Films en seriesFilms en series

Top 50 Vlaamse series

Hier vind je 50 populaire Vlaamse series om in 2024 te kijken, met goede recensies en hoge IMDB-score.

In dit ‘beste Vlamingen’ overzicht ontdek je detective, misdaad, komedie en drama.

Kom nu hieronder meer te weten over deze top series uit België.

Vlaamse detective series

Undercover


XTC-producent Ferry Bouman leeft graag low key op een camping. Zijn ontspannen houding daar wordt gebruikt door undercoveragenten die zich voordoen als nieuwe buren. Maar lukt het hen om genoeg vertrouwen te winnen en belastende informatie los te krijgen?

13 Geboden


Nadat in Aalst een meisje op brute wijze vermoord is brengt Inspecteur Vicky verdachten in beeld. Maar de moeilijkheid begint pas echt als één van hen een dag later verbrand wordt aangetroffen.

Beau Séjour


De overleden Kato probeert ontwaakt in hotel Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. In deze mysterie kan ze ongemerkt rondlopen maar is dat voldoende om de oorzaak van haar dood te kunnen achterhalen.

Salamander


Nadat 66 kluizen gekraakt zijn van de machtige maar geheime organisatie Salamander, gaat inspecteur Paul Gerardi op onderzoek uit. Dit wordt echter niet op prijs gesteld, maar toch blijft hij stoïcijns op zoek gaan naar de dader. Oorspronkelijk uitgezonden door Eén.

Vlaamse misdaadseries

De Dag


Een team politieonderhandelaars komt in actie vanwege een gijzeling bij een kleine bank. Hoofdonderhandelaar Mercedes De Vos wil vooral geen slachtoffers maar gaandeweg wordt dat doel steeds moeilijker haalbaar.

De Infiltrant


De sluwe oplichter Danny Desmedt wil een dreigende gevangenisstraf ten koste van alles ontlopen. Hij krijgt daarvoor de kans maar dan moet hij wel binnen een gevaarlijke drugsbende een deal zien te sluiten.

Coppers


Je volgt in Coppers de gedreven politiecommissaris Liese Meerhout en haar collega inspecteurs. Dagelijks zaken proberen zij zo correct mogelijk op te lossen. Dit levert verrassend vaak bizarre situaties op.

De Bunker


In deze misdaadserie worden operaties uitgevoerd vanuit een geheim ondergronds verblijf. Als hoofd van de Belgische Nationale Veiligheidsdienst is er soms net wat meer toegestaan dan normaal.

De Ridder


In de rechtbank van Gent werkt Helena De Ridder. Ze krijgt in deze Belgische misdaadserie als openbaar aanklager te maken met lastige strafrechtzaken. De hoofdrol wordt gespeeld door de knappe Clara Cleymans.

Crimi Clowns


Deze Vlaamse misdaad staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In Nederland bekend geworden door de rol van Johnny de Mol.

Wolven


In de spannende serie Wolven staat de antifraudedienst van België centraal. Commissaris Thomas Verhaege en zijn collega’s van Ecofin werken daar aan lastige fraudezaken.

Vermist


De Belgische federale politie doet er in Vermist alles aan om vermiste kinderen en volwassenen te vinden. Sommige meldingen zijn onschuldig, anderen hebben verband met misdrijven, chantage of zelfs terrorisme. Lukt het om werk en privé te combineren?

Vlaamse komedie series

Gina & Chantal


De rijke maar niet al te slimme Gina stuit met haar schoonmaakster Chantal op een mysterie. Op hilarische wijze weten ze heel de villawijk te betrekken bij hun avontuur.

Geub


Philippe Geubels heeft liefdesverdriet omdat zijn vrouw hem heeft verlaten voor een veel oudere buurman. Via zijn ‘snuggere’ vrienden Dikkie Dirk en Pannenkoek probeert hij deze tegenslag weer te boven te komen.

De Luizenmoeder


Na de Nederlandse versie is er sinds 2019 een Vlaamse De Luizenmoeder. De gescheiden vrouw Hannah probeert haar leven opnieuw kleur te geven. Maar de regeltjes op de basisschool maken het haar niet makkelijk.

Callboys


In deze Belgische comedy volg je de onhandige optredens van vier gigolo’s. Op papier lijkt hun testosteron-gedreven levensstijl veel voordelen te hebben maar de realiteit blijkt anders.

De 16


Steven Kennis wil in de Wetstraat 16 aan de macht komen, maar hij heeft daar wel hulp bij nodig. Charles Van Praet wordt daarom aangetrokken om wat zaken te regelen maar dat verloopt niet zoals gepland.

Auwch_


De fantasierijke Ben en Axel komen voortdurend in allerlei grappige situaties terecht. Ondertussen proberen ze ook serieus een productiehuis te runnen.

Vossenstreken


Vossenstreken is een grappige Belgische politieserie. Sara Roose moet drie 3 oude rechercheurs zien te leiden, dat levert soms komische scenes op.

Nieuw Texas


Nieuw Texas is een komische Vlaamse serie om te zien. Door het overlijden van hun vader moeten vier broers samenwonen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

De Biker Boys


Drie mannen denken in Italië even een reisprogramma te maken over het scootermerk Vespa. Maar onderweg vallen ze van de ene teleurstelling in de andere.

Amateurs


Amateurs gaat over een leuk maar onprofessioneel amateurgezelschap genaamd De Pajotters. Om kans te maken op een prestigieuze prijs schakelen ze professionele regisseur in, maar dat verloopt niet volgens verwach.

Met Man En Macht


In het fictieve Ransegem stopt de burgemeester met werken, met alle gevolgen van dien. Want verkiezingstijd breekt aan waardoor er politieke en persoonlijke keuzes gemaakt moeten worden door potentiële opvolgers.

Safety First


Deze Jackass-achtige serie van VTM gaat over vier vrienden die een beveiligingsbedrijf beginnen. Daar komt een hoop kennis en kunde bij kijken maar ze blinken vooral uit in de naïeve en domme acties.

Connie & Clyde


Connie & Clyde een Belgische comedy en van de makers van Clan. Niet geschoten, altijd mis! is de slogan van het leuke relatiebureau Connie & Clyde.

Danni Lowinski


Danni Lowinski is een vrouw van begin 30 met een carrière move. Ze hoopte als advocate aan de slag te gaan. Dat blijkt in deze Vlaamse comedy lastiger dan gedacht.

De Vijfhoek


Bewoners van de Brusselse wijk Kattenberg worden bedreigd door een bouwproject. De gemoederen lopen steeds hoger op maar tegelijk wordt de roep om een oplossing steeds luider.

Red Sonja


Dit is een tragi-komische Belgische serie. De 55-jarige Odette gaat zich voor het geld online presenteren als ‘Red Sonja’. Dat levert de nodige vermakelijke gesprekken en levenslessen op.

Vlaamse dramaseries

De Twaalf


Voor een moordzaak moeten twaalf burgers zich voor een jury melden. Staan zij na het proces nog steeds achter het besluit om Frie Palmers te voordelen voor de dood op haar vriendin én dochter?

Studio Tarara


Na een mysterieuze zelfmoord wordt Studio Tarara van VTM onder de loep genomen. Geleidelijk dwalen steeds meer acteurs psychisch af maar waardoor komt dat?

Zie Mij Graag


Nadat Ben vreemdgaat met de lerares van hun kinderen besluit Anna om uit elkaar te gaan. Onzeker begint ze aan het single bestaan, maar gelukkig krijgt ze wijze raad van haar vriendinnen Nicole en Saskia.

Over Water


John Beckers is blij dat zijn vrouw en kinderen hem nog één laatste kans geven om zijn manier van leven te verbeteren. Maar hij als door zijn nieuwe werk in de Haven van Antwerpen een ex-gedetineerde ontmoet, komt hij voor nieuwe verleidingen te staan.

Gevoel Voor Tumor


In dit komisch drama volg je student en rokkenjager Tristan Devriendt. Alles in zijn leven lijkt perfect, tot hij ontdekt een tumor in zijn hoofd te hebben. Volg zijn strijd en nieuwe levensweg in de Vlaamse serie Gevoel voor Tumor.

Gent West


In het Belgisch drama Gent West zie je Veronique gearresteerd voor een poging haar man om het leven te brengen. In de vrouwengevangenis leert ze haar nieuwe leven pijnlijk snel kennen.

Eigen Kweek


Een boer ziet in de Vlaamse dramaserie Eigen Kweek zijn opgebouwde bedrijf verloren gaan. Om te overleven besluit hij wiet te gaan kweken, dat is vragen om problemen.

Professor T.


Professor T. is een Vlaams drama. De soms onmisbare maar excentrieke professor Jasper Teerlinck adviseert de politie bij moeilijke zaken. Zijn invloed is vaak even geniaal als vervelend en vermakelijk.

Tytgat Chocolat

Ondanks dat Jasper Vloemans het syndroom van Down heeft leeft hij vol ambitie als inpakker in chocoladefabriek Tytgat Chocolat. Ondanks mislukte liefdesrelaties gaat hij vol goede moed op zoek naar de waarde liefde.

Tabula Rasa


De spannende Vlaamse thriller Tabula Rasa is dankzij Netflix bekend geworden en gaat over een jonge vrouw. Ze leidt geheugenverlies maar toch is ze onmisbaar in het oplossen van een mysterieuze verdwijningszaak.

Spitsbroers


Het Vlaams drama Spitsbroers gaat over twee broers met een voetbaldroom. De verhoudingen komen onder druk te staan wanneer één van de broers een profcarrière kan beginnen.

Amigo’s


Vijf mannen komen in het Vlaamse drama Amigo’s uit de gevangenis. Enkel van hen zaten daar wegens moord. Ze starten samen een restaurant met de naam Amigo’s, maar dat loopt niet zoals ze hadden verwacht.

Cordon


Cordon is een Belgische dramaserie van VTM. Een dodelijk virus breekt uit. Mensen proberen noodgedwongen in een soort container te overleven. Dat geeft veel spanningen en onzekerheden.

Chaussee D’Amour


Na een mislukt huwelijk gaat Sylvia in het Belgische drama Chaussée d’Amour verhuizen naar een bordeel. Gedwongen door geldnood opent ze een bar. Ze krijgt te maken met een detective die een oude moordzaak probeert op te lossen.

Den Elfde Van Den Elfde


Hubert is in Knorrendonk al ruim 35 jaar de jaarlijkse Prins Carnaval. Dat verandert in het Vlaams drama Den Elfde Van Den Elfde zodra hij op doktersadvies de jaarlijkse viering moet overslaan. Verkiezingen voor een nieuwe prins volgen en dat brengt lokaal veel los.

Bevergem


Bevergem hoort tot de betere Vlaamse dramaseries van vroeger. Het speelt zich af in het plaatsje Bevergem. Daar blijken de mensen net zo excentriek als de stand-up komediant Freddy.

Tom & Harry


Tom & Harry is een Belgisch drama en gaat over de babywissel op de kraamafdeling. Een succesvolle vrouw wil de waarheid ontdekken en gaat op zoek naar haar echte zoon.

Vriendinnen


Vriendinnen is een leuke Vlaamse serie van vroeger. Het gaat over de levenslange vriendschap tussen Nel Vercammen en Eva Michiels. Dit drama bevat de nodige humor en een vleugje romantiek.

Marsman


Marsman is een dramaserie uit 2014 uitgezonden door Eén. Nico Marsman moet zien te zorgen voor zijn autistische broer Rudy, dat levert nogal wat problemen en hilariteit op.

In Vlaamse Velden


In Vlaamse Velden is een tiendelig historisch drama en het speelt zich af gedurende de Eerste Wereldoorlog. Je volg het bewogen leven van de familie Boesman.

Crème De La Crème


Het vermakelijke Vlaamse drama Crème De La Crème draait om drie jeugdvriendinnen. Als dertigers komen ze elkaar weer tegen. Ze voeren leuke veranderingen door.

Deadline 14/10


De onervaren journaliste Marianne Smidt krijgt de taak om de verdwenen tiener Lena Nijs op te sporen. Deze onschuldige zoektocht krijgt echter een politieke wending. Hoe is deze verdwijning tot stand gekomen?

Vond je een goede Vlaamse serie? Laat hieronder een bericht achter als je favoriet uit België ontbreekt. Zoek wellicht meer inspiratie bij de beste series of in het menu door andere serielanden te exploreren.

12 + 6 =