhagen als gijzelaar ondergronds gehouden. De criminelen gebruiken in de Deense thriller Gidseltagningen de metro trein om ze vast te houden, maar voor hoe lang en met welk doel?

Farang

De voormalige crimineel Rickard weet te verdwijnen. Hij verlaat in de Scandinavische serie Farang zijn Zweedse leven en familie om in Thailand een nieuwe start te maken.

Zoo

De Amerikaanse tv serie Zoo gaat het over het geweld van dieren tegen mensen. Maar hoe zijn al die merkwaardige aanslagen te verklaren en op te lossen?

The Replacement

Terwijl een vrouw in de Engelse serie The Replacement begint aan haar kraamverlof lijkt haar vervanger niet controle over haar werk maar ook over haar leven te willen nemen.

Modus

Tijdens een sneeuwachtig kerstseizoen raakt in Modus psycholoog Inger Johanne Vik, maar ook haar autistische dochter in een onderzoek betrokken van een aantal bijzondere sterfgevallen.

Stella Blómkvist

Advocate Stella Blómkvist wordt in deze donkere Ijslandse thriller ingehuurd om verdachte te verdedigen. In deze 18+ serie maak je al snel kennis met een sexy en geslepen vrouw, die een donker verleden heeft en een wild leven.

SS-GB

Gedurende de Duitse bezetting van Engeland probeert een detective een moordonderzoek te doen, dat valt in de Britse detective SS-GB nog niet mee aangezien de nazi’s erg aanwezig zijn.

Rellik

Gabriel Markham werkt in de Britse politieserie Rellik met zijn team aan het vinden van een seriemoordenaar. Maar een onderbreking in dat onderzoek eist opeens de aandacht op.

You Are Wanted

In de spannende serie You Are Wanted wordt Lukas Franke slachtoffer van een cyberaanval. Zijn persoonlijke en social media gegevens worden gehackt in ingezet voor criminele activiteiten. Lukas probeert samen met Lena Arandt zijn onschuld aan te tonen.

Somewhere Between

Een moeder probeert in Somewhere Between het lot van haar 8-jarige dochter te beïnvloeden. Ze weet waar ze is en wanneer ze wordt vermoord, maar niet door wie en waarom. Wat zijn haar kansen?

Hassel

De vaderfiguur van detective Roland Hassel’s, Yngve Ruda, wordt in de Zweedse thriller uit 2017 Hassel op brute wijze op straat vermoord. Wraakzuchtig besluit Hassel zijn eigen onderzoek op te zetten om Ruda’s moordenaar te pakken te krijgen.

Thriller series 2016

 

Nobel

Een terugkerende soldaat en familieman wordt in de Noorse tv serie Nobel een schakel in een politiek internationaal spel. Naarmate de inzet groter wordt, vraagt hij zich steeds meer af wanneer een goed doel nog de middelen heiligt.

The Fall

In deze psychologische Brtise serie zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in The Fall vastberaden om hem te vangen.

De Zaak Menten

Bij de tv serie De Zaak Menten volg je een journalist die betrokken raakt bij de jacht op de gevaarlijke oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Bedrag (Follow The Money)

Een vrouw werkt in Deense thriller serie Bedrag bij het bedrijf Evergreen op de juridische afdeling. Maar ze heeft ambities, dan ontdekt ze een geheim, dat alles kan veranderen.

Project Orpheus

Project Orpheus is een spannende Nederlandse serie. Vijf studenten proberen een experiment. Maar wat zijn de risico’s die ze lopen?

De Jacht

De Jacht is een thriller serie en tegenhanger van het Deense Den Som Dræber. Je volgt de jonge maar slimme Lea Smid die een politieonderzoeken graag op haar eigenzinnige wijze uitvoert.

Vlucht HS13

Vlucht HS13 hoort bij de thrillers uit 2016 en is bekend om de rol van Katja Schuurman. Ze speelt de succesvolle zakenvrouw Liv, die een drama te verwerken krijgt wanneer het vliegtuig van haar man Simon neerstort.

Maria Wern

De Zweedse politieagent Maria Wern krijgt op het eiland Gotland te met maken met vervelende criminele activiteiten.

Cape Town

Mat Joubert was erg sterk in het oplossen van misdaden en het grijpen van moordenaars. In de Duitse serie Cape Town verandert dat zodra zijn vrouw Lara vermoord is. Het aantal vragen over Mat’s rol in die moord neemt toe.

Oude thrillers

 

Äkta Människor (Real Humans)

In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In de tv serie Äkta Människor hebben Robots geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Case

Een jonge meid wordt in de oude thriller Case in een opgehangen staat gevonden. In deze Ijslandse tv serie uit 2015 wordt onderzoek naar deze dood die vooral veel vragen doet oproepen.

Bellicher

Het leven van Michael Bellicher verandert in een hel zodra zijn naam betrokken raakt bij misdaden. Een mysterieuze man blijkt de boosdoener en is een gevaar voor zijn leven.

Den Som Dræber (Those Who Kill)

De spannende Deense thriller serie Den Som Dræber gaat over de jacht op een bekende en gewelddadige crimineel. Hoewel zijn eerste misdaad in Denemarken nog moet plaatsvinden, is iedereen op zijn hoede.

Blå Ögon (Blue Eyes)

De Zweede thriller serie Blå Ögon is het in een aantal woorden te omschrijven. Het draait om politiek, extremisme en geweld in Zweden.

Irene Huss

Irene Huss werkt voor de Politie en woont in Göteborg, Zweden. In de oude thriller Irene Huss zie je hoe ze probeert een lastig evenwicht te vinden tussen het oplossen van moorden en het leiden van een fijn gezinsleven.

Kodenavn Hunter

Terroristen proberen in de Noorse thriller serie Kodenavn Hunter de vrede in Noorwegen te verstoren. Reken op intense actie en meerdere plotwendingen.

Den Fördömde

Bergman is een karaktervol, niet op zijn mondje gevallen maar verdrietig persoon. Dat is hij in deze Scandinavische thriller Den Fördömde sinds zijn vrouw en dochter in 2004 tijdens de tsunami in Thailand kwamen te overlijden.

Naast thrillers series zijn er meer tv series om naar te kijken.