Top 50 thriller series

Hier vind je de 50 beste thriller series om zonder abonnement te kijken.

De meeste komen uit Scandinavische landen, Engeland en Amerika.

Bekijk hieronder alle spannende series met beschrijving en kijkinformatie.

Scandinavische thriller series

The Bridge


In de Scandinavische serie The Bridge (Bron / Broen) wordt een lichaam gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden. Deense inspecteur Martin Rohde en Zweedse Saga Norén gaan in deze thriller samenwerken om de moord op te lossen.

Ófærð (Trapped)


De politie probeert in de IJslandse serie Ófærð (Trapped) een lastige misdaad op te lossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, verstoort in deze afsluiter van de thriller series top 10 een heftige storm ernstig het onderzoek.

Nobel


Een terugkerende soldaat en familieman wordt in de Noorse thriller Nobel een schakel in een politiek internationaal spel. Naarmate de inzet groter wordt, vraagt hij zich in deze thriller steeds meer af of hij nog wel goed bezig is.

Real Humans


In een nieuwe realiteit is de kunstmatige mens een vast verschijnsel geworden. In de Zweedse sf-serie thriller Äkta Människor (Real Humans) hebben Robots geen robotachtig gedrag en verschijning meer.

Occupied


In de nabije toekomst wordt in de Noorse thriller Occupied (Okkupert) Noorwegen bezet door Rusland. Dat gebeurt omdat de milieuvriendelijke Noorse regering alle belangrijke olie- en gasproductie gaat stopt.

Valkyrien


De Noorse thriller Valkyrien gaat over een arts met een illegale ondergrondse kliniek. Hij behandelt daar criminelen en andere mensen die niet naar een regulier ziekenhuis willen. Deze service verloopt echter niet zonder gevaar.

Follow The Money


Een vrouw werkt in Deense thriller Follow The Money (Bedrag) bij het bedrijf Evergreen op de juridische afdeling. Maar ze heeft ambities, dan ontdekt ze een geheim, dat alles kan veranderen.

Conspiracy Of Silence


Wist je dat Halina Reijn een rol speelt in de Scandinavische thriller Conspiracy Of Silence? Wapenhandel-specialist Robert Kastell keert na 30 jaar gefrustreerd terug in Zweden. Hij wil bewijzen dat dit land geen schone handen heeft, maar niet iedereen zit daar op te wachten.

The Lawyer (Advokaten)


In de Zweedse 2018 thriller The Lawyer (Advokaten), ontdekt advocaat Frank de waarheid achter de dood van zijn ouders. Infiltreren in de Deense onderwereld blijkt al snel een begrijpelijke, maar gevaarlijke stap.

Those Who Kill


De Deense thriller Those Who Kill (Den Som Dræber) gaat over de jacht op een bekende en gewelddadige crimineel. Hoewel zijn eerste misdaad in Denemarken nog moet plaatsvinden, is iedereen op zijn hoede.

Moscow Noir (Dirigenten)


De Zweedse Investeerder Tom Blixen komt onverwachts in aanraking met de Russische elite en hun privélegers. Handel bedrijven in Rusland blijkt in de spannende 2019 serie Moscow Noir (Dirigenten) complexer dan gedacht en zelfs gevaarlijk.

Blue Eyes


De Zweedse thriller serie Blå Ögon (Blue Eyes) is met een aantal woorden te omschrijven. Het draait in deze mysterie vooral om politiek, extremisme en geweld. Helaas niet meer te zien op Netflix.

Stella Blómkvist


Advocate Stella Blómkvist wordt in deze donkere IJslandse misdaad thriller ingehuurd om verdachte te verdedigen. In deze spannende serie maak je al snel kennis met een sexy en geslepen vrouw, die een wild leven en donker verleden heeft.

Modus


Tijdens een witte kerst komen in de Scandinavische thriller Modus psycholoog Inger Johanne Vik en haar autistische dochter in een onderzoek terecht. In deze detective serie raken ze zo betrokken bij een aantal bijzondere sterfgevallen.

Deep Cover


Terroristen proberen in de Noorse thriller Deep Cover (Kodenavn Hunter) de vrede in Noorwegen te verstoren. Vergeleken met andere Scandinavische series heeft deze serie meer intense actie en meerdere plotwendingen.

Den Fördömde


Bergman is in de Zweedse thriller serie Den Fördömde een karaktervol, niet op zijn mondje gevallen en verdrietig persoon. Dat is hij sinds zijn vrouw en dochter in 2004 tijdens in Thailand overleden.

Maria Wern


Een slimme politieagente krijgt in de Zweedse thriller Maria Wern op het eiland Gotland te met maken met vervelende criminele activiteiten. Gelukkig weet ze daar wel raad mee.

Monster


Een jonge vrouw wordt in de Noorse thriller Monster vermist en haar vriend wordt dood aangetroffen. Inspecteur Hedda Hersoug en Joel Dreyer zijn vastbesloten deze zaak op te lossen.

Irene Huss


Irene Huss werkt voor de Politie en woont in Göteborg. In de Zweedse thriller serie Irene Huss zie je hoe ze met veel moeite probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en een normaal gezinsleven.

Alex


Harde agent Alex Leko pakt in deze Zweedse thriller gangsters succesvol op een smerige manier aan. De keerzijde van dit ‘succes’ is dat zijn gezin steeds meer gevaar begint te lopen.

Hassel


De vaderfiguur van detective Roland Hassel’s, Yngve Ruda, wordt in de Zweedse thriller uit 2017 Hassel op brute wijze op straat vermoord. Wraakzuchtig start Hassel zijn eigen onderzoek.

Engelse thriller series

Taboo


James Keziah Delaney keert tijdens de Oorlog van 1812 terug naar Londen. Vele zitten in de Engelse thriller Taboo te azen op zijn opgebouwde rijk, zelfs moord zouden ze er voor over hebben.

Black Mirror


In een thriller series top 10 mag Black Mirror natuurlijk niet ontbreken. Deze Engelse serie laat je op een creatieve manier de donkere kant van technologie en het leven zien.

The Fall


In deze psychologische thriller zie je een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in de omgeving van Belfast stalkt. Maar een getalenteerde politievrouw is in de Engelse serie The Fall vastberaden om hem te vangen.

The Honourable Woman


Een vrouw komt in de dramatische Britse thriller The Honourable Woman via haar vader in de wapenhandel terecht. Zaken doen en proberen verzoening te brengen tussen Israëli’s en Palestijnen blijkt niet zo makkelijk.

Prime Suspect 1973


De 22-jarige Jane Tennison’s begint wat onwennig bij de politie. Na wat seksistisch geplaag wordt ze in Engelse thriller Prime Suspect 1973 in het diepe gegooid met een vervelend moordonderzoek.

McMafia


Alex Godman heeft in de Britse 2018 thriller McMafia samen met zijn vriendin Rebecca een fijn leven opgebouwd. Alles loopt gesmeerd tot een moord zijn familiebanden in de criminele onderwereld blootlegt.

Born To Kill


Je duikt in de Britse thriller serie Born To Kill in de gedachtewereld van Sam, een tiener die er gevaarlijke psychopathische gedachten op na houdt.

Liar


Schoolleraar Laura Nielson beschuldigd in de Britse psychologische thriller Liar Andrew Earlham van verkrachting. Maar de beschuldigde chirurg geeft zich niet zomaar gewonnen.

Trust Me


Een hardwerkende zuster verliest in de dramatische Engelse thriller Trust Me op een lullige manier haar baan. Ze moet drastische oplossingen bedenken om voor haar dochter te kunnen blijven zorgen.

Appke Tree Yard


Gehuwd en opgegroeide kinderen, wat wil Yvonne nog meer? Haar rustige leven wordt een chaos wanneer ze in de Engelse thriller Apple Tree Yard toegeeft aan een impulsieve en gepassioneerde affaire met een interessante vreemdeling.

SS-GB


Gedurende de Duitse bezetting van Engeland probeert een detective een moordonderzoek te doen. Dat valt in de Britse thriller SS-GB nog niet mee aangezien de nazi’s erg aanwezig zijn.

Clique


Jeugdvriendinnen Georgië en Holly zijn in de Engelse thriller Clique gewoon bezig op een universiteit in Edinburgh. Maar wanneer Georgië bij een groep wordt getrokken onder leiding van docent Jude McDermid, verandert alles.

Riviera


Na de dood van Georgina’s rijke man Constantine raakt ze in schok zodra ze ontdekt welke levensstijl en geheimen achter de rijkdom schuil ging. Ze is er in Britse thriller Riviera veel aan gelegen zichzelf en haar familie te beschermen.

Rellik


Gabriel Markham werkt in de Britse politie thriller Rellik met zijn team aan het vinden van een seriemoordenaar. Maar een onderbreking in dat onderzoek eist opeens de aandacht op.

Amerikaanse thriller series

Fargo


De mysterieuze verhalen in deze top thriller leiden op de een of andere manier terug naar het Amerikaanse plaatsje Fargo. Reken op een intense Amerikaanse tv serie vol spanning en met af en toe een vleugje humor.

The Walking Dead


The Walking Dead is een Amerikaanse horror en thriller serie. Bij The Walking Dead proberen een groep mensen na een Zombie invasie te overleven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Helaas sinds 2018 niet meer op Netflix.

The Sinner


Een jonge vrouw gedraagt zich op een gruwelijke en gewelddadige manier maar ze weet niet waarom. In de Amerikaanse thriller The Sinner is een onderzoeker vastberaden om de oorzaak boven water te krijgen.

Scandal


Kom je in de problemen? Dan kun je Olivia Pope bellen voor een oplossing. In de Amerikaanse thriller Scandal is ze een professionele ‘oplosser’ die problemen doet verdwijnen nog voordat sommige het bestaan ervan ontdekken.

Zoo


De Amerikaanse thriller serie Zoo gaat het over het geweld van dieren tegen mensen. Maar hoe zijn al die merkwaardige aanslagen te verklaren en op te lossen?

Taken


De voormalige CIA-agent Bryan Mills is in de Amerikaanse thriller serie uit 2018 Taken tegelijk een dodelijke agent, als een gefrustreerd mens uit op wraak.

Nederlandse thriller series

Van God Los


Van God Los is een spannende Nederlandse thriller serie om te volgen. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De uitvoering is met een knipoog.

De Jacht


De Jacht is een Nederlandse thriller serie en tegenhanger van het Deense Den Som Dræber. Je volgt de jonge maar slimme Lea Smid die een politieonderzoeken graag op haar eigenzinnige wijze uitvoert.

De 12 Van Oldenheim


In de Nederlandse thriller De 12 Van Oldenheim is spannend om te volgen en gaat over vermissingen. Het Dorpje Oldenheim blijkt namelijk minder vredig dan gedacht.

Flikken Maastricht


Flikken Maastricht is een Nederlandse thriller. Op spannende maar ook komische wijze worden in deze detective serie zaken opgelost. In 2014 kreeg het zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Bellicher


Het leven van Michael Bellicher verandert in een hel zodra zijn naam betrokken raakt bij misdaden. Een mysterieuze man blijkt de boosdoener in deze Nederlandse thriller en is een gevaar voor zijn leven.

LOIS


In de Hollandse thriller LOIS speelt Noortje Herlaar de rol van rechercheur Lois Elzinga. In Alkmaar weet ze bij de politie lastige zaken op te lossen, tot privé geheimen haar werk moeilijk maken.

Vlucht HS13


Vlucht HS13 hoort bij de Nederlandse thrillers uit 2016 en is bekend om de rol van Katja Schuurman. Ze speelt de succesvolle zakenvrouw Liv, die een drama te verwerken krijgt wanneer het vliegtuig van haar man Simon neerstort.

Vlaamse thriller series

Tabula Rasa


De spannende thriller Tabula Rasa gaat over een jonge vrouw. Ze leidt geheugenverlies maar toch is ze onmisbaar in het oplossen van een mysterieuze verdwijningszaak.

De Dag


De Vlaamse thriller De Dag vertelt het verhaal van politieonderhandelaars die in actie komen vanwege een gijzeling in een kleine bank. Al snel blijkt de bankoverval ingewikkelder in elkaar te steken dan gedacht.

Salamander


Salamander is een Belgische thriller en detective serie, uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

Crimi Clowns


Deze Vlaamse thriller staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. Sinds 2017 is er een nieuw seizoen.

Duitse thriller series

Bad Banks


Barry Atsma speelt in deze Duitse thriller een bankier die alles over heeft voor een goed financieel resultaat. Jana heeft moeite met het egoïsme van de financiële wereld, maar ze wil wel een leuke carrière maken. Te zien in het Duits én Nederlands.

Cape Town


Mat Joubert was erg sterk in het oplossen van misdaden en het grijpen van moordenaars. In Cape Town verandert dat zodra zijn vrouw Lara vermoord is. Het aantal vragen over Mat’s rol in die moord neemt toe.

Dit waren de beste thriller series. Laat hieronder een bericht achter als spannende thrillers ontbreken of ga terug naar het menu.

2 + 14 =