Vlaamse Series

De beste Vlaamse series zijn te verdelen over twee genres.

Welke?

In drama en detective.

Probeer een nieuwe Vlaamse tv serie en ontdek je Belgische favoriet.

Belgische politieserie

De Bunker

Je volgt in deze Belgische politieserie de Nationale Veiligheidsdienst. Zij werken vanuit De Bunker, een geheime ondergrondse verblijfplaats. Ze proberen ‘op straat’ aan informatie te komen waarmee ze bedreigingen of rampen kunnen voorkomen.

 

Beau Séjour

Een jonge vrouw probeert in de Belgische serie Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. Dat doet ze door meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood.

 

Vermist

De Belgische federale politie doet er in de Belgische politieserie Vermist alles aan om vermiste kinderen en volwassenen te vinden. De binnenkomende meldingen variëren van onschuldig tot zeer ernstig.

 

Crimi Clowns

De tv serie Crimi Clowns staat bekend om zijn zwarte gangsterhumor. Je volgt Wesley die terecht komt in een gangsterbende. In 2017 is er een nieuw seizoen uitgekomen van deze thriller.

 

Coppers

Je volgt in de Belgische politieserie Coppers een gedreven politiecommissaris met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij probeert dagelijks alle zaken zo netjes als kan op te lossen. Dat levert vermakelijke situaties op.

 

De Ridder

In de rechtbank van Gent werkt Helena De Ridder. Ze krijgt in de Vlaamse tv serie De Ridder als openbaar aanklager te maken met lastige strafrechtzaken. Clara Cleymans speelt verdienstelijk de hoofdrol.

 

Aspe

Aspe is een spannende Belgische politieserie, welke zich afspeelt in de omgeving van Brugge. Geniet van de gecompliceerde plots.

 

Wolven

Wolven is een politieserie die in 2013 afliep. De antifraudedienst in België staat centraal in deze bijna vergeten maar leuke tv serie.

 

Zone Stad

Zone Stad is een Vlaamse politieserie gestopt in 2013. Het speelt zich af in het centrum van Antwerpen, waar genoeg werk te doen is.

 

Witse

Witse is een Vlaamse politieserie. In 2012 was de laatste aflevering over de eigenzinnige maar vermakelijke politiecommissaris.

 

Salamander

Salamander is een Belgische politieserie met een vleugje drama, uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

 

Deadline 14/10

Deadline 14/10 gaat over de knappe journaliste Marianne Smidt. Ze doet er alles aan om de verdwenen tiener Lena Nijs te vinden.

 

Los Zand

Drie stellen beseffen in de Belgische misdaadserie Los Zand niet wat ze riskeren, als ze op reis zijn door Afrika. Schokkende ontdekkingen vinden plaats.

 

Code 37

Een politiegroep wordt geleid door Hannah Maes en is gespecialiseerd in seksuele misdrijven. Ze krijgt het druk als er een onderzoek volgt naar een roof en verkrachting in haar eigen huis.

 

Flikken Gent

Je volgt in deze Vlaamse misdaadserie Flikken Gent de privé- en professionele levens van politiedetectives.

 

Sedes & Belli

Frank Sedes & Lena Belli worden in deze Belgische politieserie ingehuurd om lastige zaken te onderzoeken.

 

Vlaamse series 2017

Amigo’s

Vijf mannen komen in de Vlaamse serie Amigo’s uit de gevangenis. Enkel van hen zaten daar wegens moord. Ze starten samen een restaurant met de naam Amigo’s, maar dat loopt niet zoals ze hadden verwacht.

 

Chaussée d’Amour

Na een mislukt huwelijk gaat Sylvia in de Belgische serie Chaussée d’Amour verhuizen naar een bordeel. Gedwongen door geldnood opent ze een bar. Ze krijgt te maken met een detective die een oude moordzaak probeert op te lossen.

 

Beau Séjour

Een jonge vrouw wordt wakker en probeert in de Belgische serie Beau Séjour haar eigen moord te achterhalen. In een poging meer te weten te komen over wat er zoal gebeurde in de nacht van haar dood, ontdekt ze onverwachts een hoop meer.

 

Eigen Kweek

Een boer ziet in de Vlaamse serie Eigen Kweek zijn opgebouwde bedrijf verloren gaan. Om te overleven besluit hij wiet te gaan kweken, dat is vragen om problemen.

 

De Bunker

Met De Bunker krijg je een Vlaamse drama serie te zien. In Antwerpen is de staatsveiligheid belangrijk. Volg de spannende operaties.

 

Crimi Clowns

Deze serie staat bekend om zijn zwarte humor. In Crimi Clowns komt Wesley terecht in een gangsterbende. Hij besluit een overval te plegen. In 2017 is er een nieuw seizoen.

 

Vlaamse series 2016

Callboys

In de Belgische serie Callboys volg je de komische optredens van vier gigolo’s. De testosteron-gedreven levensstijl van de “Callboys” begint al snel zijn tol te eisen.

 

Coppers

Je volgt in de Belgische serie Coppers een gedreven politiecommissaris met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij probeert dagelijks alle zaken zo correct mogelijk op te lossen. Dat levert verrassend vaak bizarre situaties op.

 

De Kotmadam

De volkse vrouw Jeanne verhuurt in de Vlaamse serie De Kotmadam een kamer boven haar snoepwinkel. De inwonende studenten probeert ze op allerlei manieren te helpen.

 

Vermist

De Belgische federale politie doet er in de Vlaamse serie Vermist alles aan om vermiste kinderen en volwassenen te vinden. Sommige meldingen zijn onschuldig, anderen hebben verband met misdrijven, chantage of zelfs terrorisme. Lukt het om werk en privé te combineren?

 

De 16

De Belgische serie De 16 gaat over de machtsspelletjes. Je krijgt een interessante kijk in het reilen en zeilen van een kabinet die te koste van alles de Wetstraat 16 in handen wil krijgen.

 

De Ridder

In de rechtbank van Gent werkt Helena De Ridder. Ze krijgt in de Belgische serie De Ridder als openbaar aanklager te maken met lastige strafrechtzaken. De hoofdrol wordt gespeeld door de knappe Clara Cleymans.

 

Patrouille Linkeroever

Commissaris Johannes Geubels vertelt in de Belgische serie Patrouille Linkeroever zijn korps leuk nieuws. Een tv-ploeg gaat de crew vijf maanden volgen voor een reality show. Al snel is duidelijk dat die show geen reclame voor het korps is. De ‘professionals’ komen erg onhandig en lomp voor de dag.

 

Den Elfde Van Den Elfde

Hubert is in Knorrendonk al ruim 35 jaar de jaarlijkse Prins Carnaval. Dat verandert in de Vlaamse serie Den Elfde Van Den Elfde zodra hij op doktersadvies de jaarlijkse viering moet overslaan. Verkiezingen voor een nieuwe prins zijn het gevolg en dat brengt lokaal veel los.

 

Vlaamse series van vroeger

Vossenstreken

Vossenstreken is een Belgische politieserie. Sara Roose moet drie 3 oude rechercheurs zien te leiden.

 

Cordon

Cordon is een drama en thriller serie van VTM. Een dodelijk virus breekt uit. Mensen proberen in een soort container te overleven.

 

Tom & Harry

Tom & Harry gaat over de babywissel op de kraamafdeling. Een succesvolle vrouw gaat op zoek naar haar echte zoon.

Spitsenbroers

Spitsenbroers gaat over twee broers met een voetbaldroom. Er komt een tweede seizoen op de Belgische zender VTM.

Professor T.

Professor T. is een Vlaamse politieserie. Prof. T. wordt als hoogleraar op komische wijze ingeschakeld voor advies.

Nieuw Texas

Nieuw Texas is een komische Vlaamse tv serie om te zien. Door het overlijden van hun vader moeten vier broers samenwonen.

Bevergem

Bevergem is een Vlaamse komedie. Het speelt zich af in het plaatsje Bevergem. Daar blijken de mensen net zo excentriek als Freddy.

Vriendinnen

Vriendinnen is een leuke Vlaamse serie van vroeger. Het gaat over de levenslange vriendschap tussen Nel Vercammen en Eva Michiels.

Safety First

Safety First gaat natuurlijk over de veiligheid. Het is een komische Jackass-achtige serie uitgebracht door VTM.

In Vlaamse Velden

In Vlaamse Velden laat het leven van een naïef jong meisje Marie zien. En wel gedurende de Eerste Wereldoorlog.

Marsman

Marsman is een serie uit 2014 uitgezonden door Eén. Nico Marsman moet zien te zorgen voor zijn autistische broer Rudy.

Aspe

Aspe is een spannende Vlaamse politieserie. Het speelt zich af in de omgeving van Brugge. Reken op grote gecompliceerde plots.

De Biker Boys

De Biker Boys is een grappige Vlaamse serie. Drie mannen denken in Italië even een reisprogramma te maken. Dat valt wat tegen.

Zuidflank

Zuidflank gaat over Rob die na de dood van zijn vader terugkeert naar de wijngaard. Die probeert hij uit te bouwen tot een succes.

Amateurs

Amateurs gaat over een leuk amateurgezelschap. Reken op 88 afwisselende acteurs in deze komische Vlaamse serie.

Met Man En Macht

Met Man En Macht is een Belgische komedieserie. In het fictieve Ransegem stopt de burgemeester, met alle gevolgen van dien.

Zone Stad

Zone Stad is een Vlaamse politieserie gestopt in 2013. Het speelt zich af in het centrum van Antwerpen. Daar is werk genoeg te doen.

Crème De La Crème

Crème De La Crème draait om drie jeugdvriendinnen. Als dertigers komen ze elkaar weer tegen. Ze voeren leuke veranderingen door.

Danni Lowinski

Danni Lowinski is een vrouw van begin 30 met een carrière move. Ze hoopte als advocate aan de slag te gaan. Dat blijkt lastiger dan gedacht.

Albert II

Albert II gaat natuurlijk over de Belgische koning. De aanleiding voor de serie was het feit dat hij 20 jaar op zijn troon zat.

Connie & Clyde

Connie & Clyde is van de makers van Clan. Niet geschoten, altijd mis! is de slogan van het leuke relatiebureau Connie & Clyde.

Witse

Witse is een Vlaamse politieserie. In 2012 was de laatste aflevering over de eigenzinnige maar vermakelijke politiecommissaris.

Wolven

Wolven is een Vlaamse serie die in 2013 afliep. De antifraudedienst in België staat centraal in deze spannende tv serie.

Red Sonja

Red Sonja is een tragikomische Belgische tv serie. De 55-jarige Odette gaat zich voor het geld online presenteren als Red Sonja.

Salamander

Salamander is een drama en fictie uitgezonden door Eén. De opnames zijn gemaakt in het mooie Jubelpark in Brussel.

Kiekens

Kiekens draait om humor en slapstick. Liefhebbers van overacting komen aan hun trekken. De laatste uitzending was in 2012.

Quiz Me Quick

Quiz Me Quick gaat over 5 ambitieuze caféquiz spelers. Door het succes willen ze steeds meer. Het einddoel is het winnen van de Superprestige.

De Vijfhoek

De Vijfhoek is een Vlaamse drama serie. De bewoners van de Brusselse wijk Kattenberg worden bedreigd door een bouwproject.

Deadline 14/10

Deadline 14/10 gaat over de jonge journaliste Marianne Smidt. Ze zit zich hard in om voor de spoorloos verdwenen tiener Lena Nijs.

Clan

Clan is een komische serie. Het speelt zich af rond vijf zussen. Problemen ontstaan er wanneer 1 zus besluit te gaan trouwen.

Het Goddelijke Monster

Het Goddelijke Monster (De Monstertrilogie) is een familiesaga. De ondergang van een machtige Vlaamse familie staat centraal.

De Ronde

De Ronde werd in 2011 uitgezonden op Eén. De opnames zijn vooral gedraaid rondom de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen.

Terug Naar Oosterdonk

Terug Naar Oosterdonk valt onder de categorie oude Vlaamse series. Het begint allemaal op een begraafplaats. Daar ontstaat een raadsel rond Jos Teugels. Reden genoeg dat uit te zoeken.

Goesting

Goesting draait om een restaurant. Ze proberen een Michelinster binnen te halen. Daar komt meer bij kijken dan men dacht.

Oud België

Oud België speelt zich af in de jaren 70. Het gaat om twee maten. Ze spelen samen in een revuetheater, wat financieel slecht draait.

Van Vlees En Bloed

Van Vlees En Bloed toont de moeilijkheid die kleine middenstanders hebben. Familie-invloeden en geldproblemen spelen op.

Dubbelleven

Dubbelleven is bekroond als beste drama serie van 2010. Twee gelukkige vrouwen blijken onwetend dezelfde man te hebben.

Los Zand

Drie stellen beseffen niet wat ze riskeren, als ze op reis zijn door Afrika. Schokkende ontdekkingen blijven niet achter.

De Smaak Van De Keyser

Wanneer de 80-jarige George sterft, worden diverse generaties van De Keyser familie onderzocht.

Matroesjka’s

De Vlaamse serie van vroeger genaamd Matroesjka’s draait om de prostitutie tussen Oost- Europese landen, waar niet alles even netjes verloopt.

Code 37

Een politiegroep, geleid door Hannah Maes, is gespecialiseerd in seksuele misdrijven. Naast andere zaken heeft ze een onderzoek naar een roof in haar eigen huis.

Spoed

In deze Belgische dramaserie volg je de handelingen binnen een academisch ziekenhuis.

Kinderen Van Dewindt

In Kinderen van Dewindt volg je in de Antwerpse haven een familie van ondernemers, die actief zijn in de mode en landbouw.

Flikken Gent

Je volgt in de Vlaamse tv serie Flikken Gent de privé- en professionele levens van politiedetectives.

Team Spirit

In de serie Team Spirit probeert de aanvoerder van het team Erik de ploeg bij elkaar te houden. Dat valt nog niet mee want vele teamgenoten zitten met een drukke of lastige privésituatie.

De Parelvissers

Zes personen starten een productiebedrijf genaamd De Parelvissers, maar één van hen verdwijnt met een grote som geld.

Sedes & Belli

Frank Sedes en Lena Belli worden in deze Vlaamse tv serie ingehuurd om lastige zaken te onderzoeken.

De Parelvissers

Zes personen starten een productiebedrijf genaamd De Parelvissers, maar één van hen verdwijnt met een grote som geld.

Het Eiland

In Het Eiland ontstaat een nieuwe situatie op de werkvloer wanneer Guido promotie krijgt en nieuwe kracht genaamd Alain Vandam een nieuwe energie brengt.

W817

Een mislukte carrièrevrouw en een homoseksueel komen samen te wonen, dat levert vermakelijke situaties op.

Stille Waters

De jonge stadsvrouw Jana Meyer onderzoekt in Stille Waters de verdachte dood van haar pleegvader, ze komt daarbij in aanraking met een rijke industrieel.

Recht Op Recht

Je volgt in Recht Op Recht de juridische zaken van een advocatenkantoor. Er is een takenverdeling, zo volgt de één misdaadzaken, de ander richt zich op de showbusiness.

Naast Vlaamse series kun je meer series online kijken.