Top 50 Vlaamse series

Hier vind je de 50 beste Vlaamse series om in 2020 te kijken, volgens TVserieVergelijker.​

Het eerste genre in deze lijst is detective, daarna volgt misdaad, komedie en drama.

Kom nu hieronder meer te weten over dé topseries uit Vlaams België.

Vlaamse detective series

Tabula Rasa


De spannende Vlaamse thriller Tabula Rasa is dankzij Netflix bekend geworden en gaat over een jonge vrouw. Ze leidt geheugenverlies maar toch is ze onmisbaar in het oplossen van een mysterieuze verdwijningszaak.

Salamander


Salamander is een Belgische politieserie met een vleugje drama, uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

Beau Séjour


Een jonge vrouw probeert in de Belgische detective Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. Dat doet ze door meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood.

Aspe


Aspe is een spannende Belgische politieserie, welke zich afspeelt in de omgeving van Brugge. Geniet van de gecompliceerde plots.

Zone Stad


Zone Stad is een Vlaamse politieserie welke helaas in 2013 gestopt is. Het speelt zich af in het centrum van Antwerpen, waar genoeg werk te doen is.

Witse


Witse is een plezante Vlaamse politieserie. In 2012 was de laatste aflevering over de eigenzinnige maar vermakelijke politiecommissaris.

Vlaamse misdaadseries

De Dag


De Vlaamse thriller De Dag vertelt het verhaal van politieonderhandelaars die in actie komen vanwege een gijzeling in een kleine bank. Al snel blijkt de bankoverval ingewikkelder in elkaar te steken dan gedacht.

De Infiltrant


In de leuke Vlaamse misdaadserie De Infiltrant probeert Danny Desmedt een deal te sluiten. Maar hij komt in gevaar wanneer hij op de verkeerde tijd op de verkeerde plaatst komt.

Crimi Clowns


Deze Vlaamse misdaad staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In Nederland bekend geworden door de rol van Johnny de Mol.

De Bunker


De Bunker is een Vlaamse misdaadserie die zich vaak afspeelt in een geheime ondergrondse verblijf. Daar zit namelijk het hoofdkwartier van de Belgische Nationale Veiligheidsdienst. Vanuit daar voeren ze spannende operaties uit.

Vermist


De Belgische federale politie doet er in de Vlaamse misdaadserie Vermist alles aan om vermiste kinderen en volwassenen te vinden. Sommige meldingen zijn onschuldig, anderen hebben verband met misdrijven, chantage of zelfs terrorisme. Lukt het om werk en privé te combineren?

De Ridder


In de rechtbank van Gent werkt Helena De Ridder. Ze krijgt in deze Belgische misdaadserie als openbaar aanklager te maken met lastige strafrechtzaken. De hoofdrol wordt gespeeld door de knappe Clara Cleymans.

Coppers


Je volgt in de Vlaamse misdaadserie Coppers een gedreven politiecommissaris met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij probeert dagelijks alle zaken zo correct mogelijk op te lossen. Dat levert verrassend vaak bizarre situaties op.

Wolven


Wolven is een Belgische misdaadserie waarin de antifraudedienst van België centraal staat. Commissaris Thomas Verhaege en zijn collega’s van Ecofin werken aan lastige fraudezaken.

Vlaamse komedie series

De Luizenmoeder


Na de Nederlandse versie is er sinds 2019 een Vlaamse De Luizenmoeder. De gescheiden vrouw Hannah probeert haar leven opnieuw kleur te geven. Maar de regeltjes op de basisschool maken het haar niet makkelijk.

Callboys


In de Belgische comedy Callboys volg je de komische optredens van vier gigolo’s. De testosteron-gedreven levensstijl van de “Callboys” begint al snel zijn tol te eisen.

De 16


De Belgische komedie De 16 gaat over de machtsspelletjes. Je krijgt een interessante kijk in het reilen en zeilen van een kabinet die te koste van alles de Wetstraat 16 in handen wil krijgen.

De Biker Boys


De Biker Boys is een grappige Vlaamse komedie serie. Drie mannen denken in Italië even een reisprogramma te maken. Dat valt wat tegen.

Nonkel Jef


Liefhebbers van oude Vlaamse comedy zullen met plezier kijken naar Nonkel Jef. Al sinds 1995 is deze humoristische serie met Ivo Pauwels in de hoofdrol te volgen.

Nieuw Texas


Nieuw Texas is een komische Vlaamse serie om te zien. Door het overlijden van hun vader moeten vier broers samenwonen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Vossenstreken


Vossenstreken is een grappige Belgische politieserie. Sara Roose moet drie 3 oude rechercheurs zien te leiden, dat levert soms komische scenes op.

Amateurs


Amateurs gaat over een leuk maar onprofessioneel amateurgezelschap. Reken op 88 afwisselende acteurs in deze komische Vlaamse serie.

Safety First


Safety First gaat natuurlijk over de veiligheid. Het is een komische Jackass-achtige serie. Deze Vlaamse comedy werd in 2015 uitgebracht door VTM.

Met Man En Macht


Met Man En Macht is een Belgische komedie serie. In het fictieve Ransegem stopt de burgemeester met werken, met alle gevolgen van dien.

Danni Lowinski


Danni Lowinski is een vrouw van begin 30 met een carrière move. Ze hoopte als advocate aan de slag te gaan. Dat blijkt in deze Vlaamse comedy lastiger dan gedacht.

Connie & Clyde


Connie & Clyde een Belgische comedy en van de makers van Clan. Niet geschoten, altijd mis! is de slogan van het leuke relatiebureau Connie & Clyde.

Clan


Clan is een komische Belgische serie. Het speelt zich af rond vijf zussen. De verhoudingen zijn goed tot 1 zus besluit te gaan trouwen met een ‘duivelse’ man.

Red Sonja


Dit is een tragi-komische Belgische serie. De 55-jarige Odette gaat zich voor het geld online presenteren als ‘Red Sonja’. Dat levert de nodige vermakelijke gesprekken en levenslessen op.

De Vijfhoek


De Vijfhoek is een Vlaams drama waarin de bewoners van de Brusselse wijk Kattenberg worden bedreigd door een bouwproject.

Vlaamse dramaseries

De Twaalf


In dit spannend drama volg je de gang van zaken in een moordzaak. De Twaalf juryleden beoordelen de zaak maar hoe zeker is het dat de verdachte de twee moorden gepleegd heeft?

Studio Tarara


Het drama Studio Tarara speelt zich in 1993 af bij de Belgische zender VTM. Geleidelijk zie je acteurs psychisch steeds verder afdwalen. En dan is er ineens een mysterieuze zelfmoord die niet makkelijk is op te lossen.

Gevoel Voor Tumor


In dit komisch drama volg je student en rokkenjager Tristan Devriendt. Alles in zijn leven lijkt perfect, tot hij ontdekt een tumor in zijn hoofd te hebben. Volg zijn strijd en nieuwe levensweg in de Vlaamse serie Gevoel voor Tumor.

Gent West


In het Belgisch drama Gent West zie je Veronique gearresteerd voor een poging haar man om het leven te brengen. In de vrouwengevangenis leert ze haar nieuwe leven pijnlijk snel kennen.

Eigen Kweek


Een boer ziet in de Vlaamse dramaserie Eigen Kweek zijn opgebouwde bedrijf verloren gaan. Om te overleven besluit hij wiet te gaan kweken, dat is vragen om problemen.

Amigo’s


Vijf mannen komen in het Vlaamse drama Amigo’s uit de gevangenis. Enkel van hen zaten daar wegens moord. Ze starten samen een restaurant met de naam Amigo’s, maar dat loopt niet zoals ze hadden verwacht.

Spitsbroers


Het Vlaams drama Spitsbroers gaat over twee broers met een voetbaldroom. De verhoudingen komen onder druk te staan wanneer één van de broers een profcarrière kan beginnen.

Professor T.


Professor T. is een Vlaams drama. De soms onmisbare maar excentrieke professor Jasper Teerlinck adviseert de politie bij moeilijke zaken. Zijn invloed is vaak even geniaal als vervelend en vermakelijk.

Cordon


Cordon is een Belgische dramaserie van VTM. Een dodelijk virus breekt uit. Mensen proberen noodgedwongen in een soort container te overleven. Dat geeft veel spanningen en onzekerheden.

Chaussee D’Amour


Na een mislukt huwelijk gaat Sylvia in het Belgische drama Chaussée d’Amour verhuizen naar een bordeel. Gedwongen door geldnood opent ze een bar. Ze krijgt te maken met een detective die een oude moordzaak probeert op te lossen.

Den Elfde Van Den Elfde


Hubert is in Knorrendonk al ruim 35 jaar de jaarlijkse Prins Carnaval. Dat verandert in het Vlaams drama Den Elfde Van Den Elfde zodra hij op doktersadvies de jaarlijkse viering moet overslaan. Verkiezingen voor een nieuwe prins volgen en dat brengt lokaal veel los.

Bevergem


Bevergem hoort tot de betere Vlaamse dramaseries van vroeger. Het speelt zich af in het plaatsje Bevergem. Daar blijken de mensen net zo excentriek als de stand-up komediant Freddy.

Tom & Harry


Tom & Harry is een Belgisch drama en gaat over de babywissel op de kraamafdeling. Een succesvolle vrouw wil de waarheid ontdekken en gaat op zoek naar haar echte zoon.

Vriendinnen


Vriendinnen is een leuke Vlaamse serie van vroeger. Het gaat over de levenslange vriendschap tussen Nel Vercammen en Eva Michiels. Dit drama bevat de nodige humor en een vleugje romantiek.

Marsman


Marsman is een dramaserie uit 2014 uitgezonden door Eén. Nico Marsman moet zien te zorgen voor zijn autistische broer Rudy, dat levert nogal wat problemen en hilariteit op.

In Vlaamse Velden


In Vlaamse Velden is een tiendelig historisch drama en het speelt zich af gedurende de Eerste Wereldoorlog. Je volg het bewogen leven van de familie Boesman.

Crème De La Crème


Het vermakelijke Vlaamse drama Crème De La Crème draait om drie jeugdvriendinnen. Als dertigers komen ze elkaar weer tegen. Ze voeren leuke veranderingen door.

Zuidflank


Zuidflank is een Vlaams drama en gaat over Rob die na de dood van zijn vader terugkeert naar de wijngaard. Die probeert hij uit te bouwen tot een groot succes.

Quiz Me Quick


Quiz Me Quick gaat over 5 ambitieuze caféquiz spelers. Door het succes willen ze steeds meer. Het einddoel in dit sterk Vlaams drama is het winnen van de Superprestige.

Deadline 14/10


Deadline 14/10 is een Vlaamse thriller welke gaat over de jonge journaliste Marianne Smidt. Ze zet zich hard in om voor de spoorloos verdwenen tiener Lena Nijs.

De Ronde


Het Vlaams drama De Ronde werd in 2011 uitgezonden op Eén. De opnames zijn vooral gedraaid rondom de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen.

Dubbelleven


Dubbelleven is bekroond als beste drama van 2010. Twee gelukkige vrouwen blijken in deze romantische Vlaamse serie dezelfde man te hebben.

Het Goddelijke Monster


Het Goddelijke Monster (De Monstertrilogie) is een familiesaga. De ondergang van een machtige Vlaamse familie staat in deze drama serie centraal.

Oud België


Oud België speelt zich af in de jaren 70. Het gaat om twee maten. Ze spelen in dit Vlaams drama samen in een revuetheater, wat financieel slecht draait.

Dit waren de beste Vlaamse series. Laat hieronder een bericht achter als je favoriet uit Vlaanderen ontbreekt of ga terug naar het menu.

2 + 8 =