Vlaamse Series

In deze lijst vind je de beste Vlaamse series.

De meeste zie je ook terug in het detective en komedie genre.

Lees verder voor de betere Belgische tv.

 DVD algemeen

Belgische politieserie

Beau Séjour

Een jonge vrouw probeert in de Belgische serie Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. Dat doet ze door meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood.

Salamander

Salamander is een Belgische politieserie met een vleugje drama, uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

Aspe

Aspe is een spannende Belgische politieserie, welke zich afspeelt in de omgeving van Brugge. Geniet van de gecompliceerde plots.

Zone Stad

Zone Stad is een Vlaamse politieserie gestopt in 2013. Het speelt zich af in het centrum van Antwerpen, waar genoeg werk te doen is.

Witse

Witse is een Vlaamse politieserie. In 2012 was de laatste aflevering over de eigenzinnige maar vermakelijke politiecommissaris.

Flikken Gent

Je volgt in deze Vlaamse misdaadserie Flikken Gent de privé- en professionele levens van politiedetectives.

Code 37

Een politiegroep wordt geleid door Hannah Maes en is gespecialiseerd in seksuele misdrijven. Ze krijgt het druk als er een onderzoek volgt naar een roof en verkrachting in haar eigen huis.

Vlaamse series 2018

Gevoel Voor Tumor

In dit komisch drama volg je student en rokkenjager Tristan Devriendt. Alles in zijn leven lijkt perfect, tot hij ontdekt een tumor in zijn hoofd te hebben. Volg zijn strijd en nieuwe levensweg in de Vlaamse serie Gevoel voor Tumor.

Salamander

Filip Peeters speelt ook in 2018 in Salamander een politie-inspecteur. Lukt het hem opnieuw om de georganiseerde misdaad aan te pakken?

Vlaamse series 2017

Crimi Clowns

Deze serie staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In 2017 is er een nieuw seizoen.

Beau Séjour

Een jonge vrouw wordt wakker en probeert in de Belgische serie Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. In een poging meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood, ontdekt ze onverwachts een hoop meer.

 

Eigen Kweek

Een boer ziet in de Vlaamse serie Eigen Kweek zijn opgebouwde bedrijf verloren gaan. Om te overleven besluit hij wiet te gaan kweken, dat is vragen om problemen.

 

Amigo’s

Vijf mannen komen in de Vlaamse serie Amigo’s uit de gevangenis. Enkel van hen zaten daar wegens moord. Ze starten samen een restaurant met de naam Amigo’s, maar dat loopt niet zoals ze hadden verwacht.

 

Spitsenbroers

Spitsenbroers gaat over twee broers met een voetbaldroom. Er komt een tweede seizoen op de Belgische zender VTM.

De Bunker

Met De Bunker krijg je een Vlaamse drama serie te zien. In Antwerpen is de staatsveiligheid belangrijk. Volg de spannende operaties.

Vlaamse series 2016

Professor T.

Professor T. is een Vlaamse politieserie. Prof. T. wordt als hoogleraar op komische wijze ingeschakeld voor advies.

Callboys

In de Belgische serie Callboys volg je de komische optredens van vier gigolo’s. De testosteron-gedreven levensstijl van de “Callboys” begint al snel zijn tol te eisen.

 

Cordon

Cordon is een dramaserie van VTM. Een dodelijk virus breekt uit. Mensen proberen in een soort container te overleven.

Chaussée d’Amour

Na een mislukt huwelijk gaat Sylvia in de Belgische serie Chaussée d’Amour verhuizen naar een bordeel. Gedwongen door geldnood opent ze een bar. Ze krijgt te maken met een detective die een oude moordzaak probeert op te lossen.

 

De 16

De Belgische serie De 16 gaat over de machtsspelletjes. Je krijgt een interessante kijk in het reilen en zeilen van een kabinet die te koste van alles de Wetstraat 16 in handen wil krijgen.

 

Vermist

De Belgische federale politie doet er in de Vlaamse serie Vermist alles aan om vermiste kinderen en volwassenen te vinden. Sommige meldingen zijn onschuldig, anderen hebben verband met misdrijven, chantage of zelfs terrorisme. Lukt het om werk en privé te combineren?

Coppers

Je volgt in de Belgische serie Coppers een gedreven politiecommissaris met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij probeert dagelijks alle zaken zo correct mogelijk op te lossen. Dat levert verrassend vaak bizarre situaties op.

 

De Ridder

In de rechtbank van Gent werkt Helena De Ridder. Ze krijgt in de Belgische serie De Ridder als openbaar aanklager te maken met lastige strafrechtzaken. De hoofdrol wordt gespeeld door de knappe Clara Cleymans.

Den Elfde Van Den Elfde

Hubert is in Knorrendonk al ruim 35 jaar de jaarlijkse Prins Carnaval. Dat verandert in de Vlaamse serie Den Elfde Van Den Elfde zodra hij op doktersadvies de jaarlijkse viering moet overslaan. Verkiezingen voor een nieuwe prins zijn het gevolg en dat brengt lokaal veel los.

 

De Kotmadam

De volkse vrouw Jeanne verhuurt in de Vlaamse serie De Kotmadam een kamer boven haar snoepwinkel. De inwonende studenten probeert ze op allerlei manieren te helpen.

 

Patrouille Linkeroever

Commissaris Johannes Geubels vertelt in de Belgische serie Patrouille Linkeroever zijn korps leuk nieuws. Een tv-ploeg gaat de crew vijf maanden volgen voor een reality show. Al snel is duidelijk dat die show geen reclame voor het korps is. De ‘professionals’ komen erg onhandig en lomp voor de dag.

 

Oude Vlaamse TV series

Bevergem

Bevergem hoort tot de betere Vlaamse series van vroeger. Het speelt zich af in het plaatsje Bevergem. Daar blijken de mensen net zo excentriek als Freddy.

Marsman

Marsman is een serie uit 2014 uitgezonden door Eén. Nico Marsman moet zien te zorgen voor zijn autistische broer Rudy.

Tom & Harry

Tom & Harry gaat over de babywissel op de kraamafdeling. Een succesvolle vrouw gaat op zoek naar haar echte zoon.

In Vlaamse Velden

In Vlaamse Velden laat het leven van een naïef jong meisje Marie zien. En wel gedurende de Eerste Wereldoorlog.

De Biker Boys

De Biker Boys is een grappige Vlaamse serie. Drie mannen denken in Italië even een reisprogramma te maken. Dat valt wat tegen.

Safety First

Safety First gaat natuurlijk over de veiligheid. Het is een komische Jackass-achtige serie uitgebracht door VTM.

Red Sonja

Red Sonja is een tragikomische Belgische tv serie. De 55-jarige Odette gaat zich voor het geld online presenteren als Red Sonja.

Crème De La Crème

Crème De La Crème draait om drie jeugdvriendinnen. Als dertigers komen ze elkaar weer tegen. Ze voeren leuke veranderingen door.

Nieuw Texas

Nieuw Texas is een komische Vlaamse tv serie om te zien. Door het overlijden van hun vader moeten vier broers samenwonen.

Vriendinnen

Vriendinnen is een leuke Vlaamse serie van vroeger. Het gaat over de levenslange vriendschap tussen Nel Vercammen en Eva Michiels.

Oud België

Oud België speelt zich af in de jaren 70. Het gaat om twee maten. Ze spelen samen in een revuetheater, wat financieel slecht draait.

Clan

Clan is een komische serie. Het speelt zich af rond vijf zussen. Problemen ontstaan er wanneer 1 zus besluit te gaan trouwen.

Nonkel Jef

Liefhebbers van oude Vlaamse series zullen met plezier kijken naar Nonkel Jef. Al sinds 1995 is deze humoristische serie met Ivo Pauwels in de hoofdrol te volgen.

Vossenstreken

Vossenstreken is een Belgische politieserie. Sara Roose moet drie 3 oude rechercheurs zien te leiden.

Amateurs

Amateurs gaat over een leuk amateurgezelschap. Reken op 88 afwisselende acteurs in deze komische Vlaamse serie.

Aspe

Aspe is een spannende Vlaamse politieserie. Het speelt zich af in de omgeving van Brugge. Reken op grote gecompliceerde plots.

Zone Stad

Zone Stad is een Vlaamse politieserie gestopt in 2013. Het speelt zich af in het centrum van Antwerpen. Daar is werk genoeg te doen.

Zuidflank

Zuidflank gaat over Rob die na de dood van zijn vader terugkeert naar de wijngaard. Die probeert hij uit te bouwen tot een succes.

Met Man En Macht

Met Man En Macht is een Belgische komedieserie. In het fictieve Ransegem stopt de burgemeester, met alle gevolgen van dien.

Het Goddelijke Monster

Het Goddelijke Monster (De Monstertrilogie) is een familiesaga. De ondergang van een machtige Vlaamse familie staat centraal.

Connie & Clyde

Connie & Clyde is van de makers van Clan. Niet geschoten, altijd mis! is de slogan van het leuke relatiebureau Connie & Clyde.

Witse

Witse is een Vlaamse politieserie. In 2012 was de laatste aflevering over de eigenzinnige maar vermakelijke politiecommissaris.

Wolven

Wolven is een Vlaamse serie die in 2013 afliep. De antifraudedienst in België staat centraal in deze spannende tv serie.

Danni Lowinski

Danni Lowinski is een vrouw van begin 30 met een carrière move. Ze hoopte als advocate aan de slag te gaan. Dat blijkt lastiger dan gedacht.

Quiz Me Quick

Quiz Me Quick gaat over 5 ambitieuze caféquiz spelers. Door het succes willen ze steeds meer. Het einddoel is het winnen van de Superprestige.

De Vijfhoek

De Vijfhoek is een Vlaamse drama serie. De bewoners van de Brusselse wijk Kattenberg worden bedreigd door een bouwproject.

Deadline 14/10

Deadline 14/10 gaat over de jonge journaliste Marianne Smidt. Ze zit zich hard in om voor de spoorloos verdwenen tiener Lena Nijs.

De Ronde

De Ronde werd in 2011 uitgezonden op Eén. De opnames zijn vooral gedraaid rondom de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen.

Terug Naar Oosterdonk

Terug Naar Oosterdonk valt onder de categorie oude Vlaamse series. Het begint allemaal op een begraafplaats. Daar ontstaat een raadsel rond Jos Teugels. Reden genoeg dat uit te zoeken.

Goesting

Goesting draait om een restaurant. Ze proberen een Michelinster binnen te halen. Daar komt meer bij kijken dan men dacht.

Dubbelleven

Dubbelleven is bekroond als beste drama serie van 2010. Twee gelukkige vrouwen blijken onwetend dezelfde man te hebben.

Van Vlees En Bloed

Van Vlees En Bloed toont de moeilijkheid die kleine middenstanders hebben. Familie-invloeden en geldproblemen spelen op.

De Smaak Van De Keyser

Wanneer de 80-jarige George sterft, worden diverse generaties van De Keyser familie onderzocht.

Recht Op Recht

Je volgt in Recht Op Recht de juridische zaken van een advocatenkantoor. Er is een takenverdeling, zo volgt de één misdaadzaken, de ander richt zich op de showbusiness.

Code 37

Een politiegroep, geleid door Hannah Maes, is gespecialiseerd in seksuele misdrijven. Naast andere zaken heeft ze een onderzoek naar een roof in haar eigen huis.

Matroesjka’s

De Vlaamse serie van vroeger genaamd Matroesjka’s draait om de prostitutie tussen Oost- Europese landen, waar niet alles even netjes verloopt.

Kinderen Van Dewindt

In Kinderen van Dewindt volg je in de Antwerpse haven een familie van ondernemers, die actief zijn in de mode en landbouw.

Spoed

In deze Belgische dramaserie volg je de handelingen binnen een academisch ziekenhuis.

Team Spirit

In de serie Team Spirit probeert de aanvoerder van het team Erik de ploeg bij elkaar te houden. Dat valt nog niet mee want vele teamgenoten zitten met een drukke of lastige privésituatie.

Flikken Gent

Je volgt in de Vlaamse tv serie Flikken Gent de privé- en professionele levens van politiedetectives.

Het Eiland

In Het Eiland ontstaat een nieuwe situatie op de werkvloer wanneer Guido promotie krijgt en nieuwe kracht genaamd Alain Vandam een nieuwe energie brengt.

De Parelvissers

Zes personen starten een productiebedrijf genaamd De Parelvissers, maar één van hen verdwijnt met een grote som geld.

Stille Waters

De jonge stadsvrouw Jana Meyer onderzoekt in Stille Waters de verdachte dood van haar pleegvader, ze komt daarbij in aanraking met een rijke industrieel.

Sedes & Belli

Frank Sedes & Lena Belli worden in deze Belgische politieserie ingehuurd om lastige zaken te onderzoeken.

W817

Een mislukte carrièrevrouw en een homoseksueel komen samen te wonen, dat levert vermakelijke situaties op.

Albert II

Albert II gaat natuurlijk over de Belgische koning. De aanleiding voor de serie was het feit dat hij 20 jaar op zijn troon zat.

Kiekens

Kiekens draait om humor en slapstick. Liefhebbers van overacting komen aan hun trekken. De laatste uitzending was in 2012.

Los Zand

Drie stellen beseffen niet wat ze riskeren, als ze op reis zijn door Afrika. Schokkende ontdekkingen blijven niet achter.

Naast Vlaamse TV series uit België zijn er meer series om naar te kijken.